Echipele utilizează la Barcelona pneuri nemarcate produse în România

de Daniel Popescu
Vineri, 01.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a furnizat echipelor la Barcelona câte patru seturi de pneuri nemarcate care sunt produse la fabrica producătorului italian de la Slatina.

Mai mulţi piloţi au fost surprinşi vineri pe circuitul de la Barcelona în timp ce utilizau pneuri slick  nemarcate în timpul celei de-a doua zile de teste de pe circuitul de la Barcelona, lucru care a generat controverse printre fani.

Aceste cauciucuri sunt produse la fabrica pe care Pirelli o deţine în România la Slatina, acolo unde se fabrică în mod obişnuit pneurile pentru GP2 şi competiţiile de GT.

"Sunt pneuri româneşti. Sunt aceleaşi compoziţii, soft şi hard, dar sunt produse în România şi ar trebui să aibă acelaşi standard de calitate pentru compoziţii. Toată lumea are câte patru seturi şi vin în mod gratuit. Echipele au câte 100 de seturi pe an pentru teste, iar acestea sunt în plus pe lângă cele 100 de seturi. Două seturi sunt soft şi alte două seturi sunt hard", a declarat Xevi Pujolar, şeful inginerilor de la Williams, pentru publicaţia Autosport.

Urmareste Automarket
Printre piloţii care au efectuat tururi cu pneuri nercamte produse în România se numără Jenson Button (McLaren), Pastor Maldonado (Williams), Adrian Sutil (Force India) şi Max Chilton (Marussia).

Pneurile de Formula 1 sunt produse doar la fabrica Pirelli din localitatea Izmit din Turcia, însă unitatea de la Slatina poate prelua producţia cauciucurilor în cazul apariţiei unei defecţiuni tehnice la Izmit.

Via Autosport Live

Comentarii (2)

  • Si uite asa a ajuns si Romania in "marele circ".
    16 0
  • BALATESCU
    il ajuta si fata !!!!
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru