GP3: Vişoiu, locul 5 în cursa spectaculoasă de duminică de la Silverstone

de Daniel Popescu
Duminica, 08.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a ocupat locul cinci în cursa de duminică de GP3 de la Silverstone, după ce a recuperat 10 poziţii şi a ocupat la un moment dat chiar şi locul doi.

Esential 2 a fost pozitia maxima pe care a ajuns Visoiu in cursa de duminica
10 este numarul de pozitii castigate in cursa de Visoiu fata de locul de pe grila de start
Cursa de GP3 de duminică de pe circuitul de la Silverstone a fost una dintre cele mai spectaculoase din acest sezon, iar ingredientul principal care a bulversat complet ierarhiile a fost ploaia. Pilotul român Robert Vişoiu ar fi trebuit să plece de pe poziţia a 12-a a grilei de start, însă a fost penalizat cu trei locuri pentru că, potrivit organizatorilor, "a trecut de două ori linia de start-sosire la finalul cursei de sâmbătă".

Pe un circuit iniţial alunecos din cauza ploilor, pilotul echipei Jenzer Motorsport a a ales să utilizeze în cursă pneuri de ploaie, decizie care s-a dovedit a fi inspirată. Profitând de dificultăţile rivalilor care au început cursa cu pneuri slick, dar şi de o serie de incidente în pluton, piteşteanul în vârstă de 16 ani a urcat gradual până pe locul doi în cursă în turul opt.

El a continuat să evolueze pe această poziţie până în turul 10, când trasa ideală a circuitului s-a uscat aproape complet şi a permis piloţilor care au început cursa cu pneuri slick să progreseze semnificativ.

Astfel, Vişoiu a pierdut câte o poziţie în fiecare dintre ultimele trei tururi şi a terminat cursa pe locul cinci, pentru care a obţinut 10 puncte, acumulând 26 de puncte în clasamentul general.

Cursa a fost câştigată de britanicul Will Buller, care a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start, însă a fost avantajat de decizia de a utiliza pneuri slick, reuşind să ajungă în fruntea clasamentului în turul 10.

Comentarii (2)

  • Bravo , Robert !
    5 0
  • Bravo Robert!,

    Cu sponsori ca InterAgro(InterAviation este compania de aviatie a grupului InterAgro) si Conarg trebuie sa te mentii in top.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru