Kubica, determinat să obţină victorii în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.01.2011
Robert Kubica vrea să lupte pentru victorii în sezonul 2011 şi este încrezător că Renault îi va oferi un monopost cu care să-şi atingă acest obiectiv.

După câteva sezoane marcate de regrese şi scandaluri politice, Renault a revenit în centrul atenţiei în sezonul 2010, reuşind să obţină rezultate pozitive şi să încheie anul pe locul cinci în clasamentul constructorilor.

Revirimentul s-a datorat parţial şi lui Robert Kubica, care s-a impus ca lider al echipei, iar polonezul speră să continue progresele în 2011 prin obţinerea unor victorii.

"Sunt încrezător că 2011 va fi un sezon bun, pentru că pe parcursul iernii echipa a fost capabilă să lucreze într-o situaţie financiară şi de management mai stabilă comparativ cu un an în urmă. Şeful Eric Boullier a spus că vrea ca monopostul nostru să câştige curse în acest an şi a exprimat exact ceea ce simt şi eu", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Deşi este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din actualul pluton, Kubica şi-a trecut în palmares o singură victorie, obţinută în Canada în sezonul 2008.

Polonezul încă mai regretă că în acel sezon nu a fost lăsat de BMW-Sauber să lupte pentru titlul mondial până în ultima cursă a sezonului.

"Sezonul 2008 a început foarte bine, iar în Canada am obţinut prima victorie şi am devenit liderul clasamentului. Din păcate, echipa a avut un alt obiectiv pentru acel sezon şi a decis să oprească dezvoltarea monopostului pentru a se concentra pe anul următor. A fost cu adevărat păcat pentru că eu şi echipa am pierdut o oportunitate unică şi sunt sigur că nu sunt singurul care regretă acea decizie", a mai precizat el.

În ultimii ani, Kubica şi-a manifestat din ce în ce mai mult interesul pentru raliuri şi nu exclude să urmeze o carieră în WRC după ce se va retrage din Formula 1.

"Acum mă pot bucura de raliuri pentru că pot pilota fără să mă concentrez pe rezultat, ci doar pe distracţie. Probabil ar fi diferit dacă aş deveni pilot profesionist, dar nu exclud posibilitatea să facă această schimbare în viitor.

În raliuri poţi fi competitiv indiferent de vârstă şi asta îmi oferă timp înainte de a lua o decizie", a încheiat el.

Via | Formula1

Taguri: Kubica, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru