McLaren vrea să detroneze Ferari în topul brandurilor din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.07.2010
McLaren îşi propune să devină cel mai important brand din Formula 1 în următorii 20 de ani prin surclasarea rivalilor de la Ferrari în topul popularităţii.

Prezenţa a doi piloţi de naţionalitate britanică în cadrul McLaren Mercedes a crescut cota de popularitate a echipei în acest sezon, fapt evidenţiat cel mai bine la Marele Premiu al Marii Britanii din urmă cu două săptămâni.

McLaren consideră că, şi datorită acestui fapt, valoarea brandului său în competiţie înregistrează progrese semnificative în această perioadă, iar ambiţia britanicilor este să surclaseze Ferrari în topul celor mai importante branduri din Formula 1. Şeful Martin Whitmarsh admite însă că McLaren va avea nevoie de până la 20 ani pentru a realiza acest obiectiv.

"În prezent, cel mai mare brand în Formula 1 este Ferrari. Ştim şi acceptăm acest lucru. Cred că McLaren este al doilea brand în Formula 1, la o diferenţă rezonabilă de oricine este pe locul trei. Ferrari au o moştenire de 60 de ani şi multe titluri mondiale".

"Decât să fim geloşi şi să spunem că nu este aşa, este mult mai bine să spunem că ei sunt fantastici, că au obţinut atât de multe, dar că vrem să-i batem într-o zi.

Probabil că nu se va întâmpla în cariera mea, dar în 10-20 de ani de ce să nu fim cel mai mare brand? Acum 20 de ani ar fi fost ridicol să spunem asta, dar acum nu sună atât de ridicol şi sper ca în 10 ani să sune mai realist şi în 20 de ani să reuşim", a declarat britanicul în vârstă de 52 de ani în paddock-ul de la Hockenheim.

Via | Reuters

Comentarii (9)

  • speranta moare ultima
    sa traim s-o vedem si p-asta.
    6 6
  • Ferari? Sigur.
    Ferrari? Nici gand.

    :)
    8 3
  • He-He
    Vrabia malai viseaza... stati putin, ca mai dureaza...
    7 5
  • Dreamslayer
    In titlu, este o mica greaseala acolo.
    3 3
  • Andrei
    Ferarri
    tot nu vor reusi poate in 50 de ani
    9 5
  • vano_2680
    nu vor reusi atit timp citr exista FERRARI
    9 5
  • McLaren?
    Or fi vrut sa spuna ca vor sa detoneze o bomba in Ferrari...:))
    5 5
  • Ferrari nr.1
    ha..ha..ha..astea parca sunt stiri din Libertatea,can can..etc din romania..ma umfla rasul..Mclaren inaintea la Ferrari..vai de ei
    3 2
  • Brand
    Foarte multi comenteaza pe automarket doar de dragul de as-si vedea numele/nick-ul.

    Acum 30 de ani, daca cineva ar fi spus ca echipe ca Brabham, Lotus (ce avem acum in F1 este doar o copie palida) sau Cooper vor disparea din Formula 1 ar fi fost considerat nebun.

    Cine se gandea ca va exista o echipa a unui producator de bauturi energizante (atunci nici nu se stia de Red Bull) sau ca va fi o echipa a unui fost angajat Ferrari ce va lua titlul in primul si singurul an de existenta.
    Asa ca nimeni nu stie ce va fi peste 1 an sau 2, dar peste 20 !?!?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru