Red Bull provoacă noi tensiuni între Vettel şi Webber

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.07.2010
Mark Webber este dezamăgit de decizia Red Bull de a-i oferi lui Sebastian Vettel unica aripă faţă de configuraţie nouă disponibilă pentru calificările de la Silverstone.

Chiar dacă Red Bull Racing a dominat autoritar calificările din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, echipa austriacă trebuie să facă faţă unor noi tensiuni între cei doi piloţi ai echipei, Sebastian Vettel şi Mark Webber.

Red Bull a adus la Silverstone două aripi faţă de specificaţie nouă, câte una pentru fiecare pilot, însă Vettel şi-a deteriorat propria aripa faţă în ultima sesiune de antrenamente.

Pe baza poziţiei în clasament şi a rezultatelor din antrenamente, Red Bull a decis ca Vettel să beneficieze în calificări de singura aripă faţă de specificaţie nouă rămasă disponibilă, în timp ce Webber a fost obligat să revină la aripa faţă de specificaţie mai veche.

În cele din urmă, Vettel a obţinut pole position-ul la Silverstone după ce l-a devansat pe Webber cu o zecime de secundă, iar pilotul australianul a fost extrem de supărat la conferinţa de presă de după calificări.

Deşi a evitat să-şi acuze echipa de favorizarea lui Vettel, Webber a avut o reacţie sarcastică când a fost întrebat despre situaţia aripilor faţă şi a afirmat că preferă să plece de pe locul trei al grilei de start.

"Cred că echipa este mulţumită cu rezultatul de astăzi. Probabil că aş prefera să fiu pe locul trei al grilei, ştim că pe cele mai multe circuite locul doi este de rahat. Dacă Fernando Alonso (n.r - locul trei în calificări) vrea să schimbe, vom vedea dacă putem", a precizat australianul vizibil iritat de situaţia creată.

Aflat în stânga sa la conferinţa de presă, Vettel a încercat să liniştească apele şi a minimalizat importanţa noii aripi faţă. "Dacă ne uitam la cum au decurs calificările a fost extrem de strâns. În Q1 au fost în mare parte la acelaşi nivel, în Q2 m-am chinuit, iar în Q3 am fost în faţă. Nu cred că există un răspuns alb sau negru în privinţa aripii", a precizat el.

Este pentru a doua oară în acest sezon când Vettel şi Webber trebuie să facă faţă unui conflict, după ce perechea s-a acroşat în Marele Premiu al Turciei în momentul în care germanul a vrut să-l depăşească pe coechipierul său în lupta pentru prima poziţie.

Via | FIA

Comentarii (19)

  • ... nu est se sportiv, dar echipa este clar ca si-l doreste campion pe vettel. acesta este mai tanar, de viitor, are un contract pe termen lung, este german (ceva cam ca intre romani si moldoveni), aduce mai multi bani...
    13 2
  • ctlnmihai
    Red Bull provoacă noi tensiuni între Vettel şi Webber
    Chiar mai acum cateva zile ,Weber declara ca spre finalul campionatului e posibil sa apara frictiuni si intre cei 2 piloti Mclaren..Se pare ca frictiunile au (re)aparut dar la Red Bull nu Mclaren..Probabil ca Horner va reveni cu o declaratie mai tarziu si va incerca sa linisteasca presca ,spunand ca nu sunt tensiuni intre ei 2...cine stie poate vom vedea si o poza cu cei doi piloti zambindu-si unul altuia ca acum o luna dupa incidentul din Turcia...
    11 4
  • ....
    Ce semeni,aia culegi.Mai bine vine Kimi in 2011 in locul lui Webber ,macar kimi e fair-play.
    9 13
  • @marius_kji
    prostii
    Adica Rai accepta aripa mai proasta vrei sa spui..asta inseamna la tine fair play!Isi bat joc de Webber si asta o sa-i coste!
    15 3
  • rayn380
    RBR
    Degeaba incearca Horner sa dreaga busuiocul....I-au tras-o lui Weber cu sasiul, acum si cu aripa, care de drept i-a apartinut lui. Este clar ca-l avantajeaza pe Vettel. Daca erau corecti, Vettel dupa ce si-a rupt aripa in P3, atunci, echipa trebuia sa-i puna lui aripa veche, iar aripa noua sa-i revina de drept lui Weber asa cum ar fi fost corect. Oricum, chiar si asa, cei doi au fost foarte aproape, doar o zecime. Weber este frustrat mai mult de faptul ca pleaca iar de pe partea murdara si stie de la cursa precedenta ca in spatele lui se afla exact ALonso si Hamilton, cei care i-au "tras-o" si la Valencia in momentul startului. Oricum, atat Weber cat si Ham, pleaca de pe partea dreapta, exact de pe partea in care urmeaza prima curba la dreapta. De fapt sunt o succesiune de 2 curbe la dreapta, prima de foarte mare viteza, a doua mai stransa, dupa care imediat vine una medie la stanga. Cei de pe partea dreapta, chiar daca nu au avantajul partii curate, pot prinde foarte bine interiorul. Vom vedea maine. Se anunta o cursa "incendiara" cu Alonso si Ham, presandu-i foarte tare pe cei doi de la RBR, diferenta in cursa intre cele trei echipe nefiind asa mare ca si in calificari....
    14 5
  • prostia omeneasca
    asta e m-m-maaare bataie de joc, din partea ekip fata de Webb. P/u ca un cascat(cer scuze dar asa este) farima trebuie sa i-o ia pe a celuilalt, (pai da...el e printul, ca si cazul trecut-,,date la oparte ca eu vin,, si, iarasi Vitel cu boroboata...face prostii si inca e netezit pe cap de ,,tata,, ca-i mezinul...)
    ,,cum iti asterni asa vei dormi,,-vitel a stricat-o el s-o poarte.

    Aceasta ekipa e ca o familie: ia jucaria de la cel mai mare si i-o da fratelui mai mic(ca sa nu plinga).
    10 4
  • da!
    Webber world champion !
    11 9
  • RBR
    Aveam alta impresie, RBR mi se parea mai fair-play. Este ca si McLaren cu Alonso si LH cand trebuia sa castige mereu printul din Marea Britanie, acum trebuie sa castige printul din Germania doar este echipa nemteasca, nu?
    10 7
  • Vettel - Webber
    K1 Yokohama - runda a 2-a!
    13 0
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Nu stiu exact cum o sa fie situatia din cursa, dar cei de la Red Bull pur si simplu sunt foarte rapizi. 500ms sunt o distanta foarte mare, evident cu benzina foarte putina. Daca nu ma insel Webber a gresit in cursa trecuta din prea mult zel, pentru moment l-au readus cu picioarele pe pamant. Daca este corect... echipa decide nu eu si nici fanii. Eu sunt uimit ca aveau 2 aripi pentru ca aceste aripi se construiesc destul de greu, dar este bine ca macar au avut 2. In principal anumite componente care se rup repede (zici ca aripa fata este pur si simplu din hartie) se construiesc ceva mai greu (cine stie pricepe ce am spus eu, cine nu... o sa vina voturile rosii :P). Daca este moral... Formula 1 nu are nevoie de moralitate... iar fanii McLaren nu au nici un drept sa discute despre moralitate. Dar... daca eram o fiinta superioara si stiam cum sta treaba imi dadeam cu parerea despre moralitate si fair play, din pacate sunt doar o fiinta umana... si prefer sa rad de niste comentarii de mai sus :)
    13 11
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    Nici tu n-ar trebui sa invoci bunul simt ,in comentariile tale pentru ca nu-l ai dar totusi il pretinzi de la altii ..asa e si cu fanii mclaren cand comenteaza despre moralitate
    10 7
  • pt. anonimii
    Webber isi bate joc de el prin atitdinea de om superior(nu a suportat sa piarda in Turcia) si o sa aibe de pierdut.Daca era fair-play in Turcia nu se intampla sa il favorizeze echipa pe Vettel in calificari acum.Si numai fiti puisori,raspundeti cu id-ul vostru.
    2 14
  • Diesel
    Vettel vs Webber
    Vettel e atat de rasfatat de echipa incat devine o chestie suparatoare. Nu stiu cati fani are dar, cu siguranta maniera cu care echipa abordeaza relatia dintre pilotii sai nu este una curata. Frustrarea lui Webber este perfect indreptatita pentru ca se afla in lupta pentru titlu. In Turcia a fost clar vina lui Vettel, cei care nu vor sa vada asta vor fi doar fanii lui Vettel, insa un "observator" neutru va vedea altceva. Orice asemanare a lui Vettel cu Schumacher este improprie si nefericita. In afara de nationalitate nu vad similitudini. Regret situatia in care e pus Webber..
    7 2
  • Vettel
    Vettel este tot atit de rasfatat de echipa precum era Hamilton la Mclaren sau cit era Schumi la Ferrari pe timpuri.Orice echipa isi protejaza valorile.SI apoi este neamt,il curteaza toti,si au inceput negocierile ptr un nou contract cu el.Imi pare rau pentru Webber dar patronul nu-i da explicatii despre actiunile sale.Cumva la celelalte echipe este altfel ???
    3 4
  • @hasu
    sa va spun ca cind era Schumi la Ferr el era rasfatat ca avea si de ce, el le-a adus 5Titluri si asta sa fie clar, dar aceste titluri nu se =za cu prostiile lui Vitel(us) punct.
    3 1
  • ce semi aceea culege
    ce-ar fi fost ca sa o farime si Webb asa ca ,,Parte egala,, caci tot fara ea raminea...Mi-ar place asta, caci cum respecta ekipa pilotul(W) asa sa procedeze si el...
    1 1
  • turcia
    Cand vettel avea mai mult de jumatate de masina in fata lui, webber ce mai vroia sa straga pe interior? Nu vroia cu orice pret sa-l lase sa treaca si a reusit . webber a zis :(We'll probably have a difference of opinion until we go to our graves" )...
    Asa suna un om care a gresit si nu vrea sa recunoasca .Oricum de la cursa din Turcia e in tensiune si greseste la fiecare cursa.Asa ca daca ar recunoaste ca agresit ar fi spre binele lui si poate ar castiga si campionatul.
    0 6
  • erata
    stranga
    0 4
  • Diesel
    marius_kji
    Esti fan Vettel asa ca nu ma astept sa fii banuit de obiectivitate. Au curs rauri de cerneala pe tema depasirii lui Vettel asa ca nu mai comentez. Vom vedea cursa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru