Tensiuni la Red Bull. Vettel: "Televiziunea are mai multă încredere în mine decât propria mea echipă"

de Daniel Popescu
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi-a manifestat nemulţumirea pentru modul în care este tratat de Red Bull Racing după ce coechipierul său Daniel Ricciardo a terminat în faţa sa şi Marele Premiu al Italiei.

Esential 6 este locul ocupat de Sebastian Vettel in clasamentul general
Evoluţiile lui Daniel Ricciardo în sezonul său de debut pentru Red Bull Racing, în care a obţinut trei victorii şi a fost singurul pilot care a câştigat curse în afară de Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, au început să-l afecteze pe Sebastian Vettel.

Germanul a răbufnit la finalul Marelui Premiu al Italiei în cadrul unui interviu acordat pentru o televiziune din Spania, când a remarcat modul prietenos în care îi sunt adresate întrebările. "Se pare că uneori televiziunea spaniolă are mai multă încredere în mine decât propria mea echipă", a precizat el.

Se pare că uneori televiziunea spaniolă are mai multă încredere în mine decât propria mea echipă.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Reacţia sa a venit pe fondul cursei de la Monza în care Ricciardo l-a depăşit pe finalul cursei în lupta pentru locul cinci după ce Red Bull a optat pentru strategii diferite la schimbul de pneuri.
În plus, australianul afirmase cu numai câteva zile în urmă că ar putea fi necesar să devină pilot numărul unu pentru a rămâne în cursa pentru titlul mondial.

Ulterior, echipa a negat intenţia de a stabili un pilot numărul unu, iar Helmut Marko a minimalizat declaraţiile lui Vettel. "Aceasta a fost prima emoţie. A fost dezamăgit că a fost învins de coechipierul sau, chiar dacă în calificări a fost mai bun decât Ricciardo. Cred că a fost o reacţie foarte normală", a precizat austriacul pentru televiziunea britanică Sky Sports.

Via Motorsport

Comentarii (20)

  • se intoarce roata, te-ai debarasat de Webber dar ai nimerit unul mai determinat ca el, poate chiar si mai bun, asa ca campionii de carton o sa fie uitati repede
    30 20
  • Vettel nu e un campion de carton! Va ramane in istorie cu cele 4 titluri mondiale (poate chiar mai multe)... poate Vettel chiar nu se intelege cu monopostul actual sau poate pur si simplu Ricciardo este mai bun decat el (si Senna era mai bun decat Prost si nimeni nu afirma depsre Alain ca a fost un campion mondial)
    23 22
  • *... nimeni nu afirma despre Alain ca a fost un campion mondial de carton...
    16 5
  • un fan
    asta este diferenta intre marii campioni si Vettel
    20 10
  • Eu sunt de acord cu ce spun baietii astia deasupra mea, insa i-as ruga sa nu uite faptul ca Vettel e un campion de carton da' cu vreo 4 titluri mondiale. Eu cred ca ar trebui sa va mai vedeti lungul nasului, ca nu sunteti voi in masura sa-l judecati pe Vettel. Iar cu Ricciardo lasati-o moarta. Pana una alta, Vettel are o victorie cu Toro Rosso,Ricciardo ce rezultate a inregistrat la echipa a doua? Stati voi linistiti, ca Vettel mai trage si sezonul urmator si se va zbate in pluton, dar sunt gata sa fac pariu, asa cum am facut-o si-n 2007, ca Vettel mai ia cel putin 3 titluri mondiale.
    17 26
  • VITZELUSH
    Nu sunt de acord ca Vetel e campion de carton!
    Vetel e campion de hartie! Cartonul e prea mult pentru comparatie. A venit putina ploaie si hartia sa inmuiat. Aceeasi masina si Rici il umileste.
    Pot ei sa schimbe la fiecare cursa sasiul ca degeaba. Se vede adevarata "valoare" a lui Vetel
    23 19
  • @danny-de accord cu tine cu exceptia faptului ca Senna a fost mai bun decat Prost. Sa vezi discutie acum:)))!!!
    9 8
  • @ Alpine 77

    Stiu, am fost un fan al lui ”le profsseur” si nu il puteam inghiti pe Senna. Insa acum ca nu mai e imi dau seama analizand la rece ca Senna era altceva. Stiu ca sunt multi specialisti care sustin ca Senna era pilotul ideal in calificari si Prost in curse... mai stiu ca Prost care avea in a doua jumatate a carierei un stil de pilotaj care semana a dans, parea ca se misca incet dar de fapt era rapid pe pista, nu brusca masina si pilota foarte lin si precis a fost comparat din acest punct de vedere poate doar cu Jim Clark, Jim Clark pe care unii de asemenea il considera superior lui Senna desi eu personal ma cam indoiesc...(se pare ca in prima parte a carierei Prost pilota agresiv, total diferit)... cu toatre acestea eu urmaresc cursele din 1990. I-am vazut duelandu-se pe pista pe Ayrton si Alain si pot spune ca Senna era mereu vioara intai. El domina calificarile, el facea spectacol in cursa, el avea cele mai mari sanse sa castige. Prost parea mereu pilotul pe care il bate Senna. Faptul ca a si castigat se datoreaza in putine cazuri dominarii pe pista ci castiga cel mai adesea cand Senna avea probleme. (desi Senna atunci cand castiga o facea dominadu-l pe pista, depasindu-l adesea, pe Prost). Sa nu mai amintim de controversele de genul Suzuka... in concluzie Senna parea a nu avea rival in acea perioada, Prost fiind perceput (de noi nespecialistii... ) ca pilotul care e batut aproape mereu de brazilian si care mai castiga si el cand apuca...
    12 4
  • @ danny-http://www.tccandler.com/prost-vs-senna-not-close/.
    Danny ultima fraza a articolului de mai spus spune totul despre cei doi. Senna a fost un personaj charismatic cu un still de pilotaj rapid pana la ridicol. Mai rapid decat Prost in termini de viteza pura. Dar aici se termina partea pozitiva a lui Senna. Sa nu ma intelegi gresit , cred ca cei doi sunt cei mai mari piloti din toate timpurile si cred ca si calitatile lor sunt complementare. Prost a fost cel mai complet pilot iar faptul ca parea poate cmai putin rapid decat Senna( o mare posibilitate) compensa prin echilibrul sau si prin inteligenta sa. Cine crede ca Senna a fost un sfant nu cunoaste prea multa istorie a F1. Cifrele sunt clare in favoarea lui Prost iar in mod normal ar fi trebuit sa fie 5-2 pentru Prost la titluri si nu 4-3. Senna a fost genial dar si neglijent si irrational. Daca ar fi avut inteligenta si echilibrul lui Prost acum nu am fi avut aceasta conversatie dar asta este.
    7 6
  • a ajuns campion cu mult, mult ... noroc, acum vede si el cum e cind nu ai cu ce...
    7 8
  • Senna a fost cel mai nesabuit pilot din citi am vazut,dar si cel mai talentat.Din orgoliu a si murit de fapt, pilotind aproape gratis pentru Williams.
    Prost in schimb a fost profesorul si unul din cei mai calculati piloti.Pentru acest lucru el traieste in comparatie cu Senna.De tinut minte...
    8 5
  • malasorte
    91Schumi06.....victoria lui Vettel cu Torro a fost un noroc (vizioneaza cursa).. Daca esti in domeniu auto, explica-mi de ce Vettel care are aceasi masina ca si colegul sau nu reuseste sa-l bata. Tine cont ca Vetel e de 4 ori campion mondial si il consideri fff talentat... Explicatia???
    8 4
  • @Alpine77,daca nu era Balestre,era 4-3 pt Senna.
    4 2
  • @malasorte Nu exista "noroc" atunci cand vorbim de o victorie in F1, poate doar victoria lui Olivier Panis din 1996 cand doar 3 monoposturi au terminat cursa. Problema e ca lumea accepta faptul ca Raikkonen nu se intelege cu monopostul si este batut fara drept de apel de Alonso, dar nu vrea sa inteleaga faptul ca poate si Vettel are aceasta problema.
    Nu inseamna ca daca Ricciardo il bate acum pe Vettel,ar fi facult acelasi lucru si in perioada 2010-2013. Multi specialisti ( David Coulthard etc.) au spus ca monoposturile din aceasta perioada s-au mulat perfect pe stilul lui Vettel, iar Webber nu s-a inteles la fel de bine cu ele. Noile monoposturi se muleaza mai bine pe stilul de pilotaj al lui Ricciardo, dar nu inseamna ca Vettel sau Kimi nu pot progresa sa ajunga la nivelul colegilor de echipa.
    3 0
  • @flo- te uiti cam mult la filme artistice....fara suparare
    0 0
  • Senna a fost un increzut, putin paranoic...doar putin, un personaj dificil, nu prea stia de fair-play, un tupeist (nu il puteam suferi cat a fost in viata)... insa foarte foarte rapid... si mult mai rapid ca Prost... si da, in 1989 tot el a dominat sezonul si merita mai mult titlul decat Prost care l-a obtinut cu ajutorul lui Jean marie Balestre!

    Prost era pilotul cerebral, glumet, afemeiat, parea lent pe pista insa cronometrul arata ca de fapt era rapid, era oportunist (castiga adesea cand nu-i iesea pasenta lui Senna)... era in esenta un pilot de caracter si cu mai mult bun-simt decat Senna. A castigat pe merit titlul din 1985 (poate il merita mai mult decat Niki Lauda si pe cel din 1984) si un titlu pe ghinionul lui Mansell in 1986! In 1988 si 1989 a cam fost dominat continuu de Senna si a luat acel titlu cu ajutorul lui Blestre! A urmat perioada Ferrari (nu conteaza decat 1990 de fapt) in care practic a castigat doar in Mexic cu depasire la Senna si inca cateva victorii oportuniste si norocoase! In 1993 daca nu lua titlul cu acea masina probabil acum se vorbea despre micul pilot Prost si nu despre marele ”le proffeseur”... practic oricare dintre primii 5-6 piloti cei mai bine cotati ar fi castigat campionatul in 1993 in compania acelei masini fabuloase si avand un coechipier mai slab!
    Inca o data repet... Prost a fost un mare pilot insa a avut nesansa ca in a doua jumatate a carierei sa se suprapuna cu un pilot si mai mare decat el: Ayrton Senna da Silva! (eu inteleg ca un pilot este cu atat mai ”grande” cu cat este mai rapid pe pista si nu cu cat este mai cerebral si/ sau norocos si aduna puncte fara sa domine)... imi aduc aminte ca la inceputul anilor 90 citem despre domeniul auto in revista ”Autoturism” (nici nu cred ca exista alternativa) iar acolo exista o rubrica dupa fiecare grand-prix pe care baietii o ”plagiau” din presa straina. Rubrica era semnata de James Hunt care spunea prin 1992 ca de fapt Prost dezvoltase un complex Ayrton Senna si nu mai reusise sa castige nicio cursa ”pe bune” impotriva brazilianului de cativa ani... (probabil Mexic 1990)... am fost un mare fan Alain Prost, insa ma irita putin sa vad ca acum cand Senna nu mai e multi specialisti il denigreaza considerandu-l mai putin valoros decat Prost! Nu e o rusine in asta, e normal sa fie un pilot mai bun si unul mai slab desi aproapiat de valoarea celui dintai... Senna a fost mai rapid decat Prost!
    2 2
  • Frustrant pentru Vettel, macar pe Kimi il bate Alonso. Sa te bata Ricciardo...care la randul lui era batut de Buemi....ce sa mai zic...Brawn vulpoiul avea dreptate cand spunea ca nu il vede pe Vettel la inaltimea titlurilor pe care le are. Cu o masina mai slaba da rateuri serioase. Nu mai veniti cu prostii, in 2008 Toro Rosso aveau ingineri grozavi, si o masina care era peste Red Bull-ul din acel sezon. Iar Ricciardo nu il bate, sterge cu el pe jos!
    2 0
  • Cristi
    Eu nu stiu, scuza asta cu "mulatul pe stilul de pilotaj" e penibila. Daca esti bun te "mulezi" pe orice masina. Ca de aia esti bun. Sau nu esti bun.
    3 0
  • @dany-Ceea ce spui tu este contrazis de numere, de matematica. Si mie mi-a placut Senna dar argumentele ca el ar fi fost mai rapid(ceea ce este o posibilitate ) nu le gasesc. Faptul ca a fost un pilot de totul sau nimic l-a facut foarte spectaculos dar in egala masura a dus la multe accidente si in final la moartea lui. Daca te uiti pe statistica dintre cei doi in paralel Senna l-a batut pe Prost doar la pole position dar in regim de cursa Prost a fost mai rapid. Faptul ca prost a fost mai intelept l-a facut sa vada tot sezonul intr-o poza si nu doar o cursa. Senna era genul de pilot care risca totul pentru o batalie riscand sa pirda razboiul. Or asta nu da dovada de multa intelepciune. Iar ceea ce de altfel a fost un plus pentru el in perioada Mclaren a fos relatia lui cu Honda. Or nu e pentru nimeni un secret faptul aca a fost favorizat in aceea perioada i defavoarea lui Prost. Honda avea si interese economice in a-l favoriza pe Senna(vezi investitia imensa in NSX conceputa cu ajutorul lui Senna). Asa ca pe langa parerea mea ca "ala a fost mai bun", sau a ta, raman cifrele care arata clar ca Prost a fost pilotul mai constant si cerebral. Victoriile lui Senna riscand enorm au fost fara doar si poate mult mai usor de comercializat dar iti pun o intrebare uitandu-te la cifre:daca ai fi avut o echipa de F1 pe care l-ai fi angajat? Eu, pe amandoi...(ca sa nu o luam prea serios)
    2 2
  • @Alpine77,Senna a fost pilotul de ''totul sau nimic'',adica pilotul spectacol de aia a fost iubit,si a fost mult mai rapid ca Prost,care nu a avut tupeul sa mai concureze cu el in aceeasi echipa,vezi Williams 1993,si daca tot vb de cifre Senna a obtinut IN 9 ani de cariera ceea ce alti nu au obtinut niciodata.Pana la urma dupa cum spunea el ''cand te clasezi al doilea,esti de fapt primul care pierzi'' .Si ca tot vb de filme artistice,iti recomand sa urmaresti cursa de la Donninghton din 1993,cand Senna l-a batut pe Prost intr-o masina net inferioara.Vizionare placuta.A si inca ceva Prost sufera si acum de complexul Senna .
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru