Teste Barcelona, ziua 3: Hamilton menţine Mercedes pe primul loc

de Daniel Popescu
Sambata, 28.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în a treia zi de teste de la Barcelona şi a fost urmat în clasament de Felipe Massa şi Kimi Raikkonen.

Esential 158 de tururi a parcurs Nico Hulkenberg, mai multe decat orice alt pilot
39 de tururi a efectuat Kevin Magnussen pentru McLaren
Mercedes a continuat să demonstreze că deţine cel mai bun monopost şi în a treia zi de teste din cadrul sesiunii finale de pe circuitul de la Barcelona. Lewis Hamilton a preluat controlul volanului de la Nico Rosberg şi a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 1:23.022 cu pneuri soft.

Britanicul i-a devansat astfel cu peste două zecimi de secundă pe Felipe Massa (Williams) şi Kimi Raikkonen (Ferrari), în condiţiile în care amândoi au utilizat pneuri de compoziţie supersoft, mai rapide decât cele soft cu aproximativ o secundă. Totuşi, Mercedes a ocupat penultima poziţie în clasamentul tururilor, întrucât Hamilton a parcurs doar 76 de tururi.

Carlos Sainz Jr. a ocupat locul patru pentru Toro Rosso, însă a provocat un steag roşu în finalul zilei după e a rămas blocat pe pistă în virajul trei.

Spaniolul i-a devansat astfel pe Romain Grosjean (Lotus) şi Marcus Ericsson (Sauber), iar ultimul a provocat primul steag roşu al zilei după ce s-a oprit de asemenea în virajul trei.

Aflată la doar a doua zi de teste cu noul monopost, Force India a parcurs 159 de tururi, mai multe decât orice altă echipă, însă Nico Hulkenberg a ocupat doar locul şapte în clasamentul general. Germanul l-a devansat însă pe Kevin Magnussen, care a avut parte de o zi modestă la debutul în teste pentru McLaren. Danezul a putut parcurge doar 39 de tururi, iar echipa britanică a renunţat prematur la teste după o scurgere de ulei.

Ultimul loc în clasament a fost ocupat de Daniel Ricciardo de la Red Bull, care a fost cu peste 2.7 secunde mai lent decât liderul.

Teste Barcelona - Rezultate ziua 3:

Loc Pilot Echipa Timp Tururi
1  Lewis Hamilton Mercedes  1m23.022s 76
2  Felipe Massa Williams  1m23.262s  +0.240 102
3  Kimi Raikkonen Ferrari  1m23.276s  +0.254 136
4  Carlos Sainz Jr Toro Rosso  1m24.191s  +1.169 132
5  Romain Grosjean Lotus  1m24.200s  +1.178 116
6  Marcus Ericsson Sauber  1m24.477s  +1.455 123
7  Nico Hulkenberg Force India  1m24.939s  +1.917 158
8  Kevin Magnussen McLaren  1m25.225s  +2.203 39
9  Daniel Ricciardo Red Bull  1m25.742s  +2.720 128

Sesiunea de teste de la Jerez pe Automarket

▶ Cronica ziua 1: Williams, pe primul loc;
▶ Cronica ziua 2: Rosberg, cel mai rapid;
▶ ştiri zilnice cu cele mai importante evenimente de pe circuit;
▶ cronicile fiecărei zile de teste, publicate în jurul orei 19:00;
▶ analiză legată de perspectivele fiecărei echipe, publicată la finalul sesiunii de teste.

Comentarii (25)

  • Bogdan
    Unde mai putem sa vedem cursele anul asta in afara de SKY si DolceSport?
    8 2
  • @ Bogdan - RTL
    7 3
  • ''Here's a couple of lines from Eric Boullier's media conference:
    "Don’t forget last year it was the same situation for many teams. It’s true that we haven;’t done as many laps as we wanted but we will recover. By Europe we should be more competitive.
    "We won’t be as ready as we would have liked [at the start of the season]. Everything is working as it was designed to work but reliability is a concern – clearly.,,
    6 6
  • HAMILTON CAMPION 2015
    14 16
  • Mclaren a omologat azi motorul Honda și mâine va simula o cursă...(Dacă nu vor fi probleme tehnice )
    8 7
  • Inca o zi foarte frumoasa de teste :P Multe tururi parcurse, programe diferite, multe lucruri de vazut si de studiat :P

    P.S. Mercedes sunt inca in fata :P

    P.S. @McLaren-Honda: Nu se omologheaza motoarele in weekend pentru ca nu lucreaza departamentul care face astfel de omologari. Ai un link care arata ca Honda a omologat motorul?
    9 3
  • Motorul va fi omologat abia la prima cursă. Nimeni nu e nebun s-o facă acum, când n-au adunat toate datele de la teste. Și cu un Magnussen care a făcut 39 de tururi, sigur McLaren nu vrea un motor omologat și o să tragă cât mai mult de timp. Au o grămadă de probleme pe care trebuie să le rezove, și nu cred că McLaren încearcă să-și ascundă forma... nici n-ar avea de ce, după atâtea sezoane în care nu prea au existat în competiție.
    9 5
  • http://www.omnicorse.it/magazine/49149/f1-testa-barcellona-arai-abbiamo-omologato-oggi-il-motore-2015
    3 7
  • Ah Omnicourse... baietii de pe acolo abereaza la greu, cred ca am citit macar 30 de articole "pe langa", dupa accidentul lui Alonso erau primii care postau diferite scenarii care de care mai fanteziste.

    Am crezut ca-i ceva oficial, am vazut declaratia celor de la Honda, erau peste 30 de jurnalisti acolo dar vad ca nici un site cat de cat serios n-a postat nimic despre omologarea motorului Honda. Ciudat, nici macar FIA nu a facut acest lucru.

    Eu m-am gandit initial ca a aprovat varianta de motor pentru sezonul 2015, nu ca l-a omogat de aia speram sa ai un link, pentru ca n-am vazut nici scris pe acesta tema. Nici macar declaratia n-a fost publicata, sa vedem maine ce apare.

    @Ferr1: Honda trebuie sa-si omologheze motorul, probabil o s-o faca Luni, cum se discuta acum ceva timp.

    Maine este ultima zi de teste, sper sa fie timpul frumos, mai sunt multe de vazut. Cel putin Mercedes lucreaza din greu la masina, am vazut macar 3-4 parti noi pe masina lor. Baietii de la Ferrari erau foarte bucurosi de cum a decurs simularea lor, dar nu cred ca au terminat pachetul pentru prima cursa, din pacate, ma asteptam sa forteze un pic.
    8 3
  • O chestie comica de pe site-ul FIA, este ca la in prezentarea zilei de astazi de teste, Magnussen apare in masina de anul trecut, din timpul testele de la Jerez lol.
    8 1
  • Bine mey Andrei F1 :)))) Oricum fie vorba între noi, aberațiile celor de la omnicorse sunt mai plăcute decât aberațiile tale de pe aici :))))) De aici vine și invidia ta , bănuiesc :)))
    5 10
  • Ferrari
    @McLaren-Honda good point! Nici cu al tale nu imi este rusine pricum :D iar eu sunt un biet troll!
    1 8
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Iar ti-a pierit piuitul?!?Sau stai...am uitat,te-au chemat iar sa le rezolvi problemele...! ;)
    6 6
  • jul1974
    Motoarele trbuie omologate pana la data de 1 martie daca nu ma insel asa ca data de 28 febtruarie e ultima zii de omologare
    3 0
  • Eram asa de entuziasmat ieri, era baiatul asta cu @Honda, zicea ceva de o simulare de cursa pentru cei de la McLaren... frate m-am trezit, eram asa de entuziasmat.... Aveam tableta pregatita, sa studiez atent treaba, aparatul de fotografiat pregatit si...

    Stie cineva daca mai fac ceva baietii de la McLaren astazi?
    8 1
  • What are they doing ? :(((
    6 4
  • Uzurpatorule

    Nu mi-a pierdit piuitul. Stau aici si citesc, ce pot zice. Nu pot zice ca masina e super ca toate merg bine. Stau si astept mereu aproape de Mclaren.
    7 4
  • Cei de la Mclaren nu se grabesc cu testele, au tot sezonul inainte :)
    10 3
  • Andrew Benson
    Chief F1 writer
    Race sim planned for Ferrari

    Posted at 12:48
    "Ferrari have revealed that Sebastian Vettel is to do a race-simulation run this afternoon - just as team-mate Kimi Raikkonen did on Saturday.
    "Rivals have been crunching the numbers on Raikkonen's run, and a source told BBC Sport it was 'nothing special'.
    "After a bright start to testing, the supposed Ferrari revival is not looking quite so strong, and the evidence at the moment is that they are a couple of tenths or so behind Williams, never mind Mercedes
    4 7
  • klausnake
    Bine ca nu simuleaza orgasmul,Mc Laren...
    Ca in rest,sunt varza,bietii de ei!
    5 6
  • MIrcea, eu ti-am mai spus tie, nu mai fi asa preocupat de ce face Ferrari. Stii vorba aia cu cainele?
    1 1
  • @Ferrari - Nu esti trol..Esti doar un pacalici:)) Un Buratino :))
    0 1
  • @Andrei F1 - Data viitoare incearca un distonocalm :))) sa-ti mai temperezi entuziamul:)))
    0 3
  • entuziasmul*
    0 2
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Tare asta cu "uzurpatorule" :)))))) !

    Stai si astepti...ce?!Astepti langa mort poate se trezeste?Fa ceva cu viata ta pana una alta...freak !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru