Testele premergătoare sezonului 2016 vor avea loc în martie la Barcelona

de Daniel Popescu
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au planificat cele două sesiuni de teste premergătoare sezonului 2016 pentru luna martie pe circuitul de la Barcelona, ca urmare a faptului că noul campionat va începe în aprilie.

Esential 2 sesiuni de teste vor avea loc inaintea sezonului 2016
Sezonul 2016 al Formulei 1 va începe abia în 3 aprilie cu Marele Premiu al Australiei, element care produce schimbări în planurile echipelor pentru sesiunile de teste de iarnă.

Dacă anterior acestea aveau loc la sfârşitul lunii ianuarie şi pe tot parcursul lunii februarie, sezonul 2016 va marca o schimbare radicală din acest punct de vedere, în special ca urmare a faptului că numărul sesiunilor de teste va scădea la două.

Astfel, echipele au decis ca testele să aibă loc numai în luna martie, în intervalele 1-4 martie şi 15-18 martie, iar ambele se vor desfăşura pe circuitul de la Barcelona. În plus, ambele sesiuni vor avea loc de marţi până vineri, astfel că nu vor mai exista teste în zilele de weekend, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Chiar dacă zilele de weekend-uri aduc mai mulţi fani pe circuit, costurile echipelor sunt mai mari, din cauza măsurilor de securitate sporite.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • serban
    Un regulament cretin, practic o interzicere a dezvoltării și o menținere a unui status care va face foarte curând din F1 ceva atât de plictisitor, încât adevărații fani, nu cei din ultimii cinci-șase ani, vor migra spre altceva, mai atractiv și mai spectaculos. Din păcate, în afară de Indy, sau Nascar și poate puțin DTM, opțiunile sunt foarte limitate în lumea motorsportului de astăzi.
    8 4
  • @serban - tu ai citit ce ai scris?:)))
    "adevărații fani, nu cei din ultimii cinci-șase ani," - aia siguri nu o sa migreze altudneva, din simplul motiv ca inteleg ce se intampla si faptul ca formula 1 a trecut prin N dominarii dea lungul existentei. Si faptul ca pot trece de la F1 la Ingy sau NASCAR (:))))))))))))))))))))))))))))))))) mai degraba este o jignire la adresa lor...
    0 0
  • serban
    @Kyro Asta crezi tu, lumea motorsportului nu înseamnă doar F1, iar adevărații fani nu sunt deloc elitiștii pe care-i prezinți tu, ei știu să aprecieze, "rușine", până și o cursă de dragstere ! Și probabi că nu ai văzut, tu fiind un elitist preocupat doar de regina balului, nici una din marile curse Indy, bineînțeles nu pe circuite ovale ...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru