Toro Rosso neaga vânzarea echipei către IPIC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.09.2011
Toro Rosso a negat public speculaţiile potrivit cărora echipa va fi cumpărată de compania petrolieră IPIC, dar şi mutarea fabricii de la Faenza în Abu Dhabi.

Presa internaţională a speculat în ultima perioadă că Red Bull este pe punctul de a vinde Scuderia Toro Rosso grupului petrolier IPIC din Emiratele Arabe Unite. Tranzacţia ar fi transformat echipa de la Faneza în Team UAE începând din sezonul 2012, atunci când sediul ar fi fost mutat integral în Abu Dhabi.

Informaţiile au fost confirmate parţial la finalul săptămânii trecute, când Toro Rosso a semnat un contract de sponsorizare cu compania petrolieră Cepsa din Spania, deţinuta integral de IPIC.

Cu toate acestea, Franz Tost, şeful STR, a dezvăluit că Cepsa va fi doar sponsor al echipei şi că Red Bull va rămâne unicul proprietar. "Aceste companii (n.r - Cepsa şi Falcon, banca deţinută de IPIC) sunt sponsori, nu investitori sau acţionari la echipa Toro Rosso", a declarat italianul pentru publicaţia The Naţional.

În plus, Tost a catalogat drept "fantezistă" ipoteza mutării echipei în Abu Dhabi, atât din motive logistice, cât şi datorită faptului că Toro Rosso a iniţiat deja un plan pentru dezvoltarea actualei fabrici de la Faenza.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru