Trei tineri piloţi au testat pentru Lotus şi Sauber la Valencia

de Daniel Popescu
Vineri, 24.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esteban Ocon a debutat la volanul unui monopost de Formula 1 pentru Lotus, în timp ce Adderly Fong şi Roy Nissany au participat la o sesiune de teste pentru Sauber.

Esential 2 este numarul echipelor care au testat la Valencia
3 este numarul tinerilor piloti care au debutat la volanul unui monopost de Formula 1 in aceasta saptamana
Două dintre echipele de Formula 1 au profitat de pauza de trei săptămâni dintre cursele din Rusia şi Statele Unite pentru a efectua în această săptămână o sesiune de teste de două zile pe circuitul de la Valencia.

Lotus s-a deplasat pe circuitul Ricardo Tormo cu scopul de a evalua calităţile lui Esteban Ocon, care a fost premiat pentru câştigarea titlului în competiţia Formula 3. El a urcat la volanul unui monopost Lotus E20 din sezonul 2012 şi a parcurs 650 de kilometri.

"Testul a decurs foarte bine. A trebuit să mă adaptez rapid. Cuvântul pe care l-aş folosi pentru a descrie sentimentul de a pilota un monopost de F1 este că este pur şi simplu mai rapid. Monopostul a fost uşor de pilotat, stabil şi grozav", a declarat el.

Pe acelaşi circuit, Sauber a evaluat doi piloţi.

Primul a fost chinezul Adderly Fong în vârstă de 24 de ani care concurează în GP3 şi care a dezvăluit că a fost dificil să se adapteze la cerinţele monopostului C31 din urmă cu doi ani.

"Mi-am îndeplinit obiectivul de a parcurge 300 de kilometri fără să comit greşeli la o viteză bună. A fost fantastic să pilotez, o bijuterie de maşină. Cu atât de multă putere şi forţă de apăsare aerodinamică, este un monopost dificil de învăţat, dar am înregistrat progrese tur după tur", a precizat el.

În cea de-a doua zi a fost rândul israelianului Roy Nissany, pilot în competiţia Formula 3 Europa, care a parcurs 99 de tururi la volanul aceluiaşi monopost.

"A fost o zi incredibilă. A fost prima oară când am pilotat un monopost de Formula 1 şi m-am simţit grozav. Cred că mă simt mai experimentat acum. Nu a fost uşor să mă adaptez din cauza virajelor de mare viteză şi a forţei de apăsare aerodinamică, dar am reuşit să fac totul bine", a explicat el.

Via Lotus, Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru