Tripleta lui Marchionne: Maserati ar putea reveni în Formula 1 prin preluarea numelui echipei Haas

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 07.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati ar putea reveni în Formula 1 prin utilizarea numelui pentru echipa Haas ca parte a unui contract de sponsorizare de 20 de milioane de euro pe an.

Grupul Fiat-Chrysler este deja reprezentat în Formula 1 prin Ferrari, iar de anul viitor Alfa Romeo va reveni de asemenea în competiție prin intermediul unui contract de sponsorizare cu Sauber.

Acordul respectiv prevede că motoarele furnizate de Ferrari vor purta numele Alfa Romeo, în timp ce numele echipei va fi schimbat în Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Iată însă că un al treilea brand al Grupului este pe punctul de a repeta strategia Alfa Romeo. Presa internațională anunță că Maserati va prelua numele echipei Haas ca parte a unui contract de sponsorizare, iar logo-ul constructorului italian va fi vizibil pe carcasa motorului, exact după modelul Alfa Romeo.

Contractul de sponsorizare este deja evaluat la 20 de milioane de euro pe sezon. Oficialii Maserati nu au confirmat informațiile, însă CEO-ul Sergio Marchionne a sugerat recent că echipa Haas, pentru care Ferrari furnizează deja motoare, și-ar putea schimba numele.

"Este posibil ca actualul parteneriat cu Haas să se transforme în altceva decât avem astăzi? Răspunsul este că există potențial.

Dar suntem foarte departe de un astfel de deznodământ, dar este posibil. Vom vedea, timpul va spune", a precizat el.

Via Auto Express

Comentarii (5)

  • Intre timp Marchionne ne-a reamintit ca iesirea Ferrari din F1 este serioasa. :)
    4 3
  • Ar putea fi daca are deja 2 echipe finantate de acelasi grup, psoibil si a treia. Nu ti se pare ca punctul lui vedere ar putea avea un impact mai mare decat in prezent?
    In prezent ca si in trecut, desi nu ii mai ajuta atat de mult motorul, pare ca Rbr este inca sus in privinta protectiei Fia sau macar se compenseaza.
    2 1
  • O sa plece Ferrari din F1 cand o sa castig eu campionatul mondial. Parca ar fi prima data cand vin cu amenintarea asta.
    2 1
  • De plecat, nu pleaca dar si Mercedes au amenintat de atatea ori, la fel si hotii de la Rbr.
    3 2
  • unu sau altu
    Ce ne facem daca intra si VAG in F1 cum se tot aude pe la colturi si doreste sa isi branduiasca toate marcile din grup, ca nu prea ii ajung echipele aflate in competitie?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru