Verstappen a câștigat în Malaysia în fața lui Hamilton. Vettel, locul 4 după o cursă spectaculoasă de recuperare

de Daniel Popescu
Duminica, 01.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a profitat de retragerea lui Kimi Raikkonen pentru a câștiga cursa de la Sepang după ce l-a depășit pe Lewis Hamilton, în timp ce Sebastian Vettel a făcut o cursă de recuperare spectaculoasă de pe ultimul loc pentru a termina pe 4.

Marele Premiu al Malaysiei se anunța dificil pentru Ferrari după problemele lui Sebastian Vettel din calificări care l-au retrogradat pe ultima poziție a grilei, însă nimeni nu anticipa că și coechipierul său Kimi Raikkonen va avea defecțiuni la motor chiar înainte de start. Finlandezul a fost împins până la boxe înainte de turul de formare și nu a mai putut lua startul în cursă, astfel că toate speranțele pentru puncte s-au îndreptat spre Vettel.

Ca de obicei, Lewis Hamilton a avut un start excelent, în timp ce Max Verstappen a urcat pe locul doi în urma problemelor lui Raikkonen, însă a avut dificultăți să-și păstreze poziția în fața lui Valtteri Bottas.

Finlandezul a țâșnit la start și a încercat în repetate rânduri să treacă, însă în cele din urmă s-a consolat cu locul 3 în fața lui Daniel Ricciardo și a unui surprinzător Stoffel Vandoorne.

Verstappen a avut însă nevoie de numai câteva tururi pentru a se acomoda, în turul 4 l-a depășit relativ ușor pe Hamilton pentru a deveni noul lider al cursei, iar în turul 9 a venit rândul lui Ricciardo să reușească o manevră similară în detrimentul lui Bottas. Ulterior, Verstappen a reușit să-și consilideze poziția de lider cu un avans de circa 9 secunde în fața lui Hamilton.

Între timp, plecat de pe ultima poziție a grilei de start, Vettel a început cursa cu pneuri soft și a progresat până pe locul 13 după un singur tur, iar în turul 9 a pătruns deja în zona punctelor, pentru ca în turul 13 să ajungă pe locul 7 după o depășire asupra lui Fernando Alonso.

În turul 21, pilotul Scuderiei Ferrari a ajuns pe locul 5, în spatele lui Bottas, însă finlandezul a rezistat atacurilor timp de câteva tururi.

Prin urmare, Vettel a preferat să intre la boxe pentru pneuri supersoft, iar strategia a avut succes: după ce piloții din frunte au intrat la boxe pentru înlocuirea supersofturilor cu softuri, Vettel a progresat pe 4, în spatele trio-ului Verstappen, Hamilton și Ricciardo, cu avantajul suplimentar al unor pneuri mai rapide.

Inițial, Vettel a reușit să se apropie amenințător de Ricciardo, însă nu a reușit să inițieze un atac decisiv pentru a răci motorul, iar inginerii i-au transmis să nu mai forțeze depășirea pentru locul 3.

Astfel, Verstappen a trecut fără emoții primul linia de sosire și și-a trecut în cont prima victorie a sezonului și a doua din cariera, în timp ce Hamilton și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general după locul doi. Pilotul echipei Mercedes are acum un avans de 34 de puncte ca urmare a locului 4 obținut de Vettel în spatele lui Ricciardo.

Bottas s-a mulțumit cu locul 5 în fața lui Sergio Perez, Stoffel Vandoorne și a celor doi piloți de la Williams, Lance Stroll și Felipe Massa, în timp ce ultimul punct pu în os a fost obținut de Esteban Ocon. 

În turul de revenire la boxe, Vettel a fost însă lovit în spate de Stroll, iar în urma impactului este posibil să fi suferit defecțiuni majore la motor sau cutia de viteze.

Malaysia - Rezultate cursa

Comentarii (76)

  • A avut dreptate Chull ca va fi un 1-2 Ferrari da' la monoposturi care nu vor termina cursa :))))) Camonopostul lui Vettel n-a ajuns la boxe chiar daca acesta e clasat pe locul 4
    11 39
  • Fangio
    Start curat. N-a fost fetel in fata. La final a oferit imaginea zilei cu....un acrosaj. Bravo Max! Pilotul zilei!
    15 34
  • GrosJan
    Imi aduce aminte de prima victorie a lui Kimi, Sepang 2003. Max e noul Kimi.
    8 17
  • Au inceput fanii Ferrari sa protesteze cu manutele rosii :)))) # Manute rosii :))
    8 39
  • De vina e Vettel... ca are lipici la prosti, ii atrage in jurul lui.
    5 21
  • Sebis Riccokkonen
    Ferrari au cea mai buna masina in acest moment. La toate capitolele. Dar e degeaba.
    23 14
  • Saracul Alonso ... nu are masina dar las' ca macar are coechipier. Stoffel nu mai e in anul de debut .... De asta a fugit Alonso ... l-ar fi mancat cu fulgi cu tot Hamilton in 2008.
    9 15
  • Dumnezeule ce cursa ! Mi-a depasit asteptarile . Cea mai frumoasa cursa a sezonului si cred ca cea mai frumoasa din istoria Malaeziei. Vettel a facut o cursa mare , a demonstrat ca e un pilot bun . Verstappen daca se va maturiza va fi urmasul lui Ayrton Senna . Am avut parte si de " Taxi Driver " , datorita prostiei lui Stroll. O cursa superba in ansamblu.
    28 8
  • @ Sebis Riccokkonen Eu as spune ca au monopostul cu cea mai constanta evolutie.. Insa sunt ghinionisti...Oricum campionatul inca se joaca da' Ferrari au pierdut puncte multe pe 2 circuite favorabile..
    10 9
  • lolita
    Unde e vitzelul apare...ghici ce? Acrosajul. In urma cu doua saptamani mergea asa frumos cu spatele....
    11 32
  • Iar lol iar il ataca pe Alonso . A devenit Vandoorne campion mondial si nu stiu eu ? In loc sa te bucuri de cursa asta pe care nu stiu daca va fi depasita de vreo alta cursa in viitorul apropiat , tu ii dai inainte cu Alonso . Nu vezi padurea de copaci asta e problema ta.
    21 5
  • Si eu si cei de la Digi am crezut la inceput ca Vettel n-a trecut linia de sosire si s-a lovit de cineva/ceva. :))
    Oricum, frumoasa recuperare a lui Vettel, cu recorduri de pista la un moment dat tur dupa tur, felicitari lui Verstappen pentru victoria meritata pe deplin.
    17 2
  • Daniel
    Ricci l-a rupt pe bietul campion cu falca lunga cand era debutant la Red Bull, acum i-a taiat avantul pentru podium. Ce frumos.
    14 29
  • Cursa buna, la ce ritm a avut Ferrari, clasamentul ar fi fost 1 Vettel, Raikonnen, Max, Ham, Ricci, Bottas. S-ar fi recuperat puncte bune dar na... Greselile se platesc scump!
    Alonso un "om de mare caracter" i-a taiat fata lui Vettel, au ei polite neplatite inca!
    Stroll, asta or a fost pus de Mercedes, ori e prost, daca la mers la relanti faci treburi din astea, e clar ca esti praf!
    Ma bucur oricum pentru Rbr, Mercedes clar au avut probleme poe circuitul acesta, la fel ca si in Singapore. In aceste 2 curse, Ferrari au fost bine de tot peste Mercedes.,
    30 7
  • Scufita rosie era la cules de cauciuc cand poc ... a 'ciocanit-o' lupul
    8 27
  • @Daniel
    Vezi ca te precipiti, Ferrari i-a ordonat lui Vettel sa o lase mai moale pentru ca se incinsese motorul foarte mult...
    Btw, in 2014, Vettel deja semnase cu Ferrari, de aici si lipsa de performanta a lui Sebastien, mai mult, echipa sa nu ii mai acorda aceeasi atentie, este normal ca Ricci ii luase fata.
    25 5
  • Frumoasa cursa. Pacat ca dispare un circuit pe care se poate face spectacol. Max un campion in devenire. Bottas, mult sub asteptarile Mercedes de la revenirea din vara. Vettel cursa de recuperare cu o masina superioara, pneuri proaspete, din pacate nu e suficient, greselile din cursele anterioare se platesc scump, iar Hamilton nu greseste. Titlul se indeparteaza de Vettel cu inca cateva puncte. Mclaren puncteaza cu un Stoffel care il bate a doua oara pe Alonso in cursa. Cu un motor Renault de la anul Mclaren va fi altceva.
    19 5
  • teoria transpiratiei
    Se vede treaba ca "marele circ" nu este doar un nickname pentru F1. Incep sa cred ca exista si aranjamente care depasesc sfera competitiei si in ele sunt amestecati toti cei de la varf, Mercedes, Ferrari, RBR.
    Maxu' lu tata a avut cel mai linistit start din ultimele 2 sezoane, s-a asezat cuminte in spatele lui Hamilton, stiind ca acesta urma urma mai apoi sa se lase depasit. Si uite asa Hamilton si-a achitat datoria pe care o avea la olandez de cursa trecuta. Sau o fi fost pentru implinirea varstei de 20 de ani?:)))
    Raiko a avut brusc o problema chiar inainte de start (ar fi fost culmea sa fi avut alt incident cu Max, pe cine mai dadeau vina acum?:)) ), iar Vettel s-a oprit in turul 50, chiar cand sa-l depaseasca pe Ricci.

    Bineinteles ca este posibil ca mareleHamilton, cu cel mai bun monopost si cel mai rapid in calificari sa fi fost depasit ca un pilot intarziat de Max, care apoi i-a mai si dat 10 secunde. Iar Ricci, care nu-I f'un japonez venit cu valiza de yeni in F1, cu acelasi RBR care il "umilea" pe Ham, nu a reusit sa se apropie de acesta la mai putin de 8-9 secunde. Iar telemetria Ferrari a aratat ca Vettel a avut o cadere de calciu in turul 50, asa ca nu maistia ce sa faca si au trebuit sa-i aminteasca de la boxe.
    si acum conspiratia MB-Ferrari-RBR: Hamilton a avut promis titlul in 2017 (compensatie la 2016) iar Ferrari 2018. Verstapen va trece la Mercedes cel tarziu in 2019 iar RBR va concura cu motoarele Mercedes.
    22 16
  • Comentarorii Sky sunt gretosi de partinitori! Nu doar ca-l ridica in slavi pe Hamilton, dar si pe toti ceilalti care-l incetinesc in cursa sau clasament pe Vettel. Acum sunt fanii lui Verstapen (ca doar acesta e copilotul lui Hamilton si ar trebui sa imparta titlul cu Hamilton la cat l-a ajutat). Hamilton isi conserva avantajul si evita contactele cu ceilalti piloti. Vettel trage cat poate de masina dar oricum nu este destul pentru ceillati. E mult mai interesant sa sustii un pilot ca Vettel decat un Hamilton sau mai nou un Verstapen care sunt favoritii tuturor.
    18 11
  • Vet super pilotaj cu o masina reparata peste noapte cu mari probleme-record absolut pe pista
    30 12
  • Si ce ai vrea mai fraiare, sa te scutesc acum cand fandosita e la ananghie? Nu ma subestima ... Te faci ca ploua si canti despre frumusetea cursei avand pretentia sa fac la fel? LOL

    Acum trebuie remarcat faptul ca te intorci la vechile argumente, alea in care nr de titluri conteaza ...Deci nu mai conteaza ca l-o batut Stoffel pe pista pe fandosit ... acum conteaza titlurile ...
    3 25
  • Daniel
    Legenda asta ca Vetel contraperforma la Red Bull ca a semnat cu Ferrari e o stupizenie pe care fanii lui Vetel vor neaparat s-o creada. Ricci l-a dominat pe campionul multiplu de la inceput pana la sfarsitul anul. Era si omul tinut in brate de Marko.
    8 22
  • @ DRS11 - Daca Max l-ar fi lovit pe Hamilton sa vezi cum fani Ferrari l-ar fi ridicat in slavi.asa ca mai lasa ipocrizia :))
    12 16
  • fanii
    4 11
  • Apar necajitii fieraristi, mai ales iubitori de-ai campionului care concureaza cu spatele inainte LOOOOOL, conspiratii peste conspiratii, eu cred ca Vetelica Finger a fost platit sa tradeze la Singapore. Asa ceva....Astia de la Sky...nu vad cursa de recuperare a championului....
    6 22
  • @DRS11
    Aha, deci comentatorii Sky sunt partinitori pentru ca tin cu Hamilton ... si cu Max ... si cu Vettel

    Deci care e problema ta? Nu au 'tinut' si cu Alonso. Ba, ala e codas iar comentatorii se concentrau pe cei din fata. Comentau absolut normal.
    6 9
  • Apropo de comentatori.Si eu pot sa afirm ca prezentatorii Digi aveau orgasm la fiecare depasire facuta de Vettel.Care fie vorba n-a depasit decat piloti cu monoposturi inferioare..pe Bottas l-a depasit la boxe si la Ricciardo a abandonat.
    8 22
  • Tind sa cred ca daca Vettel nu pornea de pe ultimul loc, victoria de astazi ii era asigurat, insa cand e sa nu mearga ceva apoi nu merge. Uitandu-ma la parcursul de anul asta al lui Vettel parca se aseamana cu cel al lui Ham de anul trecut. Insa asta e, mai sunt curse si sa speram ca vor mai fi curse foarte frumoase.

    ForzaFerrari‏ !!!!.
    27 8
  • Esti un prost . Nu iti mai explic de ce.
    10 4
  • Tifosi
    Ce ma enerveaza e ca mereu vorbim de DACA. DACA Vettel castiga la Singapore, DACA Vettel avea masina buna ieri.....cam multi de DACA in ultima vreme. Asa nu merge.
    13 5
  • Depasirile lui Vetel au fost la masini net inferioare, cum s-a intalnit cu un monopost aproximativ echivalent a dat inapoi.
    12 18
  • serbanica
    O sa-ti treaca taica. Tu sa fii destept. La anul Ferrari va fi in competitie. Vettel nu pleaca deci...mai pot incerca o data ;)
    14 2
  • Incident de cursa e decizia comisarilor de cursa la ciocnirea dintre Stroll si Vettel
    5 8
  • Aaa domnu' lol o dam si noi cu asta cu masinile net inferioare ? Parca ziceai ipocritule ca in F1 masinile sunt setate pentru piloti si nu exista termenul de inferior . Ne contrazicem propriile afirmatii ?Chiar asa...
    16 2
  • V-am zis ieri ca Vettel o sa termine in fata lui Raikkonen nu? Ferrari merg pe aceasi mentalitate ca romanii: "Ne facem ca muncim poate iese ceva, candva.", n-au nici un plan, nici macar nu stiau ce s-a stricat ieri cand Vettel a avut probleme. Au schimbat motorul degeaba, pentru ca problema era in alta parte adica la turbo la fel ca problema lui Raikkonen de astazi. Au avut 4 (patru) turbo-uri si au fost cel putin timpiti inca sa le foloseasca in primele doua curse fara sa-si dea seama ce nu merge si ce s-a stricat. Bine ca s-au linistit, au fost o dezamagire constanta in fiecare sezon, dar in sezonul actual s-au depasit :P Au cativa oameni talentati dar si multi prosti, zici ca i-au recrutat din Ro, pacat. Shit happens :P

    Totusi cursa de astazi mi-a placut, Verstappen s-a descurcat foarte bine, pe Hamilton il durea in cur daca termina pe podium sau nu, are puncte berechet, Ricciardo era ofticat ca Vettel venea din urma, era usor sa-l scoata din cursa de deh, Ricciardo vrea la Ferrari cica, cred ca s-a dus sansa asta. Bottas dormea, era ocupat cu visele ca se va bate pentru titlu, poate prin 2050, are la fel de multe sanse ca Coulthard, adica zero. Cateva incidente intre Massa si Ocon, abandonul lui Sainz si surpriza de la final cand Stroll a adormit, crezand ca a castigat cursa... si l-a lovit pe Vettel.

    Singurul pilot care l-a incetinit cat a putut pe Vettel a fost evident Alonso, plin de frustrare ca McLaren-ul lui era pe nicaieri plus ce cursa de rahat a avut acesta... Pana is Vandoorne a mers mai bine... nici nu vreau sa-mi inchipui sezonul viitor cum o sa fie daca acesta va merge mai bine... poate Alonso se gandeste sa se retraga?
    4 3
  • @@alex
    Mai baiatule, daca si ci daca, nu ma mai critica aiurea, am scris sus destul de clar ca greselile ferrari se platesc scump pe pista, deci ce tam-tam mananci acolo?
    @daniel, pai da, Vettel nu a mai performat la Rbr dupa ce semnase cu Ferrari, doar se batea cu Alonso pe unde il prindea, acolo erau polite neplatite! Este normal ca Marko s nu te mai sustina dupa ce l-a tinut in puf, acesta sa semneze imediat cu Ferrari. Ce o fi asa de greu de inteles?
    @tifosi, exact asta zic si eu, daca dar in ultima periaoda Ferrari isi da singura palme, evident ca asa nu merge!\
    Eu tot nu inteleg ce a patit Kimi, de unde si pana unde probleme in agaraj cand ieri a mers ceas? Sa ii fi montat astia motoryl sau pe monopostul lui Vettel pentru a nu de sigila motorul 4?
    Cat despre Stroll, sunt din ce in ce mai sigur ca a fost fost ordin de la Mercedes, Lewis va avea penalizari in viitor. Posibil sa ii fi stricat cutia de viteze si alte cele.
    5 11
  • Cum iti explici tu ca unde apare Vetel sunt mereu acrosaje? Bun, acum n-am mai avut la start, (ghici de ce), dar am avut la final. (ghici cu cine)-nuuu mah, nu cu Max de care voi spuneti ca e mereu de vina! Nu Stroll, care bietul...statea pe pista si nu l-a vazut pe berbec ca vine, doar el e zeul suprem si toata lumea trebuie sa-i faca loc. Hai la plimbare!
    13 20
  • Lewis Hamilton
    N-a castigat cursa Fabulosul de la fierari? Fanilor fierari, va spun doar atat. 31 PUNCTE. O sa va spun dupa fiecare din cursele care mai sunt pana la final de sezon.
    8 27
  • acum postezi sub nickname lol ca sa ai la ce sa-ti raspunzi singur ... deci lol
    1 16
  • @ Lewis Hamilton. Campionatul inca se joaca si daca esti fan Lewis incearca sa-ti temperezi si tu bucuria asa cum procedeaza adevaratul Hamilton care ramane in continuare prudent in declaratii
    6 10
  • ferrari
    NISTE ????? CEI CARE SUSTIN CA HAMILTON E MERITAT PE LOCUL 1 ! CHINA - SAFETY CAR, NORMAL CASTIGA VETTEL, BAHRAIN -SAFETY CAR DUPA CE SCHIMBA VETTEL SI VERSTAPPEN,IAR NOROC MERCEDES-AICI NU TERMINAU PE PODIUM,SPANIA IAR SAFETY CAR CAND VETTEL CONDUCEA LA APROAPE 15 SEC IN RAPORT CU HAM,RUSSIA-GRES LA START PT AMBII PILOTI FERRARI,CANADA -ACEL ACROSAJ CU VERSTAPPEN,AZERBAIDJAN-PENALIZARE AIUREA-IAR PIERDE VICTORIA VETTEL CARE AR FI FOST NEMERITATA OARECUM, BELGIA - IAR SAFETY CAR CARE AVANTAJEAZA TOTAL MERCEDES, ITALIA - PLOAIA SI ACEA GRES DE SETUP, SINGAPORE - CASTIGA VETEEL LA O JUM DE TUR IN RAPORT CU HAM IN COND NORMALE,IAR MARE NOROC MERCEDES SI HAM, MALAESYA IAR PIERDE POL UL SI VICTORIA AIUREA ,AICI CASTIGA MAI MULT DECAT LEJER! FACETI UN CALCUL CAM CATE PUNCTE AR FI PUTUT AVEA VETTEL DC NU AVEA ACESTE GHINIOANE SI CAM CATE AR AVEA IN MINUS HAM FARA ACEASTA MARE DOZA DE NOROC DIN ACEST SEZON!
    4 2
  • kim_vl
    1. Ce s-a intamplat cu Mercedes pe un circuit de putere, de viteza ? In mod normal trebuia sa fie un Monza 2 pt ei. Daca Ferrari nu aveau probleme, Mercedes cred ca era pe locul 3. Ce se intampla daca Ferrari plecau din fatza grilei ? Le dadeau un tur celor de la Mercedes (daca in conditiile de azi Vettel a avut si 9 s in spatele lui Hamilton) ?
    2. Dupa cum mai spunea cineva mai demult, dupa o alta cursa, Bottas n-are fatza de Mercedes. Pacat ca Mercedes l-au pierdut atat de usor pe Verstappen in favoarea celor de la RBR.
    13 5
  • N-are nicio treaba Monza cu Sepang.
    0 2
  • Merge Vettel cu Ferrari precum cu RBR si asta fara Newey.... "Imposibil"
    2 2
  • Stroll nu l-a vazut pe Vettel sau evident a vrut sa-l loveasca intentionat... cine stie.
    7 6
  • Adrian
    Vettel nu trebuia sa-i ia fata lui Stroll, nu asa se face dupa ce termini cursa , nu mai e nimeni obligat sa franeze ca sa te fereasca, e ca in filmele cu cascadorii in rasului in care Vettel e mai mereu actor principal. Rusinos la nivelul ala.
    7 14
  • ferrori rusine! iar l-au sabotat pe kimi!!
    bravo ricci! apropo, botas a reusit sa-l tina in spate, in schimb ham ham a inghiti-o.
    4 14
  • Ce sa zic, asa a vrut Stroll, noapte mintii pentru unii aici. Biata fetitza de la Ferrari, e vanata de cei rai.
    5 13
  • Cred ca vitelul a avut masina lui kimi de cursa.Cam suspecta defectiunea la motor a lui kimi la inceputul cursei.manarie a la ferrari!!!scarbele naibii!!!!!!!
    4 4
  • Vettel, cel mai bun pilot de F1 al tuturor timpurilor,
    Il iubesc!!!
    8 12
  • hahaha iarasi a aparut prostul ala de @kimi cu sabotajul lui din neuroni :))
    7 3
  • @chull
    chull, mai cartonat decat vitelu care se accidenteaza dupa cursa.
    4 12
  • Fetel asta e periculos de tot! Trebuie interzis in f1! Mai nou face accidente si in afara cursei? E frustrat rau saracu si pe deasupra e si prost. Sa iti avariezi masina dupa terminarea cursei trebuie sa fie snob! Pana la urma eu ma bucur ca poate mai ia o penalizare pentru cutie. Cand te gandesti ca tifosi puneau la cale un acrosaj in partea din fata a plutonului :)
    4 8
  • Un circuit spectaculos, as propune sa fie cursa de 2 ori pe an. Chiar cu Vettel la start, RBR merita sa fie pe podium. Cat despre final, Vettel a fost de vina. Hakkinen a fost luat de Coulthard pe vremuri, cum a fost luat Vettel.
    3 1
  • Bravo Verstappen, in aceasta cursa a demonstrat ca poate fi si cerebral, ca talent are destul. Sper sa continue la fel si de acum incolo. Cat despre Vettel o recuperare buna, pacat ca motorul s-a temperat si nu a mai putut sa se lupte si cu Ricci. Iar ceea ce s-a intamplat intre Vettel si Stroll o mare prostie din partea la amandoi. Vettel trebuia sa pastreze mai mult distanta, iar Stroll era dus cu pluta, cred ca a "atipit" cateva secunde. Oricum ce pot sa spun la aceasta faza? Doi dobitoci si Stroll si Vettel!!! Rusine cu asemenea evenimente in F1. Pacat! Cred ca Vettel ar trebui sa se gandeasca la sezonul viitor acesta este compromis 70 %.
    9 6
  • Silviu
    Mie nu mi se pare ca Vettel a fost de vina, se vede in reluari ca omul vine prin exterior si isi pastreaza trasa pe cand Stroll trage de volan in dreapta.
    Si ca sa vedeti ce a declarat Stroll, "s-a terminat cursa asa ca despre ce discutam?"
    9 5
  • @Lewis Hamilton
    34p!Tii cu Vettel?:)))
    2 0
  • fara defectiuni hidraulice la kimi si de turbo la Vettel,Ferrari le dadea un tur de pista la restul-doar cine nu vede performanta masinii Ferrari este un necunoscator-noul motor si inovatia cu cilindrii "moi" excluzind turbo care nu este conceptia Ferrari,este cel mai rapid monopost de F1 din istoria competitiei
    15 3
  • monopostul Ferrari a avut cea mai mare viteza si timpul record al pistei-nenea Daniel nu specifica in articol
    14 1
  • Cum face Verstapen o cursa buna, cum il ridica lumea in slavi. Cand greseste se da cu el de pamant. Adevarul e ca Verstapen incepe sa devina un pilot comercial, care va impresia publicul doar cu cateva victorii.
    Pe drum si-a pierdut capul. O cursa buna nu spala cu nimic pacatele din acest sezon. Spre norocul lui, in aceasta era de F1 nu mai conteaza pilotul, ci ingierii/masina. Asa ca, daca va avea o masina superioara, va castiga linistit.
    Tocmai de aceea trebuie sa inceteze comparatiile cu pilotii din trecut. Hai sa-l comparam cu cei care alearga azi. In vecii vecilor n-o sa poti face o comparatie cu Schumacher, Senna sau chiar mai departe Ascari sau Fangio. Max e bun, dar pentru vremurile astea. Ca daca ar fi in anii 80 stergeau aia pe jos cu el. Fiecare e bun in generatia sa. Adica pilotii din anii 80 dadeau totul in fiecare tur, iar astia de azi au grija de pneuri si benzina. Vedeti marea diferenta... aia te atacau in fiecare viraj, astia asteapta linia dreapta. In anii 80 se scoteau in afara circuitului, azi abia se mai concureaza cand ploua mai tare. Diferente uriase.
    12 4
  • @ferr1
    Uita-te la diferentele (timpi) intre masini. Nu este diferit de ceea ce era in 2000, 1990 sau 1980. Sunt masini bune si masini mai putin bune asa a fost mereu, deci e o prostie sa spui ca in trecut pilotul conta mai mult decat acum.
    In al doilea rand ok, e vb de alt material tehnic si nu poti compara piloti din ere diferite pentru simplul fapt ca nu-i poti pune pe acelasi material tehnic fiind toti in cea mai buna forma a lor. Dar sa spui ca "stergeau aia din 80 cu Max pe jos" e o imbecilitate. Tocmai de asta, ca n-ai de unde sa stii.

    Max a batut Hamilton + Mercedes. HANDS DOWN!

    Bine, l-o ajutat tatuca sa ajunga in F1, adica poate ca existau piloti mai talentati decat Max ce s-au pierdut pe drum. DAR aici, in F1, in compania unor Hamilton, Vettel, Kimi, Alonso - Max a fost mai bun. Nu i-a pilotat nimeni masina, tatuca nu mai avea cum sa-l ajute.
    7 2
  • Stroll e nevinovat !
    https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/10/vettel-stroll-clash-malaysia-no-action.html
    3 8
  • yogurt
    Asa au zis si de Hamilton, ca a venit din prima pe o masina prea buna, ca tatuca Ron samd dar uite ca acum castiga al patrulea titlu si a doborat cateva din recordurile lui Schumacher.
    5 4
  • Stroll e la fel de "nevinovat" precum Raduleasca atunci cand a iesti din Piata Unirii si a vrut sa intre pe Bulevardul Unirii fara sa se asigure..
    Oglinziile retrovizoare sunt puse acolo ca sa te mai uiti in ele cand schimbi banda pe care rulezi, insa "Strong" era ocupat cu FB-ul!
    11 0
  • Doar 67 de comentarii? Si un sfert doar mistouri si jigniri.......ori Verstappen nu are asa multi fani ori haterii Ferrari/Mercedes si-au dat seama ca nu au nici o treaba cu sportul asta.

    Revenind la cursa ingrijorator pasul aratat de Hamilton pe un circuit Mercedes, Verstappen depasindu-l relativ usor, fantastica cursa de recuperare a lui Vettel, urat gestul lui Alonso de blocaj dar astea sunt frustrarile adunate.....nu pot sa inteleg cum te bagi intr-o lupta directa dintre 2 piloti cand tu esti outsider si nu ai nimic de castigat.
    Ghinion teribil pentru Ferrari dar masina cu ultimele update-uri este peste toti astept urmatoarea cursa sa vedem daca este real ce spun sau fals. Dar o cursa frumoasa oricum......Max a aratat ca are stofa de pilot weekend-ul asta.
    8 3
  • Aici parca suntem in Ferma animalelor :)) Numai fanii Ferrari au dreptul sa faca misto si numai ei au intotdeauna dreptate desi teoretic si ceilalti au aceleasi drepturi :)))
    6 14
  • Mda ... am revizionat de cateva ori clipul si se vede (mai ales la filmarea din spatele masinii lui Stroll) ca Stroll a mers spre dreapta pe cand Vettel a pastrat traiectoria.
    12 0
  • Nu va suparati... Malaysia este Malaezia in amarata asta de limba romana pe care o schingiuim constant. #justsaying
    2 1
  • Hamilton nu trebuia sa castige cursa si nici pe cele ce urmeaza, ci doar sa managerieze avantajul pe care il are fata de Vettel, mai ales ca motorul pe care il foloseste are deja niste kilometrii in spate.
    6 2
  • si justsaying in limba cui este?
    1 1
  • Target-ul Lui Hami e sa iasa de fiecare data in fata lui Vettel. Nu cred ca victoriile sunt prioritatea lui
    3 2
  • Lewis Hamilton
    34P daaaa.....:)))), gresisem, daaa....tifosi vorbesc despre "daca", "poate", prietenilor, se foloseste "era". La trecut, e gata. De-acum inainte sa vedem, cu cea mai buna masina ce va face idolul, ca mai nou toti sunt de vina numai el nu. E varza cand are presiune si nu e guru aerodinamicii in preajma. Seriously!
    4 5
  • E abia ACUM cea mai buna masina si exista o diferenta mare de puncte de recuperat. Deci sa nu va aud ca a pierdut titlul pe cea mai buna masina. Va amintiti Monza? Ce a putut face Ferrari acolo? Va amintiti inceputul campionatului cand Vettel avea aventasj in clasament desi nu avea cea mai buna masina?
    8 2
  • Sa vedem ce face FIA in legatura cu plecarea lui Marcin Budkowski la Renault.
    4 0
  • Ferrari a avut mereu cea mai buna masina in regim de cursa in acest an!! Le lipsea acea mapare in Q3. Sa nu va mai aud. Au gafat pe mana lui Vettel si a echipei. Cu un Brawn la conducerea echipei si un Schumacher luau campionatul la pas. Schumacher cel din zilele bune. Iar bietul Alonso la fel daca ar fi avut norocul unei asemenea masini in perioada lui.....Hai PA.
    7 10
  • Deci de Alonso te doare de tine de fapt? El are treaba cu Stoffel acum...
    Esti nebun daca prerinzi ca Ferrari au avut cea mai byna masina in regim de cursa pe toate circuitele de pana acum. Monza, Spa si inca altele au fost pentru Mercedes. La Singapore a fost gafa aia, e corect. Dar la Sepang Vettel a dus munca de recuperare fara sa fie vina lui. Oricum, oricare din cei doi ia campionatul e super OK. Hai pa!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru