Verstappen sugerează o posibilă despărțire de Red Bull: "Dacă lucrurile continuă așa, această relație nu va continua"

de Daniel Popescu
Luni, 28.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jos Verstappen susține că fiul său Max este profund dezamăgit de numeroasele abandonuri tehnice suferite în acest an și admite că situația nu poate continua în acest mod și anul viitor.

Max Verstappen a abandonat duminică în Marele Premiu al Belgiei din cauza unei defecțiuni tehnice la monopostul Red Bull.

A fost al patrulea abandon tehnic al sezonului și al șaselea în total pentru pilotul olandez, despre care tatăl său afirmă că este dezamăgit de situația actuală. Întrebat dacă asta înseamnă că Max Verstappen își va căuta o altă echipă, Jos a replicat.

"Poate că nu este momentul potrit să pui această întrebare, dar începi să pui totul la îndoială. Am observat că Max este foarte dezamăgit. Este dificil să rămâi motivat tot timpul când se întâmplă astfel de lucruri", a declarat el.

Ulterior, când a fost întrebat dacă situația poate fi remediată, Jos Verstappen a sugerat că lucrurile nu pot continua în acest mod și anul viitor, cu aluzie la contractul lui Max care urmează să expire teoretic în 2019.

"În acest an cu siguranță nu (n.r - mai putem salva nimic). Cred că trebuie să ne calmăm cu toții un pic și poate că ulterior trebuie să vorbim, pentru că asta nu va fi de durata dacă lucrurile vor continua în acest mod", a adăugat el.

După primele 12 curse ale sezonului, Verstappen ocupă locul 6 în clasamentul general cu 67 de puncte, în timp ce coechipierul său Daniel Ricciardo este pe 4 și a obținut de aproape două ori mai multe, 132.

Via Motorsport

Comentarii (15)

  • Sărăcuțul ...visează! Sa nu se descotoroseasca RBR de el, eșecurile sale nu sunt întâmplătoare.
    17 12
  • Bun, si unde sa plece?
    13 0
  • sfegdt
    In locul lui Verstappen as coopera mai mult cu inginerul tehnic, pentru o mai buna eficienta a masinii. Clar masina are ceva, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te culci pe o ureche si sa pleci ca Alonso.
    9 1
  • @haha La honda cu Alonso !!!
    5 6
  • L-ar manca de viu pe Alonso
    4 16
  • Dar nu va permite Briatore asemenea grozavie ca ar pierde bani.
    4 1
  • Cu toate ca este un pilot cam agresiv, dar talent are, iar ceea ce i se intampla este bataie de joc din partea echipei RBR. Cum de problemele tehnice se intampla numai la el si la Ricciardo nu?! Inteleg o data, de doua ori, de trei ori, dar de patru ori e prea mult. Poate e o coincidenta ca se intampla numai la el, nu stiu, dar oricum situatia este inacceptabila. Acest pilot ar trebui sa fie la Mercedes sau la Ferrari si cred ca Hamilton si Vettel ar avea mari probleme.
    7 18
  • Toti ar avea probleme cu Max coechipier.
    12 2
  • Pana a te lua de echipa mai bine te-ai uita la tine ca ai talent cat casa si il irosesti prin "pilotajul de turma". Dar esti tanar si ai asta de partea ta.
    7 2
  • mobius
    Dupa parerea mea Max este rasfatatul echipei si mai ales al lui Marko. Este intr-adevar un pilot foarte talentat si din acest motiv a si fost promovat la prima echipa. Problemele tehnice pe care le acuza, sunt in cea mai mare parte insa, generate de stilul sau agresiv de pilotaj.
    15 1
  • Pe de o parte vad ca userii recunosc talentul lui Max. Pe de alta sa straduie sa-i gaseasca bube. Asa e, a cam pilotat periculos, da' nu anul asta. Problemele tehnice din cauza pilotului sunt mai mult un mit. Asa se spunea si de Kimi, ca e agresiv cu masina and shit cand pilota nefiabilul McLaren 2005. Dar cand a revenit in F1 la Lotus a tras o serie de curse consecutive in puncte, cred ca e si un record or smth.
    4 3
  • @lol la recordul de podiumuri consecutive cred ca te referi (@kimi). Nu prea cred in defectiunile monoposturilor cauzate de pilotii care conduc agresiv. Sunt piloti de F1. Toti sunt agresivi. Iar monoposturile de F1 sunt facute pentru a fi conduse in acest fel. Altfel nu ai cum sa fi rapid. Ce greseli poate sa faca pilotul? Sa schimbe viteza la turatie mai mare? Da ar cauza uzura mai mare a motorului (pe de alta parte ar proteja cutia de viteze ca ar schimba teoretic cel putin, mai rar vitezele). Sa nu mai vorbim ca in F1 fiecare componenta este strict supravegheata iar pilotul este anuntat de la boxe ce sa faca in cazul in care o componenta a iesit din temperatura optima. Jos Verstappen tot timpul a fost mai paranoic. Lui Max i-a cedat motorul care tine de Renault nu de Red Bull. La fel a patit si Lewis anul trecut cu motoarele iar Rosberg nu a avut nici o problema de genul.
    7 3
  • Cu tot talentul lui Max care nu e contestat si exista si cu toate aberațiile debitate de unii ( lol ) Ricciardo i-a dat clasa lui Verstappen anul asta. Problemele sunt si la pilot nu numai la masina , cine știe cum își " aranjează " monopostul pentru cursa . Dacă pe partea tehnică e un dezastru nu va face multi purici în F1.
    3 0
  • trebuia sa-l aduca Ferrari in locul lui Votkanen in 2018 nu sa mai semneze cu votkangiul inutil
    2 3
  • Nu este pregatit plodul de Ferrari, nu imi ajung degetele sa numar cate gafe a facut anul asta.
    Pana una alta "votkangiul" este cel mai experimentat pilot de pe grila si da clasa multor piloti inca....asa betiv cum este el. :)
    Ca sa nu mai punem la socoteala ca unul din punctele foarte importante este sa ai continuitate nu sa schimbi pilotii din an in an.
    Ahh si "votkangiul" are mai multe puncte decat tinerelul de mai sus chiar dublu ca numar.....asa cu sticla sub volan cum sta el........
    Credeti voi ca daca ajunge la Ferrari face figurile care le-a facut la Toro Rosso si la Red Bull.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru