Verstappen va concura în prima sesiune de antrenamente de la Suzuka

de Daniel Popescu
Luni, 29.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va debuta vineri într-un Mare Premiu de Formula 1, atunci când va concura în prima sesiune de antrenamente de la Suzuka.

Esential 17 ani va implini Max Verstappen in 30 septembrie
Max Verstappen, viitorul coechipier al lui Daniil Kvyat la Toro Rosso începând din sezonul 2015, a efectuat recent analizezele medicale şi a primit superlicenta necesară pentru a participa la Marile Premii.

Toro Rosso a profitat de oportunitate şi a anunţat că olandezul care va împlini 17 ani în 30 septembrie va participa la prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Japoniei în locul lui Jean-Eric Vergne, cel care îşi va pierde locul în echipă la sfârşitul acestui an.

"Aştept cu nerăbdare să iau parte pentru prima oară la o sesiune de antrenamente din cadrul unui Mare Premiu. Este o pregătire bună pentru anul viitor, chiar dacă este ceva la care nu m-aş fi gândit cu câteva zile în urmă. Să particip deja la o sesiune de antrenamente este, desigur, un vis devenit realitate", a declarat el.

▶ Poveştile motorsportului: Ascensiunea lui Max Verstappen din karting în Formula 1 în numai doi ani

Pe de altă parte, Verstappen a admis că singurul obiectiv pe care îl are în antrenamente este să capete experienţă la volanul unui monopost de Formula 1, astfel că timpii realizaţi pe turul de circuit nu vor avea o importanţă majoră.

"Pentru mine va fi o experienţă valoroasă, voi petrece ceva timp în monopost şi mă voi obişnui să lucrez cu echipa, ca parte a pregătirilor pentru anul viitor.

Nu voi bate niciun record, vreau doar să obţin experienţă. Am petrecut o zi de teste în simulator pe acest circuit, ceea ce ajută puţin, dar nu reprezintă un înlocuitor pentru pilotajul adevărat", a adăugat el.

Via Toro Rosso

Comentarii (1)

  • Va participa, nu concura, singurele concursuri fiind calificarile, si cursa.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru