Vettel a câştigat Marele Premiu al Indiei!

de Daniel Popescu
Duminica, 28.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a obţinut în India a patra victorie consecutivă şi şi-a mărit avansul în clasamentul general la 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso, care a terminat pe locul doi.

Esential 4 victorii consecutive a obtinut Vettel incepand cu cursa din Singapore
13 puncte este avansul lui Vettel in fata lui Alonso in clasamentul general
91 de puncte este diferenta dintre Red Bull si Ferrari in fruntea clasamentului constructorului
Sebastian Vettel a dominat autoritar Marele Premiu al Indiei şi a obţinut a patra victorie consecutivă la capătul unei curse pe care a controlat-o fără emoţii din primul până în ultimul tur.

Pilotul echipei Red Bull a avut un start bun şi şi-a creat un avans liniştitor până la prima şi singura oprire la boxe, pentru ca ulterior să păstreze o diferenţă constantă de aproximativ 10 secunde.

În urma acestor rezultate, Vettel şi-a sporit avansul în faţa lui Alonso la 13 puncte cu numai trei curse înainte de finalul sezonului.

Coechipierul său Mark Webber a reuşit de asemenea o cursă bună până spre final, în care s-a menţinut în apropierea germanului înainte de a fi presat în permanentă din spate de Fernando Alonso.

Spaniolul a efectuat schimbul de pneuri în numai 2.8 secunde, însă Webber a reuşit să rămână în faţa rivalului sau până în turul 48, când Alonso l-a depăşit pe pilotul echipei Red Bull pe linia dreaptă de peste 1 km datorită sistemului DRS. Totuşi, duelul a fost influenţat şi de o defecţiune la sistemul KERS suferită de Webber cu numai câteva tururi înainte.

Alonso a ajuns în ipostaza de a lupta pentru a doua poziţie pe podium datorită unui start foarte bun de pe locul cinci. Pilotul Scuderiei Ferrari a profitat de startul mai puţin bun al lui Lewis Hamilton şi l-a depăşit pe britanic înainte de a trece spectaculos şi de coechipierul acestuia, Jenson Button, în turul patru. Ulterior, spaniolul s-a poziţionat în spatele lui Webber pe care l-a depăşit cu 12 tururi înainte de final.

WEBBER SALVEAZĂ LOCUL TREI

După câteva tururi, sistemul KERS al Webber a început din nou să funcţioneze, la timp pentru ca australianul să rămână în faţa lui Hamilton, care în finalul cursei a avut un ritm foarte bun şi s-a apropiat la numai o secundă de pilotul Red Bull. Britanicul a ratat astfel ocazia să ocupe ultima treaptă a podiumului şi a fost urmat de coechipierul sau Button pe locul cinci.

Felipe Massa a încheiat cursa pe locul şase, acelaşi de pe care a plecat în cursă, însă al doilea pilot al Scuderiei nu a avut o misiune foarte uşoară.

Brazilianul l-a avut în spatele său pe Kimi Raikkonen, care s-a menţinut la aproximativ o secundă în urma sa pe tot parcursul cursei, fără însă să fie capabil să de-l depăşească, mai ales că sistemul DRS nu l-a ajutat foarte mult în condiţiile în care motorul Ferrari a fost superior pe linia dreaptă.

Nico Hulkenberg a obţinut locul opt pentru Force India în faţa lui Romain Grosjean, care a câştigat două poziţii pe parcursul cursei după ce i-a depăşit pe Bruno Senna şi Nico Rosberg, chiar dacă a optat pentru o strategie opusă şi a început cursa cu pneuri hard. Williams şi-a trecut în cont ultimul punct pus în joc în faţa lui Rosberg.

UN NOU DEZASTRU PENTRU SCHUMACHER

Urmareste Automarket
Mercedes nu a reuşit să câştige niciun punct, întrucât Schumacher a avut parte de o nouă cursă dezamăgitoare la volanul monopostului german. Septuplul campion mondial a făcut până la pneul dreapta-spate chiar în primul tur după ce a fost lovit cu aripa fată a lui Jean-Eric Vergne. Germanul a continuat cursa în spatele plutonului, însă a abandonat cu numai două tururi înainte de final, atunci când s-a retras pe linia boxelor.

Scenariul acroşajului dintre Schumacher şi Vergne s-a repetat de două ori pe parcursul cursei. Următoarea victimă a fost Sergio Perez, care a suferit o pană tot la pneul dreapta-spate după ce a fost lovit de Daniel Ricciardo, iar mexicanul a abandonat ulterior după ce a mai fost implicat în câteva dueluri pe parcursul cursei. De asemenea, Pastor Maldonado a rămas fără acelaşi pneu pe monopostul Williams, după ce a fost lovit într-un mod similar de Kamui Kobayashi..

Pe lângă Schumacher şi Perez, un alt pilot care a abandonat a fost Pedro de la Rosa, pilotul echipei HRT rămânând fără frâne la monopost. Cel mai rapid tur al cursei a fost stabilit de Button, pilotul echipei McLaren fiind cronometrat cu 1:28.203 în turul 60.

India - Rezultate cursă:

 1. 
Vettel Red Bull-Renault 1h31:10.744 2. Alonso Ferrari + 9.437 3. Webber Red Bull-Renault + 13.217 4. Hamilton McLaren-Mercedes + 13.909 5. Button McLaren-Mercedes + 26.266 6. Massa Ferrari + 44.600 7. Raikkonen Lotus-Renault + 45.200 8. Hulkenberg Force India-Mercedes + 54.900 9. Grosjean Lotus-Renault + 56.100 10. Senna Williams-Renault + 1:14.900 11. Rosberg Mercedes + 1:21.600 12. Di Resta Force India-Mercedes + 1:22.800 13. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:26.000 14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:26.400 15. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 16. Maldonado Williams-Renault + 1 lap 17. Petrov Caterham-Renault + 1 lap 18. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap 19. Pic Marussia-Cosworth + 1 lap 20. Glock Marussia-Cosworth + 2 laps 21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 laps 22. Schumacher Mercedes + 5 laps Fastest lap: Button, 1:28.203 Not classified/retirements: Driver Team On lap De la Rosa HRT-Cosworth 41 Perez Sauber-Ferrari 21 World Championship standings, round 17: Drivers: Constructors: 1. Vettel 240 1. Red Bull-Renault 407 2. Alonso 227 2. Ferrari 316 3. Raikkonen 173 3. McLaren-Mercedes 306 4. Webber 167 4. Lotus-Renault 263 5. Hamilton 165 5. Mercedes 136 6. Button 141 6. Sauber-Ferrari 116 7. Rosberg 93 7. Force India-Mercedes 93 8. Grosjean 90 8. Williams-Renault 59 9. Massa 89 9. Toro Rosso-Ferrari 21 10. Perez 66 11. Kobayashi 50 12. Hulkenberg 49 13. Di Resta 44 14. Schumacher 43 15. Maldonado 33 16. Senna 26 17. Vergne 12 18. Ricciardo 9

Comentarii (73)

  • Super cursa. La finish, steag fluturat lui Vettel, steag nemiscat la Alonso (ignore... ??) si fluturat din nou la ceilati 2. Frumos. :(
    18 24
  • x_zone
    LOC DE DAT CU CCAPUL PENTRU FRUSTRATII FERRARI ...ALONSO IA DRUMUL LUI EL-TRACTORISTO SCHUMACHER :))
    19 48
  • Alonso
    Bravo Alonso, las' ca am vazut cu totii cat de mult ai tras, numai pup-in-curistii Vettel-isti n-or recunoaste cat de bun ai fost! Bravo!!!
    45 32
  • Vettel
    Foarte bun Alonso...pentru locul 2 :)) Vettel campion mondial ! Obisnuiti-va cu asta rosiilor :))
    33 35
  • Alonso
    @Vettel, numesti campion mondial un "pica para malaiata in gura lu' natafleata"?. Repara-ti nene cantarul si nu mai face pe chiorul ori pe prostul!
    18 28
  • Per total, eu zic ca omul cursei a fost Alonso. Vettel a profitat de cadoul facut de Webber la start si si-a facut cursa fara griji. Alonso si-a aratat clasa. Uitati-va ce a facut Massa...a plecat de pe 6 si a terminat pe 6. Din pacate masina Ferrari e mai slaba ca a celor de la Red Bull. Cred ca si McLaren sunt peste ei. Asta e. Pentru frumusetea sezonului actual de formula 1, avem inca suspans si fiecare cu sperantele sale pentru omul care va castiga titlul mondial. La ora actuala, Vettel are 90% sanse sa ia titlul.
    40 16
  • pixell
    Alonso repetent si anul acesta...
    18 26
  • pixell
    nu numai masina e mai slaba ca a celor de la RBR,dar si pilotul
    24 27
  • indianu
    Orice om cu mai mult de un singur neuron stie ca titlul inca nu este decis si se poate decide in ultima cursa, in ultimul tur, in ultimul viraj.
    Incidente pot aparea oricand, pentru oricare. Cum era astazi s-o pateasca Vettel cu Maldonado. Poate data viitoare nu va mai scapa. Poate va nimeri Alonso. Cine stie...
    Cursa nu a fost frumoasa. A fost o cursa urata. S-a vazut superioritatea monopostului Red Bull. S-a vazut ce start a avut RBR. La start RBR face diferenta. Pe parcursul cursei sunt de batut.
    Oricum, ma bucur, un pic, ca toata lumea il vede campion pe Vettel. Va fi mai dulce victoria pentru Alonso si multe persoana isi vor inchide gura! :D
    19 19
  • andrey_1293
    O cursa slabutza per total. Numai Alonso ce si-a mai batut capu' peacolo. Vettel face ce stie cel mai bine. Pleaca de pe 1 si castiga cursa fara greseala. Webber la tinut suficient de mult pe Alonso in spate ca sa nu mai aiba timp sa-l ajunga si pe Vettel. McLaren nu s-a vazut. Creca au renuntat si la sezonul asta. Imi pare rau de Kimi ca as fi vrut sa-l vad mai sus dar asta este. Schumacher pentru onoarea lui ar trebui sa-si ia monopostul si sa plece acasa. Mercedes parca intentionat isi bate joc de numele lui. Cu o masina ca Mercedes sa mergi toata cursa pe 18 si sa te retragi ultimele 2 tururi e o rusine pentru echipa. Pacat. N-ar fi meritat sa se retraga asa. Au mai ramas 3 curse. In circumstante normale, Vettel ia al 3-lea titlu. Dar deasemenea orice se mai poate intampla. Ramane de vazut. Numai bine
    24 6
  • x_zone
    ALONSO E UN MARE PILOT, CU O MASINA MULT INFERIOARA FACE O TREABA EXELENTA MERITA SA CASTIGE CAMPIONATUL DE ANUL ACESTE SI DIN ANII URMATORI
    29 24
  • Doamne ce ofticati sunt fanii lui Vettel. Alonso a demonstrat iar ca nu are masina.
    23 20
  • Vettel
    @Alonso se pare ca tu chiar nu faci pe prostul , tu chiar esti . Iti propun sa incepi sa urmaresti formula 1 asta in cazul in care nu ai inteles care este cel mai bun pilot de pe acolo . Ineptiile tale frustrante nu te lasa sa dai ceata la o parte din ochi si sa intelegi ca Alonso a pierdut...Sau vrei sa iti rad in fata peste 3 curse? Esti penibil bai baiatule , maturizeaza-te sau TACI !
    18 27
  • Da, Sebastian Vettel a castigat , meritat , felicitari ! Si va rog eu sincer ori sunteti idioti ori idioti , cum sa spuneti ca ferrari nnu are masina cand a avut acelasi ritm de cursa cu Red Bull si mclaren ? serios ? La voi este acelasi lucru idiot :cand alonso pierde nu are masina , iar cand castiga ce bun pilor este ... Sper ca ati auzit interviul lui Martin Brundle de pe podium ... Sebastian Vettel Legend !
    28 26
  • fanii astia RBR.............niste rapidisto-stelisti
    2 3
  • Bravo Alonso! @Vettel, sa pleci din pole cu o asa masina precum a lu' Vettel e ca si cum ai parcurge 60laps dar de unul singur pe circuit. La un asa pilot vezi tu spirit competitiv, nu la cel ce lupta in spatele unor piloti de valoare pe care mai tarziu ii depaseste? :)) Chiorit de dragul ce l-ai prins de Vettel n-ai vazut cand ai intrat de unul singur in grupa pup-in-curistilor Vettel-isti cum mentiona @Alonso mai sus.
    24 19
  • Webber a devenit sluga lui Vettel.Un abandon Vettel in ultimele curse si Alonso campion.
    2 2
  • este clara superioritatea masinii RBR atata timp cat Vettel pune avans tur de tur cate 0,2-0,5sec. ca mai apoi spre sfarsitul cursei sa-si permita un parcurs de menajare a pneurilor.
    3 0
  • Nu va mai agitati. Ferrari este echipa de locul doi. Alonso a avut noroc cu problemele lui Webber, ca altfel termina pe 3.

    McLaren au ajuns ca si Mercedes, abia pot gestiona pneurile. Vai de Hamilton cand va ajunge la Mercedes.

    Ce sa faca Vettel? Sa se dea la o parte ca sa castige Alonso? Daca esti cel mai bun pilot trebuie s-o dovedesti pe pista nu in declaratii.

    Schumacher? Cursa compromisa din primul viraj. Probabil ca a abandonat in final, ca sa poata schimba ceva la monopost fara penalizare.
    27 11
  • Pana una-alta vorbim de doi campioni mondiali (fiecare de doua ori), si anul asta unul din ei va castiga al trelea trofeu.
    Poa' sa zica oricine ce vrea, dar cand se discuta de doua titluri la fiecare, pilotii aia sunt BUNI.
    (PS. Eu=fan Button).
    Asa ca...mai usor cu invectivele, daca se poate un pic de obiectivitate, n-ar strica.

    Cat despre Macca si preferatul meu, azi n-a fost ziua lor si pace. Se vedea cu ochiul liber cum masinile se plafonau pe linia dreapta. Am zis-o si ieri, prea mult downforce (sau treapta a 7a prea scurta)...cine stie...ma rog a iesit cum a iesit.
    24 1
  • baburika
    @Speed
    ma ineaca rasu' la spiritul competitiv a lui Alonso
    14 21
  • cand vettel nu a avut cea mai buna masina anul acesta ce a demonstrat nimic si webber a fost peste el cand nu reuseste polul si nul are pe webber langa el nu se descurca
    14 23
  • GrosJan
    patetici rau astia din safful ferrari. Ce il mai periau pe alonso in radio. Sunt ca aia de se trezesc dimineata murdari in sant si constientizeaza ca nu a fost o noapte de nebunii cu superbabes in Ibiza. Ei nu s-au trezit inca, tot mai cred in el grande. Sincer i-am supraestimat; aka 3 ani am zis ca le ajunge.
    20 14
  • Ai dreptate Webber a devenit sluga lui Vettel si mai face si comentari cum ca daca ar fi pe primul loc nu il lasa sa treaca pe Vettel.
    19 10
  • cand nu e masina orice pilot nu demonstreaza nimic. Si Alonso a avut ani din astia la Minardi si Renault. Dar la Ferrari nu prea cred. Si Schumacher, cu una buna face pole (Monaco) dar cu una jalnica asta e. In orice caz, nu e corect sa dispuna de masina doar adulatul. Alonso a avut si el portia lui. Acum au altii. Nimic injust in asta.
    16 5
  • Webber, cursa asta a lucrat mai mult pentru Alonso decat pentru Vettel.
    15 11
  • deocamdata Alonso este singurul pilot din cura care a depasit 3 adversari in cursa si nu la standuri! pe cei de la "McDonald's" pe rand si pe Australian-nu va mai kakati pe voi!
    1 0
  • GrosJan
    ce reactii. Cata durere. Cata ura. Of, of. Ce dezamagire.
    Daca te tine te invit in Tunari sa-mi arati cum se piloteaza, pardon, cum se sofeaza in cazul tau. Sau mai bine lasa, iar ma vor acuza ca am adus idioti pe care sa-i culeaga din parapeti.
    12 12
  • ferrari f 2012
    baiuatule cred ca tu traesti intro lume de basm si de poveste unde crezi ca cel mai bun pilot al tuturor timpurilor (ham ham )ii cel mai tare din parcare dar realitatea ii alta si asta te distruge si am vazut si astazi cat de bun a fost hamilton pe langa alonso critica cand ii de criticat si felicita cand ii de criticat
    12 10
  • fanii astia RBR.............niste rapidisto-stelisti
    1 0
  • Felicitari lui Vettel care daca o tine tot asa nu are cum sa mai rateze campionatul. Despre Alonso, pot spune ca atat poate cu materialul pe care il are.

    In rest pe aici vad doar contre puerile si orgolii neafirmate... pana la urma fiecare sa isi sustina favoritii dar nu este fair play sa arunce cu ra**t in ceilalti. Chiar si ultimul pilot de pe grila cred ca a realizat mai multe decat noi toti de pe aici. Asa ca poate ar fi de dorit mai mult respect pentru piloti (indiferent de preferinte) dar si intre noi. Altfel vom ramane tot in lumea a 3-a....O duminica faina sa aveti.
    27 2
  • GrosJan
    mei boy, poate ca Ham "nu are masina". O fi in aceeasi situatie naspa ca Alonso. Oricum, nu poti compara decat atunci cand au aceeasi masina. Iar Ham cu Alo au avut. Si Alo "scotea totul din masina" dar Ham era mai rapid cu 20 sec / cursa. Dar sa lasam istoria. Ce zici de Vettel. De Alo, ... Alo ii gratuleaza doar pe cei din staff-ul ferrari cu pilotaju-i magnific .... dar ... din spatele lui Vettel. O fi un semn ceva ...
    Ce zici, dam o cursa pe Race2play? Ca de Tunari nu cred ca vrei.
    13 14
  • GrosJan
    Ce mult iubeste Di Monte Santander! Asa mult ca e dispus sa creada orice despre Alonso.
    10 15
  • GrosJan
    si Kers-ul lui Webber iubeste la Alonso si il invaluie cu valoare.
    14 17
  • Bai Grosjon, iar ai uitat sa iti iei medicamentele inainte de a posta pe acilea! si tu si tizul tau!
    15 12
  • GrosJan
    @GrosJan: Si cam care sunt cursele alea in care Ham a fost mai rapid decat Alonso? Probabil sunt exact 2 la numar: Canada si Ungaria, nu de alta dar Hamilton a avut doar 4 patru victorii in 2007. Iar Alo a avut tot exact 4 victorii, iar in Malaezia a avut 18 secunde in fata lui Ham si in Europa a avut un TUR looooooooooool inainte lui Hamilton looooooooooooooooooooooooooooool. Frate 1 TUR looooooooooooooooooooool.

    Mare rapid pilotul asta Ham de care vorbesti, da unde este frate asa de rapid? La 100M sprint? La pedalat pe mountain bikes? Unde este frate rapid?

    Vad ca Alo l-a umilit pe Ham, cum frate sa-i dai un tur ZEULUI HAM?????? Cum se poate frate asa ceva??? 1 TUR DAT ZEULUI HAM!!!! 1 Tur frate!!!! OMG

    http://www.formula1.com/results/season/2007/779/
    9 16
  • GrosJan
    Saracul GrosJan, nu mai poate de ciuda ca Ham nu poate, saracul GrosJan. Umilit de cei care posteaza pe aici, saracul de el. Un singur argument avea si ala imaginar si a ramas si fara ala... Saracul de el, un nebun ignorat de lumea in care traieste, un izolat de familie si de prieteni, un singuratic, care viseaza ca-n lumea lui imaginara toti il adora pe zeul Ham. Nu-i de ras, este de plans. Un om de care trebuie sa ne fie mila, pe care din pacate nu putem sa-l ajutam oricat am incerca.
    4 14
  • GrosJan
    @Hell: N-are tiz, nu stiai ca-i mai simplu sa bati pe cineva cu armele lui?
    7 6
  • O sa va imbolnaviti de ciuda,acceptati ca Vettel e mai bun ca Alonso si o sa va simtiti mai bine.Si sa va reamintesc ca Vettel a castigat cursa asta pt.cel mai rapid si nu de altceva.Ciao.
    15 19
  • ca e
    8 11
  • @GrosJan : sincer, m-am plictisit de comentariile tale de copil frustrat. Ar fi bine sa mai iesi ocazional din casa, nu sa stai toata ziua pe site sa dai Refresh din 2 in 2 minute sa vezi care a mai comentat pe aici. Vezi si tu lumina soarelui doar cand te trimite mamica cu gunoiul!
    23 5
  • ferrari f 2012
    @grosjan ce tot vb ce tunari ce ce race2 play nuvezi ca tu te joci inca cu masinute si vi aici si te dai mare cocos ca tu le sti pe toate nui nimic ca de ziua ta o sa primesti o masinuta rosie cu telecomanda si atunci o sa vezi altcumva echipa rosie
    3 1
  • bravo Adrian Newey, ma inclin in fata ta! Nu stiu ce faci, sau cum le faci(esti cel mai bun, asta e sigur)...dar omori spectacolu'. Te rog arata-le si celorlalte echipe invatiile tale pentru ca sunt neputinciosi. In momentul acela o sa ma uit cu placere la formula 1 cum Alonso si Vettel se lupta roata la roata. Imi pare rau sa o spun dar cred ca Alonso va castiga campionatul doar in cazul in care Vettel abandoneaza si el castiga neaparat o cursa. Si, in cazul in care Vettel castiga campionatul..in opinia mea,bravo lui dar il castiga pe spatele lui Newey, ca de altfel cum s-a intamplat si anul trecut.
    Fernando Alonso...ma uit cu placere cum te lupti, bravo tie...esti cel mai bun si fac pariu cu voi toti ca 3 sferturi din tot stafful formulei 1(sefi, administratori, ingineri, piloti,absolut toti) au aceeasi parere.
    Salve si mii de ture Alonso!!
    5 3
  • GrosJan
    mei @icre, esti atat de banal la creier ca nu-ti poti da seama ca pot posta sub nick-ul asta mai multi, inclusiv cu cont, inclusiv tu.
    Deci, ce care posturi "ale mele" te-ai plictisit?
    Schimba canalu' daca streseaza!
    @tu - ai ales sa tot schimbi subiectul nu? Marele specialist cand e vorba sa arate ca nu e chiar habarnist intr-o cursa ... pass si inapoi la impresii... ce sa-i faci, unde e dragoste, fie si pentru un pilot, orice e posibil nu? Inclusiv sa mearga "mai perfect".
    1 2
  • GrosJan
    Ce mult tine Di Monte la Alonso. Dar ce mult tine Alnso la Di Monte. Atat de mult incat e dispus sa nu preungeasca chinul pana in ultima cursa. Atat de mult incat sa-l scuteasca de palpitatii precum cele din ultima cursa din 2010.
    0 3
  • GrosJan
    nu va faceti iluzii. Era vorba ca iese din carti.
    0 3
  • GrosJan
    cel mai nasol in 2010 a fost ca Monte s-a deplasat special sa vada cum rateaza Alonso.
    1 3
  • FERNANDO
    lasa ca trece el Ferrariul peste masinuta de suc...
    14 9
  • schumaker cu toate titlurile agate de gatlej merge-n strunga!UNde-s oile lui?
    1 1
  • Alonso are clasa. Tin cu Mclaren, baietii meritau mai mult da asta este, echipa cred ca nu mai trage la titlu.Pe Lewis l-au lasat balta.Vettel merge brici cand are masina, acuma are.Cand nu mai are...am vazut in prima parte a campionatului ce face. Webber il batea la start astazi da ordinele de echipa l-au taiat ca pe maioneza, apoi kers-ul...asta este.Sper sa mai avem si in ultima etapa ceva actiune.Pa.
    3 2
  • Alonso din pacate nu are un monopost de locul 1.Nici macar Schumi sau Senna in perioadele lor de glorie n-ar fi putut face mai mult asa ca,cel putin din punctul asta de vedere,tot respectul meu pentru Alonso.Vettel a meritat victoria,dar sincer mi-ar placea sa vad si alt campion nu numai pe el,nu de alta dar nu e mult superior celorlalti piloti,in schimb monopostul lui este mult superior celorlalte monoposturi.
    13 7
  • FERNANDO
    daca nu perdea timpu cu aia 2 de la Mc Laren le depasea pe masinutele de suc
    10 11
  • de 3 ani tot batuti de o masinuta de suc
    dap; bag mana in foc; ni-meni nu face mai mult cu masina lui Alonso. Poate doar massa daca e lasat. Ce e aia senna. Bai, daca am zis eu ca nici senna, atunci asa este. Doar am zis
    0 4
  • GrosJan
    "mult superior", "putin superior". Vai de Alonso cu asa fani.
    Mai zi: alonso piloteaza mai mult decat perfect.
    2 7
  • Si in 2002 montoya cu Williams BMW facea pole dupa pole, dar in cursa era alta situatia. Ferrari au un bun monopost de cursa si acum, si massa si alonso au putut merge in ritmul celor de la rbr. Dar daca Vettel nu-i lasa ...
    Go Vettel!
    5 2
  • vreau sa stiu de ce mi-ati sters comentariu....:(
    1 0
  • Schumacher sau Senna, Prost, in perioada lor de glorie n-au avut atata ghinion ca Alonso sau Hamilton. Vettel n-a abandonat pe greseala altor piloti, in acrosaje. A abandonat datorita problemelor tehnice, ceea ce nu se numeste ghinion.
    Motorul Ferrari este fiabil. Duce mult si nu te lasa la greu. Atat cat poate, scoti maximul din el mereu. Dar pacat ca Grosjean si Kimi au facut ceea ce au facut. Monopostul Ferrari nu este chiar atat de slab pe cat cred unii. Fara ghinion, astazi Alonso mai avea un avans in fata celorlalti. Dar asa sunt cursele. Raman trei curse, o diferenta mica. Motorul Ferrari isi va face treaba. Sa vedem daca si motorul Renault va rezista presiunii.
    10 5
  • hai las-o moarta ca macane. Alonso a luat doua titluri pe ghinioanele altora. In plus si in sezonul asta Vettel a avut ghinioanele lui si nu au tinut de el de cat de bine s-a asezat pe circuit sa dea altii in el.
    6 4
  • dar ce ghinion a avut alonso ca a picat kersul lui Webber fix ca sa treaca el. Mare, mare ghinion alonso
    6 3
  • GrosJan
    @adiţă, adiţă
    monopost "mult superior" etc. Vai vai ce fani avem mai alonso. Mai zi: alonso piloteaza "mai mult decat perfect" dar are un monoposr "mai mult decat inferior"
    5 7
  • mihnea
    Vettel are clasa. Titlurile mondiale multe asa vin, mergand brici. Daca in schimb te chinui sa te agati de locul 2, 3 cu o masina destul de buna si tarandu-te poate pica de un campionat doua, dar n-o fi pomana tot timpul.
    7 5
  • vettel a folosit si ultimul motor vezi link http://www.vivaf1.com/reliability.php
    5 0
  • Schumacher a terminat dupa Karthikeyan..ce-a fost si ce-a ajuns...Jale
    3 0
  • Cata inversunare ! Vettel e cel mai bun sau Alonso sau Hamilton ?
    RBR e mai rapid sau Ferrari e mai slab ?
    Nu am vazut pe nimeni sa gandeasca in termeni globali. Ansambul Vettel si RBR deocamdata conduce "pachetul" Alonso si Ferrari. Asta inseamna ca "pachetul" Vettel & RBR sint mai buni. De ce ? Nu situ, in ultimele patru curse se pare ca cei de la RBR au gasit ceva care i-a scos destul de mult in fata. Poate fi recuperat decalajul ? Poate da, poate nu. Pentru ca RBR deja sint mai in fata si degeaba aduc noi updaturi Ferrari si McLaren, s-ar putea sa nu fie de ajuns. Pentru ca si RBR isi imbunatatesc masina.
    Puteti vedea aici imbunatatirile aduse la monoposturile RBR si Ferrari in ultima luna
    http://www.formula1.com/news/technical/
    In India insa "pachetul" Alonso & Ferrari a cam tinut ritmul cu ambele RBR. Alonso cand a ajuns pe pozitia 3 era la cca 6 secunde de Vettel. A terminat la 9,5 secunde in spatele lui. Probabil ca Vettel nu a mai fortat dar din timpii lui nici nu parea ca e la parada. Deci in 56 de tururi Alonso a pierdut 3,5 secunde fata de Vettel. Pare aproape de RBR lui Vettel.
    Asa o fi ? Vedem saptamana viitoare in Abu Dhabi.
    4 1
  • Bravo Vettel . Adevarat campion.Alonso o surpirza la start si la finish.Webber bravo. Red Bull !!! Abu Dhabi Vettel Red Bull
    6 2
  • GrosJan
    Pablito, te-ai mai desteptat un pic. Bravo!
    Asa este, ceea ce vedem este pachetul. Ceea ce nu se vede insa este cat din pachetul ala este masina si cat pilot, indiferent daca e vorba de RBR sau Ferrari. De aceea cmpari doi piloti cand sunt in forma si la aceeasi echipa.
    3 5
  • Nu m-am "desteptat".
    E logic ceea ce am scris mai sus. Insa atat timp cat o echipa formata din doi piloti ocupa la start prima linie sau colegul de echipa este intre primii patru e clar ca masina este foarte buna si ajuta pe cel care obtine pole. Am mai spus-o. Ferrari au avut doua pole anul asta ambele obtinute in conditii de ploaie. Niciuna in conditii de carosabil uscat. Mai sus de locul doi (Massa la Monza nu au obtinut). Si asta in 17 curse ! In 17 curse niciodata nu au fost cei mai rapizi in conditii de timp insorit ? Au o mare problema.
    Insa in ultima cursa se pare ca au reusit sa imbunatateasca semnificativ monopostul pe linie dreapta cei de la Ferrari. Alonso a depasit fara nici o problema doua McLaren iar Kimi nu a fost in stare cu al lui Lotus Renaul sa depaseasca un monopost condus de Felipe Massa , care era in regim de economisire de combustibil.
    E un pas mare inainte. Mai lipseste ceva ca sa aiba sanse reale sa bata RBR. Daca vor reusi sau nu ramane de vazut.
    Oricum, acum datele problemei "cine va fi campion la piloti" s-au schimbat. Vettel isi poate permite un abandon in una din cele trei curse ramase si tot are sanse sa castige. Alonso insa daca abandoneaza pentru el e fatal.
    3 0
  • AndreiF1
    @pablo256r: Interesanta faza cu DRS-ul folosit de Raikkonen. Cu el activat avea 310 km iar Massa fara avea 305-306. O diferenta foarte mica, cu DRS activa Raikkonen trebuie sa fie pe la 315-320. Nici nu-i de mirare ca a stat toata cursa in spatele lui Massa, plus a auzit pneurile ceva mai mult, desi avea DRS-ul.

    @GrosJan: Din pachetul ala pilot + monopost, pilotul este 25% si monopostul 75% in cazul echipelor bune. Iar in cazul alora mai slabe, nu cred ca conteaza pentru ca la cei de la Mercedes.. monopostul ala este un cosmar.

    Totusi, cred ca scara de valoare de la 70%-72$ pana la 75% cred ca creste exponential pentru ca fiecare 100ms inseamna foarte mult, mai ales in Formula 1 (in cazul monopostului).

    Daca il comparam pe Alonso cu Hamilton, dupa datele oficiale de pe www.f1.com (se pot verifica oricand), Alonso s-a descurcat mai bine in curse, unde a castigat cu o distanta decenta in fata lui Hamilon (a avut chiar si un tur in fata acestuia). In calificari in schimb, Hamilton s-a clasat de 9 ori in fata lui Alonso, in timp ce Alonso s-a clasat in fata lui Hamilton doar de 8 ori. Hamilton se descurca bine in calificari dar in cursa este ceva mai incet. S-ar putea ca Hamilton sa piloteze mai bine pe un tur si mai prost pe parcursul cursei, in timp ce Alonso se descurca mai bine in cursa. Desi amandoi sunt apropiati in regim de calificari, probabil cine s-a obisnuit mai bine cu masina a fost mai castigat.

    Acuma sa revenim... de ce tot spui ca Hamilton a fost mai rapid ca Alonso? Din statistica iese ca de fapt Alonso a fost mai rapid ca Hamilton in cursa iar in calificari sunt pe acolo amandoi. De unde reiese ca Hamilton este mai rapid ca Alonso? Adica dupa ce date sau curse ti-ai facut tu parerea asta?
    3 1
  • AndreiF1
    @"GrosJan: De aceea cmpari doi piloti cand sunt in forma si la aceeasi echipa."

    - ok am facut comparatia, am studiat datele oferite de F1.com si reiese ca Alonso-i mai rapid ca Hamilton in curse, de fapt s-a descurcat mai mult decat decent, la cat l-a sabotat echipa. Asa si mai departe?
    3 0
  • Andrei
    Nu stiu cat de corecte sint datele pe care le vedem la TV referitor la cat kers au folosit si cand il folosesc sau viteza curenta. Insa e anormal sa stai in spatele unei masini toata cursa si sa nu ai nici o sansa sa o depasesti. Din cate am vazut Alonso a beneficiat de un update pe care Felipe nu l-a avut. Date despre el aveti aici http://www.formula1.com/news/technical/2012/880/1020.html
    Daca asta a facut diferenta sau nu, habar nu am. Insa e clar ca Fernando a fost mult mai rapid decit Felipe. La depasirea lui Mark am vazut si un 323km/h ceea ce e mult peste 306 al lui Massa (pe linia drepata Fernado a folosit kers dupa care a putut activa DRS, deci viteza maxima e cu ambele utilizate la maxim). Oricum si fata de McLren Ferrari a avut o "viteza" in plus. Daca mai castiga un pic si pe portiunile virajate campionatul e relansat.
    Daca nu ... e adio si ramana cu tine ... la anul :)
    3 1
  • AndreiF1
    @pablo256r: Datele sunt cele pe care le afiseaza ei la TV, daca Raikkonen avea 310 si Massa 305, n-avea cum sa-l depaseasca. Am inteles ca au avut doua aripi spate dar un singur difuzor pe care i l-au dat lui Alonso pentru ca oricum se bate pentru titlu. Asta stiam de dupa cursa cand am citit pe F1.com. Dar fii atent, tu crezi ca cei care posteaza pe aici zecile de posturi pline de frustrari si prostii, tu chiar crezi ca ei urmaresc informatiile de pe F1.com? Fii serios :)

    In rest, suntem pe aceasi unda, sa vedem Abu Dhabi acuma :)
    4 0
  • @GrosJan - sa clarificam o treaba:eu nu sunt,nu am fost si nici nu voi fi vreodata fan Alonso.Dar asta nu inseamna ca nu pot sa-l respect.Il respect la fel cum il respect si pe Schumacher de exemplu,dar niciunul dintre ei nu imi place in mod special.N-am zis ca piloteaza mai mult decat perfect,n-am insinuat nici macar ca pilotajul lui s-ar apropia de perfectiune si asta pentru ca pur si simplu n-am mentionat NIMIC pe tema asta.Eu inteleg ca nu-ti place Alonso(din ce motive asta e numai treaba ta),dar trebuie sa recunosti ca are si el calitatile lui.Si atata vreme cat continui sa te maimutaresti pe aici cu ura ta pentru Alonso nu vei face altceva decat sa-ti atragi dispretul oricarei persoane cu o inteligenta emotionala mai dezvoltata decat cea a unui copil de 7 ani.
    1 0
  • mclaren s-a dat la o parte ca sa faca lupta mai interesanta intre alonso si vetel. poate a contat periajul lui alo catre ham dintr-o declaratie relativ recenta :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru