Vettel a câștigat cursa din Bahrain! Bottas și Hamilton au completat podiumul. Raikkonen și piloții Red Bull au abandonat

de Daniel Popescu
Duminica, 08.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu al statului Bahrain și a fost acompaniat pe podiumul de premiere de Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen a abandonat.

Ferrari a demonstrat în Marele Premiu al statului Bahrain că beneficiază de monopostul cu cel mai bun ritm de cursă în debutul acestui sezon.

Sebastian Vettel a profitat la maxim de pole position-ul reușit în calificările de sâmbătă și a obținut fără emoții a doua victorie consecutivă din acest sezon, prin care și-a consolidat astfel prima poziție în clasamentul general. 

Pilotul Scuderiei a avut un start bun și și-a construit un avans de peste o secundă încă din primul tur, însă în spatele său Valtteri Bottas l-a depășit pe Kimi Raikkonen pentru a urca pe locul doi.

Evenimentele au fost și mai precipitate în spatele plutonului. Plecat de pe locul 15 ca urmare a accidentului din calificări, Max Verstappen a ajuns în ipostaza de a-l depăși pe Lewis Hamilton, aflat la rândul său doar pe locul 9 la start din cauza unei penalizări pentru înlocuirea cutiei de viteze. Cei doi s-a acroșat în primul viraj al turul 2, iar pilotul Red Bull s-a ales cu o pană la pneul dreapta-spate și a fost nevoit să abadoneze.

În același timp, Daniel Ricciardo s-a oprit pe circuit cu o defecțiune tehnică, marcând astfel un dublu abandon pentru Red Bull la numai câteva minute după start. 

Hamilton a profitat la maxim de oportunitatea apărută și i-a depășit succesiv pe Fernando Alonso, Nico Hulkenberg, Esteban Ocon și Kevin Magnussen pentru a ajunge pe locul 5, în spatele marii surprize reprezentate de Pierre Gasly de la Toro Rosso. În turul 8, pilotul Mercedes îl depășește însă pe Gasly și urcă astfel pe locul 4, în spatele plutonului fruntaș reprezentat de Vettel, Bottas și Raikkonen.

Ferrari și Mercedes au optat pentru o strategie diferită cu privire la pneuri.

Vettel și Raikkonen au pe pneuri de compoziție soft, în timp ce Bottas și Hamilton au ales cauciucurile medium. Diferențele dintre piloții de top s-au mai microsat, însă plutonul a rămas în aceeași formulă, cu Vettel în fața lui Bottas, Raikkonen și Hamilton. 

Speranțele Scuderiei la o dublă clasare pe podium s-au năruit însă într-un mod complet neașteptat în turul 37, atunci când finlandezul a intrat la boxe pentru un set de pneuri supersoft, însă la plecare l-a lovit pe mecanicul care avea grijă de pneul stanga-spate. Raikkonen a oprit imediat, iar cursa sa a luat sfârșit în timp ce mecanicul primea primele îngrijiri medicale.

În fruntea plutonului, Bottas a reușit treptat să reducă diferența care îl separa de Vettel, iar pe final s-a apropiat la mai puțin de o secundă de german, însă nu a fost capabil să inițieze niciun atac prin care să-i amenințe poziția. Astfel, Vettel și-a adjudecat victoria în fața lui Bottas și Hamilton. 

Debutantul Gasly a obținut un nesperat loc 4 pentru Toro Rosso în fața lui Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg, în timp ce McLaren și-a trecut în cont o dublă clasare în puncte: Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au terminat pe locurile 7 și 8. Ultimele puncte puse în joc au fost obținute de Marcus Ericsson și Esteban Ocon.

Bahrain - Rezultate cursă:

Comentarii (79)

  • Cine este cel mai bun pilot?
    30 48
  • seby9626
    Bravo Seb,anul asta sa speram ca vine titlu!
    50 51
  • Un fleac. I-a ciuruit ...
    41 51
  • Ce-am văzut azi la Ferrari pot numi victorie pentru rezultatul lui Vettel dar și înfrângere pentru că au irosit dubla obținută în calificări drept pentru care din partea mea, echipa are un "felicitări!" și un "rușine!"( în special pentru greșeala de la boxe). Păcat de Kimi!
    38 40
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    fierari 1 si fierari 2 - pericole publice - ar trebui interzise
    Mercedes - slabi strategi,Bottas - pilot slab,Gasly si Ericsson - pilotii zilei,grojanel - etern tampit,tripla depasire a la Hamilton - FENOMENALA,Hartley - mai bine sa revina la anduranta,Alonso-Sainz-Hulkenberg-Perez-Ocon - merita material mai bun de concurs
    Sper ca mecanicul fierari sa fie bine.Pacat ca fanii si pilotii acestei echipe sunt de o moralitate egala cu zero.
    49 65
  • O cursă frumoasa. Ca o satisfacție personala McLaren e pe 3 la constructori iar Alonso pe 4 la general. Săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba dar nu l-am mai văzut pe Alonso pe 4 la general de prin 2014. Verstappen ca de obicei , talent mare dar imatur din pacate. Păcat de acel mecanic nevinovat , se vede că Raikkonen nu era chiar în regula...
    58 5
  • Este, ba!!!!!!!!!!!!!! Acum, daca e sa vorbim despre cursa, probabil ca Mercedes ar fi castigat daca nu-l tineau pe Bottas in speranta ca-l va ajunge Hamilton. Ghinionul celor de la Ferrari mi-a amintit de alt ghinion, petrecut in 2003 la Spielberg. Gasly si Ericsson surprinzator de bine. Spre surprinderea mea a fost, poate, una dintre cele mai spectaculoase curse din ultimii 5 ani.
    24 39
  • Au uitat sa trimmita mecanicii la Hass. Ferrari ii sa la picioare acum la inceput lui Kimi, ca mai incolo sa nu aiba sanse la titlu si sa fie pilotul secund cuminte.
    Cursa a fost mai animata ca precedenta asa ca sa speram ca trendul va fi ascendent.
    47 21
  • Mi se pare mie sau lucrurile s-au cam inversat. Ferrari au investit mult in a face monopostul mai performant in regim de calificari iar Mercedes a pierdut din avansul in calificari dar pare mai buna in regim de cursa. Cred ca cel mai bun indicator este cea a facut Mercedes pe medium-uri. Chiar daca masinii ii plac pneurile mai dure, cea mai mare diferenta intre gama oferita de Pirelli este chiar intre medium si soft. Faptul ca au avut acelasi ritm cu Vettel pana cu 10 turiri inaine de final cand i s-au dus softurile spun multe despre faptul ca masina este buna in regim de cursa. Anul trecut aici in regim de cursa Ferrari a castigat mult mai clar, saracul Bottas anul trecut nu s-a putut desprinde la mai mult de o secunda jumatate de Vettel. Dar anul acesta mie mi-a placut cum au mers in Bahrain. Lewis daca mergea de pe 3 fara penalizare il manca pe Vettel
    47 28
  • @Mclaren_Mircea_1984. Nu stiu daca lucrurile s-au inversat. Părerea mea este că sunt la același nivel. E prea devreme să ne dăm seama care este echipa dominantă. Oricum cursa asta a fost una atipică. Situația cred că se va clarifica la Barcelona . Atunci se vor stabili raportul de forte . Până atunci poate mai adună Alonso si McLaren niște puncte bune în clasament.
    44 3
  • Adminul de aici stie doar sa stearga postarile. Imi cautam ultima mea postare in care afirmam de cocalarul cu lanturi : '' daca nu il ajuta masina este un pilot normal '' si surpriza postarea a disparut..... Si nu este prima data. Bine ca raman postari de la : '' . @ si alte semne de punctuatie.
    Administrarea lasa de dorit ...... VEZI SA STERGI SI ASTA.......
    6 3
  • lucky70
    Super cursa,a avut de toate,chiar si un incident extrem de neplacut la boxele Ferrari,dar vina e exclusiv a mecanicului si Raikonnen pierde,din pacate,niste puncte bune...Impresionant Gasly si TorroRoso cu motorul Honda...daca o tin asa,au ce regreta cei de la McLarren.Nu-l inteleg pe Alonso,cand a pus mediumuri,am sperat ca va incheia cursa cu o singura oprire la boxe...da' de unde...au luat puncte,e drept,dar asta pt ca au abandonat Raikonnen si cei de la RBR.Mercedes nu mai domina campionatul si asta promite spectacol!
    17 25
  • Mircea, fratele meu, tii doresc un Paste fericit, la fel cum le doresc tuturor celor ce ne sunt alaturi la fiecare cursa!
    21 18
  • @91Schumi06
    La fel iti doresc si tuturor de pe automarket indiferent de simpatii

    @AyrtonSenna1991
    E fenomenal Alonso ce face aproape la fiecare start, cum parca sare peste masini. Nu stiu daca atatia ani deja in pluton l-au invatat sau Mclaren e buna la start, dar ma intreb pe unde incape de trece de atatia. Nici una nu este dominanta. Eu cred ca Vettel va lua la pitolu, dar Mercedes la constructori. Bottas imi pare mai consistent decat Raikkonen desi amandou sunt mediocri.
    12 38
  • Doamene fereste! vettel campion in nici un caz!
    25 34
  • Mircea84:1-Honda a facut caca pe McladaRenault :))/2-"softul" mercedes iarasi nu a calculat Planul B al lui VET :)))))/3-arta si precizie in calculul VEt-FERRARI-ceva de NASA-softul MERC este de caca 100%
    11 32
  • cum va spuneam.Duminica ROSIE :))-mircea84 ce culori ai la oua?:)))
    12 29
  • votkanen risca o penalizare pentru CHINA-si amenda FERRARI-asta a inceput sa se saboteze singur :))))
    7 41
  • http://racingclothesline.com/post/172729206540/ferrari-under-investigation-for-pitstop-accident
    6 27
  • Rasul curcilor, McLada pe trei si Alonso pe patru la general, McLada si Alonso la mai mult de un tur distanta in Bahrein !
    10 23
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Da , e un pilot fenomenal . Se vede clasa la Alonso. Urez si eu un Paste fericit tie si celor care postează civilizat pe acest site. Si daca vrei să mai vorbim eu îți stau la dispoziție. Oricând .
    29 4
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    Mircea 1985 ai dreptate intr-o singura privinta:Mercedes este cea mai proasta echipa la strategii si fieraristi tai profita.Insa pilotul fierari nu are nici un merit si il elogiati pe fetel fara motiv.Au fost zeci de cazuri in care a castigat pilotul care a facut management de pneuri si respectivul nu a primit laude.Dar fanii fierari sunt mai "speciali" si vad lucrurile diferit de realitate.
    Honda a umilit si fieraristi magnussen si grojanel.Ericsson a umilit viitorul pilot fierari: Charles Leclerc.vitelus a schimbat deja o componenta de pe motor : se apropie PENALIZAREA,votkan a abandonat si-a nenorocit un mecanic.Sanatatea unui om conteaza mai mult decat o victorie amarata.In locul tau as fi mai temperat.
    Oricum esti lider la scris prostii.Mircea 1984 este un fan infocat si civilizat.Tu esti doar o clona de prost gust.
    Apropo:Ce parere ai de cum a trecut campionul de Alonso,Hulk si Sainz?Opera de arta, nu-i asa?
    25 34
  • Trebuie sa reconosc ca nu ma asteptam ca Vettel sa fie atat de atent, asta in timp ce Bottas parea depasit de situatie iar Hamilton era realmente disperat sa inteleaga ce se intampla pe pista... Nu stiu daca in acest moment cei de la Ferrari au cel mai bun monopost de pe grila dar cu siguranta il au pe cel mai stabil iar Vettel a conservat pneurile ca un "Boss" astazi si realmente nu m-a asteptat sa-l joace pe Bottas atat de bine in ultimele trei (3) tururi. Bottas a facut nu mai putin de patru (4) greseli in trei (3) tururi, fara de care cred ca castiga lejer lupta cu Vettel, dar... Vettel a castigat-o fara drept de apel, un foarte mare "BRAVO" atat pentru cum si-a construit avansul dar si cum l-a pastrat in ciuda faptului ca pneurile echipate erau garantate pentru 30 de tururi maxim (sa zicem).

    Un "Bravo" si pentru Bottas s-a descurcat bine, daca Vettel schimba pe SS era o alta treaba si cursa putea sa aiba un alt final, dar in acelasi timp putea sa se termine la fel. Performanta lui Hamilton n-a fost o surpriza, dar disperarea cu care intreba echipa a fost... ma asteptam sa fie cumva mai calm si concentrat la ce se intampla pe pista.

    Surpriza cursei a fost in schimb... perfomanta lui Gasly (lool) care a plecat de locul cinci (5) si a terminat cursa pe locul patru (4) as spune eu o performanta stelara, chiar daca probabil a fost de conjunctura, nu de alta dar schimbase deja o unitate de propulsie dupa nici prima cursa... Bravo lui, o cursa foarte solida, si un mare "BRAVO" de la mine :P

    Surpriza neplacuta... abandonul lui Ricciardo, realmente nu mi-a venit sa cred ca partea electrica a monopostului a crapat dupa doar cateva tururi... realmente... o dezamagire. Verstappen in schimb a gresit in depasirea asupra lui Hamilton, s-a grabit si si-a ruinat cursa cateva tururi mai tarziu (dupa ce a mers un tur fara un pneu, doar in visele erotice ale unora mai putea continua, din pacate)... o cursa destruoasa pentru cei de la Red Bull...

    Un "Bravo" pentru Magnussen, baiatul asta creste de la cursa la cursa, un "Bravo" si pentru ambii piloti McLaren, era bucurie la boxa echipei, ambii piloti in puncte este o veste foarte foarte buna, dar un mare "BRAVO" pentru Erricson care la nici a doua cursa din acest sezon... a adus celor de la Sauber... primele puncte :P

    Fiind fan Ferrari, momentul de soc a venit cand... Raikkonen a intrat la boxe si evident totul a mers prost la acel pitstop... nu numai ca au schimbat gresit pneurile, dar a fost si incidentul cu acel mecanic, sper sa se recupereze gresit, evident totul a mers prost la acel pitstop... pacat pentru Raikkonen putea sa se bata pentru un podium, poate chiar victoria daca Vettel schimba si nu ramanea pe pista. Pacat, dar sper sa viitor cei de la Ferrari sa scape de astfel de evenimente... Bine ca mecanicul este ok si primeste ingrijirea medicala de care are nevoie!

    In rest, Christos a Inviat!, si multa sanatate si fericire atat voua cat si familiilor voastre! Si nu ma refer doar la fanii Ferrari ci si la fanii altor echipe care vad ca nu se chinuie sa posteze ceva interesant... si prefera variantele can-can...
    33 25
  • parca si lantisor a fost depasit de VET.....hahahaha nici DANIEL nu scrie de aceasta depasire-ciuda ba la maxim :)))campionul a fost depasit in pista nu la standuri
    15 27
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    Clona mircea1985 - orice jignire venita de la tine este un compliment.Pacat ca nu esti in stare sa porti un dialog civilizat.Mare pacat ca tu,lol si gasca fierari va bateti joc de o echipa legendara doar pt. ca au luat o decizie gresita .Mare pacat ca nici macar nu esti un fan adevarat fierari.Ai numeroase comentarii in care-l ataci pe Kimi.Raikkonen nu are nici o vina pt. ce s-a intamplat azi,doar tu afirmi contrariu.Daca erai fan fierari iti parea rau de Kimi si de mecanicul accidentat.Tu esti preocupat doar de denigrat.
    Comentariu este de la un Ex fan Ferrari si Ex fan Mclaren.Te-am lamurit ca sa nu-ti mai dai cu presupusul.
    In speranta ca esti crestin:Paste fericit!
    31 19
  • sunt musulman mai fan lantisor-apropo :)
    7 35
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    Clona mircea1985-poate imi reamintesti cine a iesit campion in 2007?cine l-a protejat pe vetel anul trecut in Hungaria?cine a terminat in fata lui fetel calificarile din Australia 2018? Si din cauza cui a intrat Hamilton atat de repede la boxe cursa trecuta?"Marioneta" a castigat curse cu 3 echipe diferita.Este adevarat ca nu mai este pilotul din trecut dar este suficent de bun incat sa-i puna probleme vitelului - atunci cand este lasat de echipa.Kimi este la fierari pt. ca asa vrea vitelul- cel ce se fereste de coechiperi puternici dupa trauma Ricci.
    Massa - mare pilot : imi amintesc si acum cum Alonso il lasa pe brazilian cel putin 30 de secunde in spate.Bottas a avut 17-18 runde de calificari in fata brazilianului in ultimul sezon impreuna si a terminat toate sezoanele in fata.Parca tot Massa detine recordul de curse consecutive fara victorie cu fierari-valoros ce sa zic.
    Ai dreptul sa te convertesti la ce credinta vrei- no problem.
    Apropo - cred ca la toti le plac lantisoarele
    31 13
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    -vitelus a trecut de Hamilton pt. ca pneurile britanicului erau duse - deci a fost o depasire usor de facut si fara relevanta.
    -pe Max il ador ca stil de pilotaj dar ce a incercat azi a fost cea mai mare prostie din toata cariera - nu poti sa te bagi ca berbecul mereu si sa speri ca ceilalti parasesc circuitul sa-ti faca spatiu.Verstappen din 2018 aminteste de Hamilton din 2011 - greseli in lant.
    -cred ca olandezul ar trebui sa analizeze cu atentie tripla depasire facuta de Lewis si sa invete ceva de la un coleg de generatie - felul in care a reactionat Ocon a fost genial si cred ca a evitat un acrosaj.
    25 20
  • @fierari-PERICOL PUBLIC
    tu vb ca sa nu adormi,in rest respiri ca sa nu mori.Te pricepi la f1 ca motanul meu la curling
    7 26
  • Razvan Dumitrache
    Fanii ferari Si cu fetãl ar face bine sa coboare pe pamant inainte de caderea brusca pe care o vor simti peste 2-3 curse. Si anul trecut au castigat pe aceste circuite, dar la final de campionat nu se mai uitau la curse stiind cine va castiga
    6 4
  • au aparut fanii de cacao ai lui Hamilton...vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-gata ma ham ham a fost linistit de Ferrari in doua curse si deja pling toti habarnistii pe aici :)))) Vitelul cabrat vezi sa nu faci hepatita la cap la fel ca fierari-pericol public asta/aparitie noua de cont fals :)))frustratii se imultesc ca paduchii
    15 22
  • acum o sa apara un penibil sa zica:mecanicul de la Ferrari a fost platit de Vetel sa-l saboteze pe KIMIVOTKAN-SABOTAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ...numai site-ul de bolnavi mintal SKyF1 vezi comentarii de cacao englezesti
    15 26
  • @fierari-PERICOL PUBLIC: Si Hulkenberg a fost precaut la aceea depasire... dar Hamilton avea un avantaj net superior, comparativ cu Ocon, Hulkenberg si Alonso. Frumoasa depasirea dar banala pana la urma... In schimb depasirea efectuata de Vettel asupra lui Hamilton a fost mai interesanta, pentru ca Hamilton a incercat sa-l incetineasca, si Vettel a fost ceva mai inteligent ca acesta...
    20 21
  • corect-nici adminul Daniel nu scrie de aceasta depasire-CAMPIONUL TRISORILOR a fost depasit de VET ba in cursa asta-SOFTUL IARASI A CLACAT
    19 21
  • din cauza asta avea HAMLANT fata aia la final...nici nu mai stia cind a fost lovit de MAX :)-ce penibil ce frustrat:
    https://www.youtube.com/watch?v=pnhRwBMzq98
    9 22
  • si uite dupa cintar,avea imaginea cu el si MAX pe tot ecranul,chiar a comentat cu BOT incidentul...mare cocalar mai este frustratul asta:
    https://streamable.com/vndze
    9 23
  • Dupa primele 2 curse se repeta situatia de anul trecut.Ferrari a invins in primele 2 curse, Mercedes limiteaza daunele in timp ce pilotii RBR irosesc puncte .In lupta pentru celelalte locuri disputa este mai animata si apar echipe noi in locul celor care anul trecut culegeau resturile de la masa bogatilor .Mclaren cu toate ,,bubele'' ei a strans mai multe multe puncte in primele 2 curse decat in cel mai bun an cu motorizare Honda
    7 20
  • ferrari rules, vor mai castiga si urmatoarele 2 curse, poate la barcelona sa castige vreun mercedes cu chiu cu vai........))))))))
    12 18
  • GrosJan
    Hamilton stie ca Verstappen e primul pilot posibil mai bun decat el. De toti ceilalti niciodata nu si-a facut griji. A observat asta inca de la cursa aia pe ploaie de la Interlagos unde Verstappen a aratat o clasa peste toti ceilalti.
    4 35
  • anonim@fierari-PERICOL PUBLIC
    Cereti politete altora in momentul cand si comentariile dvs sunt mai mult decat niste glumite de . Mai bine va numiti direct fan inrait Hamilton ca sa nu mai fie nici un dubiu. Accidentarea mecanicului este exclusiv vina lui pentru ca nu avea ce cauta in fata rotii- deci nu inteleg acuza la adresa lui Kimi. Apoi Vettel ne-a aratat 4 ani ca din fata gestioneaza cursa perfect- daca facea pana in ultimele tururi radeati de el, acum il bagatelizati ca a castigat usor. Campionatul e deschis, Hamilton a depasit fantastic astazi. Mercedes este clar cu totul pentru Hamilton, au gresit ultima parte a cursei datorita strategiei- mai mult decat un calculator e creierul unui om, ceea ce Merc nu are deocamdata.
    De unde si pana unde Ferrari pericol public? S-a intamplat sa isi rupa piciorul, acum e pericol public? Sau ca mare fan Hamilton ati vrea o suspendare asa de vreo 3-4 curse? Nu ne-ar strica un pic de obiectivitate macar de dragul spectacolului, chiar e benefic pentru cineva ca un pilot sa castige campionatul la 100 de puncte diferenta?
    Cat despre cei care spun ca o echipa distruge voit cursa unui pilot ( Kimi) cred ca fumeaza ceva nu numai ilegal ci si extrem de periculos. Pai oare la constructori 15 pct sau 12 pct in plus nu erau bune? Sau un pilot care sa il tina macar cateva ture in spate pe Hamilton ?
    Lasati orgoliile tampite Merc/ Ferrari/McLaren si nu mai atacati.
    7 8
  • a mia oara il saboteaza pe kimi..
    23 17
  • Voi ăștia, precum @kimi 11:46, nu știu cum să vă numesc și n-am s-o fac ca să nu vă judec, mă faceți să cred că dacă Kimi ar fi luptat pentru o altă echipă, modești, naivi, ca mămăicile ați fi dat vina pe vârsta lui și nu pe echipa, ba mai mult, dacă un alt pilot de valoare mai mică ar fi pățit același lucru la boxele celor de la Ferrari ați fi numit asta "victorie". Demn de apreciat asta la voi, nu?
    19 11
  • @ZZZ,anul trecut Ferrari a castigat la Melbourne si la Sakhir, dar cursa din Bahrain a fost a treia.
    5 15
  • Cel mai comic moment a fost cand comentatorii se gandeau ca poate Vettel o sa fie descalificat pentru incidentul lui Raikkonen de la boxe... pentru ca ar fi avut vreo legatura... doar in mintea comentatorilor...
    13 17
  • Cica Hamilton l-a facut pe Verstappen "dickhead" pentru acel incident... evident Vettel si Bottas s-au facut ca ploua... din politete...
    11 17
  • Bine ca vettel vorbeste mai frumos...
    15 12
  • @fierari-PERICOL PUBLIC: Pentru fanii lui Hamilton tot ce face Hamilton este senzational, ca dovada ca daca cineva nu este de acord cu tine il jignesti, ceea ce arata nu doar ca te oftica parerile altor persoane ci si te oftica cand altii nu sunt de acord cu tine. Evident nu esti prea dotat din pct. de vedere intectual, atfel nu te-ar deranja ca altii au alte pareri, te-ai bucura ca exista si alte pareri, fie ele bune sau nu.

    Esti genul care iti place sa-i jignesti pe altii pentru ca asa crezi ca esti mai bun ca ei, dar cumva demonstrezi opusul. "Vitelusul" arata ca esti disperat ca Vettel este ceva mai talentat ca tine, probabil si mai iubit/respectat ca tine, ceea ce este cel putin ciudat, pentru ca nu exista un pilot care sa concureze in F1 in acest moment. Frustrarile pe care tot incerci sa le ascunzi prin folosirea unor cuvinte gen : "Vitelul", "Grojanel" si altele, arata ca esti disperat ca altii cumva sunt fanii altor piloti, un alt fapt ciudat pentru ca tu crezi ca nimeni nu are dreptul sa fie fanul altor piloti in afara ta.

    Sauber a luat doua puncte in cursa de ieri as spune eu, un imens pas inainte, McLaren au castigat mai multe puncte in doua curse comparativ cu sezoanele in care erau motorizati de Honda, si chiar daca Gasly a avut o cursa buna, pentru moment a fost cursa carierei lui, pentru care merita toate laudele. Dar as spune ca Gasly s-a descurcat mai bine ca pilotii McLaren care au beneficiat de abandonurile altor piloti, in timp ce el a pornit de pe pozitia a 5-a si s-a descurcat foarte bine, putea terminat lejer pe acelasi loc. Probabil lui Raikkonen de la boxe, i-a permit sa termine pe locul 4. Cursa de ieri pentru Gasly, a fost cursa carieri lui, sincer s-a descurcat extraordinar de bine (neasteptat de bine).

    McLaren mai au de recuperat, cei de la Red Bull au avut probleme... dar acest sezon este un mare pas inainte. Totusi nu am vazut un singur fan McLaren sa laude performanta celor de la Ferrari, fie si numai prin Vettel. Un fan corect si obiectiv ar fi laudat performanta lui Vettel, chiar daca era fan McLaren sau al oricari alte echipe. Ceea ce implicit arata ca fanii altori echipe nu sunt prea fair play si de fapt nu nu sunt fani ai vreunei echipe cu adevarat, sau fani ai fenomenului numit Formula 1 si in principat sunt doar niste persoane frustrate, incapabile sa aprecieze alti piloti/atleti ai altor echipe.

    Despre Hamilton si depasire lui tripla, a fost bestiala, dar avea cea mai buna masina de pe grila, plus este un campion mondial in timp ce Ocon si Hulkenberg... au masini dintr-o alta liga. Sa fim seriosi daca te bucuri cand Hamilton depaseste un pilot dintr-o alta liga, cand Hamilton este depasit de Vettel ar trebui sa-i ridici o statuie celui din urma!

    Imi pare rau ca esti atat de trist dupa doar doua curse, sper ca iti medicatia si ai grija de sanatatea ta mentala, daca o simpla cursa de F1 iti produce atata frustrare... nu stiu de ce te mai uiti la cursele de F1. Poti sa incerci sa te uiti la alte competitii, ai o gramada de alte competitiii pe Eurosport de vazut!
    12 11
  • @@fierari-PERICOL PUBLIC: Bine ca n-am colegi ca tine la munca, esti toxic rau... Hamilton daca era atat de talentat pe cat visezi tu, termina cu un tur in fata lui Vettel, cel putin. Iti dai seama ca in F1 monopostul conteaza 99% si 1% pilotul + norocul nu?
    8 12
  • Depinde ... In 2006 era invers, adica pilotul conta 99% iar monopostul 1%, uneori nici macar atat pentru ca pilotul se autodepasea si scotea 110%.
    0 13
  • Va dati seama ca deja de la 100% pilot / 0% masina nici nu mai conta daca piloteaza o masina sau merge pe jos. Fenomenal.
    1 13
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    @Login - stiu ca ne-am contrazis si in trecut.Stii care este problema:tu acum ai facut acelasi lucru de care ma acuzi - ai inceput sa ma jignesti pt. ca nu tin cu echipa ta favorita.Nu ma cunosti,nu stii motivele pt. care il critic pe vitelus asa ca nu-i in regula sa inventam frustrari si alte prostii.Respect preferintele altora dar multi fani fierari au o atitudine groaznica.AyrtonSenna1991 detesta pilotii pe care eu i-am sustinut (Schumacher si Hamilton) - nu l-am jignit niciodata pt. ca are dreptul sa tina cu cine vrea si vorbeste civilizat de fiecare data.Clona plagiatoare,lol si altii sunt imposibil de respectat pt. ca nici ei nu se respecta.
    Normal ca vitelus,grojanel si chiar si cel mai slab pilot din f4 imi este superior in domeniul lor pt. ca eu nu sunt pilot si nici nu m-a interesat sa fiu.Deci n-am ce invidia.
    Am explicat de ce depasirea facuta de vitel n-are valoarea dar se pare ca nu vreti sa intelegeti.Daca erau pe pneuri la fel de proaspete il felicitam - din pacate nu-i cazul.Stii ca pe final de cursa Alonso cu amaratul Mclaren era mai rapid ca vettel?Cred ca stii de ce.
    Totusi va inteleg entuziasmul tinand cont ca vettel nu mai trecuse de Hamilton de n ani si ca ultimile incercari de management de pneuri au sfarsit prost(Spa 2015 si Silverstone 2017).Un campion mondial se lauda pt. lucruri mai marete - nu pt. ca a depasit unul cu pneuri duse si a facut management de pneuri.Legat de Gasly,Sauber si Mclaren iti impart opinile.
    Cursele de f1 nu aduc tristete.Uneori ne convine ce vedem,alteori nu,laudam ce ne place,criticam ce nu ne place si trecem mai departe.Sunt alte lucruri mult mai importante in viata.De cand urmaresc f1 doar doua evenimente m-au intristat: accidentul lui Jules si m-ai ales cel al lui Schumi la sky.
    Nu-mi prea plac alte sporturi.Urmaresc unele sporturi de iarna si ma uitam inainte la tenisul masculin.Dar cum Djokovic si Nishikori nu mai joaca nimic - am renuntat momentan.
    Paste fericit!
    11 11
  • fierari-PERICOL PUBLIC
    @Popa:In 2018: monoposul 65%,strategia 20%,pilotul 15% - opinia mea
    10 5
  • rog sa imi explice cineva..ca nu pricep ...de ce Mercedes tot faceau calcule cu Hamilton....daca Vettel mai schimba inca o data si iesea la o secunda in spatele lui ...chiar nu ar fi reusit Vettel sa il depaseasca ...\??? cu pneuri proaspete si de compozitie mai rapida??? va rog explicatii pertinente si fara injuraturi si jigniri....
    PS: ....stiu ca cer prea mult dar ...na interc si eu......la partea cu jignirile ma refer
    5 0
  • Si ati calculat procentele alea, prin nenumaroase studii? Va certati intre voi 2 ca nioste bambilici, va jigniti unul pe altul, care are intelect mai mult, dar ambii sunteti la fel, adica jos.
    1 10
  • "nenumaroase","nioste" - in ce limba ai scris ,geniule?
    11 0
  • mercedes a avut si norocul cu dublu abandon al rbr,ca altfel aveau de furca si in spate nu numai in fata..
    3 5
  • @ 91Schumi06 - Mea culpa
    0 6
  • ok, cine posteaza cu numele meu ?
    7 1
  • Eu.
    2 6
  • Si eu.
    2 6
  • @KALEL
    lol
    9 1
  • i love alonso
    10 0
  • N-are nevoie Alonso de iubirea ta. Las-o mai moale ca te faci de ras.
    10 1
  • https://www.youtube.com/watch?v=tjBUOiirSQc

    Hamilton: Three-car pass was like Talladega Nights
    2018 Bahrain Grand PrixPosted on | 9th April 2018, 20:42Dieter Rencken / Author Keith Collantine
    Lewis Hamilton described his pass on three cars during the Bahrain Grand Prix as being like something out of the film Talladega Nights.

    The Mercedes driver took Fernando Alonso, Nico Hulkenberg and Esteban Ocon in a single “exhilarating” move on the pit straight at the start of lap five.

    “I kind of relate it to Talladega Nights, ‘Shake n Bake’,” said Hamilton, “it was really one of those slingshots they talk about.”
    “When I pulled out from behind Fernando I didn’t know the other two would be overtaking. I was quite far behind them but the slingshot I got from Fernando put me onto the others. And I was like ‘I’ve got to go for this, I’ve already spent a ridiculous amount of laps trying to get past these guys and I should’ve been quicker. It was getting in the way of me catching the guys in front.
    “It was a nice risk to take but it worked out pretty well. I was really surprised that I got to the apex just nicely. In those scenarios you’re usually on the dirty side, go too deep or something, but it was definitely cool.”
    8 11
  • S-a adeverit ce am anticipat: Vettel a dovedit inca o data (daca mai era nevoie) ca e un mare campion si ca masina Ferrari poate concura de la egal la egal cu Mercedes. Oricum, daca mai erau cateva ture, Bottas s-ar fi apropiat amenintator.
    6 7
  • Daca mai erau ture venea Raikkonen din vacanta si castiga cursa
    8 4
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Dormi cu poza lui "Hami" sub perna ? I-ai facut altar idolului ? Cu lumanarele si betisoare parfumate ? Te rogi, pios, in fiecare seara, sa-si depaseasca rivalii ?
    Bai nene, a depasit, pe o lunga si lata linie dreapta, trei masini mai lente cu o tura la final si cu o clasa sub Mercedes ! Tu si cei de pe Sky ce mai faceti din asta o "capodopera" ! Pai sufera comparatie cu ce-a facut Ricci anul trecut la Baku, pe bucatica aia ingusta de circuit ?
    7 5
  • o cursa f frumoasa,cu depasiri pe pista nu la boxe! Sa speram ca asa spectacol va fi si in China.Pacat de incidentul lui kimi,felicitari pentru vetel,insa cred ca ar trebui sa-i spuna cineva sa se bucure mai temperat.E un pic exagerat strigatele alea.
    4 10
  • Sunt un pic exagerate strigatul ala.
    3 6
  • Pacat de Ricciardo, ar fi meritat un loc 4 sau 5. Vorba unui comentator: parca i-a tras cineva stecherul din priza.
    4 5
  • A depasit Hamilton 3 masini deodata, isprava comparabila cu cea facuta de Alonso in Brazilia in 2012.
    3 1
  • A DEPASIT ham 3 FERRARI SAU TREI RBR....????? BA NEBUNILOR...A DEPASIT TREI MASINI DIN LIGA3-CALMATI-VA CU LANTISORUL VOSTRU CARE CONDUCE CEA MAI PUTERNICA MASINA DIN PISTA.
    3 7
  • SI MAX SI VET I-AU ARATAT CLASA-DEPASIRI DE ASI-DACA NU-L ATINGEA MAX...O SUGEA SI BOT...NU MAI ZIC DE KIMI
    2 8
  • hahahaha au aparut pokemonii retardati :)))))))))))))))))))))))))))))))-SUPER MAX si SUPER VET-ATIT-HAM a fost facut ko
    2 4
  • Cursa ca cursa, dar sa vedeti dupa cursa cearta intre fani despre comentatorii Sky... Brundle care a fost unul dintre cei mai mediocrii piloti pe care i-a vazut F1 (bine se viseaza mare pilot cand comenteaza) era disperat dupa cursa ca de ce nu a castigat Hamilton... de ce mah de ce? Cam asa intreba pe toata lumea... la interviu evident... Asta in timp ce cei de la "Paddock Pass" au avut poate cel mai bun reportaj dupa o cursa cat de cat decenta. Nu de alta dar a fost share-uit chiar de site-ul F1.com "https://www.youtube.com/watch?v=71Vp_uP5BHQ".

    Will Buxton poate nu este cel mai bun comentator dar comparativ cu Brundle nu pare disparat dupa atentie...
    2 2
  • @Mclaren_Mircea_1985
    hahahaha Mclaren_Mircea_1985 a fost facut ko de vaca
    3 1
  • Anonim
    Eu n-am inteles de Brundle se intreba daca Vettel o sa fie descalificat din cursa, pentru greseala de la boxe a celor de la Ferrari... ce treaba avea Vettel cu greseala aia?

    Mai comice au fost intrebarile adresate lui Raikkonen, cel putin intrebarea: "Ai vrut sa-l lovesti pe mecanic"? Cei care l-au intrebat asta cred ca erau cel putin cretini, nu de alta dar Raikkonen nici macar nu putea sa-l vada pe mecanic... daca stia ca au fost probleme la acel pitstop nici macar nu accelera... cata prostia si disperarea celor de la Sky...
    4 2
  • batiste multe pentru fanii mercedes si mclada....hahaha...plingaciosilor
    2 2
  • Anodmin
    Greseala de la boxe ii revine mecanicului care semnalizeaza plecarea. Plitotul nu trebuie si nu poate sa-i urmareasca pe toti, el se uita la un singur lucru - cand ii da valea mecanicul responsabil cu asta.

    Mecanicul lovit a inteles ca e o problema cu roata aia si s-a asezat "strategic" in fata rotii tocmai pentru ca individul ce semnalizeaza plecarea sa nu semnalizeze plecarea ... pentru ca era unu in fata rotii.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru