Vettel a găsit explicația pentru penalizarea din Austria: "Pedepsele sunt dictate pentru că ne-am plâns prea mult de manevrele rivalilor"

de Daniel Popescu
Marti, 03.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susține că penalizarea primită după calificările din Austria este rezultatul criticilor formulate în general de piloți la adresa manevrelor realizate în trecut de rivali.

Sebastian Vettel a revenit pe prima poziție în clasamentul general după locul 3 obținut în Marele Premiu al Austriei, într-o cursă în care a plecat de pe locul 6 pentru a termina în spatele lui Max Verstappen și Kimi Raikkonen.

Pilotul Scuderiei Ferrari ar fi avut însă o șansă mare să obțină victoria dacă nu ar fi fost penalizat cu 3 poziții pe grila de start pentru că l-a încurcat pe Carlos Sainz în timpul unui tur rapid din a doua parte a calificărilor. Germanul consideră însă că numeroasele penalizări aplicate în Formula 1 în ultimii ani sunt cauzate de faptul că piloții se vaită frecvent că rivalii au un comportament nepotrivit pe circuit.

"Nu mi s-a spus, am încercat să fiu atent la el, dar... Cartea de reguli este incredibil de mare acum. Cred că este rezultatul faptului că noi toți, toți piloții, au fost mai mult sau mai puțin aceeași situație și ne-am plâns că a făcut asta, a făcut altceva", a declarat el.

Vettel are însă și o soluție pentru ca influența comisarilor de cursă să scadă în perioada următoare prin reducerea situațiilor în care aceștia intervin.

"Până la urmă ar trebui să ne lase să ne rezolvăm singuri problemele pe circuit. Așa cred eu", a adăugat el.

Înaintea cursei de la Silverstone de la sfârșitul acestei săptămâni, Vettel are un avans de un punct în clasamentul general în fața principalului său rival, Lewis Hamilton.

Via Motorsport

Comentarii (17)

  • LexRKN
    Eh, ideea este ca FIA vrea sa ii dea campionatul lui Hamiltont si nu prea reusesc...isi cam baga batul intre spite :))
    34 8
  • Partea comica este ca nici Sainz nu se astepta ca Vettel sa fie penalizat. Au fost cateva incidente in acest sezon dar nici un pilot nu a fost penalizat... Au fost cateva incidente de acelasi gen in care pilotii au fost penalizati. In Canada, Vettel era pe un tur rapid si in fata lui pilotii... mergeau la relanti, nici unul nu a fost investigat pentru ca l-a blocat. Dar deh... cum Vettel l-a blocat pe Sainz, uite penalizarea.
    23 7
  • Ca o fi sau nu favorizat Hamilton asta nu ma preocupa aducandu-mi aminte ca mai apreciat e un cineva ce nu are dar care ori de cate ori a cazut s-a ridicat singur decat unul care are dar care nu a cazut niciodata deci n-a fost niciodata nevoit sa se ridice. De aceea multi il numeau pe Vettel campion de hartie fiindca in toti acei ani de glorie a celor de la Red Bull neamtul a avut parte de toate numai de rele sau rivali in fata ochilor de care sa treaca nu prea a avut. Asta poate deveni si britanicul daca cei de la FIA isi vor baga nasul pentru a-l favoriza cu una sau cu alta.
    4 12
  • Razban Dumitraghe
    Campionul de hartie vorbeste iarasi pe langa subiect. E ca o fetita care plange intruna cand nu primeste ce doreste!
    6 17
  • @FanF1
    Nu, nu pe Hamilton il favorizeaza FIA si nici pe Vettel nu l-au favorizat, ei au favorizat RBR si acum favorizeaza cu certitudine Mercedes, Vettel si Hamilton s-a intamplat sa fie acolo, puteau sa fie oricare alti piloti ! Cu interzicerea si apoi permiterea difuzoarelor suflate, in care expertii erau Red Bull si cu schimbarea pneurilor in timpul anului, i-au facut pe acestia campioni de trei ori ! De la inceperea dezvoltarii PU cu doi ani inaintea celorlalti, trecand prin interdictia dezvoltarii respectivelor PU, prin acceptarea consumului de ulei pana au inceput sa faca si ceilalti acelasi lucru, i-au facut campioni pe Mercedes patru ani ! Ajungand la pneurile cu dedicatie din acest an si la severitatea cu care le sunt tratati competitorii, tot ce s-a intamplat in acesti cinci ani si se va mai intampla inca doi, este de la sine inteles. Forza FIA !
    17 3
  • @@FanF1

    Nu prea ai dreptate! Nu uita ca si cei de la Ferrari sunt ajutati foarte mult de FIA.
    Vine Ferrari si isi muta oglinzile pe HALO, si au facut in asa fel incat, sa-si imbunatateasca aerodinamica masinii, dar ei in schimb au sustinut ca, au facut un suport pt oglinda ca sa nu se miste... apoi pt ca a intervenit FIA, au modificat oglinda, dar tot pe HALO au lasat-o...
    Ce masina din F1 mai are oglinzile pe HALO in afara de Ferrari?

    Apoi de multe ori Vettel a primit penalizari mai mici cat ar fi trebuit, sau ba chiar n-a primit deloc in unele cazuri...
    Si in Franta trebuia sa primeasca mai mult de 5 s, avand in vedere ca i-a provocat o pana lui Bottas, afectandu-i si masina...

    Deci, de multe ori atat Vettel cat si Ferrari au fost avantajati de cei de la FIA, dar unii vad doar intr-o singura directie...
    8 13
  • Bai voi credeti ca Formula 1 e Liga 1 din Romania? Care ar fi avantajul ca FIA sa-l favorizeze pe Hamilton? Sa mai castige inca un titlu si sa se ajunga gen era Schumacher cand lumea nu se mai uita la F1? Aud de la persoane care nu prea au treba acum F1 "cine a castigat, tot Hamilton?". Vai de gandirea voastra...
    5 10
  • Cu siguranta Formula 1 este Liga 1 din Romania si probabil orice alta Liga din orice alta tara, ca dovada ca peste tot se fac "negocieri" adica smecherii. De FIFA nu mai zic nimic... Oricine poate sa fie cumparat, orice se poate cumpara, daca sunt destul de multi bani pe tava. Oamenii sunt foarte usor de cumparat, dar nimic nu este mai usor de cumparat ca o femeie.
    8 4
  • Claudiu
    @VJ & JJ
    Doar cateva exemple din ultimii ani cand FIA a inchis ochii si a favorizat pe cei de la Mercedes si Hamilton:
    1. Mercedes au avut un test ilegal alaturi de Pirelli in timpul sezonului din 2013 de pe urma caruia au profitat si au obtinut rezultate mai bune in sezon, dar nu au fost sanctionati de FIA deloc in clasamentul constructorilor, ci doar au primit interzis de la testul din mijlocul sezonului al pilotilor "rookie".
    2. Hamilton nu a fost sanctionat cand a fortat depasirea asupra lui Rosberg in Spania 2016 si cauzat ambandonul adversarului sau.
    3. Hamilton nu a fost sanctionat in Mexic 2016 cand a ratat franarea in primul viraj si a taiat nesimtit sicana, desi ar fi trebuit sa revina pe circuit inainte de virajul 2, ceea ce ar fi cauzat sa piarda multe locuri. Ca urmare a si castigat acea cursa.
    4. Hamilton nu a fost sanctionat cand a gresit franarea in Canada 2016 si l-a scos de pe circuit pe Rosberg la start, ceea ce a cauzat ca neamtul sa ajunga in mijlocul plutonului. Asta pentru ca Rosberg a fost baiat bun si a evitat impactul. Alti piloti au fost sanctionati cu penalizari pentru cazuri asemanatoare cand nu au lasat suficient spatiu si pentru adversar.
    5. La mijlocul lui 2017, Mercedes au primit acceptul de la FIA sa arda o cantitate mai mare de ulei in cursa(1.2 litri fata de 0.9 cat au stabilit sa fie limita)
    15 4
  • Vorba lu' Leana, "exista o explicatie!".
    1 1
  • De ce au Ferrari oglinzile pe halo ? Pai pentru ca FIA a permis mutarea lor acolo si italienii au fost singurii care au gasit solutia ?
    A primit Vettel penalizari prea mici ? Poate ca da, ca doar suntem la un sport de domnisoare ! Dar Hamilton ce ar fi trebuit sa primeasca pentru ce i-a facut lui Rosberg in toti acesti ani si de atatea ori ? Max ? Pai lui Max, dupa mintea ta, ar fi trebuit sa-i ia astia si certificatul de nastere, la cate belele a facut !
    6 6
  • Boullier a demisionat din functia detinuta la Mclaren
    8 1
  • @VJ Ce i-a facut Hamilton lui Rosberg? ca de cele mai multe ori , Hamilton a fost inaintea lui Rosberg cu exceptia anului 2016
    3 9
  • serban
    @ZZZ
    Ha, ha, "now we can fight ... again ... until to the end of time" !
    4 0
  • @ ZZZ
    Ce i-a facut Hamilton "plangaciosului" de Rosberg, nimic!
    Ce i-a facut Rosberg lui Hamilton in Spania?? L-a impins afara de pe pista pe iarba... iar pe iarba Hamilton a pierdut controlul si a intrat in "fetita" de Rosberg, si bine ca s-a intamplat asa... :))))
    Astfel a inteles si c@c@ciosul de Rosberg sa numai faca asa...
    3 2
  • ANTONIO
    BritishGP:last race with hacked tires for Mercedes :)
    #Mercedes cheaters+FIA=Love
    2 3
  • Ati vazut ce frumos a mintit Hamilton in legatura cu pneurile "trisate"? A spus ca nu este nici o diferenta... dar dupa cursa din Austria, a declarat altceva... Ce usor minte individul asta...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru