Vettel admite că ratarea titlului este dureroasă: "Este un moment oribil"

de Daniel Popescu
Luni, 29.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că ratarea titlului mondial în favoarea lui Lewis Hamilton este dureroasă, însă la finalul cursei a felicitat inginerii Mercedes pentru performanța obținută.

Sebastian Vettel avea șanse minime să rămână în lupta pentru titlu după Marele Premiu al Mexicului, în condițiile în care avea nevoie de o victorie și de un loc 8 pentru Lewis Hamilton.

Prin urmare, germanul se aștepta ca Hamilton să-și adjudece matematic titlul mondial, însă la finalul cursei a admis că este dureros să rateze trofeul după un sezon în care Ferrari a avut un monopost competitiv.

"Este un moment oribil. Muncești mult și încerci să rămâi în luptă cât mai mult, chiar dacă știi că asta se va întâmpla. Este deja a treia oară în viața mea când am o astfel de dezamăgire, când îți dai seama că nu mai poți câștiga titlul. Am avut șansele noastre și am profitat de cele mai multe, dar de unele nu am reușit. Până la urmă nu am fost suficient de buni", a declarat el.

Vettel l-a felicitat pe Hamilton pentru câștigarea titlului chiar în timpul interviurilor de la finalul cursei și a avut cuvinte de laudă la adresa pilotului britanic.

"A pilotat superb tot anul. A fost cel mai bun dintre noi doi. I-am spus că merită titlul. Titlul numărul cinci, cred că este ceva incredibil. Așa că l-am felicitat și i-am cerut să forțeze și anul viitor, pentru ca voi face tot ce pot să lupt cu el", a adăugat el.

În plus, Vettel a făcut o scurtă vizită în garajul celor de la Mercedes pentru a-i felicita pe inginerii germani.

Via | Motorsport

Comentarii (19)

  • Ce-mi plac momentele astea de sportivitate si fair-play, Cand recunosti meritele adversarului si cel mai important ca a fost mai bun. Dincolo de mizerii si interese.
    44 5
  • Mercedes F1
    El accepta, bine-ar fi sa accepte si ultrasii lui, care tot o baga din top cu conspiratii, gauri in jante, FIA+Merc + love si alte prostii demne de indivizi frustrati maxim. La FIA sunt Brawn si Todt, fost sefi Ferrari. Ca s-a vazut de pe Marte ca Ham a fost mai bun nu mai intra in discutie. Sper ca in 2019 sa fie trei echipe in competitie.
    24 19
  • Razban Dumitraghe
    Sa invete si fanii ferari de la el
    19 9
  • S-a dus la Mercedes pentru ca simte ca il dau italienii afara si vrea sa prinda o echipa de top. Oricum Vettel si Mercedes au fost anul asta o echipa, e normal sa-i felicite, a concurat pentru ei cu greselile alea.
    In locul celor de la Mercedes il trollam cu un mesaj de multumire pentru titluri.
    Ce ar trebui sa invete cineva de la unul care a pierdut tilul avand cea mai buna masina in 70% din curse? Plus ca a irosit si sansele la constructori, de unde vin banii. Mare lectie.
    Fair play-ul e doar pentru invinsi. Mai bine se ducea acasa si invata sa nu mai greseasca. Sau mai bine se retragea ca Rosberg.
    Sper ca in 2019 sa greseasca mai mult decat a facut-o in 2018 si sa scape Ferrari cat mai repede de el cat mai repede.
    12 24
  • In sportul acesta nimeni nu se pensioneaza de la echipa cu care a alergat toata cariera. E bine sa-ti lasi usi deschise. Nu se stie sezonul urmator ce covrig intorci.
    Impactul media e foarte mare. Capitalizeaza si foarte multa empatie.
    Anul viitor va fi unul ori la bal ori la spital. Nu vad calea de mijloc.
    7 2
  • Atunci cand un pilot devine a 5a oara campion mondial, unii aleg sa publice un articol despre vicecampion.
    In alte tari, cum ar fi Italia, apare un astfel de articol:

    https://www.gazzetta.it/Auto/29-10-2018/lewis-hamilton-cinque-mondiali-stile-fare-epoca-3001079841588.shtml

    Lectura placuta!
    17 12
  • @Vitelul
    Noi am avut, in trecut, unul pe care de voie, de nevoie, trebuia sa-l pupam in fund. Acum este democratie Vitelule si fiecare pupa-n fund pe cine vrea. Daca tu ai ales un fund mai colorat, te priveste.
    Un lucru este cert, coloratul tau n-ar fi facut si nu va face in veci gestul pe care l-a facut Vettel, indiferent in fata cui va pierde !
    7 17
  • Razvan Dumbraveanu
    Bine bre, ii doresc lui fetel al tau sa faca numai gesturi de alea!! An de an! Ce sa si faca altceva!!
    7 6
  • The Dot
    @ @Vitelul Alt teleormanean cu pretentii de arian.
    9 3
  • adevarul este ca 75 % a pierdut titlul din vina lui
    Spun asta ca si fan ferrari
    8 3
  • @Razvan Dumbraveanu
    Sa fii sanatos, poti sa doresti ce vrei tu si cui vrei tu, asa-i normal, atata timp cat o faci intr-un fel decent.
    2 2
  • @The Dot
    Mah Mclaren_Mircea, ti-ai gresit musteriul, nu sunt nici teleormanean (si daca as fi, ce ?), nici arian nu ma dau si nici filogerman disperat ca tine nu sunt. Iar tuciuriul tau este tuciuriu pentru ca asa l-au facut ai lui, nu eu ! Daca nu-ti convine, spala-l cu lapte, da-l cu var, incearca sa-l albesti cu ce vrei tu, dar mi-e teama ca tot colorat o sa ramana.
    4 12
  • The Dot
    Esti doar un limitat, care considera normal sa faca referiri derogatorii la adresa unui om, doar pentru ca nu are aceeasi culoare de piele ca el, iar partea si mai trista e ca automarket iti permite sa faci asta.
    8 4
  • @The Dot
    Bine mah, de acum o sa-i spun numai si numai Alba ca Zapada Hamilton ! Multumit ? Totusi, care sunt referirile derogatorii la adresa lui ? Sau ai vazut termenul pe undeva si te-ai hotarat sa-l folosesti, desi nu stii prea bine ce inseamna ?
    3 4
  • Vettel a fost dezastruos tot anul.Putea lejer sa fie el cel ce are in palmares 5 titluri.De asta e atat de naspa pentru el.Putea sa faca multe dar nu a facut nimic.Bun.
    8 5
  • @Cred ca distrusul asta si multi ca el pot fi inlaturati foarte usor,pacat ca nu face nimeni nimic.M-am saturat sa vad comentarii atat de cretine.
    5 3
  • Nu am scriu eu de faza cu arienii si teleorman. E o chestie de traditie si prestigiu sa postez doar cu userul meu. Am 9 ani pe acest site si cu mii de comentarii. Ma mandresc cu asta. Nu as posta di calitatea de user anonim.
    8 0
  • Respect!!!
    0 0
  • "I think Sebastian is past his peak and Lewis is still building to his."

    Sir Jackie Stewart
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru