Vettel: "Ar fi trebuit să fiu mai inteligent în duelul cu Alonso"

de Daniel Popescu
Luni, 08.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că ar fi trebuit să adopte o tactică mai inteligentă pentru a-l depăşi pe Fernando Alonso la Montreal, în timp ce spaniolul afirmă că lupta a fost punctul de referinţă al cursei.

Alonso nu a cedat niciun centimetru şi s-a apărat foarte bine.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Sebastian Vettel şi Fernando Alonso au fost implicaţi într-un duel spectaculos pentru locul 15 în Marele Premiu al Canadei.

Pilotul Scuderiei Ferrari a fost surprins de modul în care rivalul său s-a apărut iniţial la volanul unui monopost McLaren mai puţin competitiv, motiv pentru care cei doi s-au atins în şicana de la finalul turului.

"Ar fi trebuit să fiu un pic mai inteligent. Evident, Alonso nu a cedat niciun centimetru şi s-a apărat foarte bine. A fost echilibrat, l-am atins cu pneul stânga-faţă, dar din fericire nu s-a întâmplat nimic. A doua oară am fost un pic mai inteligent şi am beneficiat de o ieşire mai bună, pentru că i-am oferit traiectoria murdară în zona de frânare", a declarat el.

A durat doar un tur şi jumătate, dar m-am bucurat cu adevărat. Pentru mine a fost cea mai bună parte.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
În schimb, pentru Alonso, duelul cu Vettel a fost punctul de referinţă al cursei, mai ales că anterior şi-a exprimat nemulţumirea legată de performanţele monopostului McLaren.

"Am fost foarte lenţi comparativ cu ei şi am încercat să mă apăr cât am putut de mult.

A durat doar un tur şi jumătate, dar m-am bucurat cu adevărat. Probabil ca el nu s-a bucurat, dar pentru mine a fost cea mai bună parte", a precizat spaniolul.

Vettel a ocupat în cele din urmă locul cinci în Marele Premiu al Canadei în ciuda unui start de pe poziţia a 18-a, însă a coborât la 43 de puncte în spatele lui Lewis Hamilton în clasamentul general. 

Comentarii (10)

  • ce duel, ce lupta...cand roaba mclaren e de aceeasi teapa cu manor..ce duel.. a trecut de el si gata...cand alonso a fost depasit de alti piloti, a aratat o lupta incinsa ca acuma? deh, il doare ca n are nici un punct si regreta ca a plecat de la ferrari..crede el ca da o "palma" celor de la ferrari..
    23 12
  • nu regreta ca aplecat stati linistiti. Decat cu Vettel la Ferrari si fara ordine de echipa mai bine la McManor. Problema e ca il bate Button. Stia foarte bine ca Honda e in urma cu dezvoltarea, nu are destui CP si nu e fiabil. Cand aveau McLaren motor cica nu primeau toate datele (la timp) de la Mercedes si nu il puteau face sa se pupe bine cu sasiul. Acum au toate datele si se pare ca aerodinamica e buna dar ce folos la asa motor
    9 8
  • Un safety car l-ar fi ajutat pe vettel mai mult ca la monaco.
    16 1
  • alontzo este pe pista ca o reclama ieftina de pe marginea circuitului ... abia ai timp sa o vezi ! Ala e nivelul ingamfatului , nu stiu de ce mai vorbeste !
    12 6
  • so? Vettel a facut multe depasiri, cu ce e mai cu mot depasirea asta?
    7 4
  • querty
    Eu stiu ca Hamilton a castigat cursa, nu fettel. fetel e pe locu 3 in clasament, nu vad ce branza vinde de cand e la Ferrari. Ca esti ca Alonso fara puncte sau ca Vetel care nu conteaza in lupta pentru titlu, doar piloteaza o masina mult imbunatatita e acelasi lucru. Papagalii, cei 2-3 de pe net, vad victorii mari in depasirile lui Vetel. Nu l-a depasit nici pe Raikonen nici pe Rosberg. Alonso insa depasea curent la Webber cand redbull aveau suprematia si termina pe 2 campionatul. Hai sa vedem cand o termina fetel pe 2. Ca vad ca termina pe 5 si e grozav. Tot asa inainte!
    11 15
  • @querty

    Cand a fost Webber atat de aproape de Vettel si atat de constant in curse? Daca era aproape de Vettel cum e Rosberg de Hamilton, nu mai trecea Alonso. Multi cred ca daca Alonso il batea pe Webber, era un fel de zeu. Sa nu uitam ce monopost fiabil a avut Alsono in perioada 2010-2013 la Ferrari, asa a ajuns el de cele mai multe ori pe locul 2 in clasamentul general.
    A avut cel mai fiabil monopost, iar restul aveau monoposturi mai rapide, dar de cele mai multe ori aveau probleme de fiabilitate.
    2 2
  • pentru ca Alonso, in ciuda declaratiilor, avea masina apropiata de RBR iar Webber nu e nici Ham nici Rosberg. Cu Ferrari 2012 Vettel a fost mai bun ca Alonso deci nici macar daca RBR si Ferrari ar fi fost egale Alonso nu pupa mai mult de locul 2.
    1 3
  • si-a cam batut joc alonso de el.
    ce inseamna o lupta adevarata fara economie de benzina!
    2 3
  • Oricum Vettel este mai bun ca pilotul bancii,da sa mai racorit si Alonsito, ca multa oftica are in el.Cind o sa dispara Mercedes din formula 1, atunci poate va cistiga si el- la pacanele...S-a ratat de tot la Mc.....
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru