Vettel, criticat dur de Verstappen pentru comentariile din timpul cursei din Mexic: "Este un tip foartre frustrat!"

de Daniel Popescu
Luni, 31.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen consideră că Sebastian Vettel este frustrat după replicile dure pe care le-a avut prin radio în timpul cursei din Mexic.

Sebastian Vettel şi Max Verstappen au fost implicaţi într-un incident în finalul cursei din Mexic, întrucât pilotul echipei Red Bull a scurtcircuitat o şicană prin iarbă, iar apoi a refuzat să-i cedeze poziţia pilotului Ferrari.

Germanul l-a jignit pe Verstappen, pentru ca apoi să-şi exprime nemulţumirea faţă de directorul de curse Charlie Whiting, printr-un limbaj care nu a putut fi transmis la televizor. Verstappen a reacţionat dur când a aflat aceste detalii şi consideră că Vettel s-a comportat precum un frustrat.

"Cred că trebuie să se întoarcă la şcoală şi să înveţe limbajul. Voi vorbi cu el pentru că a gestionat situaţia într-un mod ridicol. Este întotdeauna foarte frustrat, a ţipat tot weekendul. În acest moment este doar un tip foarte frustrat", a declarat olandezul.

Urmareste Automarket
La scurt timp după finalul cursei, Verstappen a fost penalizat cu 5 secunde în clasamentul cursei şi a coborât pe locul 5, ceea ce i-a permis lui Vettel să urce pe ultima treaptă a podiumului.
Bucuria germanului a fost însă de scurtă durată, întrucât a fost la rândul său penalizat cu 10 secunde pentru că s-a apărut în mod nesportiv în faţa lui Daniel Ricciardo.

În urma deciziei, ultimul loc pe podium i-a revenit lui Ricciardo, Verstappen a ocupat locul 4, în timp ce Vettel a fost retrogradat pe 5.

Via Motorsport

Comentarii (26)

  • F1 nu se dezminte , a devenit o scoala de corectie si o competitie de tot cacatul .....
    55 7
  • Mda, cam agitat Vettel asta....nu doar in cursa
    17 29
  • Verstappen sa tacă, doar experiența lui Rosberg a făcut sa nu fie scos din cursa de atacurile imbecile ale olandezului.
    77 19
  • maxinio
    maxinio ridicolul prostiei
    17 7
  • Probabil ca Rosberg va castiga campionatul anul acesta. Nu stiu daca imi va ramane asta in minte, dar cu siguranta voi tine minte ca Vettel nu a ratat aproape nicio cursa in care sa se planga de ceva. Nu-mi aduc aminte in toti anii de cand au inceput sa fie inserate discutiile boxe-piloti sa fi fost cineva care sa se planga macar pe jumatate, cu atat mai putin sa aiba limbajul de maidan pe care il foloseste Vettel aproape cursa de cursa. Probabil trebuie sa-si justifice salariul ala gras ce-l ia de la Ferrari vs, rezultatele pe care le are.
    In alta ordine de idei F1 are nevoie de spectacol, iar Verstappen e unul dintre putinii care il asigura. Ca greseste, ca adevarul nu e de partea lui, asta ramane la latitudinea comisarilor de cursa sa judece. Daca va aduceti aminte si Hamilton cand a intrat in F1 era cam la fel, e normal, varsta isi spune cuvantul.
    F1 fara "impertinenti" ar fi cea de care va plangeti cursa de cursa. Uitati-va la Senna (exista documentare) sa vedeti cat de "linistit" era pe pista si pe urma mai vorbim.
    14 19
  • Ross Brawn ar fi semnat un contract cu Liberty Media...
    7 1
  • pif666
    din pacate copilul fara creier nu va invata nimic din prostiile comise de el,decat cand va fi prea tarziu.
    este un pilot talentat,dar nu exista cursa sa nu fie implicat in cate ceva polemic. merge pe premia ori la bal,,ori la spital.
    pana aici nimic exagerat,dar la 370km/h nu mai vad asa de linistit lucrurile referitor la spital.
    poate ca f1 are nevoie de noul val de piloti,dar trebuie mai mult respect fata de ceilalti. daca nu il evita rosberg,erea out germanul. pai nu este cinstit sa se bata pt titlu si sa vina gaguta asta sa il priveze de lupta cu hamilton.
    lui vettel ia dai 10 secunde pt lupta cu rici si lui max pt lovirile din cursele anterioare,nimic !
    ca sa nu zic pt refuzul de asi ceda pozitia. respect fata de concurenti el nu are. poate ar trebui sa concureze singur .pa calculator. ca se crede in lumea virtuala pe circuit.
    nu este cinstit ce face.putea de nu stiu cate ori sa o comita grav daca ceilalti nu il stiu cat este de tampit.daca o sa gaseasca unul la fel ca el,sigur ajunge la smurd.
    de fapt de ceva vreme f1 nu mai este ceea ce trebuie.
    poate se uita si ei la moto gp si inteleg de ce sa ajuns aici.
    25 9
  • Ferrari+Vettel ca la gradinita:''Doamna educatoareeee,dar Verstappen nu ma lasa sa-l depasesc si euuuu.....asa eu nu ma mai joc.....imi iau jucariile si plec acasa.....''.Penibil!Plansete,vaicareli ,injuraturi,ce mai campion mondial cu 4 titluri???!!!incredibil,jenant ce echipa a ajuns Ferrari...
    12 22
  • fan formula1
    eu nu am mai auzit pe nici un pilot sa se planga cum face vettel,ma refer la cazul cu massa.Daca e mai bun sa-l depaseasca nu sa-l faca prost pe massa.In situatia cu verstappen are dreptate vettel fara discutie,oricumvettel este favorizat in fata lui raikkonen desi nu inteleg de ce niciunul nu are sansa la nimic anul acesta
    17 12
  • jul1974
    Asta chiar mi se pare o exagerare si o poveste gen PSd ultima declaratie Red Bulll prin Christian Horner este ca ei nici un moment nu i-au cerut lui Max sa cedeze pozitia ori a fost destul de clara convorbirea cu max de dupa incident ca trebuie sa cedeze pozitia.
    Filmul referitor la Max din cursa din mexic eu o vad cam in felul urmator: ela r cam fi trebuit sa primeasca o penalizare inca de la start ptr fortarea lui Rosberg au fost alti piloti care au primit asemenea penalizari au mai fost si incidentele cu pilotii ferrari si force india ale lui max si culmea pilotul asta nu a fost vinovat niciodata din declaratiile lui Horner reiese ca si la start chiar rosberg, desi Max ia tras una de la scos de pe pista, ar fi avut un avans castigat din faptul ca a fost impins pe iarba.
    A doua faza este ptr mie cat se poate de clara a ratat franarea la atacul lui vetel si a iesit drept fara sa mai faca sicana si nu a cedat pozitia daca ar fii cedat imediat pozitia nu am mai fii asistat la duelul rici/vettel ci la uj duel max/rici concluzia este ca in final max cred ca l-a inectinit oarecum pe vettel iar cand a fost ajuns acesta de ricii a fandat dreapta zice el ca sa ii cedeze locul lui vettel dar si acesta era in spatele lui iar cand ricii a fortat si el virajul sau bulucit cu totii acolo si a iesit ce a iesit.
    ce nu inteleg de ce nu i s-a atras atentia lui ham despre primul viraj in chestiunea asta totusi cred ca se impunea ceva, insa daca s-ar fii facut ceva iar era sabotat ham de topata lumea impotriva sa s-au pus in miscare ceva forte oculte etc. stiti voi continuarea.
    in rest o cursa destul de anosta as putea spune in afara de start care a fost destul de precipitat
    16 2
  • Bullshit efectiv, reguli clare dar neaplicate constant pentru piloti diferiti, Nea marko inca are tupeu si gura mare in F1, pentru a-si impune punctele de vedere pentru protejatul sau, un imatur in gandire si caruia mai mult, nu i se atrage atentia cand greseste, lasandu-l sa isi faca de cap.
    Acum vine el si declara ca va avea o vorba cu Vettel, cine, picea asta? Aici iese cu bataie, in genul Rossi vs Biaggi, cand l-a pocnit Rossi pe Biaggi.
    11 5
  • Este si normal ca Vettel sa fie frustrat cand vede ca Charlie asta il apara cu orice pret pe Max, cand se vede clar ca restulor pilotilor sunt penalizati dur si Max scapa basma curata.
    De asemenea, este frustrant sa vezi ca este pus un mucea in fata unui campion mondial de 4 ori la rand, este frustrant sa vada Vettel cum este dat deoparte si Max este protejat de puetrea lui Marko, este frustrant sa vada ca nu mai este Seb in prim plan.
    17 7
  • Si Vettel este foarte nervos de cand a venit la Ferrari dar si Max are un stil de pilotaj imprudent..Una e cand incerci un atac si-ti depasesti adversarul lasandu-l pe pista si alta e cand il scoti de pe pista cum a facut cu Rosberg in primul tur
    20 0
  • deranjati
    Pe cind era D.Kvyat la inceputul sezonului la RBR si provoca accidente ca si asta,il criticati, strigati cu totii ca uite ca le strica cursele pilotilor. Acum ca e Verst.M (tot o bleaga si asta), asta nu mai deranjeaza pe nimeni deja, -el face spectacol ))))...
    E interesanta o alta chestie, o are rau de la ei, doar Vettel ). Faptul ca e frustrat, e de inteles. De la inceputul sezonului o pateste doar cu ei. Dar poate RBR il mai "trage de cosite" pe campionul lor, asa un pic.))
    Nu sunt de partea nimanui, dar eu nu cred ca e corect, asta inseamna spectacol cind strici cuiva cursa si daca toate gramada cariera?
    11 3
  • Hulkenberg si Ricciardo au crezut ca Hamilton o sa fie pedepsit pentru incidentul din primul tur, fanii credeau ca Verstappen o sa fie pedepsit pentru ca l-a scos pe Rosberg de pe circuit (si tipul asta se bate la titlu), ceea ce nu cred ca este corect si cred ca pe final trebuia sa-i dea pozitia lui Vettel ceea ce nu s-a intamplat. In schimb Ricciardo mi s-a parut foarte dezamagitor cand a zis ca Vettel a schimbat directia, nu de alta dar intra in Verstappen, iar pe acesta il doar in "..." de regulament, pentru ca stie ca-i aparat de FIA. Face ceva Raikkonen, in acelasi tur FIA ii da penalizarea, face ceva Vettel, instantaneu primeste penalizarea, face ceva Verstappen... cum, cine, cand, unde?
    19 4
  • max isi forteaza adversarul sa cedeze, adversar care poate ca a cunoscut impactul cu zidul si cedeaza

    cand va gasi pe cineva care nu cedeaza, la fel ca el, vor cunaste amandoi impactul si se vor (mai) linisti.

    e putin cheat cand nu concurezi impotriva abilitatilor de pilotaj ale adversarului ci il provoci in alt plan, al sigurantei
    13 0
  • aloalo
    Ca fapt divers, Alonso în 5 ani la Ferrari nu s-a plâns cât a urlat Vettel în câteva curse din 2016.
    Mai e adevărat și faptul că Alonso a fost de vreo 3 ori pe locul 2 cu Ferrari, cu șanse mari să iasă campion mondial, în timp ce Massa sau Raikkonen erau la mama naibii în clasament.
    Cred că Ferrari în 2016 are o mașină mai bună decât a avut Alonso în cei 5 ani la Ferrari. Cu siguranță cei de la RBR n-ar fi suflat în fața spaniolului, dacă mai rămâne la Ferrari.
    Vettel e departe de forma care l-a consacrat. Să sperăm că-și va reveni.
    Și tot ca fapt divers, Alonso ajunge pe 5 cu o căruță, Vettel tot pe acolo e cu o mașină net superioară. În curând o să avem o luptă Alonso-Vettel, pentru locurile 5-6 :) Nu prea are ce regreta Alonso, Ferrari vine după el :))
    19 10
  • Lasa-ma cu Alonso frate ca si ala este un plingacios .
    13 8
  • Senna Fan
    Au inceput sa-mi displaca total amandoi.
    Verstappen este rapid dar fara minte. Pilot de karting. Acolo poti face asa ceva.
    Vettel se plange tot timpul. Este agresiv (in vorbe) si nu se poate stapani. Vettel cedeaza nerhvos si poate ca pauza din iarna o sa-l mai linisteasca. Verstappen va provoca un accident grav candva, desi sper din tot sufletul sa ma insel. Am vazul destule accidente in F1 si chiar acest sport nu mai are nevoie de asa ceva (Alex Cafi, Rubens, Senna, Roland Ratzemberger, Brundle, fratii Schumacher, etc).
    In final Verstappen ar trebui sa fie mai cumpatat si sa respecte mai mult pilotii de pe grila. Unii chair il pot ajuta ca model prin simpla lor prezenta (inca). Vettel ar trebui sa-si gaseasca echilibrul.
    19 0
  • Ca fapt divers Alonso a fost de vreo 3 ori pe locul 2 cu Ferrari, cu șanse mari să iasă campion mondial, DAR DE FIECARE DATA VETTEL A CASTIGAT. Si tot ca fapt divers, Vettel avea o masina buna, dar nu chiar atat de buna cum au cei de la Mercedes.
    8 8
  • Hamlet
    Ceva pute in Danemarca. Chiar asa. Stau si ma gandesc ca la inceput a fost Kvyat, acum e Verstapen luat in colimator de hateri si fanii Ferrari(unii, nu toti). Ce-au pilotii astia in comun? Pe Vettel. Ce-au in comun majoritatea acrosajelor din 2016? Vettel? Ati ghicit. Pai de-acolo si nervii lui. Ca stie ca nu performeaza. Dimpotriva. E sub nivelul masinii. Si-atunci....Taia-ti-i capul lui Maxi. Nici o problema. Va veni un altul pe care Vettel sa se descarce. Ricci? Cine stie....Sau, o sa primeasca un cartonas rosu de la boss-ul Ferrari.
    8 5
  • Vettel?
    Vettel nu se ridica la valoarea lui Alonso. Asa cum Verstapen e tinut in brate de Fia asa a fost si Vettel. Mosneagul il voia campion. Acum l-au rejectat ca pe o masea stricata ca au altceva in loc. Vettel fara Newey este egal cu zero. Tineti minte. Alons a stat 5 ani la Ferrari. Si de 2 ori a pierdut titlul in ultima cursa. Si asta pentru ca nu avea masina egala cu cea pilotata de Vettel. Acum il vedem pe Vettel in adevarata marime. De fapt, in 2014 l-am vazut prima data, cand Newey era legat de maini.
    11 5
  • kiminio
    gogogo Home
    1 3
  • Pai nu e vetel frustrat? Pai e!
    2 2
  • aloalo
    las' ca alonso s-a plans destul la mclaren in 2007
    in toata istoria f1, nimeni nu s-a vaitat mai tare si cu mai mult scandal decat alonso in 2007
    0 0
  • hai sa nu aberam, McLaren nu cu Ferrari concureaza anul asta, uita-te in clasament, uita-te la calificari, uita-te la timpii din cursa

    zau asa, Mclaren are alte griji precum Williams si Toro Rosso
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru