Vettel, de nerecunoscut pentru Red Bull: "S-a schimbat, nu se comportă aşa când concura pentru noi"

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că Sebastian Vettel s-a schimbat după plecarea de la Red Bull, pe baza comentariilor radio făcute în timpul cursei din Mexic.

Sebastian Vettel a fost protagonistul unui incident în finalul cursei din Mexic, când i-a jignit pe Max Verstappen şi directorul de curse al FIA, Charlie Whiting, după ce pilotul echipei Red Bull Racing a scurtcircuitat o şicană.

Germanul a fost la un pas să fie pedepsit de forul mondial pentru această atitudine nepotrivită, însă în cele din urmă a scăpat datorită faptului că şi-a cerut scuze. Christian Horner, fostul său şef de la Red Bull, a admis însă că Vettel nu avea un astfel de comportament pe vremea când concura pentru echipa austriacă.

Urmareste Automarket
"Nu este un atribut pe care îl avea când concura pentru noi.
Evident, frustrările sale se vocalizează şi toată lumea poate auzi asta"
, a declarat britanicul.

Horner a admis de asemenea că se aştepta ca FIA să-l pedepsească pe Vettel pentru afirmaţiile sale, mai ales că în caz contrar se crează un precedent.

"Sigur, în febra momentului piloţii au emoţii. Dacă fotbaliştii ar avea microfoane limbajul lor ar fi mult mai colorat decât ceea ce se întâmpla pe circuit. Dar în orice sport nu poţi abuza de arbitru, aşa că aş fi surprins dacă gestul ar rămâne nepedepsit", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (36)

  • pif666
    are perfecta dreptate horner ! vettel trebui sanctionat pt comportament neadecvat la adresa adversarilor. mai exact pe romaneste: ai injura ca un birjar.
    insa ,horner,uita ca si copilul tampit de max,ar fi trebuit sa fie sanctionat de 10 ori pana acum. nu inteleg cum de ai tolereaa actiunile fara creier.
    poate produce un accident foarte-foarte grav. ca pana acum nu sa intamplat,asta este meritul adversarilor si experientei lor.
    cat despre necedarea pozitie lui vettel ,sa-i dai 5 secunde este o bataie de joc !
    de acum in viitor ,nimeni nu va mai ceda pozitia castigata ilegal.
    mergi cu tupeu mai departe si daca apoi reusesti sa te detasezi la peste 5 secunde,nu mai conteaza restul. iti pastrezi locul la final si cu tot cu penalizare.
    trebuia sa cedeze pozitia imediat,si daca nu a facut-o charlie trebuia sa ai impuna ca in maxim 1 tur sa se conformeze.
    daca refuzi sa iti arate steag negru- incheirea cursei pt cel in cauza.
    pai nu se poate sa te crezi singur in lumea ta si sa ai atat dispret fata de adversari tai.
    daca vettel trecea atunci,pai nu il mai ajungea in veci ricci . si poate nu il depasea ricci nici pe max.
    cu 3 tururi ramase slabe serante sa treaca ricci de max.
    in fine idee este ca acest copil prost aduce spectacol zic uni- sa ai vedem cand o sa ajunga la morga cineva daca mai considera asa.
    nu uitati cum kimi a incercat pe linie dreapta cu drs deschis la peste 350km/ sa il depaseasca si tampitul-cretin a schimbat de 3 ori pozitia monopostului.
    pana si ice man la injurat atunci pe max. la 70-100km/h se mai poate evita sau frana pana la evitarea unei tragedi,dar la 350km cu drs -deci mai slaba stabilitate - impactul este devastator.
    sa speram ca cineva ia masuri.
    nu sunt fan mercedes,dar nu este corect cum la lovit pe rosberg.
    ala daca abandona,erea din vina lui max.
    prea este implicat in fiecare cursa in ceva polemic.
    42 11
  • pai daca l-ati exmatriculat pe Kvyat dupa ce boci Vettel pe la garajul 'mneavoastra (garajul rbr) i s-a urcat neamtului la cap
    13 18
  • Este o muiere.
    12 26
  • care dom'le muiere? e barbat, injura si se agita, are atitudine de barbat din romania
    10 29
  • Ce javra e si Horner asta... isi pregateste terenul pentru mai tarziu cand ghiaurul o so comita din nou. Am o presimtire ca tot Ferrari va fi victima.
    14 6
  • daniel
    Eu nu inteleg cateva chestii:
    - daca Max a fost "amendat" pentru taierea sicanei la fel trebuia procedat cu Lewis. Nu a fost asa!
    - daca Max putea primi o penalizare pentru ca in primul viraj l-a scos in afara circuitului pe Nico, neamtul ce trebuia sa primeasca pentru ca si-a aparat pozitia in afara circuitului prin taierea sicanei.
    Toate trei sint "variatiuni pe aceeasi tema": pastrarea pozitiei prin depasiri in afara circuitului!
    Probabil comisarii de cursa nu au vrut sa se amestece in meciul celor doi piloti Merc si nu au dat penalizari la nici unul. Desi cu siguranta cursa s-ar fi animat foarte mult cu pilotii Merc pe la locul 5-7.
    Insa in cazul asta nu trebuia penalizat nici Max. Sau s-au speriat comisarii ca vor fi injurati si ei de "marele campion de carton" alias Seb Vitelul? Nu stiu daca ati urmarit antrenamentele. Si in antrenamente a avut acelasi comportament deplasat. Pot sa inteleg ca e frustrat. Dar sa injuri ca ultimul om? Jalnic caracter ....
    10 11
  • Vettel
    nr.1-bravo neamtule...astia din F1 trebuie injurati mai des-merita pe deplin-au distrus F1
    13 5
  • Vettel s-a schimbat din cauza mediului in care este. Foarte multa lume care a lucrat sau lucreaza la Ferrari recunoaste ca este o presiune mare acolo. Cand esti apasat si poate amenintat din cand in cand cu rezultatele care intarzie sa vina... devii ... hai sa spunem nervos. Vettel este un pilot foarte rapid, a demonstrat-o de "n" ori. Ferrari nu reuseste sa fabrice o masina competenta tot din cauza haosului din fabrica.
    Acolo este raspunsul la "de ce s-a schimbat Vettel". Rbr a fost destul de puternic atacata, dar pe interior era armonie si conlucrare, Horner si Newey stiau sa mentina focusul pe tel si nu pe problema. Incet incet au crescut o echipa multipla campioana. Cu resursele Ferrari asta nu ar trebui sa fie o problema. Vezi atmosfera pozitiva de la Force India, inclusiv la Williams sau fostul Sauber, unde problemele financiare erau cat China, si totusi erau uniti.
    Alonso la Ferrari era ca un vulcan, acum este de nerecunoscut, Massa la fel, exceptie face Kimi pe care il doare undeva de tot anturajul lui, este in lumea lui si nu il intereseaza, dar nici rezultate nu mai are, decat punctate ici colo.
    Concluzie: Comportamentul lui Vettel este de neacceptat, dar are un motiv intemelat pentru care a devenit asa.
    33 3
  • robert
    Cand esti e la o echipa mare cum este Ferrari e normal sa fie presiune. Credeti ca la Mercedes nu e presiune? Daca nu suporti presiunea concureaza pentru Sauber sau Force India nu te duci la Ferrari. Asa e in orice sport cand concurezi sau joci la o echipa cu pretentii , e presiune.
    Despre incident: 90% din incidentele provocate anul aceasta au fost provocate de copilul tampit din F1 care nu a primit nici o suspendare, nimic. Normal ca e frustrant pentru adversari. Daca era altcineva acolo cu Vettel sunt convins ca nu exploda asa, dar nu e prima data cand ii sicaneaza si nervozitatea se aduna in timp.
    Oricum cei de la FIA vor face regulamentul sa revina RBR in frunte de la anul, o sa vedeti.
    11 7
  • Aurelian
    Vettel trebuie să-și țină caii sub control. Limbajul nu îl ajută și nu-i face bine.
    Cu ce nu sunt eu de acord, cu penalizarea aplicată lui Vettel de 10 sec în conflictul cu Ricci. Pe reluare se vede clar că Ricci are loc de o mașină pe acel interval. Vettel nu tăiat curba pe vibrator. Era loc de o mașină acolo.
    Cu Max e discutabilă treaba în acea curbă pt că și Hamilton a făcut cam același lucru.
    Pe Max trebuie să-l pună cineva la punct chiar dacă e revelația sezonului dar lucrurile se pot termina urât din cauza inconștienței puștiului.
    20 2
  • mare scofala. se face atata tam tam pentru o injuratura. f bine ca a injurat, vrem mai des
    20 2
  • klausnake
    Cred ca anul care vine,am sa vad aceasta tentativa de F1,(pentru ca asta este la ora actuala,doar o tentativa),doar pentru a vedea ce si cum,cu noul sau noile regulamente...nu mai e de cam demult nimic interesant,in F1,totul devine artificialitate.
    Referitor la Vettel,mda,omul a explodat un pic dar si Max e tinut in spate si lasat sa faca ce vrea muschiul lui,fara nici cea mai mica reactie din partea FIA,si atunci cred ca e absolut normal ca un pilot sa reactioneze cum a facut-o Vettel,mai ales ca nu e prima oara cand are clinciuri cu acest asa zis copil-minune,cum le place unora sa-l considere pe Max...
    Imi place Max,recunosc,ceea ce nu-mi place e ca FIA ii arde pe unii pentru tot felul de nimicuri iar altii sunt tinuti in brate...cand o fac lata,si nu doar o singura data...
    14 0
  • Se pare ca pilotii Ferrari sunt la moda. L-ati lasat pe Alonso si acum va luati de Vettel...saracul
    8 3
  • Veta si Vettel
    Vettel nu s-a schimbat deloc. A schimbat doar...echipa. Atata decat. In rest, the same. Acum o cam da in gard si incep sa-l urecheze, mai mult sau mai putin direct sefii. I se arata pisica. Asa ca dumnealui, se "screme" din toti rarunchii. Cand nu-i iese pe circuit o i-a la gura. Da din buze tare. Ce sa mai si faca altceva. Se scuzea cu invective pe care le administreaza cu generozitate in stanga si in dreapta. UNii sunt tampiti, altii idioti, altii prosti, pe altii i f...te. Tot din gura bineinteles. Altfel cum! Da, Horner are cumva dreptate, asta daca nu e ipocrit. Ce, nu-l stia pe Vettel de cand era cu Webber? Si atunci dadea din buze. Insa era util. Acum il au pe Max. Brusc l-au uitat pe Vettel(e si normal la ce prestatii are) si il iau in brate pe Max. Curat murdar Veto! Sau Vettel?
    6 12
  • Veta si Vettel
    o ia...din cauza vitezei si-a..Vetei
    3 10
  • Mercedes
    Normal ca nu va mai place F1. Nu castiga Ferrari. Eu cred ca inca cativa ani buni n-o sa va placa F1. Ca vor castiga altii, nu Ferrari. Obisnuiti-va cu Ves, sa-l iubiti. La un moment dat va veni sa piarda la Ferrari. Atunci o sa-l adorati.
    6 10
  • @daniel
    Fetel are voie sa injure si in antrenamente si...oricand vrea el. Doar e la Ferrari si e sub presiune. Sarmanul...Cand l-a incurcat pe Ham in calificari atunci cum a fost? Nu putea sa se injure nitel si pe el insusi?
    Da, si Max are momentele lui insa nu mai dese decat Vettel. Aproape ca n-a fost acrosaj in care sa nu-l vedem pe fetel. Stiu, Max e de vina.
    4 11
  • E clar ca Vetel nu mai are ce cauta la Red Bull. Pa. Mai sta un an la Ferrari si apoi il vad la Force India, sau Williams.
    5 9
  • damn Charlie
    damn damn damn
    7 0
  • damn Charlie, damn....chiar crezi ca si-a cerut scuze?
    5 0
  • octav71
    Paine si circ! Asta ofera Max si place publicului. Mie nu, e periculos, infantil si ar face orice sa castige. Si asta nu e bine, dar mai are timp sa invete. Nu este cel mai rapid pilot de pe circuit, dar este pilotul dispus sa isi asume cele mai mari riscuri.
    Horner este mult prea destept si fin observator. Exprima pareri despre Vettel si nimic despre Max. Asta trebuie sa faca un sef de echipa. Sa pastreze linistea si echilibrul in interiorul echipei lui si sa arunce eventualele scandaluri in alte parti. Ce vreti mai mult? E bun? Nu bun, genial!
    Vettel are frustrari si este normal sa fie asa. Monopostul ala i-a luat puncte bune anul asta, indiferent de cine a fost pilotat. Asta, coroborat cu un monopost modest, au ca rezultat ce vedem acum. Si nici viitorul nu suna bine, cu Arrivabene incert si Allison plecat.
    Cautati sa vedeti ce i-a spus Schumacher lui Coultard dupa accidentul de la Spa. A fost mult mai mult de cat f..k off in mod repetat. Iar atunci, la Ferrari conduceau alti oameni, infinit mai buni decat cei de acum.
    16 0
  • popicul
    Tupeu fara margini la Horner. Nu numai ca Sebi avea dreptate sa fie suparat de cum piloteaza Max dar sa i se ceara de la boxe sa stea pe pista si implicit sa-l toace pe neamt pentru a ajuta pe Riciardo sa treaca de el este cel putin cinic. Bine o faci, ca asta e vrei sa fii in fata, dar apoi sa spui ca ala e frustrat ca-l deranjeaza tu faci nefacute este la limita nesimtirii. In ce-l priveste pe Charlie el isi face rolul de clown in Marele Circ.
    13 3
  • Mercedes-Hamy
    :))) fani fierari, nu fiti suparati, la anul va fi si mai rau...:) sa vedem atunci cum injura arivabene
    4 6
  • fani inrositi
    Degeaba dati vina pe Horner, sau il injurati pe Max, fani rosiatici. Ferrari sunt acolo unde sunt pentru ca nu si-au facut bine temele, asta e. Nici pilotii n-au excelat, ba mai mult, Vettel a fost un veritabil incurca lume, slab si in calificari si in cursa, mai ales starturile naucitoare ca acum, n-o sa dam vina doar pe altii. Iar echipa tehnica la fel, cu niste strategii penibile...asa nu te poti lupta cu fruntasii. Basca, Red Bull cu un motor net inferior le ia si pozitia a 2-a...pai sa nu te apuce guta? Cum spuneam, vinovatii sunt in curtea voastra. Nu voi ati vrut schimbarea regulamentului in 2014? Cat de prost trebuie sa fii, sa vrei schimbare de regulament si sa te prinda cu nadragii in vine! As rade dar e mai mult de plans, stimabili fani. Lasati gonoreea verbala, nu e buna deloc. F1 nu va place acum, stiu, strugurii sunt acri. Erau acri si in 2009-2013....dar parca mai ajungeau la cate-un ciorchine...:) sa vedem la anul. Insa nu sunt premise bune. S-aveti forza maxima.
    6 10
  • GrosJan
    cred ca era mult mai bine pt Vettel sa ia asa un aer superior vs nazbatiile bobocilor din F1 si sa zica in radio: Max a parasit pista in Tx, faceti ceva ...

    Apoi aduceti-va aminte ca Max a spus de Vettel ca e nebun fara sa fie implicat direct, doar ca observator de la nivelul pistei. Adica ok, esti tanar, esti rapid, mare speranta si tii neaparat sa arati ca nu te temi de nimeni pe pista dar arata asta altfel sau macar nu in orice fel ...

    Pilotii titrati sunt target pentru alti piloti care vor sa arate ce pot. Petrov, Perez, Magnussen, Hamilton s-au dat la Alonso, Irvine vs Senna, acum Vettel ba cu Kvyat ba cu Max
    12 0
  • toate ca toate
    Toti il ponegresc pe Vettel chiar si Horner, auzi la el, nu vrea sa se crezeeze un precedent, pai bun dar el nu vede ca s-a creeat un precedent ca Max sa nu fie penalizat? N-are chiar pic de rusine!
    9 3
  • bernie
    Eu sunt fan Kimi, dar nu sunt fan Ferrari..Si mai sunt si altii ca mine....Totusi cat a pilotatKkimi la Ferrari m-au interesat performantele echipei...Echipa nu mai performeaza de ani buni si asta stie toata lumea...Altceva vreau sa spun acum...Sunt cativa comentatori pe aici [fani Mercedes si Hamiltom ] dar si acei putini fani RBR care tot fac bascalie de Ferrari si de pilotiii Ferrari...Li se pare lor ca sunt foarte cool in actualele conditii...Nici o problema dragi fani Mercede si Hamilton...Deja unii dintre voi o sa incepeti sa plangeti din aceasta toamna...Stiti voi care...De la anul este foarte posibil sa plangeti si ailalti ai lui Mercedes cand o dea de gard copilul minune cu ai vostri...Ptr ca este clar ca la anul RBR se va lupta la varf cu Mercedes...Anul asta RBR pe care ii detest profund datorita felului cum saboteaza adversarii si cum isi creeaza avantaje nesportive de-a lungul timpului le-au ruinat curse celor de la Ferrari, iar cu Hami si Rosb au avut unele tatonari...O sa va vedem noi cum veti reactiona anul viitor si atunci noi fraierii astia de care faceti voi caterinca o sa ne distram pe seama voastra...Dar noi nu suntem rautaciosi si va vom primi in randurile noastre alaturi de alti fani oropsiti si importanti ai F1 [fanii Mclaren]...Sa patimim impreuna in timp ce RBR si copilul minune isi vor face de cap in F1...In ceea ce-l priveste pe acest copil rasfatat spre deosebira de Vettel ma abtin sa-mi revars asupra lui tot repertoriul de injuraturi ptr a nu fi sters comentariul...Spun doar atat...minimax asta nu este decat o inventie de PR tinut in brate de echipa dar si de cei de la FIA si bagat pe gatul fraierilor ptr a distrage atentia de la adevaratele probleme cu care se confrunta F1 in prezent..Parerea mea este ca in ciuda a ceea ce se doreste a fi, minimax nu va fi niciodata cel mai bun pilot din toate timpurile...Posibil sa castige un titlu sau mai multe si sa faca si el niste recorduri datorita echipei si noilor regulamente...Dar niciodata nu va fi un mare campion..La fel cum niciodata eu nu voi simpatiza un pilot cu un asemenea caracter..Ptr ca daca acum secomporta cu se comporta cu campioni din F1 Kimi,Vettel, Hamilton si Rosberg [daca o sa castige titlul ]cu care a avut dueluri anul asta nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi daca va castiga un titlu....Deja imi este foarte antipatic chiar daca o sa se gaseasca unii sa ma injure ...
    17 1
  • luibernie
    Scrii mult fara sa spui nimic, de fapt ai o singura idee, minimala. Sforaiala ta se datoreaza situatiei, deci pot umva sa te inteleg. Max este singurul motiv pentru care eu ma mai uit la F1. Iar injuraturile lui Vettel, cu nesfarsitele lui boceli pe team radio ma dezgusta total. Horner are dreptate. Iar Horner e un domn. Spre deosebire de Marko. Kimi al tau ce sa zic, e ok. Desi si ala vorbeste cam mult in ultima vreme, si fara noima. Tot o da cum ca masina aia e buna ca bla bla bla or sa faca si-o r sa dreaga. Eu stiu ca ii tine isonul lui Arivabene dar...parca ar fi bine sa fie mai realist.
    Sa nu uit. Sunt fan Mercedes-Hamilton. Si n-am emotii pentru la anul. Dar tu, fan Kimi, ar trebui sa ai. Ca e la Ferrari.
    2 16
  • Am renuntat sa mai urmaresc porcaria asta de F1 ....
    4 1
  • @luibernie
    Mie nu mi se pare deloc o singura idee minimala, mi se pare ca tu ai cenusiul minimalizat, ceea ce a scris "bernie" mai sus, este pur si simplu adevarat.
    Panarama asta de Horner, ca nu ii pot spune altfel, pune acum presiune pe Vettel pentru injuriile aduse lui Charlie(ala de protejeaza pilotul minimax si toata echipa Rbr, acordand penalziari doar pentru celelalte echipe). Facand asta, ia presiunea si ochii atintiti pe greselile lui Max, punand toti ochii catre Ferrari, sa moara si capra vecinului.
    Exxact asa l-au invatat si pe Max, era intr-o cursa in care tot depasea linia continua, il tot investigau comisarii de cursa, dupa vreo 2-3 tururi hop cu "Vettel si Kimi depasesc linia continua", cand astia nu depasira linia continua cu cele 4 roti. Niste ipocriti.
    15 1
  • si ca sa fim siguri de max
    na de aici:
    "Max is racing - and that is what he is supposed to do! "
    Bernie Ecclestone

    Lupta, lupta dar sa fie dreapta macar!
    5 2
  • Lance Stroll va pilota pentru Williams in 2017 alaturi de Bottas, desi zicea ca poate mai asteapta un sezon sa castige experienta.
    3 0
  • Horner
    Guitati cat vreti cu championul vostru plasticos. Toata lumea buna din F1, inclusiv Brawn apreciaza ce face Max si ce aduce el in F1. Ca niste ciacani feraristi plang ca muierile e alta poveste. E tipic pentru ei de cativa anisori incoace. Isi iau avant si se prabusesc ca o caramida ca apoi sa dea vina pe altii. O sa-i vedeti la anul doar dosul lui Maxi. Asta in cel mai bun caz. Cred c-o sa vedeti multe dosuri pana la cel al lui Max. Da, puteti sa nu mai urmariti F1. Uitati-va la fotbal. Acolo se mananca si se scuipa seminte.
    2 10
  • Horner
    Ce poate sa si faca un fan ferrari "educat" cand echipa iubita merge cu spatele. Injura cu sarg adversari. Fara Horner & co, cu toate "furaciunile" invocate de voi, ciurucul ala de fetel era zero.
    1 11
  • Cine injura? Injura adversari sau adversarii? Evident ca fara Rbr, Vettle nu era campion, doar au castigat prin furtisaguri.
    Vezi ca eu am comentat la adresa tuturor pilotilor ce au patimit din partea lui Max. Or aprecia toti ce face Max, dar crede-ma ca asta era la inceput, nu acum cand jaoca murdar.
    Noi nu ii pupam dosul lui Max, dimpotriva, asta faci tu!
    9 0
  • ProfiBv
    Vettel a mai comis abuzuri si fata de coechipierul lui, la acea vreme , Webber .
    Acum ca nu mai are masina castigatoare a campionatului, cum era la Renault-Red Bull , se vede adevarata lui valoare.
    E frustrat....asa ii si trebuie.Uitativa cati piloti intarziati se dau repede din fata lui si cat de repede se face loc lui Luis de catre aceiasi piloti . Vreau sa spun ca atunci cand a fost pe "cai mari" se credea zmeu si acum aduna roadele...reversul medaliei sau cum vreti sa-i spuneti.
    Trebuie sa fi om ca sa devi un mare campion.
    Nu va avea Vettel niciodata mana lui Fernando sau Luis.

    Traiasca Schumacher!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru