Vettel: "Este imposibil de anticipat cine va câştiga duminică"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.06.2012
Sebastian Vettel susţine că orice este posibil în cursa de duminică de la Valencia în care va pleca din pole position.

Sebastian Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Europei şi are şansa de a obţine a treia victorie consecutivă pe circuitul de la Valencia.

Pilotul echipei Red Bull este avantajat şi de oportunităţile limitate de depăşire, însă acesta avertizează că orice este posibil în cursă după rezultatele surprinzătoare din primele şapte Mari Premii ale sezonului.

"Va fi o cursă dificilă şi este dificil să faci o predicţie. Am văzut prea multe în acest an pentru a sta aici sâmbătă după-amiază şi a prezice ce se va întâmpla. Este mai uşor să pronostichezi un meci de fotbal decât clasarea în cursă."

"Duminică va fi mai cald şi vor fi multe maşini după care  să ne uităm. Ferrari este foarte competitivă, cei de la Williams sunt rapizi, iar cei de la Lotus şi-au demonstrat viteza în Bahrain. În acest an, poziţia pe grilă este evident importantă, dar poate nu atât de importantă", a declarat dublul campion mondial la conferinţa de presă de după calificări.

Webber, fără DRS în calificări

Coechipierul său Mark Webber a terminat calificările doar pe locul 19 şi a ratat prezenţa în Q2, fiind surclasat inclusiv de Heikki Kovalainen de la Caterham şi cei doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso.

Australianul a dezvăluit însă că a pierdut peste o secundă pe tur din cauza faptului că nu a putut utiliza deloc sistemul Drag Reuction System (DRS) pe parcursul calificărilor.

"Nu am avut DRS deloc.

Valorează 1.3 secunde, aşa că este foarte dificil când nu ai DRS. Am parcurs doar patru tururi toată ziua, iar trei dintre ele au fost în calificări. Băieţii au luat decizia corectă să-mi pună pneurile soft, pentru că eram într-o situaţie disperată şi lupta este foarte strânsă. Timpul nu a fost prea rău având în vedere că nu am avut DRS, dar asta nu ne ajută cu nimic", a declarat dezamăgit pilotul echipei Red Bull.

Comentarii (6)

  • x-zone
    vettel, iti spun eu cine castiga: Schumi :))))))
    4 23
  • x-zone ai grija ce-ti doresti... sau nu... ca s-ar putea sa ti se intample :))
    10 5
  • gigi becali
    weber esti nasol
    3 4
  • rosberg are mari sanse si raikonen ...astazi .....le tinem pumni ..
    3 3
  • bobitza
    Interesant, Vettel nu a nominalizat si McLaren printre adversarii competitivi!?
    1 1
  • Adevarat ai grait din pacate pentru tine si din fericire pentru Alonso, Kimi si MSC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru