Vettel își cere scuze pentru accidentul cu Bottas, dar Hamilton este catogoric: "Trebuia penalizat mai dur!"

de Daniel Popescu
Marti, 26.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că este vinovat de producerea accidentului cu Valtteri Bottas din cursa de la Paul Ricard, însă Lewis Hamilton susține că pilotul Scuderiei trebuia pedepsit mai dur.

Lewis Hamilton a câștigat fără emoții cursa de la Paul Ricard și a revenit în fruntea clasamentului general, însă în spatele său Sebastian Vettel și Valtteri Bottas au fost implicați într-un duel pentru locul 2 în primul viraj, iar cei doi s-au acroșat.

Pilotul Scuderiei Ferrari a primit o penalizare de 5 secunde, fiind considerat vinovat de producerea accidentului, iar germanul și-a recunoscut greșeala și a dezvăluit că i-a cerut scuze lui Bottas.

"Am pierdut controlul volanului și l-am lovit pe Bottas. Am provocat o coliziune pentru că am pierdut controlul volanului. A fost ceva intenționat? Cu siguranță că nu, pentru că ar fi putut fi sfârșitul cursei pentru mine. Pentru Bottas a fost foarte rău, întrucât i-a afectat cursa și nu a avut nicio vină, așa că m-am dus la el după cursă", a declarat el.

În cele din urmă, Vettel a terminat cursa pe locul 5, cu două poziții mai sus decât Bottas, iar acest lucru nu a fost pe placul lui Hamilton.

Liderul clasamentului general afirmă că Vettel ar fi trebuit penalizat mai dur pentru producerea accidentului.

"Este ca și când depășești viteza legală pe șosea, încalci legea și apoi scapi. Primul viraj reprezintă o provocare, dar nu și pentru un cvadruplu campion mondial. Bottas era mult mai în față și i-a lăsat mult spațiu. Pare ciudat, pentru că inițial Vettel a cedat și apoi a abordat bine virajul... poate nu s-a gândit prea bine și a intrat pur și simplu în el", a precizat Hamilton.

Via SkySports, SkySports

Comentarii (17)

  • Scandal!
    8 12
  • DANKE SEBASTIAN VETTEL.VEDEM LUCRURILE SIMILAR.
    23 3
  • Abereaza Hamilton. La ce ii folosea lui Vettel sa isi rineze propria cursa doar ca sa ii ruineze cursa si lui Bottas? Nu are sens. Hamilton era in fata si castiga cursa ... doh
    18 6
  • mare pilot fetel asta, maare....o rocada cu pilotii RBR si Ferrari ar iesi campioana.
    8 27
  • SIMPLE MINDS
    CE AR FI TREBUIT SA FACA VETTEL CA SA PRIMEASCA O PENALIZARE DE 10 SECUNDE? SA-L BAGE IN SPITAL PE BOTTAS?
    26 19
  • Claudiu
    Cu tot respectul, Vettel a gresit, indiscutabi si a recunoscut acest fapt. Desi a franat primul dintre cei 3 ca sa evite un eventual accident, nu a putut vira din cauza lipsei de apasare pe aripa fata, ceva asemanator cu momentul cand Ricciardo l-a lovit pe Verstappen in Baku: in momentul cand i-a taiat calea, a ramas fara apasare pe aripa si nu a mai putut decelera la fel de eficient ca si Verstappen(consecintele regulamentului aerodinamic).

    Problema este la comisarii de cursa: cand au dat o penalizare de doar 5 sec lui Verstappen cand l-a lovit pe Vettel in China au creat un precedent periculos in acest sezon, iar toate incidentele asemanatoare sunt sanctionate in aceeasi masura. Ar trebui sa fie niste reguli clare si niste sanctiuni clare: daca ai lovit pe cineva fara sa cauzezi avarii sa se dea penalizare de 5 sec, daca ai cauzat si avarii, drive-trough, daca a fost nevoit sa abandoneze, 10 sec stop&go, iar daca cel care a lovit a abandonat si nu mai poate fi penalizat, sa fie retrogradat pe grila cursa urmatoare.

    Cat despre Hamilton, cred ca ar fi mai bine sa taca. El este mereu protejatul lui Charlie si a comisarilor. Cand l-a scos din cursa pe Rosberg in Spania nu a fost sanctionat, cand l-a scos pe Rosberg in afara pistei in Canada, iar neamtul a pierdut 10 pozitii nu a fost sanctionat(pentru ca Rosberg a fost fairplay si s-a tras din calea lui, altfel era contact), iar cand a taiat prima sicana din Mexic iar nu a fost sanctionat(desi ar fi pierdut cateva pozitii daca frana si revenea inainte de virajul 2, cum era normal).
    33 7
  • Ar fi bine ca toti care s-au dat cu parerea la acest subiect sa priveasca inapoi si sa vada ce penalizari au primit si alti piloti cand au avut loc astfel de incidente. Hamilton si Lauda sigur nu pot pretinde ca sunt 100% obiectivi pentru ca sunt parti interesate. Mai este un aspect, comisarii uneori pot fi mai indulgenti sau duri in functie daca pilotul vizat este implicat in lupta pentru titlu, am vazut deja multe exemple.

    Iar de Hamilton ce pot sa spun - l-am considerat intotdeauna un ipocrit, de multe ori declara cu gura mare ca vrea competitie, spectacol, mai multi piloti care sa se bata pentru titlu, insa nu pierde nici o ocazie sa se planga atunci cand se simte amenintat si ataca rivalilii inclusiv in afara curselor prin tot felul de declaratii sau insinuari
    23 4
  • N-as spune ca Vettel a fost 100% vinovat, adica omul a fost mai rapid ca Bottas si apoi a franat prima data, Bottas a franat mai tarziu dar inchisese unghiul, asta a ramas fara apasare la a doua frana, eu zic ca si Bottas trebuia sa ii lase loc acolo, ambii sa treaca, cum s-a intamplat de nenumarate ori dar stim cu totii ca scopul Mercedes era sa il opreasca pe Vettel, acum ar fi iprocriti sa zica altfel. Vettel putea pur si simplu sa mearga paralele cu Bottas ina cea curba dar totusi a franat de 2 ori, lasandu-i loc lui Bottas, apoi era Max in lateral si nu isi permitea dar nah, asa sa afost sa fie, important e ca si-a cerut scuze, nu i-am zis auzit pe ceilalti cerand scuze vreodata.
    Treaba e ca in aceste puncte se castiga campionatul.Pana la urma, Bottas e scutierul lui Lewis, campionatul oricum il castiga la constructori, trebuie doar sa aiba grija de Vettel si mai incolo se vor conecentra pe puncte mai multe. In cursa, Ferrari a fost mai rapid decat Mercedes, s-a vazut pe pneurile soft. Kimi oarecum a dormit in prima parte, nu i-a atacat deloc pe cei de la Rbr desi avea monopost mai rapid. Apoi cand a vazut ca Vettel trebuie sa schimbe neaparat, a inceput sa forteze ca sa il depaseasca pe Ricci.
    14 6
  • Startul lui Vettel a fost bun - daca reusea sa se strecoare, ar fi fost primul in turul 1. Oricum, e posibil ca in Austria primii 3 la start sa fie ca in Franta si poate Vettel va fi cu lectia invatata.
    8 3
  • Fara sa iau apararea cuiva, fata de altii nu dam nume ca stim despre cine vorbim a recunoscut PUBLIC ca a gresit, a primit penalizare si a executat-o fara comentarii.
    In rest paie pe foc pentru media, nu este nici primul nici ultimul incident.
    13 4
  • serban
    Vettel a fost lucrat perfect de cei doi piloți Mercedes, unul l-a încetinit, iar celălalt l-a închis, strategie fară cusur la start, doi contra unul, situație ideală ! Probabil lipsa de aderență în spatele lui Hamilton l-a făcut să rateze frânarea și să nu-l mai poată evita pe Bottas. La fel și cum lipsa unui coechipier capabil să se implice în lupta la vârf, Kimi fiind departe, duce la un astfel de deznodământ, Mercedes având în mână toate atuurile și putându-și aplica liniștiți toate strategiile.
    După părerea mea Vettel clar vinovat, și-a meritat penalizarea, care penalizare nu avea însăBF4F cum să fie mai mare decât cea a celui care i-a ruinat cursa din China, oricât s-ar burica Lauda !
    11 5
  • SIMPLE MINDS
    vettel sa -si puna pe volan alcantara sau sa-si dea pe manusi cu sacaz pentru a nu mai pierde controlul volanului!!!
    10 12
  • Mai reactualizati si voi clasamentul
    3 1
  • SIMPLE MINDS
    '' AM PIERDUT CONTROLUL VOLANULUI'' SPUNE VETTEL.EU SPUN CA S-A CACIULIT LA POZITIA A 2-A IN PRIMUL VIRAJ.FESTINA LENTE VETTEL, ALTFEL SE DUCE SI SEZONUL 2018 FARA TITLUL MONDIAL.
    12 3
  • Ham a semnat pe 2 ani.
    https://www.planetf1.com/news/hamilton-agrees-new-40m-a-year-deal/
    2 2
  • Incet dar sigur, in functie de cum ne apropiem de jumatatea sezonului. Ham isi arata coltii. Ii cam dispare diplomatia de cocalar, pe care a afisat-o pana acum si va incepe sa atace subtil, dar cu target fix si la obiect, ptr. asi atinge telul.
    Exact ca atunci cand era partener cu Rosberg, dupa o "prietenie" afisata public, a ajuns sa se balacareasca la fel tot in public.

    Btw. Nu l-am vazut pe Mircea zilele astea. Sper ca esti ok man..
    4 8
  • @Zifi Ham are niste "asi" in maneca.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru