Vettel laudă decizia Ferrari de a nu impune ordine de echipă în Rusia

de Daniel Popescu
Luni, 12.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Ferrari a luat decizia potrivită când nu a impus ordine de echipă în duelul său cu Kimi Raikkonen din debutul Marelui Premiu al Rusiei.

Ar fi fost greşit să apelăm la comunicaţii radio şi să ne privăm de acest spectacol.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Kimi Raikkonen l-a depăşit la start pe Sebastian Vettel, însă cvadruplul campion mondial a reuşit să-şi recapete poziţia în primele tururi ale cursei de la Soci.

Mai târziu, finlandezul a fost nevoit să iasă de pe circuit pentru a evita un contact, pentru ca ulterior Vettel să urce pe patru după o manevră simplă de depăşire. La finalul cursei, germanul a apreciat faptul că Ferrari nu a impus ordine de echipă, întrucât acest lucru le-a permis celor doi piloţi să se bucure de un duel de la egal la egal.

"Cred că amândoi ne-am bucurat de asta. Am ieşit în frunte din duel, aşa că mi-a plăcut un pic mai mult decât lui. Ar fi fost greşit să apelăm la comunicaţii radio şi să ne privăm de acest spectacol. Am încercat să-mi intru în ritm şi apoi am avut un nou Safety Car, iar la restart am ştiut că voi avea o opţiune bună, aşa că am încercat pe exterior.

A fost foarte, foarte echilibrat. A fost corect şi mi-a dat suficient spaţiu pentru a supravieţui, aşa că a fost o luptă bună", a declarat el.

Vettel a admis însă că Ferrari nu avea niciun interes să impună ordine de echipă în contextul în care Lewis Hamilton controla cu uşurinţă cursa de pe prima poziţie.

"Nu cred că în turul 10 te gândeşti la astfel de lucruri, suntem liberi să concurăm. Hamilton controla deja cursa şi demonstra că este rapid, aşa că nu avea prea mult sens să vorbim despre astfel de lucruri. Era turul 10-15, aşa că era prea devreme", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (8)

  • Iliescu
    Cata ipocrizie...Asa l-a pus echipa sa declare? Un prefacut Vettel asta. Se aseama tot mai mult cu Alonso macar ala e mai transant.
    17 36
  • Dece sa primeasca comenzi prin radio in timpul cursei?
    Lucrurile acestea se discuta din timp la sedintele echipei
    20 7
  • Vettel are sanse matematice la titlu, si practic Raikkonen a promis ca il va ajuta. Faptic nu il ajuta. Oricum sansele matematice nu bat cu sansele reale care faptic nu prea mai exista. Hamilton este nr 1 la mercedes si mercedes nu prea are probleme de fiabilitate in cazul lui. Are titlul in buzunar din pacate.
    7 5
  • ham care rupea masinile nu are probleme de fiabilitate ... cool
    rosberg are ... naspa
    9 2
  • vyctor7
    Lui Vettel ai trebuie un coechipier cu foame de rezultate nu acest Raikkonnen plictisit de nerecunoscut . Sa vina un Bottas un Ricciardo sau Perez ori Hulkenberg sa vedeti atunci ce va plange carnaciorul asta mic ce se va vaita ca ala face ala drege si fuge la alta echipa ...
    6 7
  • b a c v
    Putin realism nu strica. Hamilton a tras o "plimbare" usoara, ceva in genul Vettel in 2013... se vedea de la o posta ca nu forteaza absolut deloc, asa ca ordinele de echipa ar fi fost absurde. In cazul unui eventual abandon, cu Bottas primul, Kimi pe 2 si Vettel pe 3 auzeam cu totul alte mesaje radio...
    Sau poate nu auzeam nimic:)))
    6 0
  • Raikkonen nu era asa fericit dupa ce a fost depasit de Vettel, cel putin dupa cat de agitat vorbea la radio, parca spunea de o problema la masina dupa reluarea cursei de sub SC. Era mult prea lent fata de ritmul pe care il avusese inainte. Kimi e ca si Rosberg, cand merge bine are probleme cu masina. Asta fara sa insinuez ceva. Si fara sa fiu fan Raikkonen, a avut sclipiri in anul asta care n-au fost sesizate din cauza problemelor, fie a gresit fie monopostul n-a functionat in parametri, insa a fost peste Vettel de multe ori. Startul a fost de exceptie. Spun asta fara sa fiu un fan.
    11 0
  • rommy f1
    Terminaţi panarama vettel l-a depăşit pe kimi în acelasi fel kimi-bottas DAR de ce pe Vettel de ce nu l-a penalizat nimeni pt. ca nu a fost accident?????? VETTEL are a doua oară când face acelaşi lucru cu KIMI în cursă şi nu este penalizat de nimeni chiar NU SE VEDE ????????
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru