Vettel: "Mai am mult până să mă pot compara cu Schumacher"

de Daniel Popescu
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că reste încă departe de a se putea compara cu Michael Schumacher, chiar dacă duminică a câştigat al treilea titlu mondial consecutiv.

Sebastian Vettel a devenit duminică cel mai tânăr triplu campion mondial din istoria Formulei 1, depăşind recordul stabilit de Ayrton Senna în 1991 la vârsta de 31 de ani.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, el a admis însă că "mai este mult până să mă pot compara cu Schumacher", chiar dacă este la numai două titluri consecutive de recordul stabilit de fostul pilot Mercedes la jumătatea deceniului trecut.

Germanul a dezvăluit că, imediat după ce a trecut linia de sosire la Interlagos, a izbucnit în lacrimi, la fel cum s-a întâmplat şi în 2010 după cursa decisivă de la Abu Dhabi care i-a adus primul titlu mondial. "Da, am plâns în cască", a precizat el.

Urmareste Automarket
Totuşi, reacţiile şi emoţiile sale nu au putut fi ascultate în direct, întrucât Vettel a avut o problemă de comunicaţie radio încă din prima parte a cursei, lucru care a afectat inclusiv strategia de la boxe, când a intrat pentru a schimba pneurile slick cu cele intermediare.

Nu în ultimul rând, pilotul echipei Red Bull Racing a dezvăluit că la finalul cursei s-a gândit la perioada în care evolua în karting şi visa să ajungă în Formula 1.

"A fost o nebunie. Mi-au revenit în minte imagini din trecut, când eram copil şi stăteam în kart", a mai precizat el.

Via L'Equipe

Comentarii (21)

  • GrosJan
    nu vei fi nici macar pe departe la valoarea lui Schumacher bai Vitzelule, campion de carton
    17 27
  • De fapt mai are 4 campionate mondiale pana sa-l ajunga pe Schumi.Aproape jumatate din treaba a rezolvat-o si are doar 25 de ani.Eu cred ca il va intrece pe Schumacher!
    20 19
  • Newey mai are mult pana sa-l egaleze pe Schumacher la trofee castigate. Momentan are 3...
    Cine e Vettel? :D
    25 20
  • De pe vremea Ferrari-Schumi s-a intimplat o singura data ca un pilot de la echipa campioana sa nu castige si titlul la piloti.
    Atat timp cat echipa RBR va domina celelalte echipe Vettel va avea mari sanse sa castige campionate. Daca hegemonia RBR se va incheia se va termina si seria de titluri ale lui Seb. Asta daca nu schimba barca la echipa castigatoare ca sa mai castige alte titluri.
    Fara "seria" de victorii asiatica de anul acesta nu ajungea primul.
    In ultima parte a campionatului RBR a gasit ceva la monopost care i-a ridicat foarte mult. Ca a fost regulamentar sau nu asta acum nu mai conteaza atat timp cat Bernie Ecclestone este presedinte al FOA. Au fost insa mai multe incalcari ale regulamentelor de partea celor de la RBR care au ramas fara nici o consecinta.
    18 15
  • Pai ca sa poata sari in alta barca pe viitor inseamna ca are valoare de barca aia..
    M-am plictisit de "regulamente". E un singur regulament in F1. Cea mai rapida masina si cel mai bun pilot castiga. Restul sunt vb. O sa ajunga sa mearga RBR in 3 roti si Vettel sa conduca cu o mana legata ca sa fie in ton cu restul "chilotilor".
    17 8
  • Ma uit la voi si parca sunteti imbecili! Cel putin din '95 si pana-n prezent toti campionii mondiali au beneficiat de masini bune. De ce n-a luat Villeneuve campionatul in '98, de ce nu l-a luat Hakkinen in 2000-2001, de ce nu l-a luat Schumacher in 2005, de ce Alonso n-a mai luat niciun titlu din 2006 pana acum? Si exemplele pot comtinua. Cand ai trei titluri mondiale CONSECUTIVE, iti mai trebuie si talent,nu doar masina. Vettel, daca isi vede in continuare de treaba va stabili noi recorduri in F1, in primul rand pt ca are caracter! Cand a avut doua abandonuri tehnice el n-a acuzat echipa,ca altii...care terminau constant pe podium dar ne spuneau ca n-au masina, de parca mergeau cu bicicleta. 3AD8
    20 13
  • Comentariu ascuns.
    5 4
  • Ehm, om vedea. Anul asta RBR a scartait bine la-nceputul campionatului, sa nu uitam ca McLaren era bau-bau in primele curse.
    Aduceti-va aminte de cum erau vazuti Alonso la final 2006, si Hamilton, la final 2008. Moooama, toata lumea prognoza titluri in serie, ucigatorii F1, etc etc. E, din diverse motive, n-a fost sa fie si pana si seria lui Newey/Vettel se va opri candva (personal, cred ca-nainte de 7 titluri) pentru ca oameni sunt si ei, nu zei. Sa nu uitam ca in 2009 Newey a fost batut de i-a sunat apa-n cap de catre Ross Brawn, cu double-diffuser si masina lui facuta din bucati...cine stie ce ne aduce viitorul.
    14 1
  • Pentru cei care vedeti un ZEU in Vettel si nu vedeti adevaratul ZEU de la boxele RBR:
    Mai inainte ma uitam peste inregistrarea cursei din Brazilia. Dupa cursa cei de la Sky Sports i-au luat un interviu lui Adrian Newey.
    Pentru cine are curiozitatea in "post race" dl.Newey spune ca dupa accidentul suferit de monopostul lui Vettel i-au modificat maparea la motor! Parca asta nu era voie decit inainte de calificari dupa care nu mai aveai voie sa te atingi de maparea motorului!
    Dar, da, Vettel se compara cu Schumi.
    Asta niciodata !
    Modificarea maparii au mai folosit-o cei de la RBR pana la cursa de la Monza unde tocmai Schumi s-a prins ca ceva nu e in ordine. Li s-a spus amical (ca altfel trebuiau penalizati ceea ce desigur nu s-a intimplat) sa nu mai faca. Si nu au mai facut-o. Decit atunci cand aveau ei chef. Evacuare neconforma cu regulamentul, gauri in podea neconforme, nasuc din plastelina, dispersarea combustibilului pentru marirea stabilitatii monopostului. Toate ilegale. Dar nu la echipa RBR.
    Mda, mare campion, mare echipa!
    13 4
  • @GrosJan ...de curiozitate , tu cu cine ti?
    1 3
  • Marius
    Nu inteleg de ce bate lumea campii cu Newey. E ca si cum ai zice ca Tyson nu a fost mare boxer dar l-a avut antrenor pe Cus D'Amato care a fost un mare antrenor.
    Regulamentele au fost facute impotriva RBR. Anul trecut Vettel concura singur asa ca pt. spectacol au schimbat regulamentele sa ii mai tina in loc.
    8 7
  • Stati fratilor, nu va speriati ca vin noile motoare in 2014 pentru care unii, precum Ferrari si Mercedes, au lucrat. Sa-i vedem pe cei de la Renault ce motoare vor scoate, cat au lucrat la ele, tinand cont ca ei anul asta s-au luptat cu alternatorul.
    6 5
  • Gresita comparatia, @Marius! E ca si cum "Tyson nu a fost mare boxer dar l-a avut antrenor pe Cus D'Amato care" i-a dat niste manusi placate cu plumb pe dedesupt iar pe afara acoperite cu cioburi mici, insa arbitrul s-a prefacut ca nu vede.
    6 5
  • @ pabblo miranda
    da nu inteleg nici pe dracu ce ai vrut sa spui!???.......
    3 7
  • @Pable256r. Newey s-a referit la faptul ca Vettel a modificat setarea motorului. Maparea nu mai poate fi facuta de la boxe dar se poate face din masina si e perfect legala. Ce au facut ei au fost sa ii spuna care mapa sa o foloseasca. Toti fac asta in functie de combustibilul pe care il au spre sfarsitul cursei pentru a depasi (vezi majoritatea curselor cand li se spuna ca pot folosi motorul in regim maxim si ei schimba ceva pe volan)
    7 1
  • McLaren nu prea e asa. Vezi video despre care am spus. "WE modified" nu inseamna "noi" ?Despre ce spui tu nu este mapare
    ci modificarea treptei de functionare a motorului. Asta e perfect normal.
    Bonus pentru cursa din Brazilia:
    Vettel overtakes Kobayashi with Yellow Flag | GP Brasil 2012
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7752-X9xKno
    Incetiniti derularea video intre 00:05 si 00:09. Nu are nici o treaba cu prostiile spuse de FIA despre incident. E o depasire ca la carte pe steag galben
    Alta depasire neregulamentara tot in Brazilia si tot Vettel (or mai fi fost si altii?)
    Vettel overtaking STR under yellow flags - Brazil 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=F3tp3QDAkgo&feature=player_embedded

    Cate treceri pe la boxe s-au adunat ?
    2 ? + cca 35 de secunde ?
    6 5
  • GrosJan
    Champion pe steaguri galbui, MINUNATUL VITZEL, mai bun decat Schumacher, sigur ca daaa....
    7 5
  • marian
    DIN PARTEA MEA POATE SA IA SI 20 DE TITLURI,DAR K SCHUMACHER NU SE POATE COMPARA(PAREREA MEA-SI DACA DERANJEAZA PE CNV NU-MI PASA)
    5 4
  • Pregatiti-va pentru multi ani de suferinta. Vettel va domina mult si bine F1. La Red Bull sau oriunde va merge. Probabil il va inlocui pe aLONSO din 2014 la Ferrari. Vorbim atunci. Pina atunci nu mai cautati scuze, regulamente, steaguri, cai verzi pe pereti.
    5 2
  • Cand Vettel va castiga curse sau capionate fara Adrian Newey atunci mai putem vorbi.Atata timp cat acest NEWEY va fi la RBS Vetel va fi ok,sa va amintesc ca NEWEY A FOST CAMPION SI CU ALTE ECHIPE; RENAUL WILIAMS .fernando an schimb a castigat curse la echipe unde nu a beneficiat de geniul lui Newey
    0 0
  • Repet, asa s-a zis si de Alonso dupa 2006. Ca va face, ca va drege, ca nimeni nu mai are nici o sansa in fata lui etc etc. Sa nu ne grabim cu declaratii din astea, finale si definitive (ca sa zicem asa) pentru ca mai e mult pana departe (ca s-o zic si altfel).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru