Vettel: "Mercedes a făcut ca sezonul 2014 să fie plictisitor"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că sezonul 2014 a fost plictisitor din cauza dominaţiei Mercedes, însă admite că lupta pentru titlul mondial dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg este spectaculoasă.

Esential 15 victorii a obtinut Mercedes in primele 18 curse ale sezonhului 2014
17 pole positionuri a realizat Mercedes in acest an
Mercedes va întrerupe în acest an seria de patru titluri mondiale cucerite de Sebastian Vettel şi Red Bull Racing, însă germanul susţine că sezonul a fost unul plictisitor din cauza dominaţiei autoritare a germanilor.

Cvadruplul campion mondial a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care anul trecut a obţinut titlul cu trei etape înainte de final şi a obţinut nouă victorii consecutive în finalul campaniei. Totuşi, el admite că lupta internă dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg a făcut ca sezonul să fie unul palpitant.

"Cred că Mercedes a făcut ca acest an să fie foarte plictisitor. Hamilton şi Rosberg au avut lupte grozave, s-au luptat penrtru prima poziţie, ceea ce este cel mai important lucru în cursă pentru oamenii care urmăresc.

Dacă îmi aduc aminte curse precum Bahrain, cred că au oferit un spectacol deosebit pentru fani şi au dus lupta până la ultima cursă, motiv pentru care cred că amândoi merită să câştige după un astfel de sezon", a precizat el.

Mercedes a reacţionat imediat la acuzaţiile lui Vettel prin vocea directorului de motorsport Toto Wolff, care consideră că sezonul a fost unul palpitant tocmai datorită luptei pentru titlu dintre cei doi piloţi ai echipei pe care o conduce.

"Există cineva care crede că a fost un sezon plictisitor? Nici măcar un singur suflet. A fost un sezon incredibil de interesant, în ciuda rezultatelor noastre. Piloţii noştri s-au luptat unul împotriva celuilalt la limită şi sunt sigur că fanii apreciază asta", a precizat el.

Înaintea ultimei etape a sezonului de la Abu Dhabi, Hamilton are un avans de 17 puncte în faţa lui Rosberg şi are nevoie de un loc doi pentru a câştiga titlul indiferent de rezultatul rivalului sau.

Via Reuters

Comentarii (9)

  • Vettel dar anul trecut cum a fost?
    34 8
  • a uitat repede ca el a fost campion in sezoane chiar plictisitoare, cu ordine de echipa enervant de plictisitoare...
    31 7
  • plictisitor..
    Ar fi trebuit sa se concentreze pe lupta cu Ricciardo pe care a pierdut-o cu brio, jenant pentru cineva cu atatea titluri. Pana la urma clasa de pilot se vede chiar si intr-o masina care nu e cea mai cea.
    6 5
  • Era ok daca oricine altcineva zicea chestia asta, dar sa o spuna chiar ala care, 4 ani la rand, a luat campionatul. Cand nu mai ai masina ok, scoti vorbe de cacat. Mizerie...
    6 4
  • @ss76: daca el e vitel, tu esti vacar, ba. Esti exact ca oltenii, pe ce ca sunt prosti, se mai caca si-n drum.
    8 15
  • nu înțelegeți omul, el anul acesta a fost spectator, asa ca a fost tare plictisitor, a luat-o pe coaja tot campionatul si acum ca merge la Ferrari e frustrat, o sa vadă el cum e cu tractorul la arat, cred ca Alonso a facut miracole pentru Ferrari , la anul Ferrari o sa fie jale, vetel nu e shumi, veci.
    20 3
  • LOL si ani 2011 si 2013, cat de plictisitor a fost pentru noi....
    4 2
  • Are dreptate. Cand domina el toata lumea huiduia, desi in 2 randuri lupta s-a dat in ultima cursa intre el si Alonso. Sezonul asta a fost mizerabil, toate jocurile au fost facute de anul trecut pentru Mercedes.
    4 1
  • Singaporezul
    Vettel este Vettel.Un campionat cu Ferrari?100%.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru