Vettel: "Nu avea sens să-l blochez pe Ricciardo"

de Daniel Popescu
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că nu a intenţionat în niciun moment să refuze ordinul de a se lăsa depăşit în cursa din China, însă nu are o explicaţie clară pentru parcursul modest din acest sezon.

Iniţial nu am înţeles, dar după ce mi s-a spus că are o strategie diferită nu avea niciun sens să-l mai blochez.

Sebastian vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a primit ordin de echipă în timpul Marelui Premiu al Chinei pentru a se lăsa depăşit de coechipierul său Daniel Ricciardo.

A fost pentru a doua oară în ultimele două curse când Red Bull foloseşte un astfel de ordin, iar germanul a ezitat iniţial să se conformeze cerinţei. Pilotul Red Bull susţine însă că acest comportament a fost necesar pentru a înţelege strategia australianului.

"Iniţial nu am înţeles, dar după ce mi s-a spus că are o strategie diferită nu avea niciun sens să-l mai blochez. Dar dacă ne uitam la rezultat, a fost evident că a fost mai rapid", a declarat el.

În acest moment se pare că Ricciardo scoate mai mult decât mine din monopost.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Vettel are 33 de puncte comparativ cu cele 24 ale coechipierului său, însă a fost surclasat de Ricciardo în ultimele două curse.
În plus, Ricciardo l-a învins de trei ori în sesiunile de calificări din acest an. Germanul a admis însă că nu are o explicaţie concretă pentru faptul că este mai lent decât coechipierul său în acest debut de sezon.

"Nu cred că este o problemă cu monopostul. În acest moment se pare că Ricciardo scoate mai mult decât mine din monopost. Sunt multe lucruri care nu-mi plac în acest moment, dar până la urmă avem acelaşi monopost. Diferenţa este cu siguranţă prea mare pentru a fi vorba despre ceva mărunt. Ştiu că în privinţa setărilor nu este o diferenţă prea mare, aşa că trebuie să analizăm şi să muncim", a adăugat el.

Via Adam Cooper

Comentarii (24)

  • s-ar putea ca Ricci intradevar sa fie mai bun ... atunci credibilitatatea lui Vettel se va reduce drastic (deja de pe acuma e afectata)

    oare di Monte o sa-l mai vrea la Ferrari? buna intrebare ...
    41 11
  • Pentru Daniel lupta cu coechipierul,este o miza foarte importanta,pentru Vettel deocamdata nu.Altfel nu-mi pot explica 25s in mai putin de o jumatate de cursa,si anul acesta Daniel va targe echipa dupa el
    30 6
  • malasorte
    vai vai vai....vitelu plange...se macina interior. Auzi acolo: "Ştiu că în privinţa setărilor nu este o diferenţă prea mare, aşa că trebuie să analizăm şi să muncim". bai...esti varza de aia nu te iubeste lumea...
    30 19
  • Riciardo
    Pai l-a cam blocat, eu asa am vazut. Chiar si dupa ce a primit ordinul de echipa l-a mai tinut o vreme in spate, in speranta ca Rici o sa-si uzeze pneurile mai mult. Au fost secunde bune care ar fi putut sa conteze in lupta cu Alonso. Imi place Riciardo, un talent mare, caracter pe masura.
    10 3
  • Loco@danoe
    25 de sec ... atat gandesti tu ca a fost diferenta sau faptul ca Vettel avea asigurata pozitia si nu avea rost sa mai forteze asa cum a facut-o Ricci? Malasorte vezi de ce plange kimi ... e cam in ac situatie deci e varza!
    4 5
  • Campionul de carton si-a gasit nasul! Sa fi batut constant de un coechiper mai slab cotat si fara titluri mondiale spune multe despre cum a castigat acest Vetel ultimele campionate. Totul s-a datorat masinii si nu lui.
    10 6
  • le place unora sau nu HAM. maibun decit ROSB ,RICI decit VETEEL , ALONSOO decit KIMI ,HULK decit PEREZ ETC ,sa speram pt spectacol ca se echilibreaza performantele ..SA VADA SI VETEEL CE INSEAMNA PILOT NR 2,..FORTZAA ALONSOO
    25 14
  • Daca cineva-si inchipuie ca Vettel e pilot doi la Red Bull, inseamna ca acea persoana e chiar idioata.Pur si simplu Red Bull nu-si permite-n aceste momente sa sacrifice un pilot, iar orice punct in plus conteaza.
    17 11
  • @91Schumi Acum nu crede nimeni. Anul viitorul monopostul lui Vettel va avea liniuta aceea galbena :D Daca nu era descalificat, Ricciardo era in fata lui Vettel in clasament.
    21 7
  • coca cola
    Nu crede nimeni ca ar fi nr.2 dar de facto este al doilea pilot la energizante.
    5 3
  • pablo256r
    Cum ????
    "Vettel susţine că nu a intenţionat în nici un moment să refuze ordinul de a se lăsa depăşit în cursa din China"
    Cuvantul "please" in limba engleza nu inseamna cumva te rog? A fost o "rugaminte" din partea echipei nu un ordin (la fel ca si in cursa anterioara).
    Cat despre ""Iniţial nu am înţeles, dar după ce mi s-a spus că are o strategie diferită nu avea nici un sens să-l mai blochez." ... MINCIUNA!
    Daca e asa de ce a mai intrebat inainte de a fi depasit "pe ce pneuri e Richi?".
    Un campion de carton care nu site sa piarda.
    Culmea ironiei este ca nu l-a vrut pe Kimi la echipa ca sa nu aiba concurenta. A venit Richi si-i face zile fripte! JALNIC!
    9 7
  • Andrei
    Unii chiar au mai putina minte decit un copil mic....nu poti fi primul la nesfirsit,iar acele patru titluri consecutive nu au picat din pod,sau datorat muncii depuse de pilot si mecanici impreuna,ca doar nu degeaba sunt o echipa....el macar nu face cum face raikonnen de fiecare data,ba timpul e devina,ba monopostu,ba ceilalti piloti,ba dracu stie cine dar numai nu el....Vettel macar a fost barbat si a recunoscut ca problema e la el si nu la monopost sau cine stie unde.

    Si inainte de al critica aducetiva aminte pentru ce echipa concura el si in ce conditii a cistigat atunci prima cursa din cariera sa,sau poate va mai amintiti cursele din Abu Dhabi si Brazilia din 2012...
    16 15
  • Se demonstreaza acum ca Webber era degeaba, si cand abandona Vettel el iesea pe 5 sau intra prin garduri. Vettel are alte preocupari acum, un copil, precontract cu Ferrari, nu mai are motivatie si cum jocurile sunt facute ca Mercedes sa primeasca cadou titlurile anul acesta ce rost mai are sa se agite pentru locul 3. Ala e pentru Alonso el e invatat cu frimituri.
    19 12
  • Ce sa scoti dintr-un motor care are 80 cp mai putin decat al invingatorului? Il inteleg pe Vettel , era obisnuit cu alt gen de masina iar acum putea sa fie de 10 ori campion mondial ca oricum nu putea sa scoata mai mult dintr-o masina cu 1 sec pe tur mai lenta. Ricciardo pare ca s-a adaptat mai bine dar personal nu cred ca e mai bun decat Vettel.
    9 7
  • ildottore
    vet: ricci is faster then U...:))
    7 6
  • fabrica de suc
    http://www.jamesallenonf1.com/2014/04/insight-how-rosberg-came-through-ricciardo-was-compromised-and-alonso-got-away-with-it/

    O analiza care spune totul despre acel citat din titlu! Vetel l-a blocat pe Ric tocmai cat sa nu poata apuca sa ajunga pe podium si sa-l depaseasca in clasamentul general.
    8 5
  • Acele 4 titluri tocmai din pod au picat, un pod realizat cu complicitarea lui Bernie care a venit cu un regulament in 2009 care ii ridica lui Newey mingea la fileu. Vettel nu e mai putin motivat, asta e valoarea lui cand nu are o supermasina. Riciardo este peste el, daca il avea pe el coechipier si nu pe Webber ramanea un vesnic nr.2 la Rbr.
    8 10
  • Ai memoria scurta sau esti rau intentionat. Web nu intra in garduri. Dimpotriva, abandonurile lui se datorau in exclusivitate echipei care nu-i pregateau masina la nivelul la care o faceau cu fetita fetel. Acum fetita si-a pierdut "talentul" brusc, isi arata caracterul si atunci merg pe mana lui Riciardo care ii surprinde prin talent.
    8 13
  • @Alex !?!
    Mai lasa tu grija pentru Alonso,precontractele unora sau titlurile cadou ! Ia si tu de citeste o carte,(as recomanda dex-ul),sau da mai des pe la scoala daca iti mai e la indemana...inteleg ca pe "net" exprimarea e mai libera,dar totusi...pana debitam prostii,sa le debitam macar scrise corect ;) !

    Sa fiu mai explicit : "frimituri" NU ! firimituri DA ! :)
    7 9
  • Macar a avut curajul sa recunoasca ca Ricci e mai bun. Destul de fair-play. Poate ca de asta si deranjeaza pe unii declaratia lui, intrucat se asteptau la o declaratie plina de scuze. Dar nu a fost sa fie. E prea curand sa-i atribuim lui Ricci prea multe laude. Forma s-a actuala poate fi doar ceva de moment.
    8 4
  • @drs11
    Inteleg ca sunteti unii care asteptati revirimentul redfools, l-ati tot trambitat inca din iarna in teste, ceva dreptate aveti voi, masina nu e deloc rea, insa pilotul e depasit complet, gata cu siretlicurile evacuarilor newey, masina mai greu de pilotat si acum se vede clasa driverului! O sa mai intrebati, pe buna dreptate, care clasa!?
    4 10
  • Eu nu sunt sigur ca l-a lasat tinand con ca intrebandu-si echipa ce pneuri are Ricci si auzind, le-a raspuns "ghinionul lui".
    3 3
  • Singaporezul
    Omul a recunoscut,Ricci e mai rapid ca el deci nu cred ca e jalnic.De blocat la blocat pana a vazut ca nu poate sa-l mai tina pe Ricci.Sigur nu-i convine ce se intampla si e constient ca trebuie sa-si schimbe stilul de pilotaj si sa tina mai mult cont de degradarea pneeurilor unde Ricci se descurca mai bine.Eu cred ca va termina pe 4 in campionat,sigur inaintea lui Fernandel.Atat.Go Vettel.
    3 5
  • @Alex !?! Am un laptop vechi care are problema cu litera I si cifra 7. De obicei ma verific dar avand in vedere nivelul intelectual al celor care il vorbesc de bine pe Alonso pe aici am considerat ca nu e cazul. Am spus in 3 randuri mai mult decat ei in viata intreaga, asa cum si Vettel a cucerit in 4 ani titluri cat au luat Ham, Fernando, Kimi in toata cariera lor.
    Am ani de scoala cat nu ai avut tu vacante, daca totusi lucrezi la un patron care te hamaleste, iti refuza concediul de odihna si te cheama si in weekend s-ar putea sa reprezinti exceptia. Sper totusi ca esti profesor de limba romana caz in care ma ofer sa te angajez eu sa ma verifici cand mai scriu un mesaj. La ce salarii au profesorii pot sa te cumpar/platesc dublu , triplu cat vrei tu.

    Sa treci pe la mine te rog, nu mai imi place de mama ta si as vrea sa o iei acasa, poate vrei sa iti mai faci un frate.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru