Vettel nu exclude obţinerea unei victorii în Bahrain

de Daniel Popescu
Sambata, 18.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel nu a exclus posibilitatea de a câştiga cursa din Bahrain, în timp ce rivalii de la Mercedes anticipează că Ferrari va reprezenta o ameninţare reală.

Esential 0.527 secunde i-a despartit pe Nico Rosberg si Sebastian Vettel
Antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al statului Bahrain au evidenţiat superioritatea celor de la Mercedes în ritm de calificări, însă Ferrari a obţinut timpi competitivi în ritm de cursă.

În acest context, chiar dacă anticipează un pole position pentru Mercedes, Sebastian Vettel nu exclude posibilitatea unei victorii.

"Întotdeauna este posibil. Cred că cel mai important este că ne simţim bine în monopost şi că avem o platformă bună. Ultimul meu tur rapid din antrenamente nu a fost perfect. Poate a fost până la ultimul viraj, dar oricum cred că este echilibrat. Cu toţii ştim că Mercedes turează motoarele în calificări, aşa că sunt sigur că sunt un pic în faţă. Cu cât vom fi mai aproape, cu atât mai bine", a declarat el.

▶ Antrenamente 1: Ferrari, cei mai rapizi. Mercedes, în spatele plutonului
▶ Antrenamente 2: Mercedes surclasează Ferrari

Ferrari este periculoasă în stinturile lungi, par să reprezinte o ameninţare reală.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
La rândul lor, cei de la Mercedes anticipează performanţe bune în ritm de cursă pentru rivalii de la Ferrari, iar Nico Rosberg consideră că echipa italiană reprezintă o ameninţare.
"În a doua sesiune am învăţat că suntem foarte rapizi pe un tur şi că Ferrari este periculoasă în stinturile lungi. Au un ritm serios, par să reprezinte o ameninţare reală", a declarat germanul.

Opinia este împărtăşită inclusiv de coechipierul său Lewis Hamilton, care a obţinut trei pole position-uri şi două victorii în primele trei runde ale sezonului. "Vor fi foarte aproape. Din ceea ce văd par să fie buni şi pe stinturile lungi", a explicat britanicul.

Vettel a fost protagonistul unui incident în antrenamente cu Sergio Perez, însă a scăpat de orice fel de pedeapsă, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen a primit o mustrare pentru modul periculos în care a plecat din pitlane în spatele unui pilot Sauber.

Marele Premiu al Bahrainului la TV

Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV. Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL (limba germană) sau Duna (limba maghiară).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 17 aprilie 14:00 -
Antrenamente 2 vineri, 17 aprilie 18:00 -
Antrenamente 3 sambata, 18 aprilie 15:00 -
Calificari sambata, 18 aprilie 18:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV
Cursa duminica, 19 aprilie 18:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV

▶ Formula 1 în 2015.

La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via SkySports, Autosport

Comentarii (12)

  • Mclaren dupa upgrade-ul din Barcelona va fi langa Williams si dupa pauza din vara va depasi Ferrari. Spre sfarsitul anului se va lupta cu Mercedes pentru victorii iar la anul va cucerii titlul. Spun acestea deoarece voci din padock afirma ca motorul Honda daca ar lucra la capacitate de 100% ar avea 40-50 CP in plus fata de Mercedes...iar acum lucreaza la 70-75%.
    14 25
  • @gigi visezi, nu e foarte greu de depasit Marussia si Force India dar Williams si Ferrari e alta mancare de peste, chiar crezi ca celelate echipe stau si fumeaza iarba pana ce Mclaren lucreaza? Mclaren au mai multe probleme nu doar motorul, sa nu uitam si anul trecut aveau un motor bun(poate nu chiar la nivelul Mercedes insa cel putin la nivelul Williams) si nu puteau obtine mare lucru. Asa ca cei care cred ca Mclaren va fii in primi 5 anul acesta sau anul viitor viseaza...
    19 8
  • @xxx Așa se spunea și despre Mercedes, că nu stau și freacă menta ca alții să dezvolte. Și uite cum i-a prins Ferrari...
    Revenirile spectaculoase pot avea loc, dacă ai oamenii potriviți la locul potrivit. Și banii necesari, mai ales.
    14 4
  • Pentru Rosberg Ferrari e o amenintare dar pentru Hamilton nu.Nici Kimi nici Vettel nu ii poate pune o mare problema lui Hamilton intr-un monopost Mercedes
    6 5
  • serban
    Vineri, antrenamente cursa, Ferrari 1.39 si McLaren 1.41 deci diferenta de 2 sec/tur, la 57 ture ... cred ca va fi din nou o dublare si oricat de optimisti ar fi fanii Alonso, o asemenea diferenta nu se recupereaza batand din palme. Mai ales ca toate echipele aduc imbunatatiri incepand de obicei cu Barcelona, iar motoarele Merc si Ferr merg acum in varianta sigura, nedopate, cu mai putini cai. De la Barcelona insa ...
    4 3
  • Avanti Kimi!
    Avanti Seb!

    Forza Ferrari!
    16 6
  • Visoiu pe 5 la debut in GP2.
    4 0
  • lolita
    bai Gigi tu esti mai penibil decit Mircea imperiul :)))) Mclada este in pom si pomul pe luna :))))) mor de ris
    11 3
  • @lolita
    neuronul tau accepta pomi pe luna, tu-l bati de la distanta pe Gigi.
    1 3
  • Linkul arata foarte clar puterea motoarelor.

    http://www.thebestf1.es/mercedes-y-honda-los-motores-mas-potentes-de-2015/
    1 0
  • Cautati degeaba linkuri care da sperante desarte chiar crede cineva ca se stie puterea exacta(pentru media si public) se inseala crancen,motorul de la Honda nu va suna altfel pana la sfarsitul anului,pacat de McLaren ca au crezut minuni de la niponi,si spunetii voi lui Button ca are cel mai powerhorsing motor sub el si sa vedeti lumina in priviri!
    1 0
  • Gigi marocanul
    ba astia cu McLada sunteti mortali de penibili.....ma pis pe mine de ris :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru