Vettel nu înțelege criticile despre lipsa de spectacol din Formula 1: "Nu este nicio problemă că unele curse sunt plictisoare"

de Daniel Popescu
Luni, 11.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Formula 1 nu are o problemă din cauza unor curse plictisitoare ca urmare a numărului scăzut de depășiri.

Numărul depășirilor din sezonul recent încheiat a scăzut la jumătate comparativ cu 2016, ca urmare a noului regulament tehnic care a făcut ca urmărirea unui pilot să fie mai dificilă din cauza forței de apăsare aerodinamică.

Sebastian Vettel nu crede însă că acest lucru reprezintă o problemă și scoate în evidență că depășirile sunt cu atât mai spectaculoase cu cât numărul lor este mai scăzut.

"Unele curse sunt plictisoare. Și ce? Nu văd o problemă în asta. Nu cred că ne trebuie record după record, depășiri după depășiri. Este adevărat că, uneori, lipsa depășirilor te enervează dacă ești în spate și ești mai rapid. Dar dacă faci depășirea primești o mare recompensă. Ceea ce vreau să spun este că depășirile ar trebui să reprezintă o realizare, nu să o primești pe tavă", spune germanul.

Campionul mondial Lewis Hamilton nu este însă de acord cu pilotul Scuderiei Ferrari și afirmă că numărul depășirilor trebuie să fie cât mai mare.

"În ceea ce privește cursele sper să mergem înainte și ca depășirile să devină mai ușoare.

Nu ușoare, dar să fim capabili să ne urmărim, de asta are nevoie acest sport. Cu cât mai multe depășiri, cu atât va fi mai plăcut pentru oameni să ne urmărească", afirmă britanicul.

Via Motorsport

Comentarii (16)

  • Sigur, pentru ca lumea se uita la F1 ca sa admire designul de pe castile pilotilor.
    Lui Vettel probabil ca ii plac cursele sa fie plictisitoare cand e pe primul loc si "depasirile" asupra lui Kimi.
    30 8
  • Cele mai bune depasiri din sezonul incheiat:

    https://www.formula1.com/en/video/2017/12/Top_10__Best_overtakes_of_2017.html
    4 5
  • ildottore
    Doua declaratii cap coada: Una Rosie si Una Neagra. Doi campioni cu 4 ttluri si viziuni diferite. Prefer sa alerg si sa depasesc pentru a castiga dcat sa astept sa primesc o depasire pentru a castiga.
    9 4
  • @dubfire
    Pai te contrazici amice, intai imi spui ca lui Vettel ii plac cursele plictisitoare si "depasirile" asupra lui Kimi, apoi imi pui top 10 depasiri pe 2017, unde cele ale lui Vettel sunt pe 2 si 3 ! Te hotarasti ?
    12 10
  • Fiecare are dreptate intr-un fel,sunt de acord cu Vettel care sustine ca "depasirile ar trebui sa reprezinte o realizare, nu sa o primesti pe tava", dar si cu Hamilton care spune "cu cat mai multe depasiri, cu atat va fi mai placut pentru oameni sa ne urmareasca". Cum sa facem sa impuscam doi iepuri dintr-un foc... as spune ca e mult de zis si daca ne-am apuca acum cu totii sa ne expunem pctele de vedere cred ca nu ne-am mai oprii fiecare privind lucrurile din unghiuri diferite, in moduri diferite...Cineva spunea "soarta unei glume depinde de urechea ce o aude".
    13 1
  • El spune. Eu doar constat si-mi dau cu parerea. Din 20 de curse s-a intamplat ca doua dueluri spectaculoase sa fie cu Vettel. Daca tie iti tine de cald ca depasirile lui au fost puse de cei de la f1.com pe locurile 2 si 3, foarte bine. Din partea mea poate sa fie pe primele 10 locuri. Impresia artistica nu conteaza in f1 ca in patinaj.
    11 6
  • Hamilton n-a avut nici o depasire interesanta in acest sezon pentru ca pentru a depasi are nevoie de o masina cu macar 1 secunda mai rapida ca a concurentei, si cand ai 1 secunde mai rapid comparativ cu concurenta, oricine poate depasi. Hamilton isi doreste depasiri doar cand cand nu are masina rapida, pentru ca fanii lui mai prostuti il cred. Vettel in schimb prefera depasirile cand masinile sunt similare ca performante, si nu depasirile gratuite cand masina este mult mai rapida. Personal, prefer varianta lui Vettel pentru ca aceste depasiri sunt mai interesante si se merita urmarite.
    11 17
  • Vettel nu vrea depasiri pentru ca pentru a depasi are nevoie de o masina cu macar 1 secunda mai rapida ca a concurentei, si cand ai 1 secunda mai rapid comparativ cu concurenta,oricine poate depasi.Vettel isi doreste depasiri doar cand are cea mai rapida masina , pentru ca fanii lui mai prostuti oricum il lauda. Hamilton in schimb prefera depasirile cand masinile sunt similare ca performanta, si nu depasiri gratuite cand masina este mult mai rapida, pentru ca stie ca poate sa treaca de Vettel pe masini similare ca performanta.Personal, prefer varianta lui Vettel pentru ca depasirile din Rusia au fost cele mai interesante si s-a meritat sa stau 2 ore la televizor, si sa vad cum sta Vettel la o secunda in spatele lui Bottas.
    8 6
  • Aerodinamica mai buna inseamna mai putine depasiri. Vettel vrea aerodinamica mai buna, deci ...
    5 3
  • Bai terminati cu Hamilton ca vrea depasiri, a maif acut el cateva declaratii cum ca vrea spectacol, vrea duleuri roata la roata si cand nu castiga se lamenta de troate cele si zicea ca Mercedes mai are mult de munca. In fapt, niciun pilot nu vrea sa fie depasit insa unii mai declara unele lucruri pentru fani,
    Acum Lewis zice ca vrea depasiri mai usoare pentru ca stie ca oricum el va avea maninsa cea mai buna, amcar sa nu mai aiba probleme in cazul unor recuperari, vezi cazul Mexic, plangea in spatele fiecarui pilot ca nu se poate apropia de aia. Mai declara si pilotii in favoarea spectatorilor, de fapt, asta e singurul lucru pe care il pot face in lipsa sezonului ca sa isi mentina popularitatea.
    10 7
  • @dubfire
    Din topul acela lipseste depasirea lui Vettel din Mexic mi se pare, se depaseaua 2, el vine se trece printre ambii, nu mai stiu exact cursa dar tine minte ca este vorba de circuitul in care Stroll il loveste la finalul cursei pe Vettel.
    7 5
  • daca nu vrei depasiri te duci la raliuri .
    7 0
  • Din topul acela lipsesc depasirile lui Hamilton la Vettel, mi se pare ca in Spania si Belgia au avut loc, nu-mi amintesc exact, eu sunt mai prostut de felul meu si uit lucruri.
    7 4
  • lol la Balaceanca
    7 0
  • Lorenzo Sassi ex Ferrari departamentul motoare
    a ales Mercedes ca nou job
    1 1
  • E calulul cabrat troian :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru