Vettel nu va beneficia de update-uri pe monopost în ultimele trei curse ale sezonului

de Daniel Popescu
Marti, 14.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a dezvăluit că Sebastian Vettel nu va beneficia de update-urile pregătite pentru ultimele trei curse. În plus, echipa a exclus posibilitatea ca germanul să testeze pentru Ferrari în testele de la Abu Dhabi de după încheierea sezonului.

Vettel este exclus din toate dezvoltările de componente pe care le facem deja pentru monopostul de anul viitor.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Red Bull Racing şi-a luat măsuri de precauţie pentru ca Sebastian Vettel să nu afle secretele viitorului monopost pentru sezonul 2015.

Ca urmare a deciziei de a părăsi Red Bull la sfârşitul acestei sezon, germanul nu va putea utiliza niciun update în ultimele trei curse ale anului, întrucât cele mai multe dintre acestea sunt componente care vor putea fi transferate pe monopostul din sezonul următor.

"Vettel este exclus din toate dezvoltările de componente pe care le facem deja pentru monopostul de anul viitor. Dar asta nu înseamnă că nu va avea acelaşi material ca şi Daniel Ricciardo. Prin urmare, va fi tratat la fel în cursele care au mai rămas", a precizat Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, pentru publicaţia Speedweek.

În mod obişnuit, un pilot este sub contract cu o echipă până la finalul unui an calendaristic, însă Vettel va fi liber să plece în 28 noiembrie.

Chiar şi în acest context, germanul nu are nicio şansă să participe pentru Ferrari la sesiunea de teste din Abu Dhabi, care va avea loc în perioada 25-26 noiembrie, la numai câteva zile după finalul sezonului.

"La cinci zile după ultima cursă, Vettel va fi liber. Uneori trebuie să faci o schimbare. Îi dorim toate cele bune. Este o despărţire de comun acord şi este cel mai bun lucru pentru ambele părţi", a adăugat Mateschitzs.

Via Speedweek

Comentarii (11)

  • si asa a mai apus un campion ,,,de tinichea ,,..in ultimile curse va avea loc o umilinta maxima din partea lui rici ,,forta rosaa
    15 30
  • Umilita este mintea ta ca vine vettel la ferrari. Asta macar nu a castigat vreun titlu din cele 4 cum a castigat alonso la singapore cand briatore l-a impins pe nelsinho piquet in zid sa ia gascanul titlu, mai repede este alonso campion de tinichea decat vettel. Ferraristi frustrati, norocul vostru se va numi exact vettel.
    20 21
  • Ba preietene, ce titlu sa ia Alonso-n 2008??? Aia a fost o magarie ca sa castige si Alonso o cursa.
    17 2
  • Ba - putea sa fie de tinichea daca lua un titlu , dar Vettel , a luat 4 , si atentie , consecutive , cu o masina a unui producator de bauturi energizante , nicidecum producator auto . Respect pentru el (talentul cu siguranta e acolo - daca vezi performanta "in depth" vei vedea ca e acolo) si bravo ca vine la Ferrari poate aduce suflu nou si ridica stafeta , si va realiza in 2 - 3 ani ce nu a realizat Alfonso !
    19 11
  • fabrica de suc
    Prima data sa castige curse pentru Ferrari, ceea ce ma indoiesc ca va face. Sa vedem ce zice prietenul Kimishor. Voi rade bine sa vad cum suna ordinele de echipa si cum se va imbufna vitelushul cand finlandezul o sa-i dea fum. Una peste alta, fetel nu va fi niciodata pentru fanii Ferrari cea fost Alonso. Plasticul e plastic. Inima vie a lui Alonso e altceva. Regret mare pentru plecarea unui mare campion. Speram ca in locul lui sa vina un pilot adevarat, un Bottas sau chiar Ricciardo. Sa aduci o doza de energizant expirata.....FORZA FERRARI. De la anul sunt fan Kimi!
    10 12
  • O sa fie din nou amuzant sa vad fanii lui Raikkonen care sunt de circumstanta si ai lui Vetel, ce vor face la anul :))))
    1 6
  • da ba da
    Asa e, vettel le-a dat ceata cu cutia de energizante :)) pai sa bea ba si alonso energizante poate castiga si el ceva :))
    13 4
  • alonso
    N-am stofa ba, n-am ...ce mai :))
    6 5
  • rommyF1
    când se specula în presă că Raikkonen(de la lotus) ajunge la RBR, Vettel a spus nuuuuuuu, acum să vedem care pe care?
    4 3
  • mobius
    Ar fi posibil totusi ca, in 2015 Vettel sa-l aiba coechipier pe Alonso. Recunosc, nu mi-ar place acest lucru, pentruca avand in vedere ce a patit in ultimile doua curse, ar putea sa aiba soarta lui Webber de la RBR. In plus Alonso a stat si asa prea mult la Ferrari, ar fi pacat sa mai piarda inca un an.
    3 3
  • Singaporezul
    Cat a fost Alonso la Ferrari a fost perioada gri,de vicecampioni pt. ca atat s-a putut.Alonso a avut sansa lui si iesit pe 2.Acum va veni randul lui Vettel sa arate ce poate la Ferrari ,fara Newey si in conditiile unui ultim sezon dezamagitor.(Ricci).Eu cred ca va realiza mai mult ca Alonso la Ferrari ,cel putin un titlu si le va inchide gura "fetelor destepte" care nu danseaza pe manele.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru