Vettel: "O greşeală de strategie m-a costat locul doi"

de Daniel Popescu
Luni, 28.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că ar fi putut obţine locul doi la Suzuka dacă ar fi efectuat mai devreme a doua intrare la boxe. În schimb, Kimi Raikkonen a câştigat o poziţie datorită unei strategii mai bune.

Esential 10 este numarul curselor in care Sebastian Vettel a urcat pe podiumul de premiere
61 de puncte este deficitul lui Sebastian Vettel comparativ cu liderul Lewis Hamilton
Sebastian Vettel a urcat pe poziţia a doua în primul tur al Marelui Premiu al Japoniei după ce a trecut de Valtteri Bottas la start şi a profitat de o scurtă ieşire în decor a lui Nico Rosberg.

După prima serie de intrări la boxe, pilotul Scuderiei Ferrari şi-a construit un avans de două secunde în faţa lui Rosberg. Pilotul Mercedes a intrat mai devreme la boxe pentru al doilea schimb de pneuri şi, datorită unor timpi cu circa două secunde mai buni, a reuşit să rămână în faţa lui Vettel când conaţionalul său a efectuat de asemenea intrarea la standuri. La final, Vettel a admis că a pierdut locul secund din cauza unei erori de strategie.

"La a doua serie de pitstopuri am fost surprinşi de timpul realizat de Rosberg.

Am crezut că diferenţa este suficient de mare, aşa că putem spune că am comis o greşeală. Dar până la urmă este un pic păcat când treci linia de sosire. Dacă am fi rămas în frunte ar fi fost dificil pentru Rosberg să ne depăşească, pentru că aici nu este uşor să te apropii, şi am văzut că s-a chinuit mult timp cu Valtteri Bottas", a declarat el.

Raikkonen câştigă duelul la boxe cu Bottas

În schimb, coechipierul său Kimi Raikkonen a câştigat duelul cu Bottas la boxe. Finlandezul a efectuat cel mai rapid pitstop al cursei şi a reuşit să iasă pe circuit în faţa pilotului de la Williams, de care îl despărţeau numai şase zecimi de secundă înainte de începerea opririlor la standuri.

"Decizia noastră la primul pitstop a fost corectă şi ne-a păstrat în faţa lui Rosberg, dar cel de-al doilea a venit prea târziu şi am pierdut poziţia în favoarea lui Raikkonen", a admis Rob Smedley, directorul de performanţă al celor de la Williams.

Via F1Fanatic

Comentarii (7)

  • asa a ajuns f1.....vai..vai..vai
    14 5
  • Mda, echipa e de vina. Nu vreau sa stiu ce-ar fi spus daca ar fi avut masina din 2014. Campion de carton.
    8 16
  • E autocritica desigur.
    5 0
  • "Am crezut că diferenţa este suficient de mare, aşa că putem spune că am comis o greşeală." Dupa cum bine vezi Newey el a spus *AM* comis o greseala nu ei (echipa) au comis o greseala.
    6 1
  • Exact ce spuneam intr-un comm. anterior. Atata paguba sa fie Vettel.
    2 2
  • Alonso a pierdut titlul in 2010 dintr-o greseala de strategie, asa ca ..........
    0 0
  • N-ai sa vezi niciodata un pilot care sa foloseasca altceva decat persoana intai plural la faze de astea, insa simplu fapt ca si-a manifestat nemultumirea inseamna ceva ;)-pentru un cititor neutru si avizat
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru