Vettel, pole position în Azerbaidjan în fața lui Hamilton. Bottas și Ricciardo, în a doua linie a grilei

de Daniel Popescu
Sambata, 28.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa din Azerbaidjan după ce i-a învins pe Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Kimi Raikkonen a ratat prima poziție în urma unei greșeli în cel mai rapid tur al său.

Sebastian Vettel a obținut sâmbătă pe circuitul stradal de la Baku al treilea pole poition consecutiv din acest sezon, după ce a fost cronometrat cu 1:41.498.

Pilotul Scuderiei Ferrari a fost la un pas să fie învins de coechipierul său Kimi Raikkonen, care a fost mai rapid pe primele două sectoare. O greșeală comisă în al treilea sector l-a costat însă timp prețios pe pilotul finlandez, care a ocupat în cele din urmă doar locul 6. Lewis Hamilton s-a poziționat pe locul 2 la mai puțin de două zecimi de secundă de lider, astfel că va avea oportunitatea să lupte pentru prima victorie din acest sezon.

A doua linie a grilei de start este ocupată de Valtteri Bottas (Mercedes) și Daniel Ricciardo, după ce australianul l-a învins pe coechipierul său de la Red Bull, Max Verstappen, cu mai puțin de o sutime de secundă.

Force India și-a adjudecat a patra linie a grilei prin Esteban Ocon și Sergio Perez, în timp ce Nico Hulkenerg a stabilit al nouălea timp pentru Renault, însă va pleca de pe 14 în urma unei penalizări de 5 poziții primită pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Locul său va fi luat chiar de coechipierul său, Carlos Sainz.

McLaren a avut parte de o sesiune dezamăgitoare, întrucât Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au ocupat doar pozițiile 13 și, respectiv, 16 pe grila de start. Romain Grosjean (Haas) nu a parcurs niciun tur cronometrat în urma unei defecțiuni la cutia de viteze din cauza căreia a rămas blocat pe circuit.

Marele Premiu al Azerbaidjanului va avea loc duminică cu ora 15:10.

Azerbaidjan - Rezultate Calificări: 

Comentarii (44)

  • Raikkonen este o dezamagire constanta...
    17 14
  • Asta e Kimi ...
    11 12
  • Bai Kimi, bai! Cum puii mei sa faci asa ceva? Turul dinainte ai gresit in acelasi punct! L-ai mai lasat si singur pe Vettel cu sacalii aia 2, Lewis pleaca de pe partea cu curba iar Rbr iar pleaca pe ultrasoft si astia 3 din fata pe supersoft, aici sigur vor fi probleme ce necesita safety car, iar castiga astia....
    16 6
  • Fanii sunt dezamagiti ca nu-l bate careva pe Vettel
    12 6
  • GrosJan
    Greseala lui Kimi .... s-ar putea sa aibe lagatura cu o setare prea indrazneata; rapida dar dificila de stapanit. Asa sunt chestiile astea, sunt cu dus si intors.
    13 2
  • Ma uimeste pe zi ce trece acest mascarici KIMI-ma uimeste cum se autoSABOTEAZA ca boul :))
    8 28
  • exact cum va ziceam-VET se bate singur cu 2 MERCEDESURI-KIMI piloteaza pentru salariu-un mascarici de doi bani
    11 27
  • Alonso
    Iar am vazut Q3 la televizor.
    7 6
  • Mercedes a lasat cele 3 echipe ce le folosesc motoarele sa le ruleze la puterea maxima fata de precedentele 3 curse. Daca in cazul la Force India s-a vazut diferenta, echipa de uzina, nu a batut Ferrari nici macar acum.
    8 2
  • Sunt curios cati dintre comentatorii de pe aici ar reusi sa plece de pe loc cu o masina de F1.
    A gresi e omeneste, Kimi a mers perfect pana la iesirea din virajul ala unde, sa fim seriosi, toti au gresit mai mult sau mai putin.
    21 8
  • @JugaruGabi
    La asta se rezuma prostiile lui Kimi, asta este scuza lui, care a devenit permanenta, ca si prostiile, ca nu reusim noi, muritorii de rand, sa plecam de pe loc cu o masina de F1 ?
    7 14
  • Anul acesta va fi dureros. Ferrari au o masina mai buna in orice conditii. Dar hai sa nu ne panicam. Ramanem cu Lewis si Mercedes pana la capat. La constructori cred in continuare ca Mercedes sunt favoriti datorita lui Kimi. Daimler uber alles!!!!
    11 15
  • Iar se bate Neasemuitul, cu cel mai bun sasiu, pentru 1-3 ! Ups, am gresit, de fapt trebuia sa scriu 13 !
    5 6
  • @McLaren_Mircea_1984
    De ce nu-ti schimbi tu ID-ul in Mercedes_Mircea_2014 ? Ce treaba mai ai tu cu McLaren ? Zici ca esti filo german si esti fan Hamilton, deci ?
    11 2
  • Mai Mircea! Rusinica mare, de ce mai pastreziu Mclaren in nume? Vai de capul meu, fiti atenti si-a schimbat poza de profil!=))
    Iar Vettel ne-a obisnuit sa plece mai slab la start asa ca...Lewis primul dupa prima curba. Interesant cu Rbr pe ultra soft iemdiat in spate.
    2 10
  • Raikkonen parcă greșește intenționat. Parcă se teme să plece din pole. De pe P6 nu cred că va face mare lucru în cursa. Mercedes mai nou văd că nici în calificări nu mai sunt în frunte. Noroc că e Raikkonen la Ferrari. Însa calificările au fost marcate de incidentul Gasly-Hartley . Cu toată siguranta prezenta in F1 , se putea termina foarte urat la 300 km/h si zidurile alea de beton din jur. La ce ar fi folosit Halo ? La încetinirea echipei de salvare care ar fi venit cel mai probabil la Gasly.
    7 3
  • Las'ca nici Lewis nu este un as al starturilor reusite, mai bun mi se pare Bottas in privinta asta.
    10 4
  • Maine vom avea o cursa interesanta...Ferrari pleaca ca favorita daca vom avea o cursa fara alte incidente..Mercedes inca nu da semne ca revine.Mclaren la fel
    9 2
  • @Mircea84
    " Ramanem cu Lewis si Mercedes pana la capat"

    Care capat, Mircea? Capatul ala pana la care ramaneai si cu McLaren?
    12 3
  • Intre FP1, 2 si 3, cea mai mare necunoscuta a fost temperatura pistei, de aia am performante diferite ale celor de la Ferrari vs Mercedes vs Red Bull, iar astazi in Q cand a contat mai mult, cei de la Ferrari au fost in fata, urmati de cei de la Mercedes dar... cei de la Red Bull au dezamagit un pic.

    Cursa de maine in schimb nu este castigata din primul tur, se pot intampla multe, ma astept la macar un SC, dar pana atunci un mare "BRAVO" pentru Vettel, un "Bravo" pentru Hamilton si Bottas si un mare... "OMG" pentru Raikkonen care a facut cateva greseli...
    7 3
  • "De aia am performante diferite ale celor de la Ferrari,Mercedes vs Red Bull" - "BRAVO" GTS!! Se pare ca "ai performante la limba romana".Deh...ai chiulit mult de pe la scoala.
    5 0
  • Nimeni n-ar trebui sa conteste valoarea lui Kimi, dar e om si el si mai greseste din cand in cand - e clar ca a fortat virajul. Oricum, asemeni altor piloti buni care au plecat mai din spate si au depasit tot ce le-a iesit in cale, este un prilej pentru Kimi sa arate valoarea masinii si a talentului sau si sa faca la fel.
    1 0
  • @ all

    Nu pot sa schimb numele userului. Am incercat demult sa il schimb, dar intrant la setari doar avatarul il pot schimba si prostii cu ce masini conduci sau ai condus. Nu am de gand sa renunt la acest cont/user. E din 2009, fac parte din garda veche ca sa spun asa. Aici sunt toti anii de lupta cu NeoGalaxy, si cu ceilalti fani Ferrari.Am cam 2000 de comentarii, la anul am 10 ani pe automarket.... si legenda merge mai departe... voi fi aici mereu cu acelasi user pe care l-am avut din prima zi. Toti vin si pleaca, dar eu alaturi de userul cu Schumi si inca foarte putini suntem mereu aici.
    10 5
  • Da sunt filo german pentru ca tzin cu echipa care intr-o forma sau alta aprtine de Daimler. Nu sunt filo-italian, ca germanii carora le-a fost spalat creierul si nu mai au nici o indentitate nici o farama de mandrie dupa WW2. Danseaza ca nesimtitii pe Fratelli di Italia pe podium, o natie de lasi. In toata istoria lor, exceptand Renasterea nu au nimic onorabil. Le-a trebui Abisinia... le-a trebuit Albaia si Grecia... le-a trebui Tunisia, dar cand lucrurile au inceput sa mearga prost au sarit ca niste femei usoare in bratele mericanilor si englezilor,iar germanii a trebuit sa le apere tara.
    4 9
  • * ma refer la Vettel sau Schumacher ca danseaza ca nesimtiti pe Fratelli d Italia pe podium, ba mai si fredoneaza. Decat asa ceva, mai bine un Hakkinen sau Hamilton care toata cariera lor nu au avut in spate decat motor Mercedes-Benz. Vettel si Schumacher vor iesi la pensie si vor muri dar Daimler va tine mereu steagul german sus in F1,
    6 10
  • Mircea 84...daca italienii sunt lasi dupa principiul tau de doi lei-care se rezuma doar la WAR2...cunosti istori ca magarul matematica!!!Datorita imperiului roman exista democratie si justitie si un bou ca tine care posteaza democratic
    9 6
  • cunosti istorie ca aia de la SKY
    2 6
  • @Mclaren_Mircea_1985: Bine daca este sa fim sinceri... daca spartanii nu aparau Grecia antica... dupa ce persii arsesera Athena... stii batalia de la Termopile... cred ca acum vorbeam toti persana :P

    Uite aici sa vezi cum se aude limba farsi (https://www.youtube.com/watch?v=sF4T1_b6A30), sau aici (https://www.youtube.com/watch?v=8RNot8Jx4Rs) o varianta ceva mai interesanta).

    Oricum romanilor, care au avut si ce mai longeviv imperiu le putem multumi pentru multe lucruri bune, un lucru pe care nu le-as putea spune nici de americani, germani, francezi sau britanici. Dar mai intai trebuie sa le multumim spartanilor :P
    3 6
  • Sa-l vedem pe Mircea dupa ce va merge Ham la Ferrari
    4 4
  • @Mclaren_Mircea_1985
    Nu-mi spune ca ti-ai cumparat un magar.Ai un caine, o pisica, o vaca , un magar ....doar mintea lipseste.
    Mircea are dreptate.Italienii sunt lasi, lipsiti de inteligenta, manipulatori, mafioti ,escroci.Fetel probabil are stramosii italieni.Prea se incadreaza in profilul mafiei italiene.
    Fereasca-ne Dumnezeu de greturile lui fetel la final de cursa.Ar merita "o rasplata" pentru marlania din anul trecuta.Bine ar fi sa nu termine cursa.
    5 0
  • Ham o sa mearga la Ferrari cand o zbura porcul
    5 0
  • ba kimi se duce la mercedes..sau poate rbr
    2 2
  • kimi se duce la bar poate-doar acolo mai are performante notabile
    1 4
  • Kimi are doar tresariri de moment si o face pana la un cadere sau pana reuseste sa semneze un nou contract, apoi brusc scade ca si valoare. A fost rapid in q2 si q3 dar s-a vazut cate greseli a facut.
    Vettel, imi pare rau de el dar daca va pleca iar slab, Lewis are curba pe partea lui, iar Rbr pleaca pe ultrasoft, daca il intrec pe Vettel cei de la Mercdes, va avea probleme.
    2 2
  • Kimi a sintit ca e ziua lui la pole si a fortat prea mult
    1 0
  • Normal ca nu are cum sa-si schimbe numele (username). Alt nume inseamna alt cont. Tehnic exista un ID unic ce identifica contul, dar ala e in fundal. Noi, utilizatorii site-ului, identificam contul dupa username si de asta trebuie sa ramana neschimbat.
    0 1
  • Mclaren 1985 --- Democratia isi are originea in Grecia Antica..Toti locuitorii din Atena discutau problemele cetatii in piata publica si luau decizii impreuna.Se pare cu tu esti mai praf la capitolul istorie decat comentarii de la Sky Sports..
    2 0
  • @Mclaren_Mircea_1985

    Gustere, nu am adus ind discutie imperiul roman, pentru ca a fost distrus... tot de germani. A fost aruncat la cosul de gunoi al istoriei in secolele III-IV d. Hr tot de catre germani. Aflat in declin, nu mai putea face fata militar si administrativ invaziilor popoarelor germane. Simbolic distrugerea imperiului roman de apus (continuatorul de facto al statului roman antic, deoarece imperiul de rasarit a fost grecizat si binzantinizat). In 476 d. Hr, germanii hotarasc sa stearga odata de pe harta istoriei acest imperiu. Odoacru, regele Ostrogotilor (deci germani) cucereste Roma si spatiul italian si astfel germanii sunt cei care bat ultimul cui in sicriul imperiului roman. Il trimit in deradere pe imparatul roman, un tanar de 17-18 ani sa mearga sa domneasca la Constantinopol. Germanii sunt cei care in ultimele 2 sute de ani au invatat si hartuit imperiul roman permanent, slabindu-i capacitatea de a se apara. Ar mai fi aici discutia cu crestinismul si alte cauze sociale si economice, dar distrugerea infrastructurii de aparare si a aramtei romane au facut-o in speta germanii care nu i-au lasat sa respire deloc in ultima lor faza. Doamne cat de superbi vandalii... la randul lor au trecut prin foc si sabie Roma... doamne cat de superbi vizigotii care la randul lor au facut prapad in toata italia. Dupa aceea nu au fost decat niste bufoni ai Europei si ai istoriei. Dar pretentiile lor de mare putere au ramas. Elocventa pentru aceasta natiune este perioada 1943-1945 cand intrasera intr-un razboi nefortati de nimeni, au ajuns sa fraternizeze cu inamiii care le invadasera tara dinspre Sicilia, iar germanii, culmea care fusesera tradati de italieni au trebuit sa apere Italia. Si aici nu inteleg cum saracie si Schumacher si Vettelau fost atat de mandri sa conduca pentru Italia.
    3 3
  • *inamicii
    2 3
  • Destul de interesant de urmarit si Formula 2, pe DIGI3.
    0 0
  • Extraordinar, exact de aia Vettel si Schumacher nu puteau sa piloteze Ferrari, exact din cauza istoriei nu puteau sa conduca ei niste masini!
    Doame...cata minte n-ai Mirciulica, ityi vine Ferrari acum si iti da 1 milion de euro ca sa le verifici comentariile de pe site-urile de sport, sunt "sigur" ca vezi zice nu...
    Nu suporti ca ei s-au dus la Ferrari dar tu te suporti ca ai schimbat taberele?:))) Asa ca mai bine taci, uita-te in curtea ta intai.
    2 1
  • Mircea, dar Hamilton, care e englez, cum poate sa piloteze pt o echipa germana? Si un pic off topic, voi ati observat ca doar in Azerbaidjan si-n Rusia mai apar presedintii de stat pe grila de start sau la festivitatea de premiere?
    1 0
  • Mirciulica a lasat McLaren cu ochii in ploaie pe gratis ... Bineinteles ca va deveni fan infocat Ferrari pe o suma oarecare de bani, mult mai mica decat salariul pe o luna a lui Schumacher la Ferrari. Asa din afara poti sa crezi ce vrei, cand esti pus in fata faptului conteaza ce faci.
    2 1
  • 5 minute din cursa... si au abandonat doi piloti... plus Raikkonen si Alonso cu probleme la monopost.... Alonso cu dubla pana pe partea dreapta...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru