Vettel, protagonistul unui accident în a doua zi de teste de la Barcelona: "Cauza este o jantă deteriorată de un impact cu un obiect străin"

de Daniel Popescu
Joi, 28.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost protagonistul unui accident în a doua zi de teste de pe circuitul de la Barcelona, despre care Ferrari afirmă că a fost provocat de o jantă deteriorată de un impact cu un obiect străin.

Cea de-a doua zi de teste de pe circuitul de la Barcelona a fost întreruptă în urma unui accident suferit de Sebastian Vețel în cursul dimineții.

Imaginile au arătat că pilotul Scuderiei Ferrari a pierdut controlul volanului în virajul 3, iar germanul a afirmat că a simțit o posibilă defecțiune la partea stânga-față a monopostului.

"Am abordat virajul 3 și am avut senzația că este o problemă la partea stânga-față, iar apoi nu am putut face nimic pentru a evita un impact. Nu am mai avut niciun control și am lovit direct barierele", a declarat el la finalul sesiunii.

Joi dimineața, Ferrari a anunțat într-un comunicat de presă că a identificat cauza accidentului, iar Vettel a fost absolvit de orice vină. Potrivit Scuderiei, Vettel a avut o defecțiune la o jantă, care l-a împiedicat să vireze în mod corespunzător.

"După mai multe verificări am descoperit că ieșirea în decr a lui Vettel a fost cauzată de o jantă. Janta a fost deteriorată cu câteva secunde în urma unui impact cu un obiect străin", a precizat echipa.

Vettel a parcurs 40 de tururi înainte de accident și a încheiat ziua pe locul trei, în spatele liderului Carlos Sainz (McLaren) și a lui Sergio Perez (Racing Point).

În urma accidentului, Vettel nu a mai ieșit pe circuit, iar coechipierul său Charles Leclerc și-a făcu apariția pentru a parcurge un singur tur necronometrat.

Via F1, Ferrari

Comentarii (26)

  • Mint cu nerusinare, n-a fost janta, de fapt Vettel l-a sabotat pe Leclerc ...
    8 24
  • De fapt si eu cred ca nu esti prost doar ca iti place sa mananci rahat.
    23 7
  • Costel
    @ .
    ce nume ii asta "." ?
    nu cunosti nimic despre f1, vettel nu ii in situatia sa saboteze propria echipa ,ii avid dupa performanta
    9 7
  • Costel + Vettela = sot + sotie
    7 11
  • Ha,ha,ha...
    Ori traducerea e proasta,ori stirea e fake...? In titlu scrie ca janta a cedat in urma unui impact cu un obiect strain, iar in articol scrie ca janta a cedat cu cateva secunde inainte de impactul cu un obiect strain ?! Pai ori a cedat dupa impactul cu respectivul obiect,ori cu cateva secunde inainte...?! Dar cine sa observe discrepanta de logica, aici doar plin de "hateri" ... ;)
    4 7
  • Masina a cedat din cauza energiei negative emanate de pilot
    13 11
  • vettel s-a speriat de Mercedes-ul din spate
    12 12
  • vettel nu saboteaza propria echipa?Nu stiu ce vettel cunoaste costel. Stim toti ca vettel din f1 punea inginerii sa-i strice masina lui Webber iar la ferari a intrat cel putin de 4 ori in Kimi de ciuda ca asta era in fata lui la start.
    Acum echipa a incercat sa-si asume vina ca sa-l mai scape pe acest Mircea Badea al formului 1 de penibil.Adevarul il stiu toti : pilotul a intrat de bunavoie si nesilit de nimeni in gard .
    11 15
  • Costel
    gasly-red bull accident in virajul 9 ,pilotul ii transportat la centru medical al circuitului
    @a
    daca ii permisa extrapolarea inseamna ca gasly ii vinovat de sabotaj pentru verstapen?
    8 4
  • @Costel
    Verstappen nu ruleaza azi asa ca Gasly s-a sabotat pe el.Pana maine Red Bull repara masina lui Max.
    Pe cand la ferari Leclerc a pierdut o sesiune intreaga din cauza lui vetel.
    7 6
  • Era și normal să apară din ăştia ce parcă văd totul de sus și cunosc totul mai bine decât oricine. Eu i-aş întreba "dacă l-a sabotat pe Leclerc cum și cu ce, că-l văd azi pe băiat că folosește monopostul bine-mersi fără probleme..."? Era Vettel așa prost încât să-şi încheie testele mai devreme dând cu monopostul de parapeți? I don't thing so! Mă mir cum voi ăştia cu așa minți nu săriți de c.... în sus să spuneți că timpul lu'Leclerc a fost obținut cu 2 pahare de combustibil și pneuri noi pe când ceilalți l-au obținut cu rezervoarele pline și pneuri uzate.
    11 8
  • Costel
    pierre gasly ii ok ,ii verdictul medicilor iar asta ii cel mai important dar masina ii grav avariata
    @ a
    la curse ii o vorba: daca nu sari afara inseamna ca nu oi mers suficient de tare !
    is de parere ca is de apreciat cei 20 de temerari din f1 fiindca is capabili sa struneasca acesti monstrii mecanici
    sf90 ii cea mai competitiva masina de pe grila in 2019 ,ii parerea mea
    6 4
  • vetel a ratat 2 titluri mondiale cu greseli stupide deci vettel chiar este prost.Leclerc sa fie competitiv si in curse si sa nu se lase calcat in picioare de clanul vetel-binoto.Toti il vom respecta daca repeta isprava lui Ricciardo si il face pe vetel sa fuga de la ferari de rusine..
    ferari isi vor recapata onoarea cand scapa de vettel alias Mircea Badea.
    15 7
  • @Costel

    In 2018 Hamilton nu a vizitat garduri si a castigat titlu la o diferenta imensa de puncte fata de cel de pe locul 2.vetel cu o masina mai buna in majoritatea curselor a preferat sa viziteze garduri, sa se rasuceasca pe circuit,sa-l incurce pe Kimi la start, sa incurce alti piloti in calificari si sa mearge cu viteza pe steag rosu.Amandoi au mers tare dar doar unul a gresit.In formula 1 conteaza si sa fii inteligent si sa stii cand sa risti.Din pacate pentru tine si pentru multi altii vetel a fost prost si asta nimeni nu poate nega.
    ferari are cea mai buna masina in debutul lui 2019 dar cine iti garanteaza ca situatie nu se schimba pe parcurs.In plus nu crezi ca exista posibilitatea ca vettel sa-si repete "performantele" din precedentele sezoane.Anul trecut a pierdut cu masina cea mai buna.Nu mai zic de aia de la haas care au avut clar al 4 monopost ca performanta si abia au prins locul 5 doar ca a fost descalificata Force India.Pilotii haas si-au batut joc de masina la fel ca vetel.
    Exista 4-5 piloti pe grila la care n-ai ce aprecia si nu-si merita locul in competitie.vettel nu se afla printre ei dar cu siguranta valoarea lui nu este de ferrari.vettel ar merita sa fie la alfa sau haas.Acolo nu s-ar mai face de rusine.
    11 4
  • vettel cand a vazut timpi lui Leclerc s-a dus la vrajitoare sa faca farmece.Rezultatul: ferari are probleme a treia zi consecutiva.
    Fani ferari daca vreti sa castigati am un sfat: cereti demisia lui vettel!
    8 4
  • Costel
    @ a

    cine poate sa garanteze in februarie 2019 ca pe parcursul sezonului 2019 greselile de pilotaj ale lui vettel din 2018 nu or sa treaca la hamilton in acest sezon?
    ce ii sigur , o spun chiar si rivalii de la mercedes , masina ferrari sf90 ii etalonul f1 astazi iar venirea lui leclerc langa vettel ii sigur un boost pentru german fiindca charles a aratat ca ii un pilot foarte rapid,mai
    ramane de vazut care ii stapanirea sa de sine cand so afla in dueluri pentru podiumuri si chiar victorii ,talent ii la el cu nemiluita ,ii chiar peste bottas ,parerea mea
    6 5
  • Florin
    https://www.formula1.com/en/latest/article.must-see-first-footage-of-vettels-big-day-2-crash-in-barcelona.4wTzKUKqa2s6SAtjqlrEuv.html
    6 2
  • @Costel

    Greselile de pilotaj arata valoarea pilotului si nu tin de noroc.Intotdeauna favorit sa greseasca este cel care a mai gresit.In plus Hamilton nu poate sa faca greselile lui vetel pentru ca conduce si gandeste diferit.vetel are un stil de condus, Hamilton alt stil , Verstappen altul... .
    Hamilton este om si normal ca poate face si el multe greseli.In perioada 2009 - 2011 a gresit mult.Nu este exclus sa vina o perioada nefasta.Nu a existat si nu o sa existe pilotul perfect.
    Insa faptele pe circuit arata ca Hamilton a invatat din greseli si si-a ridicat mult nivelul de pilotaj fata de primii ani in competitie.Pe cand vettel este acelasi buimac care a intrat in Webber in Turcia 2010 si care nu este in stare sa devina campion fara o masina cu jumatate de secunda mai rapida.Germanul pare ca nu invata din greseli si le repeta an de an.
    Legenda spune ca singura data cand vetel a avut un coechiper competitiv si care sa fie tratat egal,neamtul a luat-o la fuga.Adevarul este ca Leclerc nu a aratat inca nimic.Abia anul asta o sa vedem daca are stofa de mare pilot.Dar daca o sa demonstreze si o sa fie lasat sa concureze sunt sigur ca al tau vetel n-o sa fie prea incantat.

    Legat de incidentul lui vettel de ieri sper ca au dedus si cei mai fanatici fani ferari ca am glumit cand am zis ca vettel a intrat intentionat in gard.
    9 3
  • https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1101180909204705280
    Se vede foarte clar ca nu a fost vina lu-i Vettel asta pentru toti experti care abereaza pe aici.
    8 4
  • mobius
    Ce a invatat Hamilton din greseli? A avut o masina peste celelalte cu o secunda pe tur si la fel ca celalalt campion de carton, nu a facut altceva decat sa o conduca pe trasa. Nu vad de loc unde este talentul. In perioada 2009 - 2011, nu a gresit, s-a comportat normal, atat a putut neavand o masina de top. As putea sa pariez ca si in 2019 Hamilton va castiga titlul, la ce masina si coechipier va avea. Aproape ca mi-e sila sa ma mai uit la F1.
    5 11
  • Serban
    F1 Debrief posteaza pe Twitter un tabel comparativ cu timpii de astazi ai lui Bottas si ai lui Leclerc. Interesant, merita vazut.
    2 6
  • @mobius
    Esti de atata timp pe site-ul asta si tot nu te-ai prins ca, aratand realitatea despre Hamilton, Alonso, sau Kimi, nu faci altceva decat sa starnesti mania proletara a talibanilor ? Ataca-l pe Vettel cat cuprinde, indiferent de motiv, si vei avea numai degetele in sus !
    4 10
  • Costel
    @ a

    nu is de acord ca a luat-o la fuga ,nu a fugit din cauza lui ricciardo , plafonarea profesionala ii inevitabila la un moment dat ,a plecat la cea mai titrata echipa din f1 unde "intamplator" incaseaza un salariu macar de doua ori mai mare comparativ cu red bull

    daca tot spui de temerile pilotilor legate de concurenta din propria echipa atunci de ce nu amintesti si de verstappen care no fost de acord sa vina sainz la red bull iar horner &co i-au facut pe plac olandezului cu aducerea lui gasly care o recidivat si astazi in barierele de protectie
    pentru oricine ii comod sa aiba langa el un coechipier mai putin inzestrat in arta pilotajului si daca ii posibil si docil fiindca un inamic din interiorul echipei numai o stare de confort nu poate genera

    eu is cu incredere deplina in vettel ,leclerc si binotto ,ii trio-ul perfect pentru marea performanta in 2019 pentru ferari iar masina sf90 ii cat se poate de faina
    1 2
  • Cu alte cuvinte @mobius vrea să spună că mai apreciat e un om care cade de multe ori dar se ridică de fiecare dată și își continuă drumul decât unul care n-a căzut niciodată. Îi dau perfectă dreptate și ca să mă înțelegeți de ce am să vă întreb: considerați pilot cu mai multă experiență unul ce "n-a știut" decât să plece din pole fără să fie nevoit de depășiri ale adversarilor? Nu îl subestimez pe britanic atât de tare deoarece recunosc că merită aplaudat pt.faptul că a știut să își "construiască" o mașină pe placul lui care să-l ajute să câștige în multe calificări și curse dar pus în coada plutonului nu cred că s-ar pricepe atât de bine ca neamțul. Pe lângă asta îmi vine să râd de el fiindcă atunci când câștigă sare fără bun simț peste tehnicieni iar când pierde plânge sau prinde o moaca ca de acuzat penal dus la poliție cu cătușele la mâini.
    4 9
  • @FanF1

    Te inseli: mobius a vrut sa spuna ca-i sila de F1 pentru ca a plecat Alonso.Iar fanatismul fata de spaniol il face sa-i urasca pe Hamilton si vettel din rasputeri.Fernando a putut sa treaca peste ce s-a intamplat in 2007,Antonio Lobato a reusit, mobius din pacate nu reuseste.

    In ziua de azi in calificari se vede mai bine decat in cursa cine-i pilot.Hamilton are cele mai multe pole-uri pt. ca a muncit pentru ele.A castigat calificari si cand nu avea masina cea mai buna.In 2011 a fost singurul capabil sa invinga Red Bull-ul care era cu peste jumatate de secunda mai rapid.In 2012 s-a intamplat sa fie in pole iar colegul Button sa nu prinda Q3.In Italia 2017 si Singapore 2018 a facut niste tururi de calificari magice considerate de specialisti printre cele mai bune din istorie.vetel de multe ori a avut masina de pole dar a gafat,germanul abia face un tur corect din 3.
    Hamilton are multiple podiumuri cu plecari din coada grilei:Germania si Ungaria 2014, Belgia 2016, Germania 2018, etc. Hamilton a castigat in Germania plecand de pe 14.vetel nu a castigat niciodata plecand mai jos de locul 3.Statisticile arata clar cine stie sa depaseasca si cine intra in adversari.De departe Hamilton si Ricciardo sunt cei mai buni piloti la depasiri.
    Cand cazi incerci sa te ridici dar te prabusesti din nou nu-i nimic de apreciat.Nu ai aratat decat ca esti atat de prost ca nu inveti din greseli.Hamilton ajutat de motorul Mercedes a cazut rau in 2016 dar a stiut sa se ridice si sa greseasca tot mai putin.vetel in schimb a cazut in 2018 de 7-8 ori si a fost sus doar 5 curse.
    Ce nu vreti sa intelegeti voi fanii vettel este ca neamtul vostru nu poate. El straluceste doar cu masina suprema. Hulkenberg, Perez, Ricciardo si mai ales Verstappen sunt peste el.Poate da norocul peste voi si ferari se dovedeste mult superioara.Si cu ajutorul ordinelor de echipa deja planificate de binoto reuseste sa castige din nou netalentatul german.O sa va mintiti singuri ca-i un geniu cand stiti si voi ca lucrurile nu stau asa.
    Pe tine te deranjeaza cum se bucura Hamilton cand castiga si ca este suparat cand pierde .Pe mine in schimb m-a dezamagit enorm mizeria facuta de vetel la Baku dar si reactile neamtului la celebrele incidente cu Kvyat.Nu mai spun ca atunci cand castiga ne zgarie urechile la toti cu italiana aia oribila.Nici pe inegalabila Laura Pausini nu o ascult in italiana, prefer variantele pieselor in spaniola.Si il aud pe buimac tipand :"greata ragazzi" si nu stiu ce alte tampenii.Dezgustator!
    8 12
  • @a, pe toți vă văd deseori scriind "cea mai bună mașină"...Bine mă, voi le vedeți pe toate de sus cel mai bine și cunoașteți totul mai bine decât oricine chiar dacă n-ați avut șansa să vă beliți privirile măcar o secundă în monitoarele tehnicienilor de la fiecare echipă în parte ca să puteți face o comparație.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru