Vettel: "Raikkonen este cel mai bun coechipier pe care l-am avut în Formula 1"

de Daniel Popescu
Luni, 16.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că finlandezul Kimi Raikkonen este cel mai bun coechipier pe care l-a avut în Formula 1, întrucât acesta nu încearcă să apeleze la "jocuri politice" în cadrul Scuderiei Ferrari.

Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen sunt coechipieri la Ferrari de 3 sezoane și vor parcurge împreună și sezonul următor. În tot acest interval de timp, cei doi nu au fost implicați într-o rivalitate majoră, iar Vettel consideră că acest lucru se datorează și faptului că finlandezul nu s-a implicat în "jocuri politice".

De altfel, germanul consideră că Raikkonen este cel mai bun coechipier pe care l-a avut până acum în Formula 1.

"De multe ori, oamenii tind să facă lucrurile mai complicate decât sunt, în special în Formula 1, așa că este bine să poți lucra cu cineva când nu există politică, confuzii sau alte lucruri de acest fel. În această privință, probabil că Raikkonen este cel mai bun coechipier pe care l-am avut", a declarat el.

Vettel admite că nu a avut o relație prea bună cu Mark Webber pe parcursul perioadei în care cei doi au concurat pentru Red Bull Racing, însă crede că acest lucru are și o justificare: diferența de vârstă.

"M-am înțeles bine și cu Daniel Ricciardo, dar cu Mark Webber au existat uneri diferențe de opinie.

De asemenea, trebuie să spun că eram din generații diferite, așa că probabil de la bun-inceput nu am fost prea apropiați", a adăugat el.

Cu toate acestea, Vettel insistă că nu a avut niciun cuvânt de spus în decizia Scuderiei de a-i prelungi contractul lui Raikkonen.

"Nu este decizia mea și nici nu cred că ar trebui să fie. Însă sigur că este mult mai ușor dacă ai pe cineva cu care știi cum lucrezi și care simți că te respectă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • Kimi Bwoah este cel mai bun coechipier pentru ca-l slujeste cu sfintenie pe regele cartonului.Vitelusul mai bine si-ar vedea lungul nasului si-ar tacea.In 7 din ultimii 8 ani a beneficiat de sluga iar in acel an cand a avut competitie in echipa si-a luat-o rau saracul si de suparare a fugit.Bine ca Cel de sus a facut dreptate in ultimile 2 gp si vitelul a primit ce-a meritat.
    Gangsterul si echipa fierari sa fie multumiti cu locul 2.Echipa Bwoah-Honestly meritau locul 5.Pilotii Red Bull,Mclaren si Force India sunt peste cei doi fieraristi dar n-au avut masina.
    Fortza Mercedes,Fortza Red Bull,Jos fierari,Fortza Hamilton,Fortza Super Max,Jos vettel!!!!!!
    20 19
  • Cred si eu.E minunat sa ai un coleg ce.l doare-n p*la de ce se intampla.Poate nici chiar asa dar care stie ce are de facut,face ce i se spune si nu comenteaza absolut nimic pentru ca ,,asa trebuie,,Astea sunt semne clare ale disparitiei spiritului de competitie.Cum se poate sa nu castige o cursa anul asta?Cu ceva ani in urma Kimi era super.Oricum mai bine el decat sa aduca un pilot ca Perez.Hulkemberg,Max...etc,si sa faca ei ce face Kimi acum.
    14 10
  • Cel mai bun coechipier si cel mai accesibil...stie sa joace in echipa si sa isi vada de treaba......face 2 curse bune si 5 proaste.....a stiut sa isi joace cartea ca sa mai prinda un contract pe final de cariera. Cui nu ii convine ma doare in p...a exact ceva de genul asta transmite.
    Nu mai este pilotul de pe vremuri dar oricum mult mai matur si mai bun decat multi de pe grila care vor sa arate "sange rece" dar de fapt sunt kamikaze.
    14 6
  • Kimi are caracter. Il intereseaza doar esenta, nu aparenta. Daca se poate impune pe pista in fata coechipierului prin viteza, bine, altfe nu-l intereseaza teatrul si favoritismele. Vrea sa fie mai bun pentru orgoliul propriu nu pentru ce crede lumea.
    22 4
  • Ca sa scoata in evidenta si mai mult valoarea lui Raikkonen, putea sa spuna cine e cel mai rau coechipier, respectiv Webber ... cursa din Malaezia 2013 imi vine in minte acum (au mai fost si altele).
    6 5
  • CRISTIAN
    Cel mai rau coechipier ptr Vettel e clar RICCI... ca doar la batut si nu s-a lasat mai prejos, chiar daca era la inceput... si a ramas in continuare lider (in clasament) la RBR in ciuda faptului ca DR. Marko il prefera pe Maxutzu...
    17 2
  • Max a avut probleme tehnice. Ca viteza e peste Ricci.
    8 9
  • Preafericitul D.
    Max, Ricci, Hulkenberg, Ocon, Perez i ar scoate peri albi lui Vettel daca ar concura alaturi de el. Germanul insista sa spuna ca nu a avut niciun cuvant de spus Scuderiei pt prelungirea contractului finlandezului - nu cred, Vettel a promis ca are liniste si concentrare doar cu Raikk. Ferrari nu vrea concurenta in echipa (sunt destule alte probleme)
    9 2
  • Vandoorne ar fi peste Alonso in clasament, i-ar scoate peri albi lui Alonso.... daca ar concura alaturi de el.
    5 4
  • oare e de aceeasi virsta cu KIMI?
    6 2
  • Daniel
    Mda, Kimi nu face politica ca face fetel, degetica minune a F1. Cu un Alonso sau Hamilton ramanea fara chiloti. Kimisgor nici macar nu se supara cand e acrosat de "prietenul" fetel.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru