Vettel rămâne încrezător în șansele la titlul mondial: "Monopostul Ferrari este mai puternic și are potențialul de a se dezlănțui"

de Daniel Popescu
Marti, 31.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel este optimist că Ferrari are un monopost cu potențial pentru a recupera în a doua jumătate a sezonului diferența de 24 de puncte care îl separă de liderul Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton a câștigat cursele din Germania și Ungaria și și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general înainte de pauza de vară, cu un avans de 24 de puncte în fața lui Sebastian Vettel.

Germanul rămâne însă încrezător în șansele sale de a cuceri titlul mondial și afirmă că monopostul Ferrari este mai performant decât în perioada similară a anului trecut, astfel că diferența de puncte poate fi surmontată.

"În acest an am observat că monopostul nostru este mai eficient, mai puternic și are potențialul de a se dezlănțui. Așa că sunt încrezător că putem îmbunătăți", a declarat pilotul Scuderiei.

Vettel consideră că monopostul Ferrari a obținut performanțe constante indiferent de natura circuitului, ceea ce îi oferă un plus de încredere pentru a doua parte a campaniei împotriva rivalilor de la Mercedes.

"Anul trecut am pierdut campionatul pentru că monopostul nu a fost suficient de rapid în ultima parte a sezonului. Mă bucur că monopostul este rapid, a funcționat bine pe toate circuitele, iar asta este cel mai important.

Avem mult potențial, așa că plec relaxat în vacanță", a adăugat el.

Formula 1 a intrat într-o vacanță de 4 săptămâni până la Marele Premiu al Belgiei din 26 august, chiar dacă marți și miercuri are loc o sesiune de teste pe circuitul de la Hungaroring.

Via SkySports

Comentarii (31)

  • cu condiția să nu te dezlănțuitești cu el în decor...
    23 10
  • SIMPLE MINDS
    Per favorre, dezlantuiti-va odata!Nu de altceva, dar am depasit jumatatea sezonului.
    20 3
  • Eu nu cred ca vr mai avea acelasi ritm ca si pana acum dupa pauza de vara.
    7 9
  • Ha,ha,ha...
    Daca o mai dau in gard cu strategia, cu ezitarile din Q3, o ploaie care sa-i prinda fara setarea corespunzatoare sau cu greseli de incepatori...pot avea si avion, altii doar stau la cotitura si castiga. Fara ceva noroc si mai ales pragmatism, nu se vede bine a doua jumatate a sezonului pentru ei, sunt multe puncte de recuperat, iar Mercedes e acolo, iar dupa pauza asta...cine stie care cum va dezvolta mai bine ?! ;)
    9 5
  • Ha..ha ! Esti haios ! Pai monopostul o avea potential , dar tu ..nu ! Te-am vazut cu totii duminica "dezlantuit" in spatele lui Botas . Pai daca nici acolo si mai ales nici pe Botas nu-l poti depasi..
    P.S.: nu sariti la gatul meu ca nu sunt fan nici Ferarri ,nici Mercedes,nici un alt constructor sau pilot .Urmaresc doar cu oarecare interes F1 si am vazut ultima cursa. Mi-a parut chiar penibila prestatia lui Vettel pt. un candidat la campionat si mai ales ca era clar ca masina avea potential.
    16 16
  • S-a dus era 2010-2013. A declarat că îl preferă pe Raikkonen , deoarece Leclerc este prea tânăr pentru Ferrari. O să rămână unul dintre cei mai slabi campioni mondiali din istoria F1. Dacă nici monopostul actual nu ti se pare suficient pentru a câștiga titlul , atunci încearcă cu un supersonic.
    17 13
  • Imi aduc aminte de cursa de anul trecut de pe Hungaroring unde Hamilton cu o masina mai rapida nu s-a dezlantuit deloc, nu l-a depasit nici pe Raikkonen care mergea mai slab, nici pe Vettel care avea probleme cu volanul (tragea spre dreapta parca), in timp ce in cursa din acest sezon, atat Vettel cat si Raikkonen l-au depasit pe Bottas. Ca nu sa zic nimic de Ricciardo... ce cretina a fost manevra lui Bottas acolo...
    P.S.: nu sariti la gatul meu ca nu sunt fan nici Ferarri ,nici Mercedes,nici un alt constructor sau pilot .Urmaresc doar cu oarecare interes F1 si am vazut ultima cursa. Iar daca Hamilton ar avea o cursa slaba ca cea din Austria... sigur n-as posta, pentru ca as fi penibil.
    9 13
  • Mie mi-a placut depasirea lui Alonso in dauna lui Bottas, si ce prastie are Alonso... Dar depasirea lui Vettel in dauna lui Bottas, este manevra cursei! Daca era Hamilton in spatele lui Bottas, il chemau la boxe pe ultimul si gata. Sau poate Bottas a incercat sa-l scoata din cursa pe Vettel?
    12 5
  • bizbiz
    Unde l-a depasit Aloso pe Bottas? Mie mi-a scapat sau faceti voi misto. Pe youtube nu am gasit ...Era cumva dup ace Bottas ramasese fara aripa fata?
    4 8
  • Da, Bottas are grija de Vettel. Vettel a avut noroc sa scape fara masina avariata.
    11 8
  • Da a fost vina lui Bottas in totalitate in ambele incidente de la Hungaroring in care a fost implicat.Dupa ce am revazut fazele de mai multe ori mi-am dat usor seama de asta.Stiu ca am spus ca nu a fost vina lui Bottas Va fi un sezon foarte strans in care norocul,problemele de fiabilitate si erorile personale vor putea juca un rol important poate chiar decisiv.Caci ne asteapta o a doua jumatate a sezonului foarte echilibrata in care Ferarri si Mercedes vor lupta pentru suprematie.Acum e mai echilibrat ca niciodata iar ambele parti au sanse egale in acest moment chiar daca Ferarri in acest moment au clar masina mai rapida.
    12 2
  • Omul e constient ca poate - nu spune asta doar de dragul declaratiei. Are timp in vacanta sa "lucreze" pentru victoria din Belgia, caci fara aceasta ...
    10 4
  • andrei
    Cred ca este cel mai slab pe ploaie dintre toti campionii mondiali, ploaia e un veritabil calcai al lui Ahile, pentru Vettel. Din acest motiv nu cred ca va castiga la final, si, intre noi fie vorba, nici nu merita.
    8 12
  • andrei
    e parerea ta...
    Vettel a castigat pe ploaie la Monza cand masina pe care o avea nu emitea pretentii pentru asa ceva.

    Vettel l-a depasit pe Hamilton pe ploaie in 2008 la nterlagos, ambii avand acelasi tip de gume.

    Vettel a revenit magistral tot la Interlagos in 2012 dupa ce in primul tur era ultimul. Tot pe ploaie.

    Aquaplaning a facut orice campion, nu e ceva decisiv.

    Ce trebuia sa intelegi tu e ca Mercedes are masina mai buna pe circuite cu pista mai rece, inclusiv pe ploaie.

    Daca il vezi pe Vettel acolo in fata luptand pentru campionat si ratand ocazii la puncte e meritul lui ca si-a creat ocazia. E o treapta mai sus decat acela care nu are ocazia pentru ca nu poate sa si-o creeze ...

    E irelevant ca stii sa tragi la poarta daca nu esti in stare sa ajungi vreodata in situatia de a trage la poarta ... Esti doar un observator frustrat ... pe cand celalalt isi creaza mereu ocazii, unele le rateaza, pe altele le fructifica. Tragem linie: 4 titluri. Ciuocu mic si joc de glezne.
    11 7
  • Boss Gore
    Linistiti-va copilasi, daca Vettel ar avea cea mai buna masina cum ziceti voi ar omora campionatul asa cum a mai facut-o. Avem doi multipli campioni mondiali in lupta pentru al cincilea titlu pe masini aproximativ egale (cel putin in medie de-a lungul uniu campionat). Ziceti mersi, nu aveti prea des parte de asa ceva in F1.
    11 7
  • Asa este, iar Liberty va avea grija ca situatia sa fie relativ egala la varf sa mentina interesul. Americanii trebuie si sigur vor scoate bani din F1, si nu vor lasa vreun constructor sa alerge singur ca in anii trecuti, chiar daca unii vor ameninta ca isi iau jucariile si pleaca.
    Si desi nu sunt fan Ferrari ar fi benefic pt F1 sa castige campionatul tinand cont ca majoritatea fanilor F1 sunt fani Ferrari.
    5 6
  • E normal sa fie increzator. Anul trecut situatia era cam la fel, locurile in clasament erau inversate, plus ca masina Ferrari se descurca mai bine decat competitia anul acesta.
    6 2
  • Daca se va dezlantui inseamna ca acum e inlantuit?
    3 4
  • Razban Dumitrache
    Fani Fetel, propriul vostru idol de carton recunoaste ca masina este excelenta, dar el este varza, P R A F! Ce va poate convinge ca fetel este un pilot slab care a castigat cateva titluri pentru ca a avut o masina cu performante mult mai bune decat concurenta. Acum cand masina este peste concurenta, dar la o distanta mai mica este incapabil sa domine!
    Forza Lewis!!!
    4 6
  • N-a fost sa fie in 2018:
    https://www.youtube.com/watch?v=WO0y04IVshI
    4 2
  • Razvan Dumitrache
    Pai atunci se lupta cu Alonso, de asta dominatia aia spulberatoare. Acum cu Hamilton nu mai e chiar asa usor, Hamilton e o nuca mult mai tare, pentru oricine.

    Dar voi fanii frustrati ai unui anumit pilot trebie sa va hotarati. Ca voi spuneti si de Mercedes si de Ferrari ca au cea mai tare masina.
    3 6
  • mobius
    Degeaba monopostul e mai bun decat al concurentei, o da el de parapeti, cand te astepti mai putin. La sfarsit vom avea din nou un campion care nu a facut nimic altceva pentru titlu decat sa astepte gresala oferita de adversar, sau cadoul de la coechipier, uneori obligat de la boxe sa-l faca.
    3 2
  • A gresit si Vettel o data si acum toti sunt cu gura pe el de parca a lovit masina cursa de cursa. Omul e ambitios si va face tot ce poate. Cea mai buna combinatie pilot-masina va fi campioana.
    5 4
  • mobius
    In 2010 RBR nu a avut cel mai bun monopost cursa de cursa, au alternat Ferrari si RBR. Daca ai ceva de comentat pe tema asta aminteste-ti ca Massa ar fi castigat la Hockenheim cu Ferrari. Au mai fost cateva incidente Vettel Webber. Unde vreau sa ajung: in ultima cursa Alonso cu Webber aveau prima sansa la titlu. Ce a facut Alonso? A asteptat greseala adversarului in spatele lui Petrev, a asteptat sa pice ceva de undeva cum bine zisesi. A asteptat pomana coechipierului pe toata durata campionatului cand ordinele de echipa erau interzise. Atunci aveai un discurs pro echipa. Acum vad ca l-ai schimbat.
    1 4
  • "A asteptat greseala adversarului in spatele lui Petrev" ??? Nu a putut sa-l depaseasca sub nicio forma, ceea ce de fapt l-a costat campionatul. La sfarsitul cursei era terminat spaniardul. De fapt e Petrov nu Petrev. Ferrari a fost cu gura pe Petrov la final ca nu i-a facut loc lui Alonso iar Petrov a dat din umeri: "mi-am aparat pozitia".
    4 4
  • mobius
    A incercat de doua ori a treaca. Apoi s-a temut sa nu o faca de oaie intr-un acrosaj si a asteptat sa crape Vettel. Cum ii place lui sa zica, a 'pilotat inteligent'. Ei bine, nu iese mereu strategia cu 'pilotatul inteligent' aka, asa cum spunea mobius, astepta pomana de undeva.
    0 5
  • Daca doriti sa revedeti ...
    https://www.youtube.com/watch?v=9kA-9hzQDjw
    4 1
  • Gilles
    Ciacanaul burdusit cu 4 titluri de Newey isi etaleaza adevarata valoare, cu cea mai mai rapida masina din grila si....degeaba..inutil. Il rupe Hamilton cu a 2-a masina. Asta e. Ferrari au mizat pe calul mai slab. Daca il aveau pe Ricci erau in fata acum. Ar mai fi o miscare buna sa il aduca pe Alonso. Dar...macaronarii.....
    6 1
  • Marchione
    In 2010 RBR au avut cel mai bun monopost. Asta o stie toata lumea inclusiv adversarii lui RBR insa mai putin fanii lihniti ai lui vetel. Doar ca aveau ceva probleme de fiabilitate. Acum e evident unde e fetel, fara geniul lui Newey si echipa lui Horner in spate.
    4 2
  • Gilies
    Nu se stie ce iesea cu Ricci sau Alonso. Ba pardon, cu Alonso se stie ce iesea ...

    Istoria ar fi curs altfel, dezvoltarea ar fi mers altfel, samd. Anul asta Ferrari au o sansa. Sa vedem ce iese. Si anul trecut Mercedes s-a dezlantuit defapt dupa pauza de vara.
    0 4
  • Prunea
    Daaa, dezvoltarea...inginerul fetel...el dezvolta masina...mai ales pe cea din 2014 e care a mostenit-o de la Alonso...terminati odata cu idiotenia asta, ca pilotul dezvolta, pilotul nu dezvolta decat 5%. In rest e inginerie pura. Chiar si asa, cu masina "dezvoltata", la ce-i foloseste degeticai? Ca o da ba de gard ba in alti piloti in ultimii 3 ani!!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru