Vettel riscă să fie suspendat din curse: FIA anchetează limbajul vulgar al germanului din timpul cursei din Mexic

de Daniel Popescu
Marti, 01.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a declanşat o anchetă cu privire la limmbajul folosit de Sebastian Vettel în Mexic. Dacă va fi găsit vinovat de încălcarea regulamentului, germanul riscă o mustrare, o amendă sau chiar o suspendare din curse.

UPDATE: FIA a anunţat că nu va lua nicio măsură împotriva lui Vettel, întrucât germanul şi-a cerut scuze. 

Sebastian Vettel a fost protagonistul unor momente mai puţin obişnuite în finalul cursei din Mexic, atunci când şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că Max Verstappen a refuzat să-i cedeze poziţia după ce a scurtcircuitat o şicană.

Pilotul Scuderiei Ferrari a avut un limbaj vulgar atât la adresa olandezului, cât şi a directorului de curse Charlie Whiting, iar acest lucru ar putea avea efecte importante.

Potrivit unor surse neoficiale, FIA a început deja o anchetă pentru a stabili dacă Vettel este răspunzător pentru încălcarea regulamentului, întrucât două articole fac referire la prejudicii de imagine la adresa competiţiei sau a oficialilor FIA. "Orice comportament care aduce prejudicii intereselor competiţiei sau motorsportului în general" şi "Orice cuvinte care cauzează vătămări morale sau pierder pentru FIA" sunt cele două articole pe care este posibil ca Vettel să le fi încălcat.

Aflat sub presiune, Vettel a trimis deja scrisori forului mondial şi lui Whiting în care îşi cere scuze pentru comportamentul său, însă conţinutul acestora nu a fost dezvăluit.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Vettel poate primi o mustrare scrisă, o amendă sau poate fi suspendat pentru un anumit număr de curse.

Via Motorsport

Comentarii (21)

  • Aiiii, de data asta i s-a cam urcat titlurile la cap :d. Imi pare rau ptr el, dar un mare campion cu 4 titluri ar fi trebuit sa fie astfel (total invers fata de acum).
    19 25
  • ciarli viching
    Uite nu mai putem noi de grija lui Vettel!
    Dar pe Charlie Witing asta cand il ancheteaza? Sau asta-i pupincu..stu' lui Bernie si este tabu? Ca modul haotic, inconsecvent si arbitrar in care dicteaza penalizarile aduce mult mai multe prejudicii FIA decat injuraturile germanului.
    Anul acesta au fost atatea decizii contradictorii de le-am pierdut sirul, nu numai de la o cursa la alta, dar si in aceeasi cursa.
    Daca au au ajuns astia in F1 sa introduca cenzura in comunicatia dintre pilot si echipa, mai ramane sa introduca CC al PC al F1 si gata, ne-am intors in timp!
    40 2
  • charlie
    pe darq talent mai considerati voi pe Max, e urcat intr-o masina foarte buna si atat. E mult in urma coiechipierului sau in clasament. Cursa de cursa tulbura apele. Chiar nimeni nu vede, asta merge pe circuit si inafara regulamentui??? Pedeapsa mai aspra! E aceeasi copie a lui Grosjean. F*ck off Charlie! si are dreptate.
    56 8
  • pif666
    din pacate asta este si motivul pentru care f1 isi pierde din popularitate.
    penalizari fara inteles pentru noi fani,regulament indoielnic,lipsa consecventei. parca am fi in romania !
    tolereaza un comportament cretin al lui max ,inexplicabil pt un pilot de f1. apoi se mira de ce vettel explodeaza. cum mama naibi sa-i dai lu max 5 secunde pt ce a facut si lui vettel 10 secunde ? pai daca vettel trecea atunci de max, se ducea la cateva secunde de ricci. si apoi ricci pana trecea de max,se incheia cursa. cu vettel pe 3 ,si max sau ricci pe 4 si 5.
    asa cursa sa terminat cu ricci pe 3,max pe 4 si vettel pe 5. pai asta este corectitudine?
    nu tin partea nimanui sa fiu bine inteles,dar cel mai bun pe pista sa castige. vreau spectacol,cel mai bun sa castige...dar nu magarii !
    apoi la incidentul cu rosberg, max nu a patit nimic. pai daca rosberg se ducea in parapet erea corect?
    copilul asta tampit are talent cu carul . dar nu pt f1 . pt racing virtual este potot. ca astea din ziua de astazi: pe net sunt zmei,dar cand vad o pasarica in lumea reala se uda in gura instantaneu.
    nici macar nu stiu ce gust are ! :)))
    in fine...f1 a ajuns de tot raatul si cat o sa fie fosila de bosorog a conducere,asa va continua. in declin total.
    pacat de noi astea,care ne uitam la un spectacol din ce in ce mai degradant
    22 3
  • No bun asae, sper sa scapam cu ocazia asta de domnisoara batrana virgina vitel care in afara ca a imputit frumoasa uniforma rosie cu aerele lui de vedeta nu a facut nimic in afara de a lua un porcoi de bani si a ocupa locul unui tanar de valoare! un pampalau incompetent si plangacios!
    11 35
  • baselu
    kovesi il baga la beci, cum isi permite sa injure sistemul..
    18 1
  • kiminio
    sa fie anchetati si fanii lui kimi pentru prejudiciu adus firmei FERRARI-ca tot zic cursa de cursa ca este sabotat :)))) sa fie anchetati si fanii Mclada ca nu mai apar pe forum...Mircea unde esti frate????...si ei aduc prejudiciu inteligentei impreuna cu fanii lui kimi :)))
    10 16
  • bernie
    Fanii fetei mari de la Ferari au dat-0 in balbaiala :))) ma baieti, usor cu pianu' pe scari! Championu' vostru de plastic incepe sa se aprinda :))))
    7 29
  • Si-a muscat Vetel limba si...l-au iertat. I-au spus sa nu mai faca ca altfel il fac coechipier cu Maxy.
    6 17
  • S-a creat un precedent urat cu aceste penalizari.
    E prima data in 30 de ani decand urmaresc F1 cand aud ca pilotul din fata este obligat sa cedeze pozitia pt ca a luat-o prin aratura.
    Imi da o stare de greata acest lucru.
    Poate mai aveti voi exemple de astfel de situatii, mie imi scapa.
    31 20
  • @hakkinen E prima data in 30 de ani cand pilotul din fata e obligat sa cedeze pozitia dupa ce a taiat circuitul? Wtf? Asa e regula de foarte multa vreme.
    17 23
  • nu te pricepi
    de ce a luat-o pe aratura? era presat si nu a rezistat.
    pai ce e asta, sarim peste viraje, unu da, altul ba, las ca merge si asa?
    mie imi e greata sa vad ce facu max, hai prin iarba ca-i mai drept, mai ca la NeFeSe
    17 26
  • toate problemele din formula1 au aparut in momentul introducerii noilor motoare si favorizarea diferitelor echipe si in special interzicerea dezvoltarii monopostului.Dece nu sunt lasati sa testeze masinile astea cat vor ei?...si mai vorbesc de competitie...un rahat asta au facut din formula1
    17 1
  • ciocumic
    Mah, tifosi, nu cumva trebuia sa castigati campionatul? C-asa spunea micuta voastra campioana din iarna incoace. Se batea in piept, ca si voi, ca ce masina grozava si mai ales rapida a facut Ferrari! Ca o sa rupeti tot! Si o sa le dati in gura celor de la Mercedes! Hai sa v-aud acum! Voi sa va vedeti de barna voastra ca e putreda si pute!papagali de net ce sunteti.Hai Mercedes!
    7 21
  • sicana lui Tilke
    mie imi pare foarte rau ca chiar care a gresit n-a fost pedepsit (acesta a fost Hamilton), se vede foarte clar cum nici nu incearca sa coteasca. El a avut frica sa nu fie deposit, lupta pentru titlu foarte urat, murder.. Nu e correct ce face nici Charlie si nici comisarii de cursa. Eu dupa acest gest iresponsabil si neachitat as considera ca mai departe fiecare a avut absolut tot dreptul sa continuie ca si hamster. Cu atat mai mult cand astia doi (Ham&Ros) joaca titlul iar cineva admite nereguli de partea cuiva. Toti, absolut TOTI au fost mirati cum s-a permis astfel. Sa admitem ca Ham n-a franat la timp si nu a reusit.. dar asta e problema lui de sofer, ca asta nu mai e pilot deja. Poate face un demers catre Tilke si sa fie el penalizat ca a desenat astfel circuitul. Si daca sa revenim, acest tip de sport nu e Dakar si nici WRC s-o luam prin aratura, este bine asfaltat si conturat traseul. Mai e una, Ham n-a fost imbulzit ca si la mijloc de pluton ca sa fie crezut si inteles. Deci.. o dezamagire cum suntem dresi pe fata.
    13 26
  • @Radu
    Da-mi un exemplu clar, nu"wtf"...
    4 1
  • Vettel o incurcat recipientele cu energizant, o baut din 'energizantul' lui Kimi :))))))))
    8 4
  • Ghiolbanul a scapat fara penalizare!!! prin urmare toti ce vor aduce injurii:comisarilor de cursa,adversarilor,echipelor,pilotilor si toti ce sunt angregati in marele circ vor scapa!!!Va fi un precedent fara penalizare!!!
    4 8
  • eu cred ca absolut toti pilotii de formula1 sunt cam egali in ale sofatului,98 la suta este masina,dar daca nu are voie echipa sa dezvolte monopostul in timpul campionatului si pot testa aceeasta numai cand permite FIA,spectacolul o sa lipseasca din ce in ce mai mult.Cum a zis kimi la startul este putin suspans dupa aceea plictiseala,daca faci o depasire in plutonul fruntas este eveniment.Cei care decid regulile in formula1 au scos 2 lucruri esentiale realimentarile din timpul cursei si faptul ca pilotii sunt obligati sa mearga cu diferite tipuri de cauciucuri .Daca trebuie sa merga cat mai rapid de ce sunt obligati sa mearga cu cauciucuri care ii fac mai lenti.Plus alte reguri tampite cum ar fi numarul de cauciucuri,motoare, cutii de viteze,parca era candva sportul oamenilor bogati.....
    12 5
  • Puteti sarbatorii, o scapat muierea de penalizari dupa ce l-o pupat in posterior pe Todt
    3 9
  • Vettel
    Nr.1-bravo-trebuiau injurati mai des-au distrus F1
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru