Vettel scapă de penalizare după incidentul de la Baku: "Nu am avut intenția să-l pun pe Hamilton într-o situație periculoasă"

de Daniel Popescu
Marti, 04.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a decis să nu ia nicio măsură împotriva lui Sebastian Vettel după incidentul din Azerbaidjan, întrucât germanul și-a cerut scuze în public și a insistat că nu a intenționat să-l pună pe Lewis Hamilton într-o situație periculoasă.

FIA a analizat luni incidentul dintre Sebastian Vettel și Lewis Hamilton din cadrul Marelui Premiu al Azerbaidjanului. Deloc surprinzător, forul mondial a decis să nu ia nicio acțiune împotriva pilotului Scuderiei Ferrari, în special ca urmare a faptului că germanul și-a asumat întreaga răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat.

"Jean Todt, președintele FIA, a decis că acest caz ar trebui închis. Totuși, Todt a precizat că, dacă există orice repetare a unui astfel de comportament, problema va fi raportată imediat Tribunalului International al FIA pentru investigație", menționează FIA într-un comunicat.

În plus, FIA i-a solicitat lui Vettel să-și ceară scuze în public pentru eveniment, iar germanul s-a conformat și a publicat un comunicat în care explică faptul că nu a avut nicio intenție să provoace un incident.

"Nu cred că Hamilton a avut intenții rele. În febra momentului am reacționat excesiv și prin urmare vreau să-i cer scuze direct lui Hamilton, dar și tuturor celor care au urmărit cursa.

Realizez că nu este un exemplu bun. Nu am avut în niciun moment intenția de a-l pune pe Hamilton în pericol, dar înțeleg că am cauzat o situație periculoasă", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (22)

  • lasa SEB...calm...maimutza de Ham o sa o 'fure' si el...
    26 30
  • OK.Deci ce este cu acest idiot care se da drept alte persoane de pe aici si face comentarii stupide si josnice la adresa altora.Ar trebui sa se ia masuri si sa nu se mai permita astfel de gesturi.Cred ca este acelasi individ ce detine contul McLaren_Mircea1985 si mai nou contul,,Chull,, adica cel cu doi de ,,l,, care nu imi apartine.
    19 13
  • Hopa, hopa! Unde sunt fanii fatalaului care sustineau ca Lewis este de vina? Poate realizeaza acum si gibonii ca fetitza si-a luat lumea in cap si a facut o mare magarie. Haideti baieti, bagati comentarii cum ca fetelica nu are nicio vina!
    17 26
  • Era clar ca Vettel scapa de orcie povara dupa acest incident.Astfel decizi se iau la fata locului deoarece titlul mondial trebuie sa se decida pe circuit nu in spatele usilor.Este oarecum normal ca la nervi sa nu reactionezi cum trebuie cea ce este valabil pentru piloti ca Vettel si am considerat la momentul acela ca aceasta penalizare de 10 secunde la boxe e destul dar daca stai sa te gandesti nu prea este.Nu m-as mira ca astfel de scenari sa se mai repete cel cu coarne sa fie tot neamtul si sa nu se ia vre-o sanctiune serioasa adica cum a fost si in cazul de fata.Oricum nu imi pare rau dar nu plângeam nici daca i se mai aplicau penalizari.
    12 15
  • mobius
    Era normal, Ross Braun si Jean Toodt, se straduiesc sa scoata Ferrari in fata. Atentie! Nu sunt fan Hamilton, ba din contra, insa gestul lui Vettel nu are egal in F1 si ar fi trebuit sanctionat corespunzator. Pacat, F1 a mai acumulat o bila neagra. Speram ca la investirea lui Todt sa se produca un reviriment in F1, dar se pare ca nici aparitia lui Braun nu aduce nimic bun.
    22 26
  • serban
    @mobius
    Calm amice, mai ușor cu pianul pe scări, mai ușor cu calificative gen "fără egal în F1", îți amintești Japonia '90 ? Atunci până și Ron Dennis a recunoscut că Senna a intrat intenționat în Prost și nu la 40 km/h ! Și câte or mai fi fost și nu s-a mai făcut caz ! A fost sancționat Senna cu ceva ? Tâmpenia asta cu sancționatul pentru orice nu are prea multă vechime și sper ca nici să nu mai facă prea mulți pui, se atrofiază complect spiritul F1, care poate fi orice, numai sport de domnișoare nu ! Păi Villeneuve sau Senna nici măcar nu ar mai fi terminat vreo cursă, de câte penalizări și alte sancțiuni ar fi luat concurând acum !
    24 10
  • Ma bucur ca nu a fost penalizat, lupta trebuie sa se dea pe circuit. Totuși, este jenant modul in care își cere scuze, fia ne crede prosti... hai cu lugu lugu, trece-ți peste orgolii și cere-ți scuze ca aburim prostimea. Ar fi trebuit clar sa i se dea ultimatum, de când ma uit la F1 sub SC nu am văzut asemenea mârlănie, nu am nimic cu el ca pilot, chiar ii apreciez talentul dar in ultimul timp se comporta ca o maimuța fără banane.
    16 15
  • sa mori tu ca nu ai vrut? ai cedat si e doar inceputul
    14 13
  • Batista pe tambal.
    4 3
  • @serbanica
    nu vrei sa faci tu regulamentul F1? Ca esti bubuitor de ziceri destepte pe-aici
    4 8
  • serban
    @cumte-ofichemand
    Da mă, aș vrea ca noi, spectatorii, să facem regulamentul F1 ! Din păcate regulamentul îl fac, după interesele de moment, "specialiștii" FIA, iar F1 se duce în cap văzând cu ochii ! Dacă ție îți place varza asta, să fii sănătos, dar nu mai acuza pe altul că trage pe nas ! Și mai controlează-ți limbajul, că nu este nimeni obligat să-ți suporte mitocănia !
    12 7
  • @serbanica
    N-ai ce sa faci, o suporti ca si altii o suporta p-a ta, inteligentule. Fa-ti tie un regulament ia-ti masinute si joaca-te cu ele. In lumea reala numita F1 sunt "serbanei" mai destepti "o tara" ;).
    5 11
  • Toate ca toate, dar un SC in Austria dupa start si primul viraj ar fi chiar nasol.
    2 0
  • Aici s-o fi dat penalizare ?!
    https://www.youtube.com/watch?v=QUeuSVvS5oM
    2 1
  • Anonim
    @Radu: Cum sa nu, pariez ca telemetria arata ca Schumacher a fost de vina, vin fanii McLaren acuma sa explice, stai un pic.
    1 0
  • mobius
    Draga "serban", eu am spus ca nu am mai vazut asa ceva in conditiile in care pe pista se afla SC. Incidentul de care vorbesti ( Senna-Prost), ca atatea altele s-a intamplat in timpul cursei. Consider si orice om de bun simt ar face la fel ca sunt doua lucruri diferite ce nu pot fi comparate. Vettel si-a cerut scuze, de complezenta, pentru ca a fost avertizat ca daca nu face acest lucru nu il mai poate salva nimeni. Repet, sa le multumeasca celor doi, fosti ferraristi Todt si Braun, fosti sustinatori ai lui Schumacher (idolul lui Vettel)
    2 4
  • ham...ham...miauuuuu
    3 4
  • @chull
    ai doi neuroni frate, odihneste-i putin....
    2 1
  • Eu nu cred ca Vettel scapa de orice povara dupa acest incident. dupa cum spunea cineva pe aici .Daca o sa greseasca din nou , indiferent ce decizie vor lua comisarii de cursa o sa discutii decizia respectiva.. nici eu nu cred ca Vettel l-a lovit pe Hamilton cu intentie la Baku..
    2 3
  • o sa creeze discuii decizia respectiva*
    0 0
  • pif666
    din pacate F1 este numai politica si bani !
    regulamentul este un rahat !
    si ma explic:
    vettel trebuia descalificat in aceea cursa .
    iar hamilton penalizat pentru ca a incetinit in mod voit.
    tot timpul sa plans celor de la boxe ,prin radio ca nu mai poate merge in acel ritm de melc in spatele safetycarului.
    caleaza motorul!
    si tocmai aia a si facut : a mers in ritm de melc ,desi safety carul erea la 1 km in fata lui ,intentionat ca sa fie lovit de vitel.
    acum sa fiu si mai bine inteles : vettel a reactionat asa ,in mod intentionat.
    si aici vreau sa ajung : ASTEA NU MAI SUNT PILOTI : CI NISTE GOLOANI !
    iar liberty media niste hotomani !
    totul este : UN MARE CIRC !
    cu ghilimelele de rigoare.
    pacat de fani f1 !
    2 1
  • ham ham ham...miauuuuuu
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru