Vettel speră să câştige poziţii la startul cursei de la Suzuka

de Daniel Popescu
Sambata, 26.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel mizează pe un start la fel de bun ca cel din Singapore pentru a recupera poziţii în clasamentul cursei de la Suzuka, pe care o va începe de pe locul patru.

Sper să avem un start ca în Singapore şi să revenim rapid.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Sebastian Vettel a stabilit al patrulea timp în calificările pentru Marele Premiu al Japoniei şi a fost învins nu numai de piloţii Mercedes, ci şi de Valtteri Bottas de la Williams.

Aflat la peste şase zecimi de secundă în spatele lui Nico Rosberg, care va pleca din pole position, pilotul Scuderiei Ferrari este mulţumit de rezultat şi speră ca la start să reuşească să recupereze câteva poziţii.

"Ne-am chinuit un pic în primele două ieşiri pe circuit, dar monopostul a revenit la viaţă pe final şi am fost mult mai mulţumit. A existat o şansă să fiu şi mai rapid pe măsură ce aderenţa se îmbunătăţea, dar nu a fost o sesiune uşoară. Putem fi mulţumiţi cu patru. Sper să avem un start ca în Singapore şi să revenim rapid", a declarat el.

Germanul face referire la startul excelent din pole position din cursă precedentă, pe care ulterior a câştigat-o fără emoţii.

Alte reacţii după calificări

Nu mi-au spus ce setări să folosesc la startul turului.

Au uitat să-mi spună.

Jenson Button
Pilot McLaren
▶ Bottas speră să obţină un podium în cursa de duminică. "Prin plecarea de pe locul trei trebuie să ne stabilim ca obiectiv un podium".

▶ Kvyat a admis că a comis o greşeală de începător în calificări, soldată cu un accident major şi întreruperea sesiunii. "A fost o greşeală de începător. Pur şi simplu am pus două pneuri pe iarbă şi asta a fost. Nu există o zonă de eşapare în acel viraj, aşa că finalul a fost logic". Red Bull a confirmat ca Kvyat va lua startul din pitlane ca urmare a reparatiilor de amploare necesare pentru monopost. 

▶ Max Verstappen a primit trei poziţii de penalizare pe grilă sub pretextul că a oprit monopostul Toro Rosso într-o poziţie periculoasă în urma unei defecţiuni la motor. Olandezul ar fi trebuit să plece de pe locul 15, însă câştigase o poziţie datorită penalizării de trei locuri suferită de Nico Hulkenberg, care stabilise al 14-lea timp. Astfel, Verstappen va pleca în cursa de pe locul 17.

▶ Jenson Button a dezvăluit că a ratat accesul în a doua parte a calificărilor din cauza unei neînţelegeri cu echipa în privinţa setărilor pentru motor.

Britanicul va pleca de pe locul 16. "Nu mi-au spus ce setări să folosesc la startul turului, aşa cum se întâmplă întotdeauna la începutul turului. Au uitat să-mi spună".

▶ Fernando Alonso consideră că sâmbăta a făcut turul carierei la Suzuka, deşi a ocupat doar locul 14 pe grila de start. "Acesta a fost probabil cel mai bun tur al carierei mele la Suzuka. Aş fi putut avea încă 100 de seturi de pneuri şi probabil că tot nu mi-aş fi îmbunătăţit timpul".

Marele Premiu al Japoniei pe Automarket:

▶ Avancronica
▶ Cronică Antrenamente 1
▶ Cronică Antrenamente 2
▶ Cronică Antrenamente 3
▶ Cronică de calificări

Marele Premiu al Japoniei va avea loc duminică cu începere de la ora 08:00, ora României, şi va fi transmis în direct pe postul de televiziune Dolce Sport 1, care poate fi urmărit şi pe internet prin intermediul platformei Telekom TV.

Via Motorsport, F1Zone, GPUpdate, F1i, F1Zone

Comentarii (6)

  • Mi-a placut declaratia lui Alonso in care a declarat ca probabil a fost cel mai bun tur al carierei de pe circuitul Suzuka desi in final s-a clasat pe locul 14.............E tare tipul.
    21 3
  • Vettel iese campion sigur anul asta!
    12 12
  • Eventual o sa piarda la start o pozitie in favoarea lui Massa.
    6 25
  • Cine a zis ca Mircea s-a aruncat in Dambovita dupa cursa de la Singapore?
    26 0
  • Singaporezul
    Urmeaza!!!
    4 2
  • In mod normal Vettel la ce masina are si cate titluri are fata de noname-ul Rosberg trebuia sa fie pe 2 langa Hamilton, dar.......speranta moare ultima.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru