Vettel va pleca din pole position în cursa din China! Raikkonen pe locul 2, în fața lui Bottas și Hamilton

de Daniel Popescu
Sambata, 14.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp în calificările de la Shanghai și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său Kimi Raikkonen, în timp ce Mercedes a ocupat următoarele două locuri prin Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Ferrari a demonstrat în calificările de pe circuitul din China că este pregătită să lupte pentru titlul mondial cu rivalii de la Mercedes.

Scuderia a monopolizat prima linie a grilei de start după ce Sebastian Vettel a fost cronometrat cu 1:31.095 în drumul spre pole position, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen s-a poziționat la numai 0.087 secunde în spate.

Mercedes nu a reușit să țină pasul cu echipa italiană și s-a mulțumit doar cu a doua linie a grilei de start. Valtteri Bottas a fost marginal mai rapid decât Lewis Hamilton și va lua startul de pe locul 3, însă amândoi au fost cu peste o jumătate de secundă mai lenți decât rivalii de la Ferrari.

Conform așteptărilor, a treia linie a grilei de start a fost ocupată de Red Bull Racing prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo. Renault a ajuns cu ambii piloți în ultima parte a calificărilor, cu Nico Hulkenberg cel mai rapid în spatele celor 3 echipe de top, în timp ce Carlos Sainz va pleca de pe locul 9 din spatele lui Sergio Perez, dar din fața lui Romain Grosjean (Hass). 

McLaren a fost eliminată în a doua parte a calificărilor cu ambii piloți, dupa ce Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au monopolizat a șaptea linie a grilei de start prin locurile 13 și 14. În apărarea sa, Alonso poate aduce însă ca argument faptul că diferența față de locul nouă ocupat în Q2 de Sergio Perez a fost de numai 0.3 secunde.

Între timp, Williams continuă debutul modest de sezon după ce Sergey Sirotkin și Lance Stroll au fost eliminați încă din prima parte a calificărilor, la fel ca și marea surpriză a cursei din Bahrain, Pierre Gasly (Toro Rosso).

Marele Premiu al Chinei va avea loc duminică cu începere de la ora 09:00, ora României.

China - Rezultate Calificări:

Comentarii (30)

  • loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool tristele la Mercedes, se pare ca "party mode" strica motorul si dupa Australia... echipa nu l-a mai folosit...
    25 5
  • Un fleac, i-a ciuruit
    25 6
  • Se pare ca Ferrari a stricat party mode-ul celor de la Mercedes...
    30 2
  • bwoah ce freza de nazist si-a tras Vettel; ok, sa-i zicem mai bine freza retro, cum avea tataie; lipseste mustata totusi
    19 12
  • bravo ferrari! in special kimi,care are un inceput de sezon foarte bun
    34 1
  • un fleac de juma de secunda avans.......
    20 4
  • Va dati seama ce monstru de masina a fost Ferrari in stare sa scoata anul asta, daca Raikkonen e capabil sa fie in prima linie a grilei de start si sa lupte pt podiumuri? In conditiile astea cred ca in momentul de fata Mercedes sunt cei care au de recuperat. Oricum, r cam fi cazul sa-i mai stearga cineva zambetul de pe fata lui Hamilton si lui Wolff
    32 7
  • Bernie
    @fanf1 - cum iti permiti sa faci asemenea declaratii rasiste?.....in conditiile in care acest pilot este unul dintre cei mai buni care au evoluat in acest sport....dar nu asta conteaza, in primul rand suntem oameni...nu iti place de pilot...nicio problema...te poti exprima si fara sa jignesti!...te crezi mai bun decat el?
    2 0
  • ham ham
    Daaa,daaa,muscaturile vor dispareaaa!

    Miau miau...
    3 0
  • LexRKN
    Hamiltont cu buza umflata! Oare Toto, catelul, si-a rupt mana ? :)) Forrza Ragazzi!
    23 4
  • Graz Ferrari! De unde au scos timpii astia frate?
    27 2
  • Ferrari a mers extraordinar. Dar cei care susțineau că Honda e peste Renault și-au luat o mare palma după calificări. E mai ușor să bați McLaren în calificări decât în cursă. Si când te gândești că RedBull vrea să schimbe motoristul...
    18 1
  • e foarte bine ce s antamplat in calificari pentru noi,fanii ferrari,dar ar trebui sa fim putin mai ponderati,maine se poate intampla orice! sa ne amintim de singapore,anul trecut ! sa castige ferrari maine ,sa treaca un pilot ferrari primul linia de sosire,eu sper mai mult sa fie vettel,altii sa fie kimi,si apoi vom putea sa exultam ! forza ferrari !
    2 0
  • Nu sunt fan Ferrari, dar dupa 11 ani de stat pe uscat, la renumele echipei si pt binele competitiei ar trebui anul asta sa ia titlul la piloti macar. Problema ar fi o eventuala dominatie a lor in genul Rbr si Mercedes pana cel putin in 2021.
    1 0
  • SENNA - HAMILTON - ALONSO
    Nu inteleg ce s-a intamplat in Australia!! Aproape 0.7 intre Ham si urmatorii in calificari...si apoi... Ferrari au lucrat mult inteleg...dar aici in China Ham a scos timpul de anul trecut din calificari.....fooooate ciudat...Bahrain la fel..nu mai progreseaza in timpi.. Cred ca au ceva probleme cu aducerea pneurilor in temperatura dar ceva e FOARTE CIUDAT LA EI...cu siguranta pot mai mult...IAR PT INFECTUL DE vettel PARCA S-AU ALINIAT PLANETELE IN AUSTRALIA..si bineinteles ca problemele se ivesc la colegi sau adversari...mult bulan mai are jegul asta nazist...
    2 1
  • Maine la ora cursei temperatura asfaltului o sa fie cu 20 de grade mai ridicata. Cei de la Mercedes nu au reusit sa-si bage gumele ultrasoft in temperatura optima - de acolo si diferenta destul de mare. Se anunta o cursa interesanta maine.
    3 6
  • Un singur lucru regret - Kimi si Vettel sunt cam la acelasi nivel. Nu stiu pentru cine e bine si pentru cine e rau, dar imi pare rau ca n-o sa vedem nicio lupta intre cei doi, pentru ca ordine, pentru ca Vettel e protejat, stiti povestea. Asta inseamna ca Ferrari merge inainte doar cu o masina - Vettel.
    Sunt doar primele curse. Cred ca Mercedes au capacitatea sa recupereze. Pe parcursul sezonului vom vedea daca asta e tot ceea ce poate Ferrari sau daca vor da si mai mult. Daca asta e tot ceea ce poate, atunci au pierdut deja titlul, asa cum fac italienii de prin 2012 pana in prezent.
    Hamilton mai are nevoie de ceva timp sa-si revina si pe urma o sa inceapa sa domine cursele. Cred ca in Spania o sa vedem un alt Hamilton.
    @91Schumi Iti dai seama cam care este nivelul lui Vettel in conditiile in care Kimi sta mereu aproape de el? Sau cam care este nivelul lui Kimi in conditiile in care sta mereu aproape de Vettel? Pacat ca aia de la boxe il fac mereu pe Kimi, altfel era o lupta interesanta.
    11 19
  • @ferr1 Ma intrebam cand o sa apara primul troll pe aici. Raspuns : cat se poate de repede ! Nu v-ati saturat mah de aceleasi prostii, debitate fara nici o limita de bun simt ?
    @Sumi7 Pentru mine socanta nu a fost performanta celor de la Ferrari, ci stabilitatea masinii. Ma uitam la reluarea turului de pole a lui Vettel, filmata din cockpit, nici o bruscare a volanului, nici macar o corectie in curbe, de parca mergea pe sine ! Impresionant !
    17 4
  • @WickedSick
    Nu a asfaltului, temperatura in aer o sa fie de 20 grade, nu mai mare cu 20 grade.
    4 0
  • kimi se saboteaza singur-pentru ferr1
    1 6
  • @ferr, parca-mi e dor de perioadele alea cand Vettel se batea cu Alonso si ne contram pe aici. Ca nu-ti place Vettel, e ok. Nici mie nu-mi plac Hamilton, sau Alonso. Dar nu poti sa spui ca nivelul lui Vettel e atat de jos incat e Raikkonen langa el. In conditiile astea nu se mai batea cu Hamilton ci s-ar fi chinuit cu Hulkenberg, Alonso sau Perez. Tocmai asta am spus si eu...Raikkonen e aproape de Vettel pt ca Ferrari chiar au nimerit masina anul acesta...cel putin pana acum. Apropos, Alonso tot la tv vede Q3?
    10 4
  • SENNA - HAMILTON - ALONSO
    Ce nu inteleg eu e ca Mercedes in Australia a dat 0.7 s si aici e unde e...Foarte ciudat..ceva e in neregula. Cat despte vettel s-au aliniat planetele pt el in Australia ca intotdeauna.
    1 0
  • mobius
    Hamilton arata acum cat de bun pilot este. Fara o masina mai buna cu o secunda pe tur decat a tuturor, nu se mai descurca, este in pluton si se plange. Situatia a fost similara pentru Vettel pana anul acesta cand Ferrari au reusit un monopost cel putin egal cu Mercedes (ramane de vazut cine dezvolta mai bine de-a lungul sezonului). Eu nu pot decat sa pun egalitate intre cei doi piloti, fara monoposturi performante si sustinere puternica din partea echipelor sunt de pluton. Daca Raikonen (mai putin Bottas) ar avea libertate ar fi cu siguranta peste coechipierii lor.
    11 5
  • Sper ca performanta Ferrari sa fie pana la sfarsit, ce fata de tampit avea T.Wolf .
    2 2
  • kimi nu poate tine ritmul in cursa nu cu,coechiperul lui...ci cu adversarii mai mobius-mai lasati-o dracu cu kimi asta-nu are constanta in cursa-anul trecut era depasit de tehnologia volanului-nu nimerea butoanele-botul si apasarea era alta decit masina lui VET-a mers o perioada cu masina in configuratie veche ca nu se putea adapta la masina noua pe care era VET-hai calmati-va cu acest kimi ca este trecuta vremea lui
    1 4
  • va supa adevarul dar asta este-kimi nu se adapteaza la noua tehnologie si la noua masina
    0 3
  • in regim de calificari merge bine-cum intra in cursa are timpi inferiori sau egali cu RBR....nici macar nu merge in ritmul lui VET si voi vreti sa bata MERCEDES-calmati-va
    1 3
  • mobius
    Cill tata, daca Haminton e de pluton atunci al tau Alonso e de coada plutonului, din motive obiective. Nu te mai inbata cu apa chioara.
    3 1
  • mobius
    Daca si cu Parca ar fi cu Siguranta in barca.
    1 1
  • Mie mi se pare ca in cursa Mercedes au inca un plus, iar daca au un start bun, nu prea ii poti depasi, s-a vazut atat la Ferrari cat si la Mercedes treaba asta, iar Vettel si Kimi au mai avcut starturi proaste, Kimi chiar saptamana trecuta.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru