Vettel va pleca din pole position în Rusia! Ferrari monopolizează prima linie a grilei de start pentru prima oară după 2008

de Daniel Popescu
Sambata, 29.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari ocupă prima linie a grlei de start pentru cursa din Rusia după ce Sebastian Vettel l-a învins pe coechipierul său Kimi Raikkonen. Mercedes ocupă a doua linie a grilei prin Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Ferrari a confirmat forma foarte bună din antrenamentele libere și în calificările pentru Marele Premiu al Rusiei.

Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:33.194 și va pleca din pole position din fața coechipierului său Kimi Raikkonen, care a fost cu numai 0.059 de secunde.  Este pentru prima oară după sezonul 2008 când Ferrari va avea ambele monoposturi pe prima linie a grilei de start.

Cei doi piloți ai Scuderiei Ferrari au fost mai rapizi în special pe ultimul sector, acolo unde ambii piloți Mercedes au pierdut timp prețios. La fel ca în antrenamente, Valtteri Bottas a reușit să-l învingă pe coechipierul său Lewis Hamilton și s-a poziționat pe locul 3 la 0.095 de secunde de lider, în timp ce britanicul a fost cu peste o jumătate de secundă mai lent.

Red Bull Racing nu a reușit să emită pretenții pentru primele patru locuri. Daniel Ricciardo a obținut locul 5 în fața lui Felipe Massa, în timp ce Max Verstappen a terminat pe 7.

McLaren și-a adjudecat locurile 15 și 17 prin Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne.

Marele Premiu al Rusiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Rusia - Rezultate Calificări: 

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Sebastian Vettel Ferrari 1m33.194s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 0.059s
3 Valtteri Bottas Mercedes 0.095s
4 Lewis Hamilton Mercedes 0.573s
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1.711s
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 1.916s
7 Max Verstappen Red Bull/Renault 1.967s
8 Nico Hulkenberg Renault 2.091s
9 Sergio Perez Force India/Mercedes 2.143s
10 Esteban Ocon Force India/Mercedes 2.236s
11 Lance Stroll Williams/Mercedes 2.770s
12 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 2.774s
13 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 2.823s
14 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 2.754s
15 Fernando Alonso McLaren/Honda 3.466s
16 Jolyon Palmer Renault 3.268s
17 Pascal Wehrlein Sauber/Ferrari 4.138s
18 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 4.313s
19 Romain Grosjean Haas/Ferrari 4.426s
20 Stoffel Vandoorne McLaren/Honda 3.876s

Comentarii (29)

  • un fleac, i-a ciuruit
    21 4
  • Bineeeeeeeee!!!!!! Sebi a fost magnific, sa speram ca va fi la fel si maine. Pana si Kimi a parut a fi pilot de F1 astazi!
    33 5
  • 9 ani de cand Ferrari a reusit ultima oara sa fie cu ambele monoposturi in prima linie. Daca au un start bun si cei de la Ferrari raman pe locurile 1 si 2 au victoria in buzunar.
    20 1
  • Nu-mi venea sa cred... "rasfoiam" tot mai multe pagini de site pentru a fi sigur ca ceea ce vad nu e de fapt reluarea ultimei sesiuni de antrenamente. Acum nu-mi ramane decat sa astept cu sufletu' la gura cursa de maine si sa sper ca totul va fi bine!
    20 0
  • Bogdan
    Hopa!
    Se ingroasa gluma.
    Pe de alta parte: Ferrari si Mercedes au o secunda si ceva avans inaintea alorlalti ...
    16 1
  • Bogdan
    Inca nu este chiar o certitudine, dar ... sper ca aia care anticipau ca Hamilton o sa'l manance cu fulgi cu tot pe Bottas lucreaza la autocritica :))
    17 5
  • Bogdan
    Decenta intruchipata: Ricciardo, la interviul de dupa cursa, cu rasul lui molipsitor intins pe toata fata "Haideti sa discutam despre pozitia obtinuta in calificari si nu despre diferenta de timp"
    7 2
  • pe mine ma intereseaza doua situatii legate de cursa de maine - 1- daca cei de la ferrari isi vor pastra pozitiile dupa start,probabil vor avea cursa castigata in proportie foarte mare! 2 - sunt circumspect cu privire la masina lui hamilton! e posibil sa aiba alte setari care sa l avantajeze in cursa si sa l tina aproape de ferrari ! e mare dif de 0.5 secunde! poate a gresit pe vreun viraj,sper sa fie asa! forza ferrari!
    8 2
  • Hamilton a gresit grav pe ultimul sector. Pe primele doua sectoare avea timp mai bun decat Vettel.
    10 4
  • Calificarle confirma practic evolutia din week-end a celor 2 echipe care se bat pentru titlu :Mercedes si Ferrari
    7 0
  • De apreciat sinceritatea lui Hamilton care a confirmat vineri ca Mercedes are probleme aici la Sochi in timp ce team-ul erari credeau ca acesta blufeaza.
    6 3
  • in timp ce team-ul Ferrari*
    4 3
  • Bogdan
    in cursa Hamilton o sa-l manance cu fulgi cu tot pe Bottas
    daca nu si in cursa asta, atunci in tot campionatul
    nu o fi exclus sa se claseze si Bottas in fata lui Ham in vreo cursa doua, dar cu doua flori nu se face clasamentul
    2 1
  • undei alonso si undei vettel acuma,sa nu mai zica nimic increzutu ala de alonso,trebuia sa aiba incredere in echipa si sa ramana nu sa fuga dupa bani ,el ar fi vrut si cu p... in c..r si cu sufletu in rai.,bravo ferrari sper sa fie o cursa fara evenimente neplacute
    15 17
  • Au inviat cumatii rosii?
    0 9
  • daca ramanea alonso la ferrari nu am fi avut nicio garantie ca acum ar fi fost aceeasi masina, de fapt putem fi siguri ca NU ar fi iesit tot masina asta

    alonso a avut randul lui, 5 ani batuti pe muche, restul e istorie
    3 0
  • In sfarsit! Sper sa aiba start bun si sa ramana in fata cei 2, desi in ultima perioada Kimi nu prea a mai avut starturi bune, pierzand pozitiile iar Vettel abia si-a putut apara locul 2 insa sper ca cei 2 sa fie in fata dupa primul viraj!
    Poate isi revine si Mclaren, de fapt nu Mclaren ci Honda, parca anul asta stau la fel de prost ca in 2015, in 2016 mai miscau cat de cat, ici colo. Mircea s-a dat pe palinca.
    5 0
  • @sorin
    hai ca vedem la final de an unde e vetel.
    1 13
  • atunci hai sa nu-l mai plangem pe alonso
    1 1
  • pana una alta luati si va bucurati

    https://www.youtube.com/watch?v=UCPPXh9NfuQ
    1 0
  • @@sorin,

    Nu ca as fi fanul lui Vettel, dar cu siguranta Vettel va fi deasupra lui Alonso in clasament la sfarsit de an.
    11 4
  • pacat ca n-a iesit kimi primul, poate totusi reuseste maine daca nu e sabotat.
    ham-ham isi linge lanturile, e unde ii e locul.

    dragut sochi, ar trebui sa mergem sa-l cucerim!
    12 9
  • Renault parca incet dar invie Hulk la Bahrain un loc 8 si in Rusia calificari 8 astept rezultat bun din partea lui. Cred ca cursa de manie se va decite de safty car si pit stop
    2 0
  • degetica
    Vetel daca nu iese champion cu ferari in 2018 e varza. Alonzo va fi deasupra lui vetel doar la cat malai ia in 2017.
    1 8
  • ......haha
    daca ii ciuruia le dadea peste o juma de sec asa cu facea Lewis, pole scremut, noroc c-a gafat Botas pe ultimul sector iar Kimi a avut ceva probleme de trafic.
    0 9
  • alonzo sa puna de mamaliga daca are malai
    fetel are treaba acolo in fata




    fara Newey
    0 0
  • @....haha
    Daca ai fi fost atent, ai fi observat ca inclusiv pilotii de la Ferrari au gresit in toate tururile rapide, nu doar Lewis, asa ca fiecare a scos ce a avut mai bun! Mai lasa caterinca ieftina. Ca tot vorbesti de jumatate de secunda, Lewis este la jumatate de secunda in spate si asta pentru ca s-au chinuit pe undeva.
    4 0
  • Pam-pam, Sauber a semnat cu Honda, probabil incearca si astia sa fure niste tehnologie de la motorul Ferrari de anul trecut. Sa vedem daca Ferrari vor actiona prompt si le vor sigila motoarele, intocmai cum a procedat Mercedes cu Mclaren. Asa ar fi normal.
    3 1
  • @Alex: Sauber a semnat cu Honda pentru ca le ofera motoarele gratis si pentru ca sunt de vanzare. Si plus motoarele sunt oricum sigilate... Si la ce i-ar ajuta pe cei de la Honda daca ar stii cum merg unitatile de propulsie Ferrari din 2016, cand... cei de la McLaren stiau cum arata unitatile de propulsie Mercedes din 2014?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru