Vettel vede partea plină a paharului: "Ferrari este într-o poziţie mai bună decât acum 2 ani"

de Daniel Popescu
Joi, 27.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Ferrari este în prezent într-o poziţie mai bună decât la sosirea sa în cadrul echipei în urmă cu 2 ani şi anticipează că Scuderia este capabilă să dezvolte un monopost competitiv pentru 2017.

Ferrari nu a reuşit să obţină nicio victorie în acest sezon şi, cu numai trei curse înainte de finalul campaniei, ocupă doar locul 3 în clasamentul constructorilor, cu şanse minime să învingă Red Bull Racing.

Chiar şi în acest context, Sebastian Vettel încearcă să vadă partea plină a paharului şi afirmă că echipa este într-o poziţie mai bună decât în urmă cu 2 ani, atunci când a ajuns la Ferrari după 4 titluri mondiale cucerite pentru Red Bull.

"Lucrurile se îmbunătăţesc. Sunt aici de aproape 2 ani şi lucrurile merg mai bine decât înainte, decât acum 2 ani. Ar fi frumos să rezolvăm toate problemele monopostului şi mâine să avem rezultate, pentru că percepţia generală ar fi mai bună. Nu pot face o promisiune când vom avea un monopost stelar, pentru că asta depinde de ce fac ceilalţi, dar sunt încrezător că suntem pe drumul cel bun", a declarat el.

Urmareste Automarket
Vettel consideră că Ferrari nu este afectată în mod grav de plecarea directorului tehnic James Allison, chiar dacă acest eveniment a avut loc în luna iulie, după începerea dezvoltării pentru noul monopost.
Totuşi, sezonul 2017 marchează o schimbare radicală a regulamentului tehnic, astfel că provocările tehnice sunt mai mari.

"Vă puteţi imagina că a avut un rol cheie şi a avut influenţă, dar nu a avut un impact atât de mare în privinţa lucrurilor care se petrec în spatele scenei. La fabrică am avut un plan pe care îl urmam de mult timp şi asta vom face anul viitor", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (26)

  • pif666
    vremea trece,salariul de 30 milioane pe sezon curge .
    cam asta este situatia actuala la ferrari.
    din pacate sunt cu toti resemnati.
    afacerea este una de succes la ferrari din punct de vedere financiar.
    dar in rest nimic. sau mai bine zis multa deceptie pt fani .
    ferrari este cea mai de succes companie auto. au profituri record. vand masinile in cateva zile. stau clientii ca nebuni la coada si cate 3 ani pt un model. cateodata chiar te refuza.
    insa la f1 sunt dezastru de cativa ani. fani au,de vandut vand bine,castiga sute de milioane,dar din pacate nimic notabil la spectacol in marele circ.
    13 3
  • asta se imbata cu apa rece! Sunt aproape sa termine (pilotii) pe 5 si 6 iar echipa este abonata la locul 3 si ei vad ca sunt bine? Am impresia ca ei lupta pentru statutul de echipa de pluton si asta este obiectivul lor real! Din pacate Ferrari este in cadere libera si nu dau semne ca stiu ce au de facut sa isi revina!
    10 5
  • Marius
    Cred ca a baut petrol!
    12 8
  • O fi, ca masina, dar tu esti sub Alonso cu cel putin 2 clase.
    18 12
  • In urma cu 2 ani Alonso cu o masina mult mai slaba facea podiumuri. Ceea ce tu acum nu esti in stare sa faci. Esti un penibil iar Ferrari il regreta pe Alonso. Ideea e ca Alonso nu regreta Ferrari.
    17 13
  • Ideea e ca Alonso te batea cu maneca de la tricou. Daca nu era Nevey nu aveai nici un titlu. Iar acum Ferrari realizeaza treaba asta.
    17 12
  • robert
    Situatia e clara la Ferrari. Au avut un an 2016 mai prost ca 2015 si cand au realizat ca nu mai au ce face s-au concentrat pe anul viitor. Chiar Arrivabene a spus asta, fiecare cursa e un test in care incercam sa obtinem date pentru anul viitor.
    Noi ne dam cu parerea dar in realitate nu stim ce se intampla cu adevarat. Alonso este un pilot de super clasa, consider ca e cel mai bun din circuit, dar trecutul e trecut.... privim inainte. Eu sper ca in 2018 Ferrari sa-si aleaga un pilor tanar de mare viitor. Poate Max :)) sau de ce nu Carlos Saintz.
    11 7
  • @Robert, problema este ca asa au spus si anu trecut ca sa justifice dezastrul!
    6 2
  • bernie
    Iar au scos capul de sub patura fanii alonsisti..Sunteti de toata jena daca ati ajuns sa va bucurati de .faptul ca Ferrari merrge prost..Kimi declara deceniul trecut;;Ptr mine locul 2-3 sau 10 este tot una...A termina o competitie pe locul 2 inseamna ca esti primul care a pierdut si frustrarea este cu atat mai mare....Luati aminte la vorbele lui Kimi si meditati mai bine asupra acestui aspect...Si mai meditati asupra a ceea ce va spun eu acum:scorul Newey-Vette lvs Briatore-Alonso este=4-2 in favoarea primilor...De fapt scorul este =4-2+Singapore 2008...Ciocul mic si joc de glezne baieti...
    7 19
  • @bernie, vezi ca mesajul tau ii la fel de plin de frustrare!
    10 4
  • Sau,
    Vettel+Vettel+Vettel+Vettel-Newey-Newey-Newey-Newey=4-4=0
    10 5
  • @bernie
    Alonso cu harbul ala de masina din 2014 avea mai multe podiumuri decat blazatul asta mult supradimensionat! Si inca ceva stimabile bernie, italienii si o buna parte din echipa Ferrari il regreta pe Alonso. Ma intreb de ce oare.
    14 8
  • Fetel e cel mai slab pilot nr. 1 la Ferrari. Din ultimii 20 de ani.
    14 7
  • Si chiar nu trebuie sa fii alonsist ca sa constati asta.
    9 7
  • E o declaratie de complezenta a lui Vettel..Ferrari e in declin fata de anii trecuti.Progrese putem spune c-a facut Mclaren..Care si--a atins obiectivele propuse la inceput de an:Accederea in Q 3 si obtinerea de puncte
    8 3
  • kimisor
    kimi go go go home
    8 5
  • daniel
    Mai oameni buni. Din articol nu reiese deloc care e directia in care ar vrea Vettel sa mearga.
    Spune doar "Lucrurile se îmbunătăţesc." De unde stim noi ca Seb nu a devenit intre timp antialcoolic si e bucuros ca nu e fortat sa bea sampanie dupa fiecare cursa de duminica? Nu stim!
    In fiecare an italienii vin cu declaratii de razboi si sfarsesc prin a se scuza si a promite ca anul viitor va fi mai bine. Si nu e! Nu e de ani buni!
    Dar ei tot promit! Marea cu sarea ....
    4 2
  • Alonso a avut doar doua podiumuri in 2014 cu Ferrari, zero in 2015 si 2016 cu McLaren. Vettel a avut 6 podiumuri in acest sezon, desi sincer sa fiu a fost un sezon slab pentru Ferrari.
    7 4
  • bernie
    .e Eram sigur ca fanii alonsisti o sa sara ca arsi...Stiti care e problema voastra dar si a fanilor lui Vettel???Ca va ofticati foarte tare la esecurile lor...Si reactionati incontrolabil...F1 este doar un sport...Sau cel putin asa se doreste a fi pe langa faptul ca este intr-adevar si o industrie...Mi-aduc aminte de figurile tranfigurate ale marelui pilot intergalactic spaniol si ale marelui urmas al micului caracter shumacher ,dar si in prezent cand un alt mare trisor [primul colorat din F1] cand pierdeau curse importante in economia clasamentelor finale si se tot jeleau amarnic in casti inginerilor care ii conduceau de la boxe..Jalnici domnilor...Campionii patetismului in F1...In ceea ce ma priveste trec peste esecurile favoritului meu [nu idolului meu ] asemeni lui...Desi in mod fals a fost supranumit Iceman el este cel mai om dintre toti pilotii de F1..Nu exista caracter mai mare ca el in F1 si om care sa treaca atat de usor peste esecurile care fac parte din viata...Nimeni nu ar trebui sa se lase prada ofticii, frustrarii si deznadejdii in viata...Kimi este asemeni lui Zorba Grecul omul care primeste toate ale vietii cu zambetul pe buze...a Asadar incercati sa fiti mai buni , sa va ridicati deasupra idolior vostri falsi si sa va comportati omeneste dragi iubitori ai F1...v Va salut...
    2 0
  • pai daca o luam asa, schumacher are 5 titluri cu ferrari ...
    2 3
  • @GTS, compari mere cu pere si asta pentru ca nu tii cont de faptul ca Honda a intervenit cam tarziu in epoca 1.6Turbo dar si asta este irelevant in conditiile in care daca Alonso a fost la cota zero sezonul trecut, anul acesta a urcat pe locul 10, a obtinut 52 de puncte iar echipa sta bine mersi pe locul 6! plecand de la rezultatele McL putem sa vedem regresul facut de Ferrari care din abonat la locul 2 a ajuns pe un "merituos" loc 3 la constructori si cu sanse reale de a avea pilotii pe pozitiile 5 si 6! La Ferrari problema este ccrronica incet cu treaba buna au revenit in epoca Alesi&Berger si daca o tin tot asa la anu au sanse sa fie si mai jos de locul 3......
    4 3
  • Sunteti varza
    Cica Alonso facea podiumuri :))))))))
    A facut 2 podiumuri, si daca va uitati iarasi la cursele alea, o sa vedeti ca a avut bulan :)))))))
    0 1
  • @lol: N-am comparat nimic. Am spus doar cateva podiumuri au Alonso si Vettel intre 2014-2016. Daca eram la piata, discutam despre mere si pere, dar cred ca discutam despre F1. Oricum 2016 a fost un sezon foarte slab pentru cei de la Ferrari, greu de salvat pe final oricum.
    3 0
  • aloalo
    Alonso la Ferrari in 2018... Daca s-a intors la harbul ala de McLaren, de ce nu si la Ferrari. Si culmea ar fi sa bata palma cu italienii si McLaren sa castige titlul in 2018 :)))))
    0 0
  • Nu ai inteles... din pacate..... Oricum vezi ca Alonso nu a fost la Ferrari in 2015 si nici in 2016, daca ar fi fost deznodamantule putea fi altul sau identic cu asta! O comparatie intre performantele unor piloti pot fi facute doar in masini identice! Nu cred ca Vettel sau Raikkonen sunt mai slabi decat Hamilton si Rosberg...... diferenta o face masina si aici e marea problema! Probabil ca Vettel sau Raikkonen in Merc-ul de sezonul asta ar fi fost in aceasi situatie ca si numitii Hamilton si Rosberg!
    3 2
  • Vetel e mai slab decat Rosberg. Mult mai slab. Se pare ca in afara de faptul ca apostrofeaza piloti nu mai face la Ferrari. Deci sa reiau. Ham+Rosberg sunt mai buni decat Vetel+Kimi. Pe aceeasi masina. Sau s-o iau altfel. Ham+Rosberg faceau mai mult cu actualul Ferrari.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru