Vettel vrea titlul, însă Ferrari rămâne precaută în privinţa şanselor la trofeu

de Daniel Popescu
Marti, 31.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel îşi propune să câştige titlul în sezonul 2015, însă oficialii Ferrari rămân precauţi în privinţa şanselor reale de a repeta victoria surprinzătoare din Malaysia.

Obiectivul nostru este să aducem înapoi titlul mondial la Maranello.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Sebastian Vettel a fost copleşit de emoţii la finalul Marelui Premiu al Malaysiei, în care a obţinut prima victorie în calitate de pilot Ferrari.

Impulsionat de succesul obţinut la Sepang, cvadruplul campion mondial îşi propune deja să câştige titlul mondial, deşi iniţial anticipa că va avea nevoie de timp pentru a se impune din nou.

"Obiectivul nostru este să aducem înapoi titlul mondial la Maranello. Am fost mai rapizi şi acesta este motivul pentru care i-am învins. Ştim că cei de la Mercedes sunt foarte puternici, dar am fost buni la gestionarea pneurilor, iar asta ne-a oferit un avantaj de care am profitat cât am putut de mult", a declarat el.

Trebuie să fim realişti. Aşa că rămânem cu picioarele pe pământ.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Totuşi, oficialii Scuderiei Ferrari rămân precauţi în privinţa şanselor de a obţine o astfel de performanţă.
Şeful Maurizio Arrivabene insista că obiectivul iniţial de a obţine două victorii pe parcursul sezonului rămâne în picioare şi că succesul din Malaysia ar putea reprezenta chiar un dezavantaj.

"Trebuie să fim realişti. Am spus la începutul sezonului că vrem să obţinem două victorii, iar acum am câştigat o cursă, una dintre cele două de până acum. Uneori, dacă o victorie vine prea devreme, poate fi un avantaj sau un dezavantaj. Aşa că rămânem cu picioarele pe pământ", a precizat italianul.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (18)

  • Fetal o sa piarda titlul in ultima etapa. Roata e rotunda si de-ar fi patrata tot se intoarce ea odata. Alonso a avut ani puternici in 2010 si 2012 insa nu a castigat. Si a avut a 2 - a masina. Fetel cu a doua masina va termina pe 2.
    23 37
  • Vettel nu a spus k vrea sa ia titlul in 2015 ... el a zis ca obiectivul este sa castige din nou un titlu pentru Ferrari ... nu a spus cand
    36 19
  • cristi
    Ramane de vazut.
    12 6
  • Corect Soxy.
    Si eu cred ca fiecare pilot sau team are dreptul sa spere la titlul suprem in F1, iar cand vorbim de teamul Ferrari acest lucru nu poate fi considerata ca o afirmatie hazardata. Acum ramane de vazut cand vor reintra din nou in posesia acestuia. Oricum, prefer asemenea ambitii sau afirmatii, decat sa planga tot timpul pe umarul celor de la MB la cat sunt ei de rapizi.
    In definitiv cu totii vrem spectacol.
    16 10
  • Vitelusul a primit victoria cadou si acum viseaza cai verzi pe pereti.In afara de pilotii Mercedes Raikkonen este singurul care ar merita victorii anul acesta ca sa compenseze ghinionul din primele doua etape.La sfarsit de an sper sa fie:1.Hamilton,2.Rosberg,3.Raikkonen si pilotii Mclaren cel putin in primii 10.Vettel este un pilot supraevaluat care se descurca doar cand are pista libera si nu exceleaza la facut depasiri ... in plus cel putin 10 din cele 40 de victorii au fost obtinute prin ordine de echipa sau prin ghinionul adversarilor si titlurile mondiale din 2010,2012 sunt complet nemeritate.Culmea e ca multi care il criticau in anii precedenti acum s-au dat de partea lui fiindca a fugit ca un las de la RB si a venit la Ferrari.
    39 41
  • F1 Vision
    Cred ca este @Icr este fratele fanului McLaren lol. La cata frustrare este in fiecare post, si la cat de pornit este impotriva lui Vettel sigur au o relatie de rudenie.
    19 27
  • Vettel a afirmat exact ce spune articolul. Ca vrea sa castige titlul in 2015. Traducerea este corecta. S-ar putea ca Ferrari sa nu aiba a doua masina, s-ar putea sa o aiba pe prima. Vedem peste inca 2-3 curse. Minusul la italieni este viteza pe un tur. Acelasi minus pe care il avea si in anii precedenti.
    16 7
  • F1 Vision
    Din cate am inteles eu, Vettel spune ca isi doreste sa aduca titlul mondial inapoi la Maranello.

    Citez: ""Our goal is to bring back the world championship to Maranello," said Vettel.". Nu spune cand, poate anul acesta, poate anul viitor... cine stie.

    Sa vedem cursele din China si Bahrain acuma. Sunt foarte curios de cum vor decurge si de cum se vor comporta cei de la Ferrari :P
    13 13
  • lcr pt. F1 Vision
    Vorbesti aiurea!Eu sunt de partea pilotilor care au demonstrat ca au talent si au obtinut rezultate pe merit (Hamilton,Alonso,Raikkonen ) ,nu ma intereseaza pentru ce echipa concureaza un pilot si nu am nici o legatura cu persoanele ce comunica pe aici.Vettel e netalentat ,are un caracter ce lasa mult de dorit si din aceste motive il critic.
    24 21
  • @lcr

    ... ai descoperit aparatul de masurat talent in F1 ... ?
    ma gandesc ca nu ...

    poti sa-l critici, dar accepta si parerea altora
    esti fan Hamilton, cum ti se pare daca cineva zice ca Ham e "netalentat" ti se pare nefondat ... asa-i?

    faptul ca esti fan de un pilot anume nu inseamna sa fii "antifan" la alti piloti ...

    Forza Ferrari!
    21 15
  • F1 Vision
    Icr: Du-te mah de aici, ce rezultate au obtinut pe merit Hamilton, Alonso sau Raikkonen, pe care sa i le negi lui Vettel? Tot ce postezi este plin de ura fata de Vettel, nu am vazut nici un comentariu de-al tau anul trecut cand era la Red Bull, primul tau comentariu este dupa cursa din Australia. Nici macar odata nu ai comentat impotriva lui Vettel cand era la Re Bull, singurele tale comentarii sunt de cand piloteaza pentru Ferrari. Nu-i nevoie sa minti, o simpla cautare in articole rezolva problema. Ce caracter ce lasa mult de dorit are Vettel si nu are Hamilton depilda? Sau Alonso ca-i hulit de toti fanii McLaren, sau Raikkonen, pe care nici macar fanii Ferrari nu-l plac (evident nu toti, discutam in general).

    Ce ti-a facut Vettel asa de urat inca sa-l urasti atata? A plecat cumva de la Red Bull si te-a durut asa de mult inca sa-ti versi ura in fiecare post? A fost mai bun decat pilotul tau preferat si gata, haide sa arunci cu noroi in fiecare post doar doar, te vei simti mai bine dupa?

    Scuze, dar nimic nu explica un comportant atat de violent fata de un pilot care pana la urma nu cred ca ti-a facut nimic. Inteleg ca esti frustrat si ca nu-ti poti potoli ura dar sincer... este problema ta, cauta un ajutor specializat daca nu faci fata.

    P.S. Doar o victorie acolo si gata la fiecare post despre Vettel te pornesti cu un suvoi de injurii? Ce o sa faci daca cumva mai castiga Vettel inca o cursa?
    17 21
  • @lcr Și dacă vițelul este netalentat și a ajuns campion doar datorită mașinii, de ce Webber nu a avut mai multe victorii și nu a ajuns măcar pe locul doi la sfârșitul atâtor campionate ? Să nu-mi servești imbecilitatea cu vițelul favorizat și cu bietul australian dotat cu o mașină mai slabă ! Și câte campionate a câștigat Ham-ul tău cu o mașină mai slabă ? Sau Alonso ? Sau oricare altul în afară de Schumi în '94, '95 și 2000 ? Până și Senna are cele trei campionate luate cu cea mai bună mașină a acelui timp !
    18 15
  • lcr pt. F1 Vision
    Anii precedenti postam sub un alt nume dar te asigur ca sunt anti-vettel de foarte multi ani si nu are nici o legatura cu venirea neamtului la Ferrari.In toata perioada in care a fost la RB a fost favorizat (i-a stricat cursa din Turcia lui Webber in 2010 - echipa a fost de partea lui,apoi in 2013 in Japonia RB l-a chemat o data in plus la boxe pe Webber ca sa-i ofere victoria rasfatatului iar in Malaysia 2013 si-a scos cel mai bine in evidenta caracterul jalnic),in 2010-2013 a avut cea mai buna masina,un coleg foarte slab care totusi i-a pus mari probleme in 2010 si 2012,anul trecut si-a luat-o de la un pilot mediu si daca era atat de bun putea obtine macar o victorie cu RB anul trecut asa cum Hamilton a avut victorii in 2009 cu o masina foarte slaba.Hamilton si Alonso nici o data nu au fost dominati de un coleg de echipa in halul in care a fost Vettel anul trecut desi au avut colegi puternici.In opinia mea Vettel e un anti-talent care nu merita comparat cu marele Schumacher dar asta nu inseamna ca sunt frustrat cand castiga neamtul ... cred ca fiecare persoana care urmareste F1 are are piloti care-i sunt antipatici
    21 13
  • F1 Vision
    @Icr: Sa stii ca initial vroiam sa-ti combat ideile dar nu vad sensul. Iti este antipatic Vettel, asta este. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l ataci la fiecare post, mai este cineva ca tine care face asa ceva si sincer nu face bine nimanui. Nu-ti place de Vettel treaba ta, dar nu cred ca este fair play sa-l ataci tot timpul. Si nu mi se pare nici corect, nici unul din cei care posteaza pe aici nu lucreaza pentru o echipa de Formula 1 (sau poate), si suntem doar fani.

    Nu ma intele gresit, tot ce ai spus tu se poate combate foarte simplu, dar nu cred ca te intereseaza asa ceva. Nu pari genul care sa discute relaxat despre un subiect, esti prea fanatic in ceea ce postezi. Inteleg ca te-a durut victoria lui Vettel din Malaezia dar sincer... este doar a victorie, iar Formula 1 este o competitie, nimic altceva.

    Nu este nevoie sa ma bati daca sunt fan Ferrari si nu este nevoie sa ma omori daca iti spun ca poate ai depasit limita bunului simt. Nu este nevoie de violenta, ura si frustrare nu duc la nimic bun. Cam asta este mesajul pe care tu il transmiti prin ceea ce postezi. Imi pare rau pentru ce simti tu, dar nu am cum sa te ajut... Plus nu simt nevoia sa te bat doar pentru ca tie iti place un alt pilot, nu ma deranjeaza si tot voi discuta politicos cu tine, fara jigniri.
    10 13
  • lcr pt. F1 Vision
    Crede-ma chiar daca nu-l consider un pilot bun nu-l urasc pe Vettel,nici nu sunt frustrat atunci cand castiga si nu am nici o problema cu fanii lui .Doar mi-am spus parerea! Nu cred ca l-am jignit cu nimic spunand ce cred iar daca am facut-o ... scuze.O zi buna in continuare.
    14 8
  • Vettel va castiga campionatul cu Ferrari,dar nu anul asta.Ritmul lui de cursa in Malaezia a fost fenomenal,este fericit la Ferrari si are o masina buna.Restul sa inghita in sec!!!
    2 6
  • rommy F1
    la ce am văzut până acu, la capitolul viteză KIMI stă mai bine, tre să vedem un duel roată la roată cu VETTEL să avem o părere pertinentă. Vettel visează ...oare kimi este de acord? oricum până la jumătatea campionatului echipa nu ia o hotărâre pt că are nevoie de toate punctele posibile.
    0 6
  • Vitelul, Vitelusul, Fetal, soferul bancii, mercenarul, maimuta... sunt doar cateva dintre apelativele cu care sunt gratulati pilotii de F1 pe acest site de catre cei carora nu le este simpatic.
    Pana la urma este o chestie de respect. Vorbim de oameni care au obtinut rezultate si au castigat respectul intr-o bransa foarte elitista. Si bani, sa nu uit!
    Un exemplu(poate nu cel mai potrivit): Marc Marquez nu detine un permis de motocicleta pentru drumurile publice, dar este campion la Moto GP.
    Pe un tur de pista Vettel este mai rapid, mai constant si gestioneaza mai bine monopostul, insa ca grad de "nebunie" Kimi este peste el. La fel si intr-un duel direct.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru