Vişoiu a obţinut un podium şi a luptat pentru victorie în etapa de GP3 de la Hungaroring

de Daniel Popescu
Duminica, 27.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a terminat pe locul trei prima cursă de GP3 din cadrul etapei de la Hungaroring, în care a luptat pentru victorie până cu două tururi înainte de final. Piteşteanul a obţinut apoi locul cinci în a doua cursă.

Esential 3 este cel mai bun loc obtinut de Robert Visoiu in sezonul 2014 din GP3
22 de puncte a acumulat Robert Visoiu in clasamentul general dupa etapa de la Hungaroring
Robert Vişoiu a obţinut pe circuitul de la Hungaroring cele mai bune rezultate din acest sezon de GP3. După ce în etapa precedentă a câştigat primul său punct, piteşteanul în vârstă de 18 ani a ocupat locul patru în calificările din Ungaria.

Pilotul echipei Arden a avut un start excelent şi a ajuns pe locul doi, în spatele liderului Richie Stanaway, cu care a luptat apoi pentru prima poziţie până cu două tururi înainte de final.

Într-un moment în care diferenţa dintre cei doi era de numai şase zecimi de secundă, Stanaway a ieşit larg în virajele cinci şi şase, însă Vişoiu nu a reuşit să profite de oportunitate şi a derapat, fiind nevoit să meargă lent pe iarba din virajul şapte.

Stanaway a revenit pe trasa ideală pentru a obţine victoria, în timp ce Nick Yelloly a reuşit să-l depăşească pe Vişoiu în urma incidentului, astfel că pilotul român a fost nevoit să se mulţumească cu locul trei pe podium.

Conform principiului rotaţiei primilor opt piloţi din clasament, în cursa a doua Vişoiu a luat startul de pe locul şase şi a câştigat o poziţie la start, astfel că în cele din urmă a obţinut locul cinci. Victoria i-a revenit unuia dintre coechipierii săi, Patric Niederhauser.

În urma acestor rezultate, Vişoiu a câştigat 15 puncte pentru podiumul din prima cursă şi şase puncte în a doua cursă, ajungând la un total de 22 de puncte cu punctul din etapa precedentă. 

Comentarii (3)

  • c.daniel
    Felicitari Robert. Keep up the hard work :)
    2 1
  • Care ii motivul pentru care obtine rezultate ata de sinusoidale, ba merge bine si obtine puncte ba termina foarte in spate?
    5 2
  • jul1974
    Felicitari ptr podium lui Visoiu, pacat insa ca a pierdut locul2

    Dar cu Marinescu ce s-a intamplat nu am mai auzit nimic de el? nu a mai reusit sa faca rost de sponsori?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru