Webber: "Red Bull nu a ştiut să gestioneze relaţia mea cu Vettel"

de Daniel Popescu
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că Red Bull Racing nu a fost capabilă să gestioneze relaţia sa cu Sebastian Vettel şi că germanul a fost favorizat în cadrul echipei.

Esential 5 este numarul sezoanelor in care Mark Webber si Sebastian Vettel au fost coechipieri la Red Bull Racing
Mark Webber a făcut câteva dezvăluiri despre modul în care Red Bull Racing a gestionat relaţia sa cu Sebastian Vettel pe vremea când cei doi au fost coechipieri.

Într-un interviu acordat postului de televiziune ABC înainte de lansarea autobiografiei sale, australianul afirmă că situaţia din cadrul echipei s-a schimbat radical după episodul "Multi 21" din Marele Premiu al Malaysiei din 2013.

"Am fost un pic furios pe Vettel. Dar cum am ajuns în acea poziţie? Am coborât de pe podium, Vettel mi-a spus că trebuie să vorbim pentru că a dat-o în bară, iar eu i-am spus să vorbim săptămâna următoare. Discuţia din China nu a decurs bine. A spus că are mult respect pentru mine ca pilot, dar nu la fel de mult pentru mine ca persoană. Evident, asta a afectat relaţia. La momentul respectiv, abia ne puteam privi în ochi unul pe celălalt.

Echipa nu ne-a putut gestiona pe circuit şi ceva trebuie să se schimbe, iar eu i-am ajutat şi am plecat", a declarat el.

Vettel, favorizat încă din 2010

În plus, Webber consideră că Vettel a fost favorizat de Red Bull Racing încă din sezonul 2010 şi oferă ca exemplu modul în care echipa a alocat îmbunătăţirile pe cele două monoposturi.

"Câştigasem ultimele două curse de la start la linia de sosire şi apoi noua aripă spate a mers în cealaltă parte a garajului. Ştiu că mecanicii erau furioşi. Ne-am întrebat dacă există o anumită agendă, pentru că voiau să-l ţină pe Vettel un pic mai fericit", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (15)

  • Asta o stie toata lumea, Mark, in prima parte a anului 2010 l-ai capacit pe puiul tinut la san, apoi brusc lucrurile s-au schimbat pentru ca vetelica il avea manager pe prea importantul helmuth, eminenta cenusie. Orisicat, jos palaria pentru ce ai facut la Red Bull si in general in F1. Un caracter de barbat adevarat.
    42 13
  • serban
    Și o aripă într-un GP te-a împiedicat să termini măcar al doilea în clasament, având cea mai bună mașină de pe grilă atâția ani ? Bine, bine, să admitem că Vettel a fost favorizat și să zicem că asta te-a împiedicat să câștigi mai mult decât cele câteva curse, deși nu cred că ai fi fost capabil de asta, ai fost dominat zdrobitor, dar cei care au terminat înaintea ta cu mașini mult mai slabe, de cine au fost favorizati ? Dumnezeu, Sf. Petru ? Știi domnule Webber, te-am considerat întotdeauna un pilot mediocru aflat prin noroc într-o echipă mare la momentul oportun, așa cum cred că este și Rosberg. Văd însă că ești și un tip frustrat de propria neputință ! Păcat, ai fi putut "îmbătrâni" frumos ...
    24 38
  • PARCA IMI ADUC AMINTE DE RELETIA DINTRE SENNA SI PROST, BINENTELES LA ALTA SCARA.
    9 7
  • Si Webber a fost ajutat de Red Bull, cu un salar gras si notorietate. Pana la urma rolul lui il putea face cam orice pilot de pe grila.
    15 15
  • @serban
    Tu ai trait alta viata? Pai masina lui Webber nu era aceeasi masina cu cea a lui Vettel, tu crezi ca i-o faceau identica? Normal ca era mai slaba uneori decat cea Ferrari+ roti zburate, roti desprinse+ etc.... Daca te uiti la f1 de 3-4 ani, macar taci si nu scrie aberatiile tale de copil.
    14 10
  • Webber a fost sabotat constant cu opriri mai multe la boxe,componente noi puse doar pe monopostul lui Vettel si ce sa mai zicem de numeroasele probleme tehnice.Australianul nu a terminat nici un sezon pe 2 pentru ca cei de la Red Bull au fost interesati doar sa obtina titlul cu Vitelusul si titlul la echipe si mai putin le-au pasat pe ce pozitie termina Mark.

    Webber este printre cei mai educati oameni care au trecut prin marele circ si merita respectul oricui dar cum vitelul rasfatat cu atitudine de copil mic nu stie nici pe el sa se respecte cum era sa-si respecte colegul care mai era in plus si prieten cu eternul sau rival Alonso.Vettel daca era corect trebuia sa respecte ordinul de echipa din Malaysiei 2013 asa cum Mark a respectat ordinele nefavorabile pentru el.

    In realitate Vettel este putin mai bun decat Webber dar mai slab decat Ricciardo si de asta a fugit cum a putut cand a vazut ca nu mai este nr.1 in echipa daca era mare talent si avea orgoliu de campion trebuia sa ramana la Red Bull si sa demonstreze ca rezultatul de anul trecut a fost o intamplare dar nu el a luat-o la fuga ca un copil care a ramas fara jucarie
    24 13
  • Rosberg este un pilot mult mai bun decat era Webber dar il strica manevrele de trisor si declaratile jalnice din ultimul timp.Neamtul a castigat Gp2,a facut cel mai rapid tur in prima cursa din cariera,la invins pe Schumacher timp de trei ani ceea ce este o performanta chiar daca Schumi nu mai era in cea mai buna forma.In schimb la caracter cred ca lucrurile stau invers.
    23 8
  • serban
    @serban Mă uit la F1 din 1971 băiețel, de mic copil și în lungul timpului am "fumat" destui "atotcunoscători" preaplini de propria persoană și "deținători" ai adevărului absolut, așa, ca tine, în realitate tipi a căror obiectivitate nu poate depăși propriile preferințe, antipatii, sau măcar lungul nasului. Sunt părerile mele și chiar mă lasă rece comentariile tale și ideile tale, care se rezumă la, totul este să fii împotriva lui Vettel, restul nu contează.
    5 3
  • @Serbanica ,,,,,cum le sti tu pe toate ,,,,,,,intelegi ce vrei
    1 3
  • Webber a avut mult timp la dispozitie sa dovedesca ca e mai bun decat Vettel si nu a facut-o. Restul sunt doar scuze. Asta cu masinile diferite e pentru copii mici. Daca sa simtit nedreptatit de ce nu a plecat din 2011 sau 2012 ?
    9 0
  • mobius
    Favorizarea lui Vettel a fost atat de evidenta incat, daca cineva nu a observat inseamna ca ori nu a vrut sau ceva mai rau nu are nici o tangenta cu f1. Cand s-a stiut ca va pleca la Ferrari toti si-au luat mana de pe el si rezultatele s-au vazut, l-a batut un debutant. Vebber mai are multe de spus, abea a inceput. Pe de alta parte in perioada 2010- 2013, FIA le-a dat liber (adica i-a favorizat) pentru a castiga si in aceste conditii trebuiau sa aleaga din doi pe unul care sa fie nr 1 si pe care sa-l sustina. Daca i-ar fi lasat sa se bata intre ei, Alonso ar fi avut acum inca doua titluri in buzunar. Mai mult decat atit in 2012 (sper sa nu gresesc), Alonso a trebuit impiedicat cu doua accidente in doua curse in care nu a castigat nici un punct, pentru ca Vettel sa poata trece in fata. Spun cu toata convingerea ca daca Vebber ar fi fost sustinut precum Vettel ar fi facut aceeasi treaba. Imi pare sincer rau pentru el, este si a dovedit in F1 un caracter puternic si un comportament de lord englez.
    4 5
  • serban
    @ss76 Miștocăreală grosieră veche din vremea bunicii ... nu amice, nu le știu pe toate, dar am părerile mele, care sunt ale mele și le prezint doar în numele meu, spre deosebire de cei câțiva "iluminați" de pe aici care vor să-și bage ideile pe gâtul tuturor.
    3 0
  • Cum a spus si @mirco ,nu ai cum sa te complaci intr-o situatie ca aia, iar cazul cu "multi 21" din '13 nu cred ca ar fi trebuit sa-l afecteze pe Webber. Vettel a spus atunci ca vrea sa discute, s-a simtit doar vinovat pe incapatanarea pe care a avut-o si sincer i-a fost mila mai mult decat sa aiba mustrari... dar a castigat corect.
    1 1
  • Declaratii de muiere, cum sa gestioneze rbr relatia sa cu vettel??? Daca era barbat transa direct lucrurile face to face cu vettel sau pleca de la echipa daca se considera nedreptatit, daca era in echipa cu schumacher, alonso, hamilton sau raikkonen, ce mai avea de spus. Pana si rosberg i-a taiat pneul lui hamilton sa devina nr.1 in echipa, nu a reusit dar a incercat orice. Webber nu a incercat nimic, arata ca un distrus dupa fiecare cursa, agarici.
    1 1
  • serban
    Și ce este ăla comportament de lord englez ? Păi cu comportamentul ăla te duci la golf frate, nu la F1, Villeneuve, bătrânul nu pufuletele, Senna, Mansell, sau Schumacher au vrut să fie primii și au făcut orice ca să fie primii, cred că ar fi fost capabili să-și strângă de găt fizic adversarii, le țâțâia ălora fundul când îi vedeau în retrovizoare ! Și de aia or să rămână ln istoria F1, pe când Webber ar fi norocos să rămână la "ceilalți foarte mulți" !
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru