Whitmarsh: "Raikkonen nu-şi va realiza niciodată întregul potenţial"

de Daniel Popescu
Luni, 31.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh, fostul şef al echipei McLaren, consideră că finlandezul Kimi Raikkonen nu şi-a realizat niciodată întregul potenţial şi că nu va reuşi să facă acest lucru nici până la finalul carierei.

Kimi Raikkonen nu şi-a realizat potenţialul şi nu va face asta nici acum, ceea ce este păcat.

Martin Whitmarsh
Fost sef McLaren
Kimi Raikkonen va rămâne la Ferrari şi în sezonul 2016 după ce Scuderia i-a prelungit contractul scadent la finalul acestui an, în ciuda unui sezon modest în care a obţinut doar puţin peste jumătate din numărul de puncte al coechipierului său, Sebastian Vettel.

Martin Whitmarsh, fostul şef al echipei McLaren, acolo unde a colaborat cu finlandezul în perioada 2002-2006, consideră însă că Raikkonen nu-şi va realiza niciodată întregul potenţial.

"Kimi este extrem de frustrant pentru că este inteligent şi are ritm, dar te enervează că reuşeşte să compromită totul. Nu şi-a realizat potenţialul şi nu va face asta nici acum, ceea ce este păcat. Înţelege foarte bine şi are un simţ al umorului sec. Îmi place cu adevărat tipul", a declarat el.

Whitmarsh a făcut câteva dezvăluiri şi despre modul în care au decurs negocierile cu Raikkonen pentru sezonul 2009, atunci când McLaren a decis să meargă pe mâna lui Jenson Button.

"Chiar dacă Raikkonen îl urăşte cu pasiune pe Ron Dennis, eu m-am înţeles întotdeauna bine cu el.

În 2009 eram în negocieri cu managerii săi, dar erau un pic prea ambiţios din punct de vedere comercial, iar apoi Button a devenit disponibil şi totul s-a aranjat", a adăugat el.

Potrivit publicaţiei Motorsport Magazine, noul contract al lui Raikkonen este valabil pentru un sezon fără opţiune de prelungire.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Zise unul care a reusit sa dea de pamant cu McLarenul.
    4 6
  • cum inseamna asta :uraste cu pasiune?
    Gabitza cred ca de pamant groogy a dat Aray cu ei acum mai mult decat Martinel asta,de unde dracu ii stie potentialul ca in anii de la McLaren atentie anii copilariei ii crapa mai mereu ragalia sub el,de vina sangele ala slobod sau masinaricularul ala de exploda cand avea ala lumea mai draga!
    6 2
  • a fost in varf, s-a batut cu Schumacher cu Alonso, a luat un titlu, si-a trait traiul (in f1) si-a mancat malaiul. Next
    9 4
  • @tequilla11, sa reamintim ca declinul evident al McLaren a inceput din 2013? Cine era in 2013 bossulica pe acolo?
    2 1
  • MArivabene
    Are perfecta dreptate. Si omul nu e unul care vorbeste fara el, e unul din gentlemanii F1 care n-arunca vorbele aiurea. Ce e Raikkonen se vede acum. Parca ar vorbi seful de la Ferrari.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru