Whitmarsh va renunţa la funcţia de preşedinte al FOTA la sfârşitul anului

de Daniel Popescu
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarh a anunţat că nu va mai candida pentru funcţia preşedinte al FOTA la expirarea actualului mandat la sfârşitul anului.

Formula One Teams' Assocition (FOTA), asociaţia care mai include doar şapte echipe din Formula 1, va avea un nou preşedinte începând de anul viitor, după ce mandatul lui Martin Whitmarsh va expira la sfârşitul lui 2012. Şeful echipei McLaren a dezvăluit că nu intenţionează să mai conducă asociaţia echipelor, însă a evitat să ofere detalii cu privire la motivele care au stat la baza acestei decizii.

"Nu mă voi oferi voluntar pentru asta. După trei ani, cred că este sănătos să preia altcineva această funcţie. Cred că echipele trebuie să decidă asta. Îmi pasă de Formula 1 indiferent de rolul pe care îl am. Cred că McLaren a fost un 'cetăţean' foarte bun pentru sport. Prin FOTA am încercat să fim o forţă stabilizatoare şi să înţelegem problemelor tuturor jucătorilor. Indiferent ce se întâmpla, vom continua să încercăm să facem aceste lucruri. Dar cred că ar fi un lucru inteligent să lăsăm pe altcineva să aibă o şansă", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Urmareste Automarket
Whitmarsh a devenit preşedintele FOTA la sfârşitul anului 2009, când a preluat funcţia de la Luca di Montezemolo (Ferrari).
Potrivit regulamentului FOTA, mandatul de preşedinte are o valabilitate de 12 luni, însă Whitmarsh a fost reales în funcţie pentru 2011 şi 2012 cu acordul unanim al echipelor.

În prezent, FOTA mai reprezintă interesele a numai şapte echipe, întrucât Red Bull Racing, Ferrari, Toro Rosso şi Sauber s-au retras din asociaţie în urma neînţelegerilor cu privire la acordul pentru reducerea costurilor. În plus, HRT a fost exclusă din organizaţie după ce nu şi-a plătit taxa anuală de aproximativ 100.000 de euro.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru