Williams a renunţat la tributul pentru Ayrton Senna de pe monopost

de Daniel Popescu
Duminica, 08.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a renunţat la celebrul logo al lui Ayrton Senna inscripţionat pe monopostul echipei timp de 17 ani după moartea triplului campion mondial în 1994.

Esential 17 ani l-a omagiat Williams pe Ayrton Senna printr-un logo inscriptionat pe monopost
După accidentul fatal suferit de Ayrton Senna în Marele Premiu al statului San Marino din 1 mai 1994, Williams a decis să inscripţioneze pe monopostul echipei celebrul logo în forma literei S al pilotului brazilian.

Logo-ul respectiv a fost vizibil pe monopostul Williams în fiecare dintre ultimii 17 ani care au trecut de la moartea triplului campion mondial, fiind inscripţionat pe componenta care conectează aripa faţă de nasul monopostului (click pe foto pentru mărire).

Totuşi, Frank Williams, co-proprietarul echipei Williams, a dezvăluit că a renunţat la această tradiţie în sezonul 2012 odată cu sosirea la echipă a lui Bruno Senna, nepotul regretatului Ayrton Senna.

A venit timpul să renunţăm la logo-ul lui Ayrton Senna"

Frank Williams
co-proprietar Williams
"Ayrton Senna a fost un om minunat.
Era proprietatea publicului şi a fost incredibil de popular. (Ziua accidentului) a fost foarte tristă pentru milioane de oameni. Am fost foarte emoţionat, pentru că s-a întâmplat într-unul dintre monoposturile noastre şi a fost vorba despre o persoană atât de specială. Era încântător, dar şi dificil, nemilos şi talentat. Acum a venit timpul să renunţăm la logo. Şi, în plus, acum îl avem pe Bruno"
, a explicat Williams motivele care au stat în spatele acestei decizii.

"L-AŞ ADUCE ORICÂND LA ECHIPA PE HAMILTON"

În urma rezultatelor mai puţin satisfăcătoare din ultimii ani, Williams nu a reuşit să mai atragă piloţi capabili să lupte pentru titlul mondial, însă Frank Williams a dezvăluit că pilotul pe care şi l-ar dori cel mai mult în cadrul echipei este Lewis Hamilton.

"În prezent, Sebastian Vettel este foarte bun. Şi Lewis Hamilton. Dacă mi-ai spune că toţi piloţii din prezent sunt liberi de contract şi toţi sunt disperaţi să vină la Williams, aş spune 'Trimite-l pe Lewis'.

Aş spune asta pentru că este englez şi este un învingător. Lewis? L-aş aduce oricând la echipă!", a mai precizat Williams în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian.

Via The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru