Zanardi a câştigat o medalie de aur la Jocurile Paralimpice

de Daniel Popescu
Joi, 06.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi, care a rămas fără ambele picioare în 2001, a câştigat miercuri o medalie de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Am avut o aventură magică, iar acesta este un final fantastic.

Alex Zanardi
Medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice
Alex Zanardi a participat în acest an la Jocurile Paralimpice de la Londra, iar miercuri a câştigat medalia de aur la în proba de contratimp a concursului de ciclism pentru persoane cu dizabilităţi severe, cunoscută în limba engleză drept handcycle.

Italianul în vârstă de 45 de ani a a concurat în 41 de curse de Formula 1 între 1991-1994 şi în 1999 pentru Jordan, Minardi, Lotus si Williams înainte de a rămâne fără ambele picioare într-un accident petrecut în competiţia americană ChampCar în 2001.

Ulterior, el a obţinut patru victorii în Campionatul Mondial de Turisme pentru BMW la volanul unor modele special adaptate pentru condiţia sa fizică, însă italianul consideră că performanţa obţinută miercuri are o semnificaţie mult mai importantă.

"Este o mare realizare, una dintre cele mai mari realizări din viaţa mea.

Am muncit din greu pentru a ajunge aici. A fost minunat să trăiesc o asemenea experienţă la 45 de ani. În acelaşi timp, acest moment aduce şi un pic de tristeţe pentru că aventura din ultimii doi ani s-a sfârşit. Când ai 20 de ani apreciezi medaliile. Când ai 40 de ani apreciezi ceea ce faci în fiecare zi. Mă bucur de fiecare zi de antrenament. Am avut o aventură magică, iar acesta este un final fantastic", a declarat el entuziasmat.

Pentru a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Londra, Zanardi a renunţat definitiv la cariera de pilot în 2009 pentru a se concentra pe concursul de ciclism pentru persoane cu dizabilităţi severe. El a terminat pe locul 15 Cupa Mondială din 2009, pentru ca doi ani mai târziu să ocupe locul doi în competiţia Mondiale şi să obţină victoria în prima cursă de la Cupa Mondială de la Roma. Competiţia din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra a avut loc pe circuitul Brands Hatch.

Via BBC Sport

Comentarii (3)

  • x-zone
    este incrdibil ...supra om!
    14 0
  • Un om extraordinar! Bravo Alex!
    10 0
  • Kamrocgos
    Termenul de erou e prea des folosit in ziua de azi si in consecinta, si-a pierdut din valoare, insa Alex Zanardi este un erou in cel mai pur sens al cuvantului. A demonstrat ca nimic nu il poate impiedica sa-si urmeze pasiunea, iar aceasta medalie este cea mai buna dovada. Multi dintre noi ar trebui sa ne gandim la el si la determinarea lui ca la niste modele.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru