Zece noi echipe intentioneaza sa participe in F1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Cel putin 10 noi echipe intentioneaza sa debuteze anul viitor in Formula 1, printre cele mai cunoscute nume fiind USF1, Aston Martin sau Lola.

Grila de start a Formulei 1 pentru sezonul 2010 ar putea arata complet diferit fata de ultimii ani, in cazul in care constructorii vor parasi competitia, iar FIA va accepta prezenta noilor echipe care isi doresc acest lucru.

Informatiile au iesit la iveala marti, cand Max Mosley, presedintele FIA, s-a aparat la Paris in procesul cu Ferrari sustinand ca mai multe echipe vor abandona planurile de a intra in F1 daca forul mondial va elimina bugetul maxim voluntar pentru 2010.

Astfel, potrivit unor surse apropiate situatie citate de publicatia Autosport, lista noilor echipe care doresc sa participe in Formula 1 in sezonul urmator este compusa din USF1 team, Lola, Wirth Research, Epsilon Euskadi, Ray Mallock Limited, Formtec, Campos Racing si iSport, ultimele doua echipe activand in prezent in GP2.

Pe langa aceste 8 team-uri, echipa Litespeed din Formula 3 Marea Britanie si-a manifestat la randul sau interesul pentru Formula 1, pe langa anticipata revenire a lui David Richards, fie prin intermediul echipei Prodrive, fie prin intermediul brandului Aston Martin.

De asemenea, Bernie Ecclestone sustine ca pe langa USF1 mai exista o echipa americana interesata de Formula 1. Inscrierile pentru sezonul 2010 al Formulei 1 vor avea loc in perioada 22-29 mai, insa cele mai multe echipe asteapta inca rezolvarea definitiva a regulamentului tehnic pentru 2010, care prevede si un buget maxim anual de 40 de milioane de lire sterline.

Via | Autosport

Taguri: FIA, buget, cost, regulament

Comentarii (6)

  • NeoGalaxy
    @10 Echipe
    Da sigur. Cel putin 10 echipe vor sa intre in Formula 1. De fapt sunt vreo 200 dar le este rusine sa declare numarul adevarat. Si toate echipele au exact 40 de miliaone de lire sterline pentru ca a sunt sigure ca vor avea succes. Si toate echipele sunt gata sa produca o masina de Formula 1 pentru ca... vezi doamne este foarte simplu de construit o masina de Formula 1. Ma mir ca nu intra si Dacia cu un Logan F1 daca tot este asa de simpla inscrierea si participarea. Cat de comedie este sezonul asta dar 2010 o sa intre in analele Formulei 1 ca MARELE CIRC :)
    0 0
  • Circoteca M & B
    Bine zis
    0 0
  • caterinca
    Tare de tot , in F1 o sa avem fostele echipe gp2 si formula 3 plus niste echipe debutante , mirific , magnific , o sa bata toate recordurile de audiente si incasari .... toate tribunele circuitelor o sa arate ca bahrain si shanghai .... excelent . se pare ca mosley si ecclestone vor reusi sa falimenteze cel mai banos sport din lume ....
    0 0
  • NeoGalaxy
    @10 Echipe
    Tare este ca din 2010 orice echipa trebuie sa fie si constructor. Asta au citit aceste 10 echipe in regulamentul din 2010? Stie macar una dintre ele sau au facilitatile pentru a construii aceste monoposturi? Sau... stai... standardizam tot si punem doar alte abtibilduri si asta este Formula 1? Spre rusinea mea... in afara de Lola si Prodrive... restul imi sunt super super necunoscute...
    0 0
  • Pacat
    si asa, ambitia tampita a lui Moxley, de a limita in mod stupid bugetele echipelor de F1 , o sa faca din "marele circ", doar o "ALTA FORMULA" ....banala, "spectaculoasa",fara marile echipe consacrate , care nu sunt de acord cu noul regulament impus de FIA.....si sa fie cate ? 4-5 ? REnault, Toyota, Ferrari si ambele echipe RedBull
    DAR ASA O SA AVEM SPECTACOL, spectacolul unor echipe fara istorie in F1.
    Bravo domnule Moxley, pentru ca aveti ambitia de a impune un regulament tuturor echipelor, fara a fi fost in prealabil consultate.
    0 0
  • Noul campionat...
    ...mai dar tare carcotasi mai sunteti... va-ti gandit un pic cat de fain va suna Miki zicand: ... Haide Lolo.......GO Epsilon Euskadi!!!!!..... gagicile de la Ray Mallock Limited sunt mai tari decat cele de la Wirth Research, etc... va fi un vis. ...Numai ca tripleta asta Max, Bernie + Miki &co ... e de cosmar...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru