Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Mazda Koeru Concept: după CX-3 și CX-5, japonezii pregătesc un nou crossover

Publicat Vineri, 07.08.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 2
Mazda Koeru Concept: după CX-3 și CX-5, japonezii pregătesc un nou crossover - Poza 1
O schiță apărută astăzi pe căi oficiale Mazda ne dezvăluie primele linii ale conceptului Koeru, pe care japonezii în prezintă ca pe un nou crossover în gamă. Rămâne de văzut unde se va integra între actualele CX-3 și CX-5.

După ce și-a completat gama de SUV-uri cu CX-5 și CX-3, japonezii de la Mazda vor plusa în viitorul apropiat cu un nou crossover interesant, anunțat de un concept pe care marca niponă îl va prezenta în premieră mondială în luna septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Numele său este Mazda Koeru și reprezintă, spun oficialii mărcii, cea mai nouă evoluție a filosofiei de design Kodo, care a pus stăpânire în ultimii ani pe întreaga gamă de modele a brandului asiatic.

Deși nu este foarte clar care va fi segmentul în care va fi lansată versiunea de serie a lui Mazda Koeru, liniile pe care ni le dezvăluie prima schiță a conceptului ne dau de înțeles că vorbim de un crossover cu alură de coupe care s-ar integra în gama Mazda între CX-3 și CX-5. O paralelă potrivită ar fi cea cu BMW X4, un SUV-coupe cu patru uși construit pe platforma lui X3, dar cu design inspirat din cel al lui X6.

Conform comunicatului Mazda, denumirea conceptului înseamnă "depășire" sau "devenire".

"Koeru exprimă puterea și vitalitatea unui animal de pradă într-o demnitate de un nivel unic de rafinament", spun japonezii, care confirmă că un viitor model de serie al acestui prototip va beneficia, așa cum era normal, de întreaga armată de tehnologii Skyactiv, implicit de ultimele motoare dezvoltate de marca niponă.

via Mazda


Comentarii (2)

  • Ivanoff
    Si le va iesii super bine, asta e clar. Mare pacat ca nu se gandesc si la un sedan full size pt clasa de lux, ar arata bomba cu stilul de design KODO, un fel de Mazda 6 mult mai mare, dar cu tehnologii si lux de inalta clasa. Un motor aspirat benzina de maxim 300 CP de 3.0 , ar scoate performante demne de un motor de 400 CP dar cu raport de compresie mult mai mic.
    10 6
  • Intrebarea mea este cand vor aduce in Europa CX-9.
    Ultimul Facelift arata superb, iar cu un alt interior ar fi un concurent bun pentru XC90.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru